Kategórie
Bike-tech
-20% Schwalbe Billy Bonkers 26x2.10" K-Guard plášť, drôt, bronze
15,90 €
-20%
MOC 23,99 €
Akcia -25% Schwalbe MAGIC MARY 26x2.35" Ultra Soft plášť, TLE, kevlar
51,99 €
-25%
MOC 80,99 €
-14% Schwalbe Hans Dampf 26x2.35" Evolution ADDIX Soft Super Gravity plášť, TLE, kevlar
70,99 €
-14%
MOC 83,99 €
savings Schwalbe ROCKET RON 26x2,25" Performance Addix E-25, plášť, TLR, kevlar
23,99 €
savings
MOC 44,99 €
savings Schwalbe Rapid Rob 26x2.25" plášť, drôt, biely pás
14,69 €
savings
MOC 24,99 €
Akcia -21% Continental Cross King 26x2.2" ProTection plášť, TLR, kevlar
44,99 €
-21%
MOC 74,99 €
-28% Maxxis Minion DHR II 26x2.40" WT EXO 3C MaxxTerra plášť, TR, kevlar
49,90 €
-28%
MOC 69,99 €
savings Continental Race King II Performance 26x2.0" plášť, drôt
16,79 €
savings
MOC 25,99 €
-15% Schwalbe G-One Speed 29x2.35" PRO ADDIX Super Race plášť, TLR, kevlar
62,99 €
-15%
MOC 73,99 €
savings Pirelli Cinturato™ CROSS H 700x33C TLR plášť, kevlar
49,99 €
savings
MOC 71,99 €
-12% Pirelli Cinturato™ All Road 700x45C ProWALL plášť, TLR, kevlar
35,99 €
-12%
MOC 50,99 €
-21% Panaracer Gravelking Slick R 700x35C plášť, TLR, kevlar, hnedá/čierna
53,99 €
-21%
MOC 74,99 €
savings Schwalbe Smart Sam Plus 28x1.60" Performance GreenGuard plášť, drôt
25,99 €
savings
MOC 41,99 €
-15% Schwalbe One Ultrabite 29x2.00" ADDIX SpeedGrip plášť, TLE, kevlar
55,99 €
-15%
MOC 65,90 €
-11% Maxxis Receptor 27.5x1.75" EXO DC plášť, TR, kevlar, tanwall
39,90 €
-11%
MOC 55,99 €
-14% Pirelli Cinturato™ GRAVEL RC-X 700x40C TechWALL X SpeedGRIP plášť, TLR, kevlar
56,99 €
-14%
MOC 81,99 €
-8% Pirelli Cinturato™ All Road 700x50C ProWALL Gravel plášť, TLR, kevlar, classic
36,99 €
-8%
MOC 49,99 €
Akcia -27% Pirelli Cinturato™ GRAVEL RC 700x40C SpeedGRIP TechWALL plášť, TLR, kevlar
50,99 €
-27%
MOC 78,99 €
Akcia -16% Pirelli Cinturato™ Gravel S 700x45C TechWALL SpeedGRIP plášť, TLR, kevlar, classic
51,99 €
-16%
MOC 78,99 €
Akcia -34% Pirelli Cinturato™ GRAVEL RC-X 700x40C TechWALL X SpeedGRIP plášť, TLR, kevlar, classic
53,99 €
-34%
MOC 81,99 €
Ako už spomínali kolegovia predo mnou, všetky cesty, ktoré sa nachádzajú v lokalite Červený rybník sú na tej mape zakrížkované z dôvodu NPR (asi všetci vieme, čo to oficiálne znamená). Čiže nezobrazuje to tam zjazdnosť alebo nezjazdnosť ciest. Niektoré cesty sú tam zjazdné v pohode gravelom, niektoré sú už staré, málo jazdené, ale stále sa dá aspoň MTB bajkom si ich užiť, potom sú také, ktoré sú nejazdené, zapratané popadanými stromami. A niektoré už dosť dlhú dobu neexistujú. Každý mapový zdroj to má trocha odlišne, ale celkom slušne sa dá spoľahnúť na zjazdnosť ciest, keď sa základná mapa vo Freemap preloží mapovou vrstvou -Strava (cyklojazdy). Ešte by som upozornil na jeden detail, ktorý vie nepríjemne ovplyvniť zjazdnosť menej jazdených ciest a to je ťažba dreva, či už koľajami alebo rôznymi konármi. Našťastie to nebývajú dlhé úseky.
Ale aby som bol konkrétnejší, na fotke je ukážka, ako to tam je zjazdné:
Vysvetlivky:
zelená f. - ujazdené lesné cesty (diaľnice)
oranž. f. - menej ujazdené lesné cesty, na MTB bajk v pohode,
červená f. - na bajk nevhodné, veľa, veľa popadaných stromov = nejazdíš->prenášaš, vhodné na pešiu turistiku
čierna f. - cesty už neexistujú
Vďaka bonfo, tuším by tadiaľ malo ísť aj to pokračovanie cyklochodníka a smer stanica.
A veď dzedzina je to pjekná
Pre zaujímavosť (miesta znalí určite poznajú) som dnes objavil zjazdnú trasu z P.Štvrtku vedľa železnice až k "osade" Vampil (Valchovňa) pri Malackách. Najprv cesta a potom pekný chodník, miestami podložený kvôli podmočeniu doskami, ale podľa stavu často využívaný. Ďalej lesná cesta.
Potom už len klasika kúsok po ceste a smer Tančibok.
Príspevky k zjazdnosti ciest. Každý to pozná, na mape super cesta a v skutočnosti niekedy doslova chýba.
Za seba napíšem, že ak ti ide o presun k MK, tak najľahšie je ísť po klasickej hlavnej ceste do Mikuláša. Prípadne tesne po opustení VO ísť asfaltkou popri Rudave, poza čučuriedkové sady a rozbitou cestou do Petra.
Druhá možnosť odbočiť asi v strede cesty Mikulášov-Mikuláš a ísť tou hlavnou asfaltkou, ktorú poznáš (vyznačené aj na cykloserver) buď s odbočkou do Petra alebo stále po asfaltke za rašelinu v Prievaloch a ďalej do Cerovej (Rozbehy). Ak neodbočíš na Cerovú tak ďalej pekne až do Senice. To určite poznáš.
Osobne sa mi osvedčilo, ak chcem ísť dlhšiu trasu a cieľom sú kopce, tak to nekomplikujem rôznymi, presne ako píšeš, pieskovými cestami, ktoré jednak spomaľujú a uberajú síl. Šupnem to po ceste. Z Mikuláša pekne hore Mokrou dolinou, popod kopce do Podhradia a atď. To sme už v inej téme
Za tie roky som viac krát skúšal rôzne prepojenia, ako sa aj pýtaš. v 2015 som tak objavil pamätník U Štachety https://pam.epocha.sk/pamaetniky-zahorie/okres-malacky/u-stachety-vo-zahorie?highlight=WyJzdGFjaGV0eSJd super lokalita, len bez piesku a mimo VO by to bolo lepšie.
Ak si dobre spomínam, bola to trasa Moravský Sv.Ján-Prievaly. Okolo Štachety pieskové cesty, neviem ako to vypadá teraz.
Doteraz som napríklad nepochopil, prečo tá jedna z asfaltiek (neďaleko Štachety) len tak končí. Sranda.
V prílohe pre zaujímavosť, všetky moje trasy v tejto časti v garmin mape, nižšie zjazdné a pre mňa známe úseky v cyklo mape.
Trasa: Senica vlak - v. n. Kunov - Pecková - Senné diely - Havran - Častkov - Lopašov - Radošovce - Popudinské Močidľany - Holíč - Brodské - Kúty vlak Trasa je aj v mojich výjazdoch.
kleine ďakujem veľmi pekne a ďakujem aj za pripomienku. Do mapy som sa pozrel iba zbežne a zdalo sa mi to blízko k Trnovcu. Pozrel som sa lepšie a máš pravdu, je to bližšie k Holíču. Ak pôjde popisok upraviť, tak to neskôr urobím ??
Edit: pozrel som sa na to, príspevok sa už nedá upraviť. Dám si nabudúce lepší pozor pri popisoch fotiek ?
Som v Lábe a teraz kadiaľ ísť domov? Severným vetrom do chrbta po dobrej asfaltovej ceste smer Zohor. Lenže sa opäť blížila snehová prehánka, na ceste zavadzať nechcem. Tak smer vojenské lesy a tam sa ukázal prvý sneh a hlavne slnko. Odvtedy sa išlo lepšie. Aj kúskom lesa sa bez problémov dalo, z Jablonového na Košarisko. Jediný nevyjazdený úsek bol dolinou pod Skalu. Zjazdnosť tam bola tak na hrane (cca 10cm snehu) ale nižší tlak v plášťoch pomohol. Ďalej už všetko vyjazdené. http://www.cykloserver.cz/f/2976289552/
Síce tento odkaz nepomôže, ale cesty tam pred 150 rokmi boli. Ktovie aké, ale boli.
https://maps.arcanum.com/en/synchron/thirdsurvey75000/?bbox=1920575.881483876%2C6199132.807202762%2C1935060.698343917%2C6210082.411504613&map-list=1&layers=43&right-layers=osm
Spojnice zo Záhoria na podhorie sa kedysi využívali, v mape vidím napríklad plno mlynov na Rudave, hájenky,...
drifter_00 vidím, že často jazdíš úsek poľnej cesty B.Mikuláš-kaplnka-Habáni (Gabáni), býva tam veľa blata? Či sa tam často jazdí autami. Dávno som tadiaľ nešiel, niekedy možno využijem, preto sa pýtam. Aj ďalší úsek od vysielača Dubník do Lakšárskej Novej Vsi je pekný, výhľady a tak
Dnes som neplánoval žiadny dlhší výjazd (malo pršať). Len nejako fúkal južný vietor, reku pomôže v jazde a pri sobotných prázdnejších cestách (ktorým sa už dlhodobo vyhýbam) som prišiel až za Kuchyňu. V Rohožníku pár kvapiek a potom slnko. Späť cez záhorské lesy, do Plaveckého Štvrtka. Ďalších pár kvapiek až za Zohorom. Teraz pri pohľade z okna, teda nič moc...
http://www.cykloserver.cz/f/b0b1289639/
http://www.cykloserver.cz/f/b0b1289639/
Zdravím, ano, takmer každý výjazd začínam na kopec Márie Magdalény. Mám to hned za domom a je to tu v blízkom okolí jediný ako taký kopec. Ako sa vychádza z BM hned za obcou sa odbočí z hlavnej cesty BM-Bil. Humence, ten prvý rovný úsek býva dosť rozbitý aj blatový ked je popršané, tam je nejaká skládka alebo niečo také občas tade idú nejaké nákladiaky. Odtiaľ sú potom 2 možnosti ako som na rýchlo naznačil na mape. 1. v podstate sa odbočí z tej cesty a ide sa po okraji poľa, hore cez lesík a lúku pod kopcom Márie Magdalény. Tam je trochu piesku, ale to je vpohode. Ďalej na tej ceste už pred Gabánmi sa dá odbočiť na lúku z južnej strany pod tým kopcom a vytiahnuť to tam hore. 2. trochu dlhšia, najprv sa ide cez jednu lúku, znej nasleduje dosť strmý a pieskový úsek, keď je sucho tak bez zosadnutia len so šťastím sa prejde.
Od veže Dubník idem buď dole a cez kopec Ruženica, tam je celkom dobrý zjazd a víde sa na hlavnej ceste BM-Lakšárska. Dávnejšie sa odtial dalo ísť dole cez pole do BM, bol to tiež celkom dobrý zjazd, ale tú cestu zaorali. Alebo idem od Dubníka do Lakšárskej. To sú polia, tiež ked je mokro, dosť blata, ale inak tá cesta sa mi páči. Pekný výhľad a tam má človek pocit, že je v prírode, je to ďalej od všetkého.
Nejako tu chýbajú nové príspevky, fotky, v tejto fajn téme. Cyklisti dnes boli kade-tade, určite aj tunajší členovia.
Nerád by som sem dával fotky sám...
Záverečnú časť dnešnej trasy som absolvoval na základe inšpirácie od tunajších prispievateľov.
Z Rohožníka do Studienky cez Smolenice
Nejaké zaujímavosti, postrehy a verím, že aj inšpirácie, v popisoch fotiek.
http://www.cykloserver.cz/f/2803289740/
https://dennikn.sk/2366976/rudava-je-poslednou-nizinnou-divou-riekou-zachranilo-ju-ze-tecie-cez-vojensky-priestor-reportaz/
a tiez tato o revitalizacii mokradi v pieskovych dunach na Zahori
https://dennikn.sk/2198087/suche-borovicove-lesiky-sa-na-zahori-menia-na-mociare-plne-divokeho-zivota-a-to-len-preto-ze-clovek-vratil-vodu-kam-patri/
Slnko sa väčšinou skrývalo za oblaky, pred vetrom som sa maskoval v lese a teplota na február super (pre nás cyklistov) - okolo 5°.
P.S. Ďiki -Vukie- za informáciu z histórie DSS Bojková. Zaujala.