Hosť napísal:
Ok, takze navrh je ze zamestnavatel by mal pravo diskriminacie zamestnancov podla akychkolvek kriterii, ktore mu vyhovuju? To je tvoje predstava normalnej spolocnosti? Mozno by bolo vhodne zacat uvazovat nad prestahovanim sa do Ciny, alebo podobnej krajiny?

Ja sa nemam dovod stahovat, ja som spokojny. Ale asi by si sa mal prestahovat Ty. Za mna koncim tuto debatu. Svoj nestastny nenaplneny zivot budes musiet vyplnat diskusiou s niekym inym.
14.10.2021 - 10:54:19
04
nechápem, prečo je zamestnávateľovi stále dovolené diskriminovať zamestnancov na základe vzdelania/skúseností a dokonca aj na základe pracovného výkonu...
14.10.2021 - 10:55:05
027
Hosť napísal:
Alebo snad chcete tvrdit ze spolocnost musi zabranit za akukolvek cenu, akemukolvek moznemu riziku, bez ohladu na to aka je jeho pravdepodobnost a naklady na jeho eliminaciu?

akemukolvek riziku ? Na Zemeguli prave prebieha druhym rokom pandemia a este sa nikam nechysta..Pandemia sa len tak nevyhlasuje.. to nie je len akykolvek problem. Je to riadny pruser. Ockovanie je jedina zbran proti nej..
mas lepsiu? sem s nou

nemas nic, len kopu holych dat bez akehokolvek pospajania do niecoho napomocneho

och jo, chytil som sa do trollej pasce.. :tmi: jedine o co tu skutocne ide je, ze chces, aby na teba reagovalo cim najviac ludi, preto napises vsekto mozne, aby sa tak dialo
14.10.2021 - 11:01:53
10
Hosť napísal:
Su krajiny, kde sa zacalo ockovat ovela skor na Slovensku. Mozes postnut nejake data ako sa im to "eliminovanie virusu" a "ukoncenie pandemie" zatial dari? Dakujem.


Tu máš dáta https://www.worldometers.info/coronavirus/ v jednotlivých krajinách. Eliminovanie šírenia vírusu je úspešné v krajinách kde je málo Goratrixov ktorí sú názoru, že očkovať treba len staršie vekové skupiny - nad 65 rokov a nezaočkované mladšie vekové skupiny môžu bez obmedzenia šíriť vírus.
14.10.2021 - 11:04:53
00
Tak znova, ktore krajiny konkretne a ako presne vyzera ich korelacia medzi poctom zaockovanych a sirenim virusu?
14.10.2021 - 11:22:27
00
Konečne som ti dal tie tabuľky a furt sa tváriš že nerozumieš.
14.10.2021 - 11:30:20
00
No ja tam ziadne konkretne krajiny kde by takato korelacia bola viditelna fakt neviem najst, tak snad nie je problem postnut ich zoznam?
14.10.2021 - 11:39:59
00
Žiadny problém.
14.10.2021 - 11:41:40
00
Hosť napísal:
To je.... sialene. Hovori ti nieco platna legislativa? Zamestnavatel nema pravo ani nahliadnut do tvojej zdravotnej dokumentacie, nieto este vyzadovat taketo nieco, pokial to nie je vyslovene specifikovane v zakone.


Ale veď bežne zamnestnávatelia posielajú zamestnancov na vstupnú zdravotnú prehliadku a potom periodicky na ďalšie. A správa sa posiela zamestnávateľovi. Na to je zriadené tuším aj pracovné lekárstvo.
Nerozumiem potom prečo sa tvrdí, že zamestnávateľ nemôže vyžadovať informácie o zdravotnom stave zamestnanca.

EDIT:
p.s.: No ešte mi vlastne napadá aj "zdravotný preukaz", ktorý musí mať každý, kto chce pracovať s potravinami (dokonca aj pokladník v obchode). Nepríde mi to ako nejaká novinka.
14.10.2021 - 12:01:08
09
no mozme sa tu dokola hadat kde je aka krivka a ake rizikove skupiny, ale pravda je proste taka, ze kto sa zaockuje, je jedno kam patri, tak ma nasobne mensiu sancu ze zomre
ano niekedy je to z 0.01 na 0.05 a niekedy z 5 na 25% ale to je jedno. absolutne nik si nemoze byt isty kam patri a ci neni jeho telo na nieco citrlive o com nevie...

napr. akurat dnes som sa dozvedel ze jeden kamos v LC, 47r, ziadna rizikova skupina, sportovec atd... boli na svadbe... samo to tam chytil a potom dako 4 dni jak mu zacalo byt horsie a koniec... ockovany nebol- ved sportovec, nikdy nebol poriadne ani chory, tak naco... ked bol taky imunny tak coho sa doriti bal pri ockovani? jeho zena ockovana, ta zatial dobre skoro bez priznakov...
a aby ste videli ako opatrenia funguju: samo na svadbe ziadne zoznamy alebo opatrenia, alebo OTP rezim a tak... volali jej z niekade, zistovali kontakty, tak sa priznala ze bola na svadbe. potom ked zistili kto tam bol a zacali ludi posielat do karanten a na testy, tak div ju nezbili ostatni ze co je blba preco to vravela. ze co oni teraz budu v karantene robit, ze musia do prace atd...
14.10.2021 - 12:09:39
03
Hosť napísal:
Takze, dockam sa tej tabulky?.


Toto sa už nedá čítať. Normálne sa ti podarilo ma nasrať a to sa podarí málokomu ty "EXCELKING". To fakt na všetko potrebuješ tabuľky a dáta? Nejaký ZDRAVÝ vlastný úsudok nemáš? Ideš súložiť tak si spravíš tabuľku? Aj keď ideš na obed tak je po ruke nejaká tabuľka, či a kam je vhodné ísť na obed? Je fakt potrebné riešiť ľudí z iných krajín? Momentálne neregistrujem, že by ma niečo, alebo niekto obmedzoval. To si fakt priposratý z tej ihly natoľko, že budeš radšej riešiť milión nezmyselných tabuliek a dát, len aby si sám seba presvedčil, že to nie je strach z ihly, ale správne rozhodnutie?
Ľudia budú radšej chodiť riskovať na protesty,strácať hodiny času čítaním ch.ujovin po internete, budú riskovať existenčné problémy v prípade, že zostanú mesiac PN pri ťažšom priebehu namiesto toho, aby obetovali dva dni pri dvoch dávkach
a mali kľud. A ako zamestnávateľ a bývalý zamestnanec ti poviem, že je mi u prdele, či sa zamestnávateľ dozvie niečo o zdravotnom stave zamestnanca. Pokiaľ zamestnanec nerozmýšľa a svojou tuposťou ide ohroziť chod firmy dvojtyždňovou karantenou tak ma to mrzí, ale taký človek nemá vo firme čo hľadať.
B.oha ale som sa nasral.
14.10.2021 - 12:32:01
016
tak dasli pripad z blizkeho okruhu, jeden kamos mi akurat pisal:
mojmu kamosovi takto zomrel otec.. kamos zaockovany, jeho mama tiez, takz eoni dvaja to prezili vpohode....ale jeho otec nebol, lebo fico a kotleba povedali ze sa netreba ockovat, a nechcel dat zarobit farmafirmam.. a teraz aj kamos s mamou su z toho doje*ni ze kvoli takymto prije*nym politikom to takto dopadlo... a maju vycitky ze mohli otca viac presviedcat a tlacit ho do toho ockovania.. ale tak bohuzial prenho bolo ficovo slovo svate...
14.10.2021 - 12:40:51
00
Co najskôr povinné očkovanie ( aj keď asi nebude, lebo tam hore sú mäkkýše ) a vyriešilo by to zopár hlučných jedincov.
14.10.2021 - 12:53:54
00
Francisek napísal:
o fakt na všetko potrebuješ tabuľky a dáta? Nejaký ZDRAVÝ vlastný úsudok nemáš?


Ale samozrejme ze mam, co sa tyka individualnych rozhodnuti. O tom sa teraz ale nebavime, vsakze. Bavime sa o rozhodnutiach ktore ovplyvnuju miliony ludi a celu spolocnost. Vy si teda nemyslite ze rozhodnutia ktore ovplyvnuju celu spolocnost by sa mali robit vyhradne na zaklade dat a jasnej a nepriestrelnej cost/benefit analyzy?
14.10.2021 - 13:08:20
00
petocervik napísal:
Ale veď bežne zamnestnávatelia posielajú zamestnancov na vstupnú zdravotnú prehliadku a potom periodicky na ďalšie. A správa sa posiela zamestnávateľovi. Na to je zriadené tuším aj pracovné lekárstvo.
Nerozumiem potom prečo sa tvrdí, že zamestnávateľ nemôže vyžadovať informácie o zdravotnom stave zamestnanca.

EDIT:
p.s.: No ešte mi vlastne napadá aj "zdravotný preukaz", ktorý musí mať každý, kto chce pracovať s potravinami (dokonca aj pokladník v obchode). Nepríde mi to ako nejaká novinka.


Ty si asi nezamestnany, alebo student? V tej sprave je uvedene len "ne/sposobily na vykon prace", ziadne ine podrobnosti (okrem niektorych, ktore pre specificke profesie jasne vymedzuje zakon) tam nie su, ani tam nesmu byt. To iste zdravotne preukazy, ich obsah a pouzitie je jasne urcene legislativou.
14.10.2021 - 13:10:36
00
keyboard_arrow_up