česi robili prieskum myslím na 50 000 vzorke a vyšlo im že 50% ľudí sa s kovidom už stretlo... aj u nás sa údajne robil, ale výsledky nikde...
19.12.2021 - 11:19:16
00
madbugie napísal:
nuž ale pokiaľ na to vláda bude hrubo tlačiť všetkými smermi, tak ľudia to už z princípu odmietajú... mi to príde, že najmä v postkomunistických krajinách, to takto staršie generácie vnímajú... proste sú z princípu proti, a že u nás prebieha masáž jak hovado, sa nedá poprieť...

u nas prebieha "masaz jak hovado" prave preto, lebo sa vela ludi z roznych dovodov ockovat odmieta, co ma vzhladom na infekcnost virusu za nasledok zaplenenie nemocnic covid-pacientmi a tym vyrazne obmedzenie dostupnosti zdravotnej starostlivosti statu pre vsetkych ludi, co ma za nasledok zavadzanie roznych lockdownov a opatreni, co ma za nasledok dalsie odmietanie tychto opatreni a frustraciu celej spolocnosti
taky zacarovany dezolatsky kruh...

vo vyspelejsich krajinach odbornici na zaklade dat ockovanie dorazne odporucili --> vlady (vratane opozicie!!!) na zaklade odporucania odbornikov vyzvali ludi na ockovanie --> ludia (velka vacsina) pochopili, ze ockovanie asi naozaj bude cesta von z pandemie a z lockdownov a zaockovali sa. vysledky sa dostavili a covid prestal byt top temou.
teraz prichadza omikron, ktory je vraj vysoko infekcny aj v porovnani s deltou a preto niektore krajiny sprisnuju opatrenia (napr. aj lockdown) aj napriek vysokej zaockovanosti. robia to preventivne - kvoli nahlemu narastu poctu infikovanych, nie kvoli tomu, ze uz maju preplnene nemocnice.
skratka, ziadna vakcina nie je 100%na a ani nebude. ziadna. data z celeho sveta, vratane Ruska, Ciny, atd. ale jednoznacne dokazuju, ze je to jednoduchy nastroj, ako tuto pandemiu zvladnut a zachranit kopu zivotov.
19.12.2021 - 12:35:36
06
madbugie napísal:
česi robili prieskum myslím na 50 000 vzorke a vyšlo im že 50% ľudí sa s kovidom už stretlo... aj u nás sa údajne robil, ale výsledky nikde...


No tak ale v nemocnici to asi robia, že prekonaný a neprekonaný a nie na základe nejakého prieskumu, neviem akého.
19.12.2021 - 12:44:01
00
A sme opäť na začiatku. Furt niekomu nie je jasný rozdiel medzi vírusom a kovidom. Ak sa 50 % populácie ,,stretlo,, s vírusom neznamená že sa zároveň 50 % populácie ,,stretlo,, s kovidom. Ja napríklad som sa s vírusom zrejme už stretol viac krát ale jelikož som mu pri stretnutí neodzdravil tak mám od neho pokoj. :D Nemáš sa len tak s niekym hned dávat do reči. :D
19.12.2021 - 12:57:40
01
Ivan stretlo = prekonalo = mali v tele protilátky po prekonaní... či protilátky sa tvoria aj bez prekonania?

a Hacker, k tej alergologickej liečbe, nebola náhodou tá vakcína z Francúzska? Miešaná na mieru? ja som cca 15 rokov dozadu tiež chodil na také niečo, dávky sa postupne zvyšovali cca 2 roky... Až na predposlednej dávke mi napuchlo komplet pleco jak 15 cm fašírka, sestrička zbledla, napichali do mňa všetko možné, sranda zażitok ti poviem a s malou dušičkou ma po pol hodine poslali domov. Asi 2 mesiace na to bol v plus7 dní článok o rovnako starom chalanovi 27 r., ktorý mal takú istú reakciu, až skončil v bdelej kóme z toho... Následne vakcíny v tichosti stiahli a v novinách bola krátka správa, že touto vakcínou sa už očkovať nebude, lebo ma závažné vedľajšie účinky... Tiež som veril medicíne a doktorke... a čo ščul... mal som šťastie v tejto náhodnej lotérii...


Naposledy upravil madbugie dňa 19.12.2021 - 14:21:16, celkovo upravené 1 krát.

19.12.2021 - 13:41:53
00
Čo včul?! … budete chorí a zomierať . A spoločnosť už voči vám bude tak utupela , že sa nad vami už nikto ani nepozastavi. My budeme imunizovani a vy chorí a mŕtvi … nehovorím , že sa už tento bod “ zlomu “ aspoň v určitej profesii nedodiahol 🤷🏼‍♂️ .
19.12.2021 - 14:20:08
00
Dáta bez pátosu
13 h ·
PREHĽAD 7️⃣ DNÍ PRED VIANOCAMI - V STRMOM POKLESE
Denne predkladáme verejnosti prehľadnú tabuľku kľúčových parametrov pandémie aj s trendami. Plus komentáre. Tu máme 2 možnosti a diskutujeme ich aj s predstaviteľmi slovenských médií. Oni trvajú na tom, že "tí mŕtvi predsa sú", "to sa máme téme obetí vyhýbať?" a preto sú každodenné titulky v krajine:
✌️Ktorá dnes v počte infikovaných klesá najrýchlejšie v Európe
K A T A S T R O F I C K É a N I H I L I S T I C K É
Táto cesta informovania verejnosti samozrejme existuje a súčasnú etapu Pandémie DELTY na Slovensku je možné popísať ich rétorikou takto:
1) V počte obetí sme na rekordnom 7 dňovom priemere 90
2) V 14 dňovom priemere sme na špičke 83
3) Za posledných 7 dní zomrelo 627, za posledných 14 dní 1160 a za posledných 30 dní spolu 2206 ľudí.
4) Momentálne sme spolu s Maďarskom na 1. a na 2. mieste na svete v počte úmrtí na 1 milión obyvateľov za 7 dní. A je možné, že Maďarsko už zajtra preskočíme.
Najprv všetky médiá o týchto ľuďoch informovali, že sú nakazení formou "rastieme rekordne rýchlo" s dodatkom "pozitivita PCR testov dosiahla rekordné úrovne a neklesá".
Následne o tých istých ľuďoch informovali, že preplnili nemocnice a sanitky ich nestíhajú zvážať, pričom na príjme do nemocníc sa robí triáž.
Keď sa tým istým pacientom priťažilo, tak sme o nich čítali, že teraz sa dostávajú na ventilátor a JISky, ale tie sú preplnené a tak pacientov triedia.
Nakoniec mnohí zomierajú a patrí sa informovať, že máme rekordné počty obetí. Cesta koviďáka sa uzatvára.
❗❗Viete si predstaviť, že by sme takto v novinách informovali o priebehu chorobnosti denných 70 obetí na ONKO choroby, denných 40 obetí na kardio choroby, denných 25 na respiračné ochorenia a denných 15 na iné ochorenia? Podľa mňa by sme sa zbláznili do roka a pol a tie noviny by nemal kto čítať.
Pri horeuvedených štatistikách, ktoré sú va pandémii predikovateľné, lebo 5-7% PCR pozitívnych ide do nemocnice do týždňa, 15% z pacientov ide do 5-10 dní na JIS alebo ventilátor a z prepustených pacientov je 18% obetí a domov sa nedostanú, pričom úmrtia majú oneskorenie 1-2 týždne.
Koniec hlásenia formou nihilistu.
ALTERNATÍVA
Je aj iná možnosť a tou je popri horeuvedených štatistikách informovať aj o tom, čo sa deje s pandémiou. Tá môže:
- prichádzať a naberať na sile s rastom parametrov
- kulminovať na špičke a neskôr okolo nej oscilovať
- strácať na sile, odchádzať a jej parametre klesajú
- nakoniec prestať byť témou
Dôležité je to pre 5,5 milióna doma zavretých Slovákov s deťmi bez školy a bez športu, pre mnohých v 10 sektoroch ekonomiky aj bez možnosti doniesť domov euro a pre mnohých aj bez ilúzií priniesť nádej na KONIEC týchto vĺn.
? Dnes by to vyzeralo asi takto, a pritom by to bolo popísanie tej istej situácie. Novinárom ako príklad uvádzame krátky text profesionálnej agentúry REUTERS k DELTE na Slovensku:
Priemerný počet nových infekcií hlásených každý deň na Slovensku klesol za posledné 3 týždne o takmer 4000, čo je pokles o 46% z predchádzajúceho maxima.
Infekcie COVID-19 na Slovensku ubúdajú, dnes je v priemere hlásených 4 677 nových infekcií. To je 54 % z maxima – najvyššieho denného priemeru 8675 nahláseného 30. novembra.
Od začiatku pandémie bolo v krajine hlásených 798 663 infekcií a 15 843 úmrtí súvisiacich s koronavírusom.
Tak to je REUTERS (https://tmsnrt.rs/3mf12ZO), ale kto by to va takejto forme (bez rekordov, špičiek, ....) čítal, však?
❤️ My dnes pridávame komenty, že u testov:
- tak málo pozitívnych sme mali naposledy 25. októbra
- na dnešných 4677 sme klesli za 14 dní od špičky a z takéhoto čísla sme sa na špičku dostali za 28 dní, takže klesáme razantne, prudko a rýchlo a DVAKRÁT rýchlejším tempom ako sme rástli
- je predpoklad, že sa takto dostaneme pred Štedrým dňom blízko 3000 prípadom v priemere denne
❤️ Tiež dodávame, že u pozitívnych testov:
- stále bohužiaľ reportujeme len tupé priemerné číslo pozitivity 28%, ale tá klesla z takmer 35% rekordov na prelome mesiacov.
Nie, nie sme ani po 2 rokoch schopní reportovať ako Česká republika pozitivitu testov v kategóriách:
" Pozitivita klesla u všech třech typů testů. V případě nejčastějších preventivních dosáhla 4,4%, před týdnem byla 5,5%. U takzvané diagnostické indikace, kdy jsou testováni lidé vykazující příznaky, klesl podíl pozitivních o téměř čtyři procentní body na 28%. U epidemiologické indikace, kdy se testují lidé kvůli kontaktu s nakaženým, se pozitivita snížila o dva procentní body na 11% procenta. https://bit.ly/3yIMaZ0
My žijeme v tme a nám nakladáte, že "veď je vysoko pozitivita!"
❤️ Radi uvádzame, že u hospitalizovaných:
- máme stále veľké regonálne rozdiely
- zo špičky 3606 pacientov klesáme už 13 dní
- pokles je spolu 607 pacientov a tento týždeň za 5 dní o 369 pacientov menej (a to včerajšie číslo v sobotu opravia nižšie)
- u ťažkých prípadov je pokles pomalší, ale tiež sme nižšie o 93 oproti maximu 638, pričom sú ale stále takmer plne vyťažené všetky kapacity ventilátorov
- niektoré nemocnice na východe Slovenska už majú menej ako polovičný stav pacientov oproti maximu v DELTA vlne
- je predpoklad, že ku Vianociam sa dostaneme s počtom pacientov na menej ako 2500
❤️ Incidencia = 7 dňový počet prípadov z PCR testov na 1 mil. obyvateľov je 600, a z PCR+AG testov je 700, pričom niektoré okresy sú nad 1000 a niektoré už aj pod 400. To by znamenalo v COVID Automate bordovú farbu.
DVE SLOVENSKÁ
Vyše 90% obetí v DELTE bolo nezaočkovaných a je zo skupiny 2,1 milióna Slovákov nad 12 rokov, ktorí sa zaočkovať nedali. Zaočkovaná skupina nad 12 rokov má dnes 2,7 milióna.
POMER je 57% voči 43% pre zaočkovaných.
V Bratislave je to 80:20 a v Poltári 45:55. Bratislava je dnes zaočkovaná podobne ako Rakúsko. Poltár je zaočkovaný horšie ako posledná krajina únie: Bulharsko (nad 12 rokov).
Pizzu si dnes v Poltári nedáte, čo je OK a deti v Poltári neboli v škole, ale prečo si deti s rodičmi po škole nemôžu dať pizzu v reštaurácii v Bratislave, v Senci, alebo dokonca v rovnako zaočkovanej Dunajskej Strede?
❗to nezaočkované Slovensko zažíva jednoznačne DELTA vlnu, ktorá je ďaleko horšia ako vlna druhá. Ide to rýchlo, je to pre nich nečakané, berie to mladšie ročníky ako v II. vlne a ide hlavne o regióny zo Severu a Východu Slovenska. Nemocnice tam mali vyššie stavy ako pred rokom v zime a na jar, sanitky rekordné počty výjazdov v krátkom čase októbra-novembra a napriek tomu sa tam nedávajú očkovať ani seniori nad 50 rokov.
✅ to zaočkované Slovensko má DELTA vlnu v sile jednej dvadsatiny toho, čo sme si zažili minulú zimu a na jar. Z týchto 2,7 mil. Slovákov zomrelo v DELTE asi 400, čo je 1 zo 6750. To je skutočne úroveň slabej chrípky.
Na Orave sú dnes týždeň pred Vianocami zavreté penzióny pri zasnežených svahoch a ľudia plačú od jedu. Ale očkovať sa nedajú. A neubytovaní lyžiari z Bratislavy sa jedujú, lebo sa seniori na Severe Slovenska nedajú zaočkovať tak ako oni a Bratislavčania nemôžu na Orave minúť peniaze na ich živobytie. Hlava XXII, že?
Môžete si zameniť Oravu za Kysuce, za Gemer, za Liptov, za Ždiar alebo za Poloniny.
❗Stále platí,že 382 tisíc seniorov nad 60 rokov ani len nezavadilo o vakcínu. Od 1. septembra, kedy ich bolo 425 tisíc si našlo cestu do nemocnice 43 tisíc kvôli vakcíne. A ďalších 15 tisíc išlo do tej istej nemocnice, ale s kyslíkovou maskou na ksichte. Nie po vakcínu (to už bolo neskoro), ale na "kovidové".
A 2500 z nich už neprišlo domov. HLAVA XXII.
https://vedapomaha.sk/vizualizacie/vakciny/
❗Tento PARADOXXX nás stále straší:
V automobilkách na Slovensku sa v kantíne môže najesť denne niekoľko tisíc ľudí bez problémov v NON OTP režime sediac za rovnakým stolom na smeny aj dva-trikrát dennea dať si 3 chody, ale rodina 2-6 ľudí z rovnakého bytu-domu sa nemôže odstravovať v OP režime v reštaurácii s kompletne zaočkovaným personálom ani v interiéri, a ani na terase (Zbojnícka chata ako príklad). Teda: v Taliansku a v Rakúsku a v Maďarsku a v Poľsku a v Česku sa mohli a môže, ale na Slovensku už 3 týždne NIE a ešte 3 týždne nie. Ani polievku. Hlava XXII.
#každáhoramásvojvrchol a #zvládnemeto
Naše interaktívne mapy a grafy nájdete na:
https://databezpatosu.sk/reporty-a-interaktivne-mapy/
https://www.digipay.sk
Okrem prehľadu ponúkame aj MAPU výskytu vírusu na Slovensku, kde je jasné, že východ má "po delte", a na juhozápade sme tesne za špičkou, ale čísla klesajú tiež:
https://datawrapper.dwcdn.net/3oKBJ/14/
V Starej Ľubovni ich môže šľak trafiť s Incidenciou 342. Maximum mali 5 krát viac a na Dušičky. Ale ONI sa nenajedia v pizérke ani po Vianociach!!! Nuž, najvyšší čas sa prehupnúť do COVID Automatu. Nie preto, že to pán Sulík, uviedol, ale preto, že:
1) sa lepšie budú mať okresy so žolíkmi, ktoré dostanú okresy po zaočkovaní seniorov nad 50 rokov. Nie detí nad 5 rokov, ale seniorov nad 50 rokov. Túto motiváciu už mesiac NE PE STU JE ME. Ale vedieme reči o povinnom očkovaní.
2) sa dobre budú mať len okresy, kde bude vírus raritou a bude ho málo a ostatní, kde ho je veľa, budú bordoví a čierni.
Pri COVID Automate rozhodujú regionálni hygienici, a nie celoštátni politici, čo by bol tiež posun správnym SMERom.
19.12.2021 - 14:36:50
03
madbugie napísal:
Ivan stretlo = prekonalo = mali v tele protilátky po prekonaní... či protilátky sa tvoria aj bez prekonania?

a Hacker, k tej alergologickej liečbe, nebola náhodou tá vakcína z Francúzska? Miešaná na mieru? ja som cca 15 rokov dozadu tiež chodil na také niečo, dávky sa postupne zvyšovali cca 2 roky... Až na predposlednej dávke mi napuchlo komplet pleco jak 15 cm fašírka, sestrička zbledla, napichali do mňa všetko možné, sranda zażitok ti poviem a s malou dušičkou ma po pol hodine poslali domov. Asi 2 mesiace na to bol v plus7 dní článok o rovnako starom chalanovi 27 r., ktorý mal takú istú reakciu, až skončil v bdelej kóme z toho... Následne vakcíny v tichosti stiahli a v novinách bola krátka správa, že touto vakcínou sa už očkovať nebude, lebo ma závažné vedľajšie účinky... Tiež som veril medicíne a doktorke... a čo ščul... mal som šťastie v tejto náhodnej lotérii...


Myslim ze to bolo z Talianska a potom ina krajina, ano davky sa zvysovali ale mne nikdy nic nebolo a riziko je tam vzdy a tak to beriem, stale ale lepsie ako nemoct byt dlhsie ako 10 minut v miestnosti s kobercom, alebo v prasnom prostredi. kazdy mame ine telo a kazde ine reaguje.
tak isto kazde telo moze zareagovat inac na vakcinu proti Covidu, ale sanca zomriet je jedna ku 200 000, alebo milionu?
ale ked starsi nezaockovany clovek dostane Covid a ma aj ine choroby tak ta sanca ze to nemusi dopadnut dobre je obrovska...vid starsia antivaxerka z vedlajsej bytovky, vsade s dcerou robili drby ze oni sa nedaju zaockovat ani keby co, ze je to svinstvo a podobne blaboly, no ale dostala Covid a bohuzial zomrela. Pritom by na 99% zila dalej keby mala v sebe aspon dve ockovania. Nuz ale kto chce kam, pomozme mu tam...
19.12.2021 - 14:52:24
00
tak musím si zaklepkať na drevo, dá sa povedať, že už 4-tý deň patrím do kategórie "prekonaní"... tak snáď sa mi už nejaké tie ťažké stavy vyhnú, priebeh bol stredno-ľahký, neviem nenašiel som žiadne definície... 7-8 dní kolísavá teplota nie viac ako 38, inak ani nádcha a aj dýchanie si myslím, že čisté, ešte cez týždeň pôjdeme obvodnému na kontrolu pľúc, asi popočúvať, prípadne nejaké odbery... použili sme FLCCC protokol, aj sme sa 5 dní "odčervili" tak snáď neublížilo ak nepomohlo...

https://covid19criticalcare.com/wp-content/uploads/2021/03/FLCCC_Alliance-I-MASKplus-Protocol-SLOVENSKY-Slovak.pdf

uvidíme, teraz budeme mať 1/2 roka kľud a pokiaľ aj potom bude silný tlak na očkovanie (čo asi bude), tak to zvážime, lebo sa už nebude dať normálne existovať bez štempla v papieroch...
19.12.2021 - 15:08:22
00
Ta len aby bolo jasné, že "nie je všetko zlato čo sa bliští"

https://en.wikipedia.org/wiki/Front_Line_COVID-19_Critical_Care_Alliance
19.12.2021 - 15:20:27
11
madbugie napísal:
Ivan stretlo = prekonalo = mali v tele protilátky po prekonaní... či protilátky sa tvoria aj bez prekonania?

a Hacker, k tej alergologickej liečbe, nebola náhodou tá vakcína z Francúzska? Miešaná na mieru? ja som cca 15 rokov dozadu tiež chodil na také niečo, dávky sa postupne zvyšovali cca 2 roky... Až na predposlednej dávke mi napuchlo komplet pleco jak 15 cm fašírka, sestrička zbledla, napichali do mňa všetko možné, sranda zażitok ti poviem a s malou dušičkou ma po pol hodine poslali domov. Asi 2 mesiace na to bol v plus7 dní článok o rovnako starom chalanovi 27 r., ktorý mal takú istú reakciu, až skončil v bdelej kóme z toho... Následne vakcíny v tichosti stiahli a v novinách bola krátka správa, že touto vakcínou sa už očkovať nebude, lebo ma závažné vedľajšie účinky... Tiež som veril medicíne a doktorke... a čo ščul... mal som šťastie v tejto náhodnej lotérii...


áno, protilátky sa tvoria aj bez prekonania /nemáš kovid/ ochorenia teda stavu s príznakmi ako kašeľ, hlieny, teploty, zlyhávanie činnosti dýchacieho systému s nutnosťou pripojenia na umelú pľúcnu ventiláciu, ...

Covid 19 = stretlo s vírusom = ochorelo teda malo príznaky ako kašeľ, hlieny, teploty, zlyhávanie činnosti dýchacieho systému s nutnosťou pripojenia na umelú pľúcnu ventiláciu, ... = prekonalo

SarsCov-2 = stretlo s vírusom = malo v tele protilátky = nemalo ochorenie Covid19 teda stav s príznakmi ako ...
19.12.2021 - 17:34:20
00
Tak jeden antivaxer dostal aj ocenenie...

www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=hpfeed.sznhp.box&dop_req_id=vjXzvsJbqIi-202112162048&dop_id=14586617">https://cnn.iprima.cz/oceneni-pro-lekare-voracka-z-covidoveho-letu-do-tokia-je-nesportovni-osobnosti-roku-53439?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=hpfeed.sznhp.box&dop_req_id=vjXzvsJbqIi-202112162048&dop_id=14586617
19.12.2021 - 18:16:19
13
Flccc protokol … čo vám jbe ?! Znie to tak vedecky , pričom je to dezolovina prvej triedy …

Už len ten začiatok : Ivermektin - že “ antivirotika “ … vám musí 🤯ť priatelia, vám musí 🤬ť . Tie 🤯iny čo tu niektorí “chronici “ produkujete sa už vážne nedajú ani komentovať .

Tu dole⬇️ tiež jeden kadáver , ktorý neveril a brojil až do smrti :
Americký senátor štátu Washington Doug Ericksen zomrel ako 52-ročný po tom, čo mal pozitívny test na covid. Republikán, ktorý bojoval proti povinnému očkovaniu a nazýval ho diskrimináciou, sa nakazil pred mesiacom pri ceste do Salvádora. (nbc)
19.12.2021 - 19:47:44
08
To je dobre ze nebol diskriminovany, viac takych...
19.12.2021 - 20:14:53
00
Môžu sa oni spamätať na konci 3 vlny a takúto dôležitú info dať až teraz???

Ramon1: Alebo ste to vedeli už predtým a presne takto sa postupovalo?

https://spravy.rtvs.sk/2021/12/niektori-ludia-mozu-mat-pozitivny-pcr-test-aj-niekolko-mesiacov-co-vtedy-robit/?fbclid=IwAR0qdF3zp5MpLoJ0AS1k6u1YtMtYbYc9fGUJSw2tuztE1UFeGdhdYLR1-fk
19.12.2021 - 20:44:41
00
keyboard_arrow_up