antoni: Ono je v poriadku, ze sa ocakava, ze ak clovek nieco zverejni, tak to vie aj dokazat, resp. vie uviest zdroj. Tiez mi nestaci ak niekto napise informaciu typu "ockovanie zabija" alebo "ockovanie zachranuje zivoty". Proste chcem k tomu blizsie data. Akurat som chybne vyhodnotil, ze ta infoska co som zverejnil ja, teda ze sa ide robit / robi analyza preco u nas zomiera viac ludi na ventilacii ako inde, taketo dokazovanie nepotrebuje. Keby to nebolo spojene s tou informaciou, ze nasi zdravotnici nechavaju ludi na ventilacii podla vsetkeho dlhsie nez by mali, tak by ani nebolo co riesit, ale v tejto spojitosti je pravda, ze to vyznieva ako obvinenie bez dokazov. A ja tie dokazy naozaj nemam, takze ma v konecnom dosledku spravne upozornili, ze to nie je OK.
11.10.2021 - 14:18:11
01
antoni, ta cast o naivne a dohodlane veriacim spravam z mainstreamovych medii, posobi v tvojom podani celkom (vlastne dost) usmevne :rofl:
11.10.2021 - 14:20:12
01
Jezus ty si to s tym sebakameňovanim uz tak prehnal, ze si logicky odporujes :)
ved ake dokazy si mal predlozit ? keby nejake boli, tak nie je potrebna analyza ...
dal si info ze sa ide skumat pricina vyssieho podielu mrtvych po ventilacii ... to je ok
ale ak chces nieco skumat a analyzovat, potrebbujes hypotezu, nejaky predpoklad, domnienku, ktoru ides preskumat ... a jedna zo skumanych hypotez zrejme je ze zdravotnici nechavali ludi na ventilacii podla vsetkeho dlhsie nez by mali ... tu nie je čo v tejto chvili dokazať, ved to ci je to pravda alebo nie preukaze az nanalyza ... ci ? ci miestni dezolati z druheho brehu chcu dokaz ze sa tato domnienka skutocne ide skumat ?
11.10.2021 - 14:27:55
05
juju_pepe napísal:
za vsetko mozu lajky


img.cncenter.cz

s.cncenter.cz
11.10.2021 - 14:30:25
04
co to ku**a je? :D :D :o

Prílohy:

unknown.png
unknown.png 101.22 KiB thumb_up0thumb_down

11.10.2021 - 15:36:21
04
vlastoch napísal:
Jezus . a jedna zo skumanych hypotez zrejme je ze zdravotnici nechavali ludi na ventilacii podla vsetkeho dlhsie nez by mali ...

Z čoho to je akože zrejme nám ešte vysvetli.
11.10.2021 - 15:50:36
00
zrejme vo vyzname asi, pravdepodobne ...
11.10.2021 - 16:13:25
01
Jezus nič si z toho nerob. Kto raz ležal v štátnej nemocnici predsa nemôže mať na očiach ružové okuliare. Tobôž v dnešných časoch. Prvý pobyt som absolvoval v 1996-tom a už vtedy som musel pánovi čo ležal vedľa ošetrovať preležaniny lebo nemal kto...Už vidím tie naše sestričky ako každé štyri hodiny polohujú 100kg pacienta na pľúcnej ventilácii. Tam máš šancu jedine ak si zaplatíš štyroch-piatich statných ošetrovateľov alebo si ľahký ako pierko a niekto sa nad tebou zľutuje.

thumb_up0thumb_down
11.10.2021 - 16:37:06
00
Porter napísal : “Jezus nič si z toho nerob. Kto raz ležal v štátnej nemocnici predsa nemôže mať na očiach ružové okuliare. Tobôž v dnešných časoch. Prvý pobyt som absolvoval v 1996-tom a už vtedy som musel pánovi čo ležal vedľa ošetrovať preležaniny lebo nemal kto...Už vidím tie naše sestričky ako každé štyri hodiny polohujú 100kg pacienta na pľúcnej ventilácii. Tam máš šancu jedine ak si zaplatíš štyroch-piatich statných ošetrovateľov alebo si ľahký ako pierko a niekto sa nad tebou zľutuje.”


:facepalm: … takže si musel ! Heej ?! . Prihlás sa ako dobrovoľník na kovidove ARO a uvidis, či sa pronačná poloha pacienta na UPV aplikuje správne . Poprípade vydaj metodické usmernenie ako , kedy , u koho , ako často , atd … u nás veru áno . Pronacna poloha sa aplikuje poväčšine u takýchto obéznych pacientov a slúži ako Metoda možnej voľby ako dostať ešte viac kyslíka do takto poškodených pľúc . Súčasne moderne ventilačné režimy viachladinovej ventilácie z veľkej casti eliminujú nutnosť zvyšovať dodávky kyslíka do tkanív touto metódou . Zvlášť na pracoviskách, ktoré nedisponujú takouto najmodernejšou ventilácnou technikou , sú hojne využívané pri difuznych poškodeniach pľúcneho parenchymu .
11.10.2021 - 18:12:35
01
Jezus napísal:
Pufo, tak ja rozhodne nie som z tych, co by "osocovali" zdravotnikov. Ale pokial su niekde v systeme chyby, tak na ne treba prist, treba ich presne pomenovat a hlavne ich treba eliminovat. To, ze zdravotnici tvrdo makaju je jedna vec, druha vec je, aby to malo aj zelany efekt. Cize ak su umrtia ventilovanych na SK naozaj statisticky omnoho castejsie (ja take data nemam, len mi to tak bolo povedane), tak tu pricinu treba najst a netvarit sa, ze ziadne chyby neprichadzaju do uvahy. Najviac zla napachaju prave ludia co nechcu pocut pravdu / prijat fakty, zakryvaju si pred tym oci a idu si svoje, tzn. nesnazia sa veci zmenit / zlepsit. Nie nahodou do tejto skupiny patria v sirsom kontexte aj ludia, co sa nedali zaockovat.


Chyby nemusia byť v systéme ventilovania. Ak máme viac úmrtí na ventiláciách oproti napr. švédom môže byť príčina na druhej strane ventilácie. Koho tam napájaš. Porovnaj životný štýl päťdesiatich predchádzajúcich rokov života sedemdesiatročných švédov a slovákov.
11.10.2021 - 19:10:57
08
Jezus ok, beriem, že si len chcel hodiť námet do diskusie. Ale vyznelo to fakt dosť zle. Palec hore, že si si to uvedomil. Dôkazné bremeno je na tom, kto niečo tvrdí (onus probandi). Mne sa s tým nechce strácať čas, tak ťa iba upriamim na prvý a posledný príspevok v diskusii https://domov.sme.sk/diskusie/5078364/koronavirus-na-slovensku-covid-19-plucna-ventilacia.html
11.10.2021 - 23:17:45
01
Jezus to co si popisal vobec nevylucuje s realitou a skutocnostou prezentovanou "maintream mediami" a nevidim v tom ziadnu konspiraciu. Povedzme si na rovinu, ze na zdravotnictvo sa tu prdi desatrocia a my mozeme byt radi, ze len vdaka lekarom a ich ochote este pracuju tu na SK. Vidiet na vlastne oci ako tu umnieraju pacienti, nemat moznost im pomoct alebo nevediet lebo nezaplatene skolenia, malo personalu, nevzdelanost(nie pricinou personalu ale nedostatkom penazi) a popritom vidiet kupene CT o milion drahsie ako malo byt.. Milion. Jedno CT.. Kolko dalej toho este je takeho?

antoni vidim ze si z LM, moj rodny kraj, moj osobny raj na zemi. Navyse problem s gramatikou. Ja ta nechcem podcenovat, nie si urcite lekar a mozno ani iny zamestnanec s vyssim odbornym vzdelanim. Mozno si sikovny podnikatel, mozno nejaky zivnostnik, mozno naozaj velmi sikovny a chytry, mozno mas 10x viac bohatstva ako ja. To je v podstate jedno.. No ty a ani ja nie sme odbornici na virusy, nie sme odbornici ani na akukolvek medicinsku oblast. Ja mam ale velky respekt k odbornikom a autoritam v jednotlivych odboroch a tak ako si cenim odbornikov v socialnych vedach, tak si cenim odbornikov aj v prirodnych vedach. Preco by som si mal mysliet, ze tu chce niekto vyzabijat vyspelu populaciu ockovanim? Ved ked si uvedomis, ze 99,9% vedeckeho sveta, vysokych politikov, najbohatsich ludi sveta, vsetko sa to dalo zaockovat. Potom pridu politici vyslovene hajzli, ktori burcuju ludi aby sa dostali naspat k moci lebo im a ich kumpanom ide o vazenie a ludia im to zeru. Podporeni orieskovym kvazidoktorom bukovskym, ktory nikdy naozajstnym doktorom nebol, mesikom, ktory sice vystudoval za lekara ale taktiez NIKDY!!! doktorom nebol, je to nejaky smiesny enviterorista napojeny na dotacie a podobne kreatury.. Orban vsetkych ockuje, putin, davno zaockovany, ockuje pomaly nasilu, vsade dookola ci opozicia tak koalicia burcuju za ockovanie. Nerozumiem tomu, ze takto hazardujete so svojimi zivotmi. Ta babka co pisal Ramon1 z moldavy, vies kolko je a bude este takych pripadov? Vsetko v podstate obete vlastneho usudku a tych sviniarov co sa potrebuju dostat k moci.
12.10.2021 - 08:44:09
411
delarosa napísal “ … Orban vsetkych ockuje, putin, davno zaockovany, ockuje pomaly nasilu, vsade dookola ci opozicia tak koalicia burcuju za ockovanie. Nerozumiem tomu, ze takto hazardujete so svojimi zivotmi. Ta babka co pisal Ramon1 z moldavy, vies kolko je a bude este takych pripadov? Vsetko v podstate obete vlastneho usudku a tych sviniarov co sa potrebuju dostat k moci.

… keby že babka , ale ta nebohá žena mala len 49 rokov . Áno chronické ochorenie , ale tem kovid čo ju napadol bol aj v jej prípade neskutočný akcelerátor . Áno , žiaľ budú a ešte pojdu za “ ňou “ mnohí . A ešte jeden postreh , ktorý pozorujem u starých a neočkovanych ľudí . “ Neočkujem sa , bo ajtak nikde nechodím “ :facepalm: … prídem so záchrankou k ním domov , pacient je s aktívnou malignitou , vek ďaleko po osemdesiatke / 83 a 87 - posledné výjazdy / , akcelerovana hypertenzia . Snažíme sa upraviť hypertenziu aspoň “ tak aby sme predišli / zabránili vzniku život ohrozujúcemu stavu - NMCP atd/ , no doporucujem ďalšiu liečbu do stabilizácie tlaku dokončiť v nemocnici . Nemôžem z hypertenznej krízy alebo tlaku 220/130 torrov urobiť do 20 minút normotenziu 120-135/70-80 Torr . A vtedy mu hovorim “ no pane , doma sa viete ako tak chrániť , ale mysleli ste aj na eventualitu , že vás odnesú do nemocnice , budete hospitalizovaný ?” . Na druhej strane ticho a začína sa analýza “ nesprávneho úsudku “ sa neočkovat … čo myslite , o koľko ma taký človek vyššiu šancu ťažkého priebehu a exitu v porovnani s vakcinovanym v rovnakej vekovej kategórii / aj s prihliadnutím na malignitu/ ?
12.10.2021 - 09:33:09
02
Viem , že pre niektorých “ alternatívnych “ foristov sú tieto dáta z Denníka N nevierohodne , no dosť to koreluje s dátami čo mám z nemocníc …

Výraznejšie stúpol počet hospitalizovaných, pribudlo 17 úmrtí

Počet hospitalizovaných v súvislosti s covidom opäť výraznejšie stúpol, o 70 na 858. Za pondelok odhalili 1 509 pozitívnych po 11 872 PCR testoch (pozitivita takmer 13 %), z nich takmer 71 percent nebolo zaočkovaných. Pribudlo 17 úmrtí.

Medzi hospitalizovanými nie je plne zaočkovaných takmer 83 percent ľudí. Medzi 88 pacientmi, ktorí potrebujú podporu umelej pľúcnej ventilácie, nie sú zaočkované viac ako tri štvrtiny.

Prvú dávku vakcíny v pondelok dostalo 1257 ľudí, druhú dávku vakcíny 1655 osôb. (mzsr, nczi)

Denník N
12.10.2021 - 10:08:44
00
toto je strach a hruza.. stary clovek, ktory uz v dnesnom svete mozno nevie poriadne spravit usudok, jeho deti by mu s tym mali pomahat, tu sa deje presny opak.
Sorry, 49rokov je do frasa este stale mlady clovek.. :(
12.10.2021 - 10:10:33
01
keyboard_arrow_up