Hosť napísal:
Kto su oni je úplne irelevantne a vôbec tu nemá zmysel o tom diskutovať.
Tentanovka je rokmi overená.
Len si treba uvedomiť že doživotná Častá vakcinácie je super biznis.
Cieľom západnej medicíny nieje vyliečiť ale liečiť.


Tak naco sem pises o niecom, o com podla teba zrazu nema zmysel diskutovat a je to podla teba ireleveantne?
Ktora tetanovka? Od ktoreho vyrobcu? Ktora sarza? Cital si si neziaduce ucinky?

Aj umriet je super biznis. Aj predavat dozivotne retaze je super biznis.

Cinske a ruske vakciny su tiez zapadna medicina?
15.11.2021 - 14:29:10
04
double napísal:
Neverím tomu že pri takejto obsadenosti si už lekari nevyberaju koho odpojit. zvačša ten nad 80 v zlom stave je odpojený a daju tam nejakeho 60 tnika. Nezavidím toto resp všetko. Snád ale neodpajajú očkovaných


Kym je ich kam presuvat, asi ich skor presuvaju do nemocnic v inych krajoch. Na Markize spominali, ze sa v zvysenej miere pouziva letecky transport .. co vysvetluje, preco skoro kazdy den nam nad hlavou lietaju cervene vrtulniky. :-)
15.11.2021 - 14:34:14
00
Nekomické je porovnanie s poliomyelitis, kde sú tie % veľmi podobné, prenos ten istý, etc., pričom paralytickú poliomyelitis tiež dostal len zhruba každý dvestý a z tých umieral tiež iba asi každý desiaty-dvadsiaty. A napriek tomu beží eradikačný program. Čím to asi bude, prázdna hlavo?
Navyše, tupoňu, úmrtie nie je jediný zaujímavý následok. Ty tu šermuješ jedným číselkom ktoré ti vyhovuje. Akurát že iba v blízkom okruhu viem o jednom chirurgovi, čo po covide pravdepodobne dooperoval, lebo stratil citlivosť v ruke. Inak povedané, náklady na výrobu jedného kvalifikovaného človeka anihilované. To v tabuľke nemáš, čo?
To, o čo ide až v prvom rade, sú finančné straty.
Je pravda, že dezolé za veľa nestoja, mŕtvy dezolé je v zásade väčšinou úspora, ale nemôžeš podľa seba posudzovať iných.
15.11.2021 - 14:36:03
115
Hosť napísal:
Len si treba uvedomiť že doživotná Častá vakcinácie je super biznis.
Cieľom západnej medicíny nieje vyliečiť ale liečiť.

1. cieľom je minimalizovať ekonomické straty (kde je, mimochodom, mŕtvola spravidla vcelku lacná, preto napríklad dnešné protipechotné strelivo nevyrába mŕtvolky, ale radšej impresívne zranenia - mŕtvola sa zlikviduje buldozérom za chvíľu, výroba nového vojcla je zábavné hobby, zatiaľ čo liečenie zraneného viaže personál, stojí kopu prachov etc. takže enemíka prv vyčerpá a bude nútený konflikt pre nedostatok financu vzdať [vojna je forma medzištátneho exekučného konania] a napr. obskakovať invalida do konca jeho života sú ďalšie náklady, ako aj sociálne konflikty)
2. ty žiješ v mylnom domnení, že existuje nejaký systém, ktorému zavelíš "somár otras sa" a on sa otrase, akurát že pozor, ak aj pripustíme, že zlý zlý koncern chce zarobiť, niekto to musí chcieť aj kúpiť a ak sa mu to neoplatí, tak to nekúpi. Spomínaš si tak hmlisto, že poisťovne často končia prepierané v tzv médiách, keď si dovolia nepreplatiť terapiu na účinnosťou na úrovni fúkania práškového cukru do anusu? Tak tu je to také isté: prečo by poisťovňa, ktorá nepreplatí (veľmi pravdepodobne) neúčinnú liečbu za povedzme 100 k€ nejakému vlastníkovi rakoviny mala zrazu veleochotne cvakať 10 miliónov očkovaní po dvacke? Vždy máš 2 strany: jednu, čo pýta, a druhú, ktorá zvažuje, či sa jej to oplatí dať.
Ešte aj v prípade, že by sme nemali ZP, ale priamo financované zdravotníctvo, by sa rátalo, čo sa najviac oplatí.
Áno, si len číslo, ale trochu inak počítané, ako ste si na zraze dezolátov nad borovičkou zobrali do hlavy.
3. Takisto si nemyslím, že by v záujme chronicky preťažených zdravotníkov bolo mať z pacošov bumerangy.
15.11.2021 - 14:47:38
010
Afric Simon /nar. v roku 1939 a 1956/ doporučuje sa zaočkovat.

https://www1.pluska.sk/regiony/bratislava/pozrite-co-slovakom-odkazuje-autor-legendarneho-hitu-hafanana-afric-simone?itm_modul=centrum_topbox&itm_brand=centrum&itm_template=hp&itm_area=spravy&itm_position=8

https://en.wikipedia.org/wiki/Afric_Simone

thumb_up0thumb_down


Naposledy upravil Hosť dňa 15.11.2021 - 15:29:40, celkovo upravené 1 krát.

15.11.2021 - 15:15:49
00
Mám doma antivaxera, hovorím jej: kľud, pichnú ťa a potom si spravíme nejaký pekný výlet. Všetko šlo ako po masle, až pred dverami ambulancie sa začala vzpierať na vodítku. A potom sa tak roztriasla že sa klepal aj stolík veterinára. Po úkone však piškotou nepohrdla.
A našťastie nerozumela vedľajším účinkom tejto desaťročiami overenej vakcíny proti besnote: 2 dni v klude, miesto môže opuchnúť, teplota, ospalosť, a keby niečo vážnejšie, kŕče alebo letargia hneď ju dovezte! 😂
15.11.2021 - 15:21:13
12
cokupit nepochopil si vobec co sa pytam - v tvojej odpovedi nieje nic co by som nevedel.
15.11.2021 - 15:29:17
00
To je snad zase nejaky vtip s tym "minimalizovanim ekonomickych strat". Stokrat bolo jasne dokazane ze dopad tohto virusu na ludi v produktivnom veku (pod 65 rokov) je minimalny, a jeho dopad na ekonomicku aktivitu krajin je minimalny. Naklady a straty sposobene lockdownami a "opatreniami" sa globalne pocitaju v trilionoch dolarov. Ziadna vlada doteraz nepredlozila ani naznak akejkolvek cost-benefit analyzy.
15.11.2021 - 15:38:24
00
tulenik napísal:
Nekomické je porovnanie s poliomyelitis, kde sú tie % veľmi podobné, prenos ten istý, etc., pričom paralytickú poliomyelitis tiež dostal len zhruba každý dvestý a z tých umieral tiež iba asi každý desiaty-dvadsiaty. A napriek tomu beží eradikačný program. Čím to asi bude, prázdna hlavo?


Asi tym ze za prve polio postihuje deti (a zmrzaci ich na cely zivot), na za druhe jeho patogen je realne mozne eliminovat. Covid "postihuje" deti na urovni statistickeho sumu, a jeho eliminacia ako sezonneho respiracneho virusu mozna nie je.

Priklad z Velkej Britanie, za poslednych 12 mesiacov zomrelo celkovo na rozne priciny 3,100 deti. Z toho na Covid zomrelo 6 (SEST) zdravych deti.

https://archive.md/1NwKY

Ako moze niekto vobec tvrdit ze covid pre deti predstavuje nejake riziko, ved to je uplne absurdne. To by ste radsej mali spravit kriziacku vypravu proti domacim bazenom, kedze utopenim v nich zomrie nasobne viac deti nez na blby covid.
15.11.2021 - 15:44:25
01
Ven mohou jen do práce, nakoupit si zboží každodenní potřeby, do zdravotnických zařízení a na zdravotní procházku.
Rakouský ministr vnitra Karl Nehammer varoval Rakušany, že policie je může zadržet a požadovat po nich potvrzení o očkování „kdykoliv“. „Každý občan musí počítat s tím, že bude kontrolován,“ ře­kl.

Menší podnikatelé se děsí, že budou na opatřeních na rozdíl od svých větších konkurentů biti. Neočkovaní si mohou nakoupit z bohaté nabídky nepotravinářského zboží v supermarketech, kam mohou bez problémů zajít. Pokud by ale chtěli jít do specializované prodejny, musí se prokázat dokladem 2G. Pokud zaměstnanec prodejny jejich potvrzení neprověří, hrozí mu pokuta.

Omezení se týká přibližně dvou milionů lidí.
Je to přehnané, říkají už i někteří očkovaní

https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/rakousko-ockovani-neockovani-lockdown-uzavera-podnikatele.A211115_131639_zahranicni_jhr
15.11.2021 - 16:10:05
00
Hosť napísal:
To je snad zase nejaky vtip s tym "minimalizovanim ekonomickych strat". Stokrat bolo jasne dokazane ze dopad tohto virusu na ludi v produktivnom veku (pod 65 rokov) je minimalny...


Tak počúvaj ty ekonomický expert. Z priameho pozorovania opíšem zážitky z výrobnej firmy s cca. 250 zamestnancami, kde práve dezolát z antirúškovej úderky s presvedčením, že pod 65 rokov to je len neškodná chrípočka, mal príznaky, ale nikomu nič nepovedal a prišiel do roboty, rúško pod nosom podľa vzoru Kotlebu, ako nastavovač sa pohyboval po celej výrobe a nakazil asi 40 ľudí. Mnohí z nich boli PN niekoľko týždňov s vysokými horúčkami, fabriku museli zavrieť na takmer 6 týždňov, priveľa ľudí v nenahraditeľných pozíciách zľahlo a určite by neboli schopní pracovať, v rodinách zamestnancov bolo niekoľko úmrtí. Ten magor nakoniec dal sám výpoveď, chlapi ho mali v zuboch, jediná výhoda je, že odvtedy si tam už nikto nedovolil nedodržiavať opatrenia. Škoda v miliónoch eúr...

Presne to viedlo Číňanov vo Wuhane k tomu, že nasadili drastické opatrenia. Číňanov netreba podozrievať z akejkoľvek útlocitnosti, oni rýchlo pochopili, že nákazlivosť covidu je tak veľká, že v krajine hrozil kolaps kritickej infraštruktúry, neboli schopní udržať v chode energetiku, zásobovanie potravinami, atď. a im naozaj až tak nezáležalo na tom, že umrú dôchodcovia. Hlavný dôvod, prečo tak nemilosrdne otestujú za dva dni 5 miliónové mesto aj kvôli výskytu troch pozitívnych, sú ekonomické straty.

A napokon, aj španielska chrípka napáchala najväčšie ekonomické straty tam, kde mali laxné opatrenia, t.j. rúška, odstup a karanténa. Je to dávno dokázané a overené.

Prestaň tu propagovať genocídu starých a slabých a svoje insitné ekonomické teórie. Si na smiech.
15.11.2021 - 16:31:55
224
goratrix ty tu furt riesis len nejaku umrtnost. ti co to daju a neumru ti ta nezaujimaju? okrem toho ockovanie ma este mensiu umrtnost ako vacsina tych skupin co si dal, tak coho sa bat ak ide len o umrtnost?
ibaze nejde len o umrtnost. aj ti co im nic nehrozi si mozu vybrat ci budu ockovani doma so soplikom, alebo si polezia v nemocnici na kysliku...
ako som pisal nedavno, kludne mozes mat daku pliagu co nikoho nezabije len bude mrzacit ludi a dozivotne ich viazat na lozko... ani tam sa nedate ockovat lebo vsetko v pohode, nik nezomrie?
vsetky tie toje teorie funguju len za predpokladu ze sa vyseres na nemocnice... ano potom nemas ekonomicke dopady skoro vobec. ale nahodou niekto bude chciet daku operaciu a moze si rovno hodit maslu... ako som pisal nikoho nezaujima kolko ludi je nakazenych a kolko zomrie. kym sa zmestia do nemocnic tak je to ok... nebude to nik riesit. ako pises, tak na ine veci zomiera viac ludi ako na covid.
ziadny stat si nedovoli zahltit zdravotnictvo. ruku na srdce, robil by tam niekto z vas (okrem ramona :D) keby mu denne nosili kopec umierajucich, musel by tam 12h denne behat v skafandre pri nich atd? nik by tam neostal, a cim viac ludi by islo prec tym by to bolo len horsie ... chvilku to vies potiahnut, dalsiu chvilku vies ludi namotat na dake odmeny/premie ale nonstop to tahat nik nebude. ja by som sa na to vyprdol uz pri druhej vlne hned ako zrusili nudzovy stav (tusim koli nudzovemu sa nemohli davat vypovede...)
takze preto sa brzdi opatreniami a lockdownami... mrtvy ti neblokuju nemocnice - pride, umrie, ide prec..., nemocnice blokuju hlavne ti o ktorych sa treba dlhsie starat
15.11.2021 - 16:38:40
02
mozno je to autista...
alebo tie drogy, ako uz Ramon spominal :?:
15.11.2021 - 16:47:03
02
nie pani, je to iba troll, proste ho ignorujte a nekrmte ...
15.11.2021 - 17:09:23
02
Hlavny dezorientovac dal navod, ako nakupovat bez ruska .. staci prehlasit, ze je dotycny umelec a nataca dokumentarny film /napr. mobilom/ , podla vyhlasky je to vraj ok :o :D :rofl: Som zvedavy, ci to niekto napodobni :lol:
15.11.2021 - 17:29:40
00
keyboard_arrow_up