Kategórie
Bike-tech
savings Shimano TL-BR003 lievik na odvzdušnenie MTB brzdy
6,69 €
savings
MOC 14,99 €
savings Shimano TL-BR002 lievik pre cestné radenie typu ST
9,90 €
savings
MOC 15,99 €
savings Shimano minerálny olej do hydraulických bŕzd, 500 ml
12,59 €
savings
MOC 20,99 €
savings Shimano minerálny olej do hydraulických bŕzd, 100 ml
6,49 €
savings
MOC 12,99 €
savings Shimano minerálny olej do hydraulických bŕzd, 1 l
14,09 €
savings
MOC 30,90 €
Akcia -15% Cyclo tools Dot Brake Fluid brzdová kvapalina, 125 ml
6,89 €
-15%
MOC 8,09 €
- vytiahni koleso z rámu/ vidly,
- medzi platničky vlož buď plochý šrovbovák alebo plastové spacere proti stlačeniu brzdový platničiek, alebo montpáku - POZOR všetko nech je odmastené aby si nekontaminoval platnicky,
- jemne stlač páčku aby sa piestiky o kúsok vysunuli = týmto zmenšíš medzeru medzi platničkami,
- vlož koleso naspať
- teraz by mala páka zaberať skôr, ak nie celý postup opakovať.
Rob to pomaly a radšej na viackrát, aby piestiky neboli vysunuté až priveľmi (potom ti platničky budú permanentne drieť o kotúč a bude ich treba rozťahovať).
Keď skončíš bude treba asi nanovo vycentrovať celé prasa aby platničky nešúchali o kotúč.
Skontroloval by som aj platne, sram má minimálnu hrúbku platničiek (brzdná plocha + nosič) 3mm - všetko čo je pod je zrelé na výmenu.
Co som si vsimol, tak sa dostatocne nevracaju piestiky, tym padom je medzi kotucom a brzdovou dostickou velmi maly priestor.
Skusal som ichu uz tisickrat cistit, namazap piestiky brzdovym olejom, von dnu, von dnu..zas vycistit . Trchu to pomoze, ale casom sa to zhrosi. Teraz napr. som jadzil po snehu a uplne sa to zas same rozstelovalo a brzdy suchaju.
Co s tym, ked sa piesty nedostatocne vracaju a nepomaha ani ich vycistenie a namazanie?
Ty ale musíš napísať čo máš za brzdy a že či ti to šúchanie výrazne robí práve teraz v zime a snehu...na určitej značke bŕzd je to ich vlastnosť, ale neviem aké máš brzdy.
zatial kazda hydraulika ktoru som mal bola dobra do vymenych prvych platniciek. potom zacali "problemy" - mimo biku snad toto ani neexistuje aby takto chodili piesty na brzdach cohokolvek.
najviac mi pomohli asi metalicke platne - menej prasia, menej zasieraju brzdu a nederu sa tak rychlo - cize tie vzd. od kotuca sa nemenia tak casto.
pouzivam stary priborovy nozik ktory natlacim medzi platnu a kotuc na strane kde sucha - tym sa mierne zatlaci piest, postalacat paku a ked sucha nadalej, par krat opakovat. ale to je moje neodborne hrube zaobchadzanie - na vlastne triko
Per - suchanie velmi casto sposobuje nevycentrovany koruc, treba zacat tym...
Ty ale musíš napísať čo máš za brzdy a že či ti to šúchanie výrazne robí práve teraz v zime a snehu...na určitej značke bŕzd je to ich vlastnosť, ale neviem aké máš brzdy.
brzdy mam v profile
Shimano M396
ivast
hej ked sa to "rozjadi" tak je obcas ticho
Ahoj, ten dôvod je jednoduchý - mineralny olej, jednoducho v zime stuhne...preto musíš niekedy "pumpovat" pákou pre zabezpečenie konstantneho brzdneho účinku... Pri brzdach s DOT sa ti to nestane...
Ja mám už tiež iné brzdy a tiež sú na minerálny olej. Dnes som šiel v mraze s brzdami pod snehom ponorenými a čuduj sa svete okamžite ako sa trochu (pár metrov) ohriali , tak slušný účinok a žiaden prepad páky.
volodaj, ako si spokojny s CODE RS? Mam objednany ebike a tam budu CODE R a tak dopredu rozmyslam, ci ich hned vymenit alebo nie
Preco RS a nie rovno RSC?
Ale ak je medzi R a RS taký veľký rozdiel ako pri Guide, tak ich asi budes meniť. To boli úplne iné brzdy čo sa chodu týka. Veľmi mi chýbalo prepakovanie, lebo páčka mala dosť dlhý chod než začala zaberať. Preto som ich menil za SLX a tie potom po prvej zime za Code.
matko001 len cena. Našiel som dobrú ponuku na bike-markt. 200€ za brzdy zhodene z nového biku aj s kotúčmi, tak som neváhal. Nastavovanie vzdialenosti platničiek mi za cenový rozdiel nestalo.