scarinko napísal:
A ja som co za kategoriu? Nepomoze ani lievik ani ocd 😄

Hmmm:
Sikovny barista - OCD barista - barista - ... - scarinko
Tak si to myslel? ;)
21.01.2022 - 19:26:37
02
Tak nejak 😁
21.01.2022 - 19:34:12
01
OCD?
21.01.2022 - 19:36:44
00
Obsessive-Compulsive Disorder, napriklad :)
Nechytis napriklad dvakrat po sebe tamper do ruky ... ;)
21.01.2022 - 19:43:18
00
peterg napísal:
:rofl: ten Rocket jeho má profiláciu programovateľnú, dávno pred nami ;)


Programovateľná profilacia u R60 , áno . No , profilovať podľa potrieb aktuálne , tu a teraz , na 👁, za pomoci nejakého “ bazmeku” je už na feeling inakejsie . To ako už vyjazdený šofér poznaš auta s automatom a komplet elektronikou čo za teba aj autonómne odsoferuje a potom je tu taka obyčajná Mazda MX5 abo niečo podobne kde to auto doslova cítiš a splynies s ním … to už je filozofia . 😂 … Asi mi už tiež jbe po tom kovide 🤷🏼‍♂️
21.01.2022 - 19:53:34
00
Nespochybnujem, ze ma to svoje vyhody, ale pre opakovatelnost shotov by mala byt aj programovatelna, teda MINA. Inak skusam na 2 kavach (Mzungu, Derar Ela, 3 - 4 balicky z kazdej) rozne profily, vratane lever-style a straight s PI. Celkovo vitazi straight s PI, ale stalo sa par krat, ze v ten den lepsie chutila s profilom lever-style ako straight. Zrejme vela zavisi od aktualneho chutoveho nastavenia a aj samotna priprava ma vplyv.
21.01.2022 - 20:02:57
00
Google translator nema v ponuke coffee slang
Kua nerozumiem ti
21.01.2022 - 20:08:08
00
Tak tak … niektoré chutia aj mne viac na Londinium R a niektoré na obyčajnej R58 s profilaciou . A tie malé 8,5 gramovky isli paradoxne najlepšie na plny plyn na Puristika ECM bez profilácie . Ale bolo to konkrétnou kávou …
21.01.2022 - 20:08:27
00
scarinko napísal:
Google translator nema v ponuke coffee slang
Kua nerozumiem ti

Čítam, čítam ,ale občas hovno rozumiem . Proste strácam sa . Asi sa musíme čo to doučit.
21.01.2022 - 20:16:28
00
OK, profilacia je profilacia, lever-style je profil s nabehom plneho tlaku, ktory potom postupne klesa (pakovy stroj, pruzina sa uvolnuje), straight s PI je pre-infuzia a potom plny tlak 9 bar do konca. To nie je slang, len taky strucny a zrozumitelny popis. :) Comu sa neda rozumiet?
21.01.2022 - 20:27:08
00
Ty mas tiez pakovy stroj?
21.01.2022 - 20:30:02
00
Nie, preco?
21.01.2022 - 21:08:11
00
Ehm nic som to nepochopil. Ok cize mas masinu co vie rozne profilovat tlak.
Pri akom tlaku a ako dlho sa robi PI?
21.01.2022 - 21:11:18
00
Mam masinu, ktoru som naucil profilovat prietok (Flow Profiling). PI robim pri prietoku 4g/s asi 14s. Vyzera to asi tak, ze tlak stupne asi za 1 - 2 s na 2.5 - 3 bary, tam sa drzi nejaku dobu (6 - 8s, nemeral som) a potom pozvolne vystupa na 9 bar zhruba v 14. sekunde. Keby som zmenil prietok napr. na 2 g/s, tak sa plny nabeh tlaku so stejnym priebehom predlzi na 24s, casove useky budu ine.
21.01.2022 - 21:19:38
01
scarinko napísal:
Ehm nic som to nepochopil. Ok cize mas masinu co vie rozne profilovat tlak.
Pri akom tlaku a ako dlho sa robi PI?

Obvykle pri 2 - 4 bar (tlak vodovodnej pripojky), a ako dlho chces, zavisi od mletia. Ivica z C. Circulor odporuca 7s, Slayeristi robia 21s, ...
21.01.2022 - 21:21:52
02

Výber z produktov

Prejsť do shopu (Výživa a kozmetika / Energia)
keyboard_arrow_up