Nemozes ocakavat, ze plebsu sa bude chciet zabijat cas studovanim nejakych obsiahlych materialov.
Naopak ako plebs ocakavam, ze vedenie SZC vie komunikovat a zabezpecit si marketingove materialy/PR clanok, kde budu jasne a strucne vysvetlene problematicke oblasti (napr. pozemky). Su take?

Tvoja odpoved v zmysle "Ked davaju ber, ked biju utekaj" mi urcite nedava zamienku patrat po tom, preco mam zmenit svoj nazor. Ano viem, nie je tvoja uloha tu obhajovat postoj SZC, ale si clen SZC a z mojho pohladu svojimi prispevkami tu robis tomu projektu medvediu sluzbu.
16.03.2021 - 22:55:04
02
Zajimala by ma nejaka analyza UHP tohto projektu.
16.03.2021 - 23:06:33
01
Palo TT napísal:
Nemozes ocakavat, ze plebsu sa bude chciet zabijat cas studovanim nejakych obsiahlych materialov.
Ano viem, nie je tvoja uloha tu obhajovat postoj SZC, ale si clen SZC a z mojho pohladu svojimi prispevkami tu robis tomu projektu medvediu sluzbu.

Ja som v prvom rade hobík. Posledné roky som za zúčastnil konferencií a tam som dostal informácie. Povedal som na základe toho a svojich skúseností z iných oblastí svoj názor. To je všetko.
Kto si chce zistiť informácie, tak si ich zistí a kto nie bude špekulovať.
"medvediu službu" - vieš moje osobné skúsenosti aj TU na tomto fóre (hodne zlé osobné) skúsenosti hovoria že nemá význam niečo bližšie vysvetľovať, lebo aj tak bude výsledok opačný.
Pozdravujem.
16.03.2021 - 23:16:51
00
Argument typu "nastenkovy tender" - kto chce, pojde na ministerstvo/SZC a tam na 7 chodbe vlavo "to" najde, nefungoval ani za Slotu. Nie dnes, ked sa cast ludi uz trochu niekam posunula.
Ja som si web aj materialy prestudoval, videa pozrel, nazor urobil. Je prakticky rovnaky ako na zaciatku - nepaci sa mi to, smrdi to, miesto a sposob "prezentacie" su najpochybnejsie. A to sa o cyklistiku zaujimam. Bezny plebs by autorov hnal vidlami. A kedze sa bavime o 30milionoch z ich penazi, je povinnostou SZC presvedcit a ziskat si verejnost, nehovoriac o tej odbornej. Alebo aj nie, ale potom to takto dopadne a argument "nastuduj si" je uplne zbytocny.
17.03.2021 - 06:50:54
22
misto napísal:
Všetci vidíme ako nám klesá úroveň športu a riešenie nie sú jednoduché. Je jasné, že ďalší Sagan tu tak skoro nebude, tak ako nám upadli aj iné športy. Ani v NHL už nemáme 30 hráčov, ale podpora stavby štadiónov nám nevadí však?

Nechcel som sa zapajat, ale toto mi neda. Toto ma byt argument na obhajobu nezmyselnej vystavby? To, ze sa robia sprostosti v inych sportovych odvetviach este neznamena, ze je v poriadku, aby sa robili po ich vzore dalsie sprostosti aj v cyklistike.

A teda odpoviem na otazku - mne to vadi. Ja si nemyslim, ze sa maju stavat akekolvek uzko specializovane stadiony / objekty v casoch, ked stat zlyhava v zabezpecovani normalneho fungovania zdravotnictva, skolstva, socialnej oblasti (stari ludia, deti v domovoch), oblasti mensin, v podpore vedy a vyskumu, v oprave a vystavbe ciest... A tymi casmi nemyslim aktualnu situaciu posledneho roka s koronavirusom, ale casy pred tym. Takze si myslim, ze projekt s otaznym vyuzitim, na nevhodnom mieste a na prenajatych pozemkoch, z ktorych potecu vynosy do vrecka mafii, by urcite podporu beznej cyklistickej verejnosti ziskat nemal.

P.S. Ja si celkovo nemyslim, ze by mali vznikat futbalove, hokejove, cyklisticke a neviem ake jednoucelove objekty. Jedine akceptovatelne z mojho pohladu su multifunkcne sportove centra v spadovych oblastiach, ktore umoznuju podporu co najsirsieho spektra sportovania mladeze na regionalnej urovni.
17.03.2021 - 08:59:29
19
Diskutovať treba a práve diskusia a argumentácia viacerých strán často chýba a chýba aj v tomto projekte. Ja som rád, že si sa vyjadril. Každý projekt, ktorý sa financuje z verejných zdrojov by mal byť kvalitne komunikovaný a postavený transparentne. Súhlasím s niektorými argumentami a tento projekt mal viacero nejasností a otáznikov, jedným z hlavných je samozrejme lokalita. A dokonca súhlasím s jeho pozastavením, no projekt ako taký podľa mňa zmysel má. Potreboval som sa však takisto vyjadriť a zapojiť, keďže to vnímam viac komplexne.

Áno, máš pravdu, štát zlyháva v množstve veci a ja si myslím, že zlyháva aj v podpore športu, ktorá nie je systematická a zmysluplná. Ja si myslím, že štát by mal podporovať aj šport, jeho rozvoj a napredovanie. A medzi rozvoj patrí aj podpora rozvoja infraštruktúry či už športovej alebo inej sfére. Množstvo vecí, ktoré si vymenoval spadá kompetenčne pod viacero správcov a časť zdravotníctva, školstva či sociálnej oblasti patrí aj pod samosprávy či súkromný sektor. To isté cesty, veda a výskum a snáď každá oblasť, ktorej by sme sa dotkli. Nie som odborník na všetky tieto témy, ale vo všetkých sférach sú peniaze jedna vec, no ich prerozdelenie, využitie, manažovanie vec druhá. Ako spoločnosť zlyhávame v kontrole veci verejných, množstvo občanov netuší ani aké rozpočty majú ich obce/mestá a evidentne sa časť spoločnosti stala imúnnou voči rozkrádaniu a korupcii.

A preto si myslím, že podpora takých komplexov či objektov zmysel má, najmä keď chceme ako spoločnosť podporiť rozvoj daného športu. No nie je to len o športe ako takom, ale takýto areál môže pomôcť miestnemu turizmu, rozvoju regiónu, zamestnanosti a ďalším aktivitám, ktoré sa na podobné projekty môžu nabaliť. Životaschopnosť by mal byť kľúčový faktor pri schvaľovaní podobných projektov, keďže výstavba je jedna vec, no jeho prevádzka a udržatelnosť niečo úplne iné.
17.03.2021 - 11:13:22
02
podpora takychto komplexov/objektov ma na svk zmysel na v lepsom pripade 2.-3. mieste. Ci uz je to v sporte, vede/vyskume, alebo snad hoccom inom. Dam dalsi priklad, ako sa pozdvihla slovenska veda postavenim Vedeckeho Parku v mlynskej doline? Zazrakom mame 4 publikacie v Nature/Science.... za rok + desiatky/stovky publikacii v kvalitnych vedeckych casopisoch? Hovienko... mame par schopnych ludi (rozumej vedcov svetovej kvality) ktori stale bojuju o par susnov (rozumej granty za par tisic az desiatok tisic) z niecoho co sa vola grantova agentura, ktora rozdeluje peniaze sposobom, ty by si dostal vela, tak ti nedame nic, lebo Feri je moj kamarat. A ti, ktori nemusia bojovat o tie susne, a su vcelku schopni, tak je tam skoro vzdy nieco za tym. Tymto chcem povedat, ze infrastruktura je pravdaze potrebna, ale aby sme stavali "najpokrocilejsie vesmirne centrum ked nas status je ze sa hrame s detskymi lopatkami v pieskovisku s psimi a macacimi hovienkami" a procesy mame ze doba temna stredoveku by bol pokrok, je uplna magorina.

A ked tu niekto ako milsu zacne hovorit, ze "mne to miesto dava zmysel", ked su v tom preukazane napojene zavadove osoby, tak to najslusnejsie co dokazem povedat je citacia Radicovej z par dni stareho rozhovoru:

"redaktor: Ako si vysvetľujete, že je Pellegrini najpopulárnejší politik?

radicova: Nezabúdajme, že trikrát po sebe voliči odovzdali hlas takémuto politickému subjektu, pretože časť si povedala, že všetci politici kradnú a je to jedno, a druhá časť videla primárne sociálne balíčky a nemá citlivosť na korupčné správanie sa. Časť sa tiež stala súčasťou mocenských štruktúr a vďačí za svoje pozície."

Totizto, na svk, aj projekt ktory vyzera jak lalia, a nechapes co by tam mohli vyplati zle, tak nakoniec itak casto vypali zle a ty len nechapes potom. Ale ked su tam priamo zavadove osoby, tak to je rana na istotu. Ak to nevidis po tom vsetkom co sa na svk udialo za poslednych 20r tak sa mi len fakt hladaju slova.

btw, milsu, k Jezusovi, ako cloveku ktoremu vadila vystavba stadionov, si prosim pripis aj mna - tiez mi to vadilo od zaciatku, tak isto ako mi vadila vystavba vyssie spominaneho centra. Cize sme uz 2 ktorym to podla teba nemalo vadit. Aj ked tych ludi je omnoho viac...
18.03.2021 - 08:01:51
01
stanos4 napísal:
A ked tu niekto ako milsu zacne hovorit, ze "mne to miesto dava zmysel", ked su v tom preukazane napojene zavadove osoby, tak to najslusnejsie co dokazem povedat je citacia Radicovej z par dni stareho rozhovoru:

btw, milsu, k Jezusovi, ako cloveku ktoremu vadila vystavba stadionov, si prosim pripis aj mna - tiez mi to vadilo od zaciatku, tak isto ako mi vadila vystavba vyssie spominaneho centra. Cize sme uz 2 ktorym to podla teba nemalo vadit. Aj ked tych ludi je omnoho viac...


OSPRAVEDLŇUJEM sa že som si dovolil napísať svoj pohľad na projekt.

stanos4 stačí takto?
18.03.2021 - 10:14:02
00
milsu nemusis sa ospravedlnovat za to, co napisal misto a ty si bol len nespravne uvedeny ako autor :)
18.03.2021 - 10:39:55
00
Palo TT "S tými pozemkami to nie ja také jednoznačné a podľa mňa dávalo to zmysel."
Strana 8, od milsu
18.03.2021 - 11:27:32
00
https://sport.aktuality.sk/c/489130/szc-predlozil-projekt-ncc-na-posudenie-vplyvov-na-zivotne-prostredie/

Prílohy:

PpRcGdmFSkuJQgpGk0bZWA_N-rodn-cyklistick-centrum.jpeg
PpRcGdmFSkuJQgpGk0bZWA_N-rodn-cyklistick-centrum.jpeg 124.35 KiB thumb_up0thumb_down

20.03.2021 - 15:55:47
01
Kritika SZC sa spominala v tomto vlakne, tak pokracovanie. https://bratislava.zoznam.sk/zdrveny-otec-tragicky-zosnuleho-cyklistu-prehovoril-o-smrti-syna-aj-sokujucich-praktikach-v-cyklistike/
13.09.2021 - 13:13:33
00
Takže nakoniec Trnava.
https://dennikn.sk/minuta/2641062/
08.12.2021 - 19:45:56
01
keyboard_arrow_up