Roman kupuj, taký ešte nemáš ;) Pekný je 👍
14.01.2022 - 16:12:43
01
Roman zoberme na polku a rozdelime si :) ale je krasny to bez debaty
14.01.2022 - 17:14:47
00
scarinko napísal:
nj krasna je ale vidim ze to ako ti to tecie je urcite masinou, no nic, idem ticho zavidiet


Az tak isty by som si nebol. Zlate zrnko ako poznam bude vcelku tmavo uprazene, s tym sa pracuje o dost lepsie ako s light roastom. Ked som zacal pouzivat nahu paku na silvii tak som sa cudoval co vsetci hovoria, ze im to strieka na vsetky strany...u mna nic. Presiel som na ecm classiku a to teda bolo bukake :lol: ..a stale s tym dost bojujem. Pritom sposob pripravy rovnaky, rovnaka miska, len stroj iny :?:
14.01.2022 - 17:58:09
02
Zlaté zrnko nie je nijako výrazne tmavo pražené.Mne našťastie tie svetlé kyslé citronady nechutia. Kúpil som 3 balíky 9gramms káv a po prvých shotoch mi tak skrutilo tvár, že som sa zľakol či som nemal mŕtvicu :D
14.01.2022 - 18:42:44
00
K tomu sa musis prepit. Tiez som zacinal so zlatym zrnkom, dnes mi to nechuti.

Prílohy:

IMG_20180219_191117.jpg
IMG_20180219_191117.jpg 382.04 KiB thumb_up0thumb_down

14.01.2022 - 19:03:37
00
To chce len cas :D
14.01.2022 - 19:03:54
00
blackman napísal:
Zlaté zrnko nie je nijako výrazne tmavo pražene.


:D

Prílohy:

IMG_20220114_191058.jpg
IMG_20220114_191058.jpg 640.17 KiB thumb_up0thumb_down

14.01.2022 - 19:15:32
30
Aj ja som sice nezacinal zlatym zrnkom ale presiel som aj tymto obdobim a dnes uz by som sa nevratil a z tych svetlo prazenych citronad si spravim taky husty sladky prijemne chutny sirup ze az - len sa treba nielen prepit ale aj prepracovat a vela naucit
14.01.2022 - 19:17:59
00
pre uplnost doplnim obrazkom. a samozrejme ja niesom profik, ktory ma kavovar za tisice cize= nerozumiem sa tomu :)
ale tu inu pre mna myslim si ze horsiu chut je poznat uz na filtry

Prílohy:

IMG_20220114_191108.jpg
IMG_20220114_191108.jpg 514.13 KiB thumb_up0thumb_down

14.01.2022 - 19:22:46
01
blackman napísal:
... Mne našťastie tie svetlé kyslé citronady nechutia. Kúpil som 3 balíky 9gramms káv a po prvých shotoch mi tak skrutilo tvár, že som sa zľakol či som nemal mŕtvicu :D

Praveze spravnou pripravou a vhodnym mletim (mlyncom?, kamenmi) sa da spravit vybalancovana chut, aby acidita nebola octova, ale prijemna a horkost len akurat, ale chce to pohrat sa s pripravou. A ako pisu ini, treba sa k tomu aj prepit.
14.01.2022 - 21:51:34
02
Co prepit sa ale potom to platit:) kde su casy 25Eur za kilo cerstvo prazenej kavy....
14.01.2022 - 21:54:41
01
Amen
14.01.2022 - 21:56:34
00
Zlatemu zrnku som dal sancu raz. Po dvoch shotoch to slo do kosa, nedal by som to ani do kompostu.

Aby som nehejtil iba tak toto mi spravilo obrovsku radost - https://coffia.sk/collections/espresso-kava-1/products/el-zapote-geisha-vyberova-kava
Espresso fajnucke a filter este viac.
14.01.2022 - 22:03:31
00
Plne suhlasim s tym prepitim sa k tomu (a to som teda v porovnani s miestnym osadenstvom chaby labuznik s mojim bazarovym Delonghi pakovym kavovarom, cinskym rucnym mlyncekom a cinskou holou pakou). Tiez som bol proti "kyslej" kave- a az nedavno som pochopil, ze vsetky tie "kysle" kavy, ktore som mal predtym a hresil som, aky to je octovy humac, take pravdepodobne byt nemuseli, keby boli spravne pripravene. Vyhoda preprazenej je v tom, ze tam ani nie je moc co dodrbat. Proste je to kavovo horke. A ked to nahodou prepalis (dlha extrakcia, vysoka teplota...), stale je to len kavovo horke, akurat "silnejsie". Preto su s nou ludia spokojni a ked skusia nejaku ovocnejsiu kavu a pokazia tu, je z toho kysla vec, ktora im nechuti. Aj okej spravena ovocnejsia kava by im najprv pripadala cudna (opat, sudim podla seba pred dvoma rokmi), ale po niekolkej v poradi by v nej zrazu bolo co objavovat, zrazu by mala aj ine chute ako len horkost.

A k tym rodinnym kavickovaniam. Ked spravili svokrovci upgrade z Nesky na Delonghi automat 22.110b, najprv to bola pecka rozdiel. Ale neslo sa posuvat moc dalej, limitom boli rozne sposoby pripravy na jednej poloautomatickej masine. Pri kazdom spolocnom kavickovom posedeni sa robia tri klasicke espressa (ja, zena, svokor), potom svokra robi akysi lungovy espresso preplach (60ml 'espresso' doliate poldecom vriacej vody s troma lyzickami cukru), a napokon si svagor spravi svoju kavicku stredoeuropskeho typu- na tom automate su to dve dvojite espressa (tj. odhadom 14g kavy 120ml vody) v hrnceku nasledne doliate mliekom doplna.
Ten automat by bol schopny spravit vcelku ok espresso (nijaka delikateska, ale lepsie ako v restauraciach a polovici kaviarni). Avsak pri takom nastaveni mlynceka by mal problemy pretlacit tych 60ml (ten automat ma casovac- nestihal by natlacit dost a bola by nespokojnost), a pri tom satanskom dvojitom gombiku by bol uplne v prdeli. A prestavovat to tiez nejde, lebo sa to prejavi pri druhej-tretej kave. Takze je to nastavene na kompromis a nic dobre z toho nevylezie. A to je, opat, menej vypukle pri prazenejsich zrnach.

Kurnik, ze aka esej!
14.01.2022 - 22:33:54
03
peterg napísal:
Praveze spravnou pripravou a vhodnym mletim (mlyncom?, kamenmi) sa da spravit vybalancovana chut, aby acidita nebola octova, ale prijemna a horkost len akurat, ale chce to pohrat sa s pripravou. A ako pisu ini, treba sa k tomu aj prepit.


Za 20 rokov som dal svetlejsiemu prazeniu viac x šancu a u mňa je to no go. Podobne jak pri pive s IPAmi APAmi a podobnými kapustovymi vodami, ja si idem len ležiak. Ale chápem že 100 ľudí 100 chutí.
14.01.2022 - 22:46:39
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu (Výživa a kozmetika / Energia)
keyboard_arrow_up