Sesulak napísal:
Poriadne tazke to urcite mat nebudem. Nic sa pre mna nemeni. V podstate si vystacim so vsetkym doma. Vsetko mam doma, zamestnavatel som ja sam, nepotrebujem nikde chodit, takze pre mna sa nic nezmeni. A takychto ludi je v mojom okoli velmi vela...

Uplne ta chapem, mam to podobne a je nas naozaj vela. Navrhol som spolubyvajucej, aby zajtra tiez ostala doma, deti idu do skoly, aspon si zasukame.
Ale napada mi "drobny" problem... kedze zena nepojde zajtra do nemocnice do sluzby, nema ju kto nahradit... bud kamo, vezmi to za nu...
18.11.2021 - 23:31:29
12
ale asi nemyslíš to sukanie:)
18.11.2021 - 23:34:58
017
A teraz vážne, tá moja je na tom asi tak, 6 x 12 odpracovaných po sebe, živá mŕtvola, zatiaľ. .....
veľká vďaka Vám, neočkovancom
a to nie je na covidovom, ale nemá kto robiť ...
19.11.2021 - 00:01:02
12
Ja len k tomu, ze opatreniami alebo pomenovanim ne/ockovany je rozdelovana spolocnost. Spolocnost je rozdelena ludskou HLUPOSTOU. Sme v krizovej situacii. Polovica ludi maka, podstupuje riziko aj obety pre dobro nas vsetkych, ockuje sa, dodrziava opatrenia, skratka snazi sa. Druha polovica sabotuje, krici alebo len ignoruje a v najlepsom pripade nerobi nic, iba caka. Ludia sa rozdelili sami vo vlastnej hlave. Sami si zvolili, ku ktorym sa pridaju, ci chcu byt sucastou riesenia, alebo problemu. Neurobil to za nich nikto iny. A je svate pravo kohokolvek na to poukazat a pokojne blbcovi aj poriadne vynadat (kiezby to pomohlo). Tu totiz nejde o dake trapne nalepky ci nadavky, ale doslova o zivoty, zdravie a aj obrovske materialne skody. Dotknute ega tvrdsim slovnikom su v takejto situacii to najmenej podstatne.
19.11.2021 - 00:32:40
514
Skor ako HLUPOST by som pouzil slovo EGOIZMUS. Vsimam si ako jedna skupina pouziva casto "ja", pricom druha skupina ma starost o druhych, o spolocnost.
Uz som tu pisal, ze vyspele kultury sa prejavuju vyssou mierou altruizmu, nie egoizmu. A taketo rozdelenie tu bolo davno pred pandemiou...

Samozrejme, cloveka mysliaceho len na seba nic nepresvedci, ani argumenty, ani urazky. Pomoze, ak prevladne opat len strach o seba a svoje zdravie.
19.11.2021 - 06:28:15
010
Jimmi napísal:
Poraďte, podľa MZ sa neodporúča tretia dávka po dvoch dávkach a prekonaní. Ja to mám opačne- Covid a 2x vpich. Čo s tým?


je jedno v akom poradí si covid prekonal.všeobecne sa neodporúča tretia dávka keď si ho prekonal a máš dve dávky.
19.11.2021 - 06:42:05
01
Sesulak napísal:
Poriadne tazke to urcite mat nebudem. Nic sa pre mna nemeni. V podstate si vystacim so vsetkym doma. Vsetko mam doma, zamestnavatel som ja sam, nepotrebujem nikde chodit, takze pre mna sa nic nezmeni. A takychto ludi je v mojom okoli velmi vela, nie su to ziadni dezolati ani chudaci a hlavne sa nepotrebuju pri prvej prilezitosti spravat povysenecky.


Pre teba sa nič nemení. V prípade, že ti pri sedení doma, vznikne nejaký akutný zdravotný problém - bude ťa mať kto ošetriť?

Ak ti zo sedenia doma, bez zmeny, vznikne o rok - o dva, chronický problém - bude tvoj lekár ešte v práci, alebo sa na to vykašlal a odišiel? Lebo pre neho sa za posledné obdobie zmenilo veľa a ty si mu nepomohol.

Ak budeme pokračovať ako pokračujeme - bude mať produkt, ktorý ty a tvoje okolo ponúkate, kto a začo kupovať?

Ak budeme pokračovať ako pokračujeme - jedného dňa, až budeš chcieť niekam predsalen ísť, budeš mať kam?

Pre teba sa nič nemení. Ale možno bude.
19.11.2021 - 07:06:11
01
Ramon1 napísal:
Daj časovú os kedy si prekonal a bol vakcinovany .

Covid pomerne ľahký priebeh cez Vianoce- vakcinácia apríl- jún ( Astra-Zeneca ). Manželka očkovanie cca. o mesiac skôr, tiež AZ. Deti končili vakcináciu júl- august ( Corminaty ).
19.11.2021 - 07:07:43
00
ivan napísal:


ze sa vetraky zaplnia bolo jasne uz tyzden dva dozadu, ked ostavalo par volnych a vrchol vlny v nedohladne...

daka ochrankyna prav pacientov ci co vcera vyplakavala do kamery ze dufa ze nedojde k tomu ze proste ludi nechaju tak. ze neni spravodlive ich bodovat a podla toho urcovat koho pripoja a koho obetuju... ze nemozme obmedzovat pristup k zdravotnej starostlivosti...
akurat zabudla povedat, ze kde rastu tie zazracne prutiky ktorymi si vycarujeme dalsie kapacity. vyplakavat moze kolko chce, ked sa nespracu tak sa proste nespracu...
19.11.2021 - 07:19:24
00
Zial, ten negativny pristup ludi k ockovaniu je najma dosledok velmi dobrej Ruskej propagandy. Nemusime okolo toho chodit.
Media obsadili Americania a Rusi odhalili, ze ludia uz US propagande neverili. Tak sa im podarilo trollimi fabrikami a obsadenim priestoru Facebooku a internetovych diskusii rozbit nazor vela ludom.
A propaganda im ide. Zial. Vedia sa pohybovat na hrane pravdy a vkladat do toho svoje klamstva takym sposobom, ze pokial to konzumujes casto tak ta to otoci ani nevies ako. Vsak si pozrite Hlavne spravy. Pred tyzdnom tam isla propaganda, ze covid siria zaockovani. Co samozrejme je ciastocna pravda. Ale vyrazne menej a aj menej su ohrozeni. To tam ale nezaznie. A na prvy pohlad to vyzera, ze covid siria NAJMA zaockovani. Takto im to funguje.

Realne je ich propaganda zodpovedna za tisicky mrtvych na Slovensku, rozbitu spolocnost, nerozpravajuce sa rodiny. Ale vsak ste to videli. Takto nam pomaha priatel z vychodu.

Proti tejto propagande vsak nemozeme ist dalsou klamavou propagandou alebo pohrdanim ako tie 2 obludy zo sme. Kazdy sme niecim ovplyvneni a neostava ine iba vysvetlovat. Osobne, kde sa da.

Ja napriklad musim presvedcit rodicov aby isli na tretiu davku. Lebo uz nechcu. Hadajte preco.
19.11.2021 - 07:25:36
02
Tak teraz na HS dementuju, ze ten doktor Pijak bol na kysliku. Rad by som vedel co je pravda. Ci to zase posrali v SME (zverejnili ze antivaxer Pijak je v nemocnici a hlavne ze je na kysliku a nebola to pravda), alebo to bol cieleny podraz na novinarov z Ruskej strany, alebo klame Piak a Mesik. Mesikovi by som sa necudoval - to je hlasna truba propagandy. Nieco ako Todova v dennikun.

Takze ti ludia fakt nevedia comu verit.
19.11.2021 - 07:57:18
00
Smutné, velmi smutné....Aj ja poznam ludi, ktorym to ich lekar nedoporučil. Samozrejme bez vysvetlenia. Malemu dieťaťu pri strkaní prsta do plameňa može človek vysvetliť dôvody, prečo mu to nedoporučujeme.
https://www.aktuality.sk/clanok/jnlgrwr/sabaka-nasi-neockovani-pacienti-podlahli-divokym-hoaxom-niektorym-vakcinu-neodporucil-lekar-ktory-im-tiez-uveril-podcast/
19.11.2021 - 08:00:07
00
Mne uniká zmysel toho očkovania, keď Rakúsko má zhruba zo 100 ľudí 75 zaočkovaných a aj tak lockdownujú. Ja to vidím na taký scénar, že pri 100% zaočkovanosti sa kovid bude šíriť spodom od tých s nižším počtom dávok a tým pádom sa budú ľudia musieť očkovať pravidelne tak 3-4 krát do roka. Keby to bola vakcína proti hlúposti tak by mi to dávalo zmysel. Ale proti chrípke? Tú živí najmä strach, a preto ho budú šíriť dovtedy, dokedy to bude treba. Čo má byť ale endom celej tejto situácie je mi záhadou.
19.11.2021 - 08:05:56
01
aj preto by sme sa uz nemali hrat na to co si kto mysli, lebo to nikam nevedie. povedat bude to takto a hotovo. tych dvoch smerakov vysachovat z hry. zase ich nechali tak, zase mali stisnutu rit... plne namestie rebelov bez rusok a nic... mali to rozohnat, kazdemu dat daku pokutu a dovi. ked si chchu vyblakovat tak podla pravidiel
19.11.2021 - 08:06:55
01
Hosť napísal:
Mne uniká zmysel toho očkovania, keď Rakúsko má zhruba zo 100 ľudí 75 zaočkovaných a aj tak lockdownujú. Ja to vidím na taký scénar, že pri 100% zaočkovanosti sa kovid bude šíriť spodom od tých s nižším počtom dávok a tým pádom sa budú ľudia musieť očkovať pravidelne tak 3-4 krát do roka. Keby to bola vakcína proti hlúposti tak by mi to dávalo zmysel. Ale proti chrípke? Tú živí najmä strach, a preto ho budú šíriť dovtedy, dokedy to bude treba. Čo má byť ale endom celej tejto situácie je mi záhadou.


vakcinu primarne nepouzivame na to ci sa to siri/nesiri atd... tak ked na to kukas z tejto strany tak ti to nedava zmysel. zisti si preco rakusko robi lockdown. ci preto ze je vela nakazenych, alebo preto lebo za im plnia nemocnice? vakcina sa pouziva prave na to aby ludia nekoncili v nemocniciach. ako velmi sa to bude sirit mimo nemocnic nie je momentalne podstatne.
ver tomu ze keby mali ockovanost 0, tak maju este prisnejsi lockdown a uz mesiac dozadu...
19.11.2021 - 08:12:47
01
keyboard_arrow_up