Jistě že ano ale často si člověk stihne dát nohu a když už spadne tak není spojen s kolem. Sice spd velmi často vypne ale občas to hold neklapne, kor v situaci kdy máte v pedálech zadupaný sníh který během jízdy zmrzne.
03.08.2021 - 23:51:48
00
Hovorí sa, že pádu často predchádza chyba jazdca a nie je fér z neho viniť len pedále :) Skúšala som jazdiť aj na flatoch, lebo som musela, lebo tréner povedal :) ale furt mi nohu posúvalo lebo mi vyskakovala z pedálov (keď som prešla cez korene napríklad) a posúvala sa mi, nehovoriac o tom, že som ju po rozbehu nikdy netrafila do tej správnej polohy nohy na pedál a na pinoch to teda neposunieš. Ešte pumptrack, nejaké flowtraily, po meste viem prejsť na flatoch ale čím je terén členitejší, tým skôr je pre mňa bezpečnejšie ísť zacvaknutá. Flaty, resp pedále pol na pol volím len keď je naozaj bahno a môže sa stať, že mi nezacvakne, lebo na tretre je nános blata. Mám dobré flaty, dobré piny aj obuv dobrú, dokonca dvoje topánky na flaty a ja ti neviem, mne to nedrží a snažím sa aj zapierať, mať päty dolu ale furt ma nadhadzuje na tom. SPD je pre mňa bezpečie a istotka.
04.08.2021 - 08:26:35
02
To je možný obecně u xc většině lidí budou vyhovovat spd. Šak jsem je taky jezdil 20 let. Ale poslední dobou jsou situace kdy proste již nestihnu vycvaknout.
Do bláta si kup šlehače je to úplně jinde jak Shimano. Nacvaknes i s tretrou obalenou blátem.
04.08.2021 - 09:01:13
00
Ja som s pedálmi OK, písala som len skúsenosť, nechcem nič meniť. Nemám Shimano, momentálne mám Fireeye Hotclip, ktoré považujem za najlepšie pedále aké som za 15 rokov mala a to som ich vystriedala naozaj veľa, áno aj Crankbrothers. Tiež skúšam DMR VTwin, no lepšiu oporu chodidla majú tie Hotclip, nebudem meniť za "bidielko pre vtáčiky" ako volám tie XC šľahače, to by som neustála v dlhších zjazdoch. Verím, že svojich fanúšikov majú, ja medzi nich nepatrím. Tých pár dní do roka, keď je blato ako na fotke (bežné blato zvládajú) otáčam na flat stranu :) :)

Prílohy:

blato 1.jpg
blato 1.jpg 1.51 MiB thumb_up0thumb_down

04.08.2021 - 11:31:18
00
Posuvanie podrazky po pedaloch by som ocakaval aj pri zle fungujucom tlmeni. Pravdou je, ze ked s flatmi zle nasadnem, tak uz neraz idem daku tazku pasaz aj na pate :D
04.08.2021 - 13:14:37
00
Zaujimave ze taketo poznatky citam az teraz, tuto sezonu experimentujem s flatmi a mam s nimi presnne problem ktore popisu fixska a marinada, ze nasadnut treba presne lebo potom sa uz neda zmenit, v exponnovanom terene kde sa to neda riesit sliapnem nejak hocijak a upravit na spravnu poziciu dokazem ked prejdem. A do vcul som si myslel ze mam problem s nohami ;-] dokonca aj na pumpotracku musim dojazdit lajnu a az potom som schopny presliapnut ...
04.08.2021 - 13:27:18
01
Mate niekto skusenosti s pedalmi RGD Bike Hedgehog Flat + SPD? Tento rok som skusil SPD, kupil som na ucenie pedale Shimano SPD PD-EH500 (pol na pol) a su sice fajn, ale platfomova cast je predsa len mala na moju nohu tak na na zimu / blato hladam alternativu kde platforma by bola plnohodnotna. Ide mi aj o to ci ta velka platforma/piny nebrania vypinaniu.
30.08.2021 - 22:18:18
00
Joshua- napísal:
Ahojte, ja vás chcem poprosiť o radu ako s spd jazdíte v ťažšom teréne. Ja som to po týždni odmontoval lebo to nie som schopný odpojiť keď mi napr. prehrabne koleso alebo sa mi minule zamotala haluz do kolesa, vtedy dostal na frak aj bike aj ruka, proste pád na kamene. Uvažoval som na jednostrannými spd, že by som v ťažších úsekoch prehadzoval na platformovú stranu. Inak je spd super vec kým nemusím náhle zastaviť, nikdy som to ale nepoužíval a fakt nechcem kvôli tomu doriadiť seba aj nový bike. Dík za odpoveď.

Toto by bolo asi najhoršie čo by si mohol urobiť ?. Ak ti nesedia z nejakého dôvodu spd, tak zober flaty, ale nie nejaký mix. Lebo myslieť si že pred ťažkým terénom nohu vypnem a pôjdem nenacvaknuty na opačnej strane pedálu je blbosť. S tým kufrom to bude na tej platforme držať fantastický ?. To by si si praveze keledoval o pád podstatne viac, ako keby ostaneš nacvaknuty. To vypínanie aj v ťažšom teréne je len sila zvyku. Jazdím roky CB a viem že veľa bikerov jazdia či už tieto, alebo spd na enduro a aj DH bikoch. Takže nebude to chýba pedálov, alebo tvrdenie že nášľapy nie sú do ťažkého terénu je tiež blbosť. Je to len o tom ako sa ich kto naučí používať. A či mu sedia, alebo nie ?
30.08.2021 - 23:04:00
01
Ahojte, chcem vybrat nejake platformove pedale za rozumnu cenu do 50€ co dobre drzia pri zjazde. Co by ste vedeli poradit aj s nejakou osobnou skusenostou na traily, pripadne xc na celoperko? Dakujem
06.11.2021 - 01:07:16
00
v tejto cenovej relácii sa obzeraj po nylonových, brutálne piny a grip majú OneUp Composite, radšej som ich vrátil :D
https://www.alpistour.sk/e-shop/bike/oneup/oneup-composite-pedale-2/
spokojný som s DMR V11, jazdím v outdoor teniskách a grip nie je úplne tip top, ale to mi zase vyhovuje
https://www.bike24.com/search?searchTerm=dmr+v11
ďalej sú vysoko hodnotené nylonové modely od Deity, Race Face, HT Components, Crankbrothers ... na všetky sú recenzie na youtube a tu je jedno video pre inšpiráciu

thumb_up0thumb_down
06.11.2021 - 07:09:12
00
Tretiu sezónu jazdím Bontrager Line Elite a nemám im čo vytknúť. Majú už trochu zodraté piny ale okrem toho absolútne bezproblémové. Doteraz nebol dôvod ich rozoberať ani riešiť nič iné.
06.11.2021 - 08:13:53
00
Zdravím bikeri, pokukujem po HT 03 a neviem sa rozhodnúť medzi hliníkovou a magnéziovou variantov, finančný rozdiel je zanedbateľný voči úspore 90g a s tým sa natíska otázka životnosti. Máte niekto osobnú skúsenosť s magnéziovými? Aké by ste odporučili?
25.12.2021 - 11:42:17
00
Hodím taky dotaz. Aktuálně vozím šlehače Crankbothers, jsou fajn na nacvaknutí a skvělé do bláta nicméně někdy bych rád trochu jemnější vycvaknutí.
Pokukuji tedy i po něčem jiném ale v podstatě skoro nikdo neuvádí rozsah nastavení pružiny třeba že jde nastavit 3Nm až 15Nm.
Snad jediné kde jsem si toho všiml je Time Speciale 12 kde je na fotce u šroubu nastavení předpětí uvedeno 1Nm - Max. A u modelu Speciale 8 je 2Nm - Max. Nicméně nikde ve specifikacích o tom Time nic nepíše.
Pak jsem viděl snad u LOOK možná nějaký údaj třeba 4-5Nm jako minimum (teď si tím nejsem jistý).
Jinak nic.
Dá se říci jaké pedály se dají nastavit na velmi jemné vycvaknutí?
Vozil sem klasické Shimana ale ty se zas v blátě snadno ucpali a tak sem přešel na šlehače, nicméně ty zas nejdou nastavit dá se jen vyměnit kufr a tím změnit úhel vycvaknutí.

Jak jsou na tom třeba HT nebo X-Pedo, zmíněné Time či Looky (Looky jsem jezdil Keo Blade na žiletce což je zas něco jiného ale pedál byl kvalitní). Či další značky.

Něco co by mělo cca design čelisti jako šlehače či aspoň poloviční a zároveň široké nastavení směrem k jemnému vycvaknutí.

Fajn by taky byla širší nabídka Easy kufrů pro vycvaknutí kolem 10° když to bude méně jedině líp. Volnost pohybu stačí kolem 4°.
Možnost kufru který jde vytrhnout směrem nahoru jako mívá Shimano by byl taky fajn bonus.

Dost požadavků ;) Cena nehraje roli.

Provedení těžko říct asi muže mít klec ale asi na ni zas netrvám.
25.12.2021 - 13:33:51
00
No a teď koukám na web Sramu, jelikož Sram odkoupil Time tak na novych produktových fotkách už u šroubu tenze není uvedeno nic a ve specifikacích uvádějí pouze že jdou nastavit.

Proste myslím ze to muže byt pro dost lidí podstatný údaj a výrobci na to naprosto kašlou. A asi nikdo vás na prodejně nenechá toto vyzkoušet, protože by jste jim pedály poškrábali kufrem.
25.12.2021 - 14:11:39
00
sorcerer napísal:
v tejto cenovej relácii sa obzeraj po nylonových, brutálne piny a grip majú OneUp Composite, radšej som ich vrátil :D
https://www.alpistour.sk/e-shop/bike/oneup/oneup-composite-pedale-2/

Už som bol takmer naisto rozhodnutý pre tieto, ale teraz si ma zaskočil. Posledné dni pozerám recenzie a práve OneUp v tejto cenovej kategórii vyšli najlepšie. Je to problém, že tie piny sú také vysoké?
02.03.2022 - 22:37:57
00
keyboard_arrow_up