mudrlanti ,vsak ho chodte zatknut vy ,po vojne je kazdy general a vsetci sa chcu vratit domov k rodine ...radsej mat a nepotrebovat ,ako naopak....
21.01.2022 - 16:44:00
00
Fenistil napísal:
tak touto vetou si sa posunul na úroveň Blahu :D :rofl: :rofl:

môžeš túto svoju myšlienku aj doplniť o vysvetlenie,čo si tým vlastne myslel ?
21.01.2022 - 16:44:52
00
K tomu Bodorovi ma napadla jedna vec. Hoci mi je ten človek nesympatický a pravdepodobne má toho na rováši viac než dosť, to jeho zatknutie na prvý pohľad nevyzerá ako "učebnicový príklad." Skúšal som hladať v zákone o policajnom zbore (171/1993), ako má prebiehať takýto úkon, a našiel som iba v paragrafe 60 zmienku o tom kedy môžu policajti použiť hrozbu zbraňov (čo teda na tom videu použili) a nejako to čo ten paragraf hovorí nesedí na Bodora.Navyše som som niekde zachytil, že policajti sa pohybovali po Bodorovom dome aj potom, čo ho zatkli vonku - neviem či majú právo vstupovať do obydlia, keď zaistia osobu mimo neho? Ten zákrok naozaj vyzerá, že je skôr demonštráciou sily ako niečím čo je opodstatnené - aspoň pre laika ako som ja. Niekto kto sa v tom vyzná možno vie argumenty prečo to takto bolo správne.
21.01.2022 - 21:03:13
00
A kde presne si v tom videu bez zvuku pocul policajta zakricat stoj lebo strelim alebo nieco podobne?

A o tom, na co vsetko im sudca odklepol opravnenie, vies tiez velke kulove, tak aky zmysel ma tato fabulacia? Ver tomu ze keby tam bola jedina chybicka, Para by uz davno bol nastupeny pred televiznymi kamerami.
21.01.2022 - 21:17:45
01
Nepočul to je pravda, ale to mi chceš povedať, že tam na neho len nemo mierili? A ked ich tam Bodor tak nemo videl stáť so zbraňami namierenými na neho tak mu prišlo ľuto a bosý sa vybral oproti nim s rukami za hlavou? Akože je chápem, že po neho prišli a prečo to urobili. Len mi nieje jasné či takéto teátra nerobia práve medvediu službu Ficovi a jeho posluhovačom?
21.01.2022 - 21:24:43
00
Marli napísal:
Ako je to so zverejnením zaznamu? Bol som v tom, ze sa to nemoze.

Cize mozem nahravat ulicu pred domom (bez oznamenia/upozornenia) a zverejnit kedykolvek? Alebo len ked sa hnevam/su dovody a vynimky, napr ked su tam policajti? Advokat/pravnik asi vie co robi.

Nevyznam sa, zijem v inom casopriestore.


Nikto prosim nevie, ako to naozaj je?

// predposledne 2 vety bola lahka ironia, Dano5 a vikino1 nadviazali
21.01.2022 - 21:31:34
00
Bolo to tu dostatocne fundovane vysvetlene par prispevkov dozadu, standardny postup policie. Teatro z toho robi mlady Gaspar, nie policia. Alebo si tie kamery v Bodorovom pribytku policia nastajlovala pred zasahom aby sa mohla pochvalit a demostrovat svaly?
21.01.2022 - 21:42:57
00
Tie vysvetlenia pár strán dozadu znejú logicky, akurát som sa to snažil verifikovať v zákone...čo sa mi nepodarilo.Kedže som ale nie odborník v tejto oblasti skúsil som sa opýtať či niekto nevie nasmerovať na konkrétny paragraf. Kamery na dome má Bodor asi štandardne (má ich už hocikto) akurat teraz ich využili na vykreslenie situácie vo svoj prospech.Každopádne aj bez Bodorových kamier to malo dostatočné mediálne pokrytie...
21.01.2022 - 21:52:30
00
Nespochybnujem postup policie, ale prave B a jeho pravnikov

Cize mozem nahravat ulicu pred domom (bez oznamenia/upozornenia) a zverejnit kedykolvek???


Podla mna Nie a Nie, cize dvakrat porušenie, ale ako pisem,nie som odbornik,len coto pohladal dodatocne
(A je mozne, ze tabulku o nahravani k 1. otazke niekde na ulici ma... nebol som tam, ani sa nechystam)

Nejake linky dodam, neskor z historie browsera
21.01.2022 - 22:05:42
00
Trochu z iného súdka...výňatok z rozhovoru s maďarským poslancom Ákosom Hadházym
...Ruskú vakcínu schválili na základe odborného stanoviska. Odborníci však v tomto stanovisku uviedli veľmi vážne pochybnosti v súvislosti s technológiou výroby vakcín, respektíve ohľadom ich bezpečnosti. Tieto vakcíny, neviem použiť lepšie slovo, ukuchtili v podstate ručne, za malovýrobných podmienok a výrobcovia nevedeli povedať, koľko účinnej látky obsahujú. Ide o adenovírusové vakcíny, v ktorých by sa adenovírus podľa európskych štandardov nemohol rozmnožovať. V ruskej vakcíne sa však rozmnožoval. Maďarskí odborníci uviedli veľmi závažné pochybnosti. Vláda však tieto dokumenty radšej utajila a vakcíny schválila. Bol aj taký člen odbornej komisie, ktorý z nej vtedy potichu vystúpil, pričom nemohol povedať, prečo, lebo sa zaviazal k mlčanlivosti. Keď sme však tieto dokumenty získali, povedal, že vakcínu schválili pre politický tlak zhora. Teraz už vieme, že ruská vakcína poskytla určitú ochranu, aj keď nie rovnakú ako západné, no o problémoch nevieme, lebo sú utajené. Ruská vakcína však mohla fungovať, ešte väčšie problémy boli s čínskou vakcínou, ktorá poskytla ochranu len malej časti zaočkovaných seniorov nad 60 rokov, pričom ju dostali státisíce takýchto ľudí.
21.01.2022 - 22:08:15
01
subaroSti Máš pravdu, Tvoj pohľad je laický. Nemáš pravdu v tom, že je to púha demonštrácia sily. Je to štandardný policajný postup, ktorého vedľajším produktom je, povedzme, istý psychologický rezultát, ktorý je súčasťou ďalších úkonov. Ľudovo povedané, aby si aj človek ako pán Bödör uvedomil to, čo si uvedomil aj Kočner. Dôkazná situácia je taká, že skutky, ktoré sú mu dávané za vinu, mu zabezpečia dlhoročný pobyt za mrežami. Pravda, pokiaľ sa páni Fico a Pellegrini so svojou zástavou umučeného generála Lučanského nedostanú urýchlene k moci. Ale v demokracii sa rýchlo ani pes nevy…ie, takže je vysoký predpoklad, že pán Bödör bude za jeden z mnohých skutkov, kde v súbehu prebieha vyšetrovanie a vykonávanie dôkazov, odsúdený predsa len na mnoho rokov. Ako ďalšia garnitúra politickej moci naloží s týmito faktami, to je druhá vec. Sám som zvedavý.

A teraz konkrétne, to si fakt “našiel” len §60 ? A keď si už tak hľadal, skúšal si pochopiť ducha zákona aj v jeho celom obsahu ? Začni trebárz naštudovaním §17-34 vymedzujúcimi procesné úkony, ktoré je príslušník PZ SR oprávnený vykonať pri výkone služobnej činnosti. Pokračovať môžeš §50-53. Tvoj paragraf 60 už poznáš, tak zájdi ďalej, odporúčam zavadiť aj o §63-65, taktiež §66 (Služobné zákroky a použitie donucovacích prostriedkov pod jednotným velením). Potom odporúčam hneď ďalší oddiel (Služobné zákroky a použitie donucovacích prostriedkov policajtom v službe osobitného určenia) a to menovite §67 - 68. Tam by som sa hlavne sústredil na §67 ods.1 písm c), ktorý hovorí o tom, že policajt v službe osobitného určenia vykonáva služobné zákroky proti páchateľom organizovanej trestnej činnosti a páchateľom úmyselných zločinov (jedine že by to pán Bödör robil neorganizovane a neúmyselne všakáno, hehe). Ale tam Ťa to tuším práve v písmene c hodí v odkaze na § 11 ods.1 Trestného zákona (zákon č.300/2005 Z.z. v znení neskorších úprav a predpisov) . A môžeš začať štúdiom Trestného zákona. Pokračovať Trestný poriadkom, a tu zistíš, že si vlastne právnik, ako cca 3 milióny ďalších Slovákov. Vlastne kecám, všetci sú právnici, lekári, epidemiológovia, záchranári. My sme prosto supernárod.

V radoch PZ SR medzi vyšetrovateľmi, ale aj príslušnikmi vykonávajúcimi zákrok v pozícii veliacich je mnoho ľudí s ukončeným štúdiom práva. A veruže nie sú to “gumy”, na ktoré bol p.Fico zvyknutý za boľševika. A potom je tu prirodzene prokurátor, ktorý tiež čo to poštudoval, a ktorý bude posudzovať prípadnú sťažnosť voči postupu príslušníkov PZ SR. Ak ju advokáti pána Bödöra podajú. Tu už si nie som istý, ide o opakovaný postup, a oni najlepšie vedia, čo všetko má ich klient za ušami. Keď už ideme pod dojmom domnelej pseudoodbornosti spochybňovať úplne všetko, tak to fakt ide do baranej riti. To si fakt myslíme, že minister zmanipuluje všetky zložky výkonnej moci a desiatky ľudí s rokmi praxe a vzdelaním len preto, aby nevinného pána Bödöra dostal za mreže ? To fakt ??

A subaroSti, ďakujem Ti za názor, lebo prispel k môjmu rozhodnutiu, že toto je už naozaj posledný krát, čo som tu spomínal ustanovenia právneho poriadku. Nemá to žiaden praktický zmysel, je to len výdaj energie, a toľko energie ako Ramon1 naozaj nemám. Pekný víkend všetkým.
21.01.2022 - 22:14:26
612
https://elmech.sk/clanok/legislat%C3%ADvna-%C3%BAprava-kamerov%C3%A9ho-syst%C3%A9mu

https://www.securion.sk/kamerovy-system-gdpr-zakonnost-spracuvania/

https://www.najpravo.sk/clanky/pouzivanie-kamerovych-systemov-najcastejsie-otazky.html

https://www.trend.sk/financie/kamera-domu-snima-ulicu-moze

Zial, na oficialnej dataprotection.gov.sk som sa stratil
21.01.2022 - 22:16:29
00
Marli Problém s nahrávaním samotným asi nieje aj keď primárne by mal byť nahrávaný súkromný pozemok a nie verejný priestor. Problém je zverejnenie, pokiaľ sa na videu nachádzajú osoby a nieje na to ich súhlas. Vo videu sú okrem Bodora iba Policajti a navyše maskovaný. Ich zákroky si môžeš nahrávať a zverejňovať myslím.
21.01.2022 - 22:18:44
00
Daniel6669 Ďakujem za odpoveď a nasmerovanie k legislatíve, ktorú si so záujmom pozriem. Celkom ma tieto veci zaujímajú tak sa určite niečo nové aj dozviem. Inak plne súhlasím, hlavne pri čítaní rôznych diskusných fór, že min. každý druhý má patent na rozum a všetkému rozumie a hneď vedia ako sa veci majú. Ja osobne nie a preto sa pýtam.

EDIT: takže som si prešiel paragrafy zákona o policajnom zbore, na ktoré si ma odkázal Daniel a v podstate som zistil že odpoveď na moju pôvodnú otázku som našiel v paragrafe 68 pismeno 2 - zjednodušene o použití zbraní,donucovacích prostriedkov a pod.rozhoduje veliteľ zásahu. Verím alebo chcem veriť, že to urobil na základe informácií ktoré takýto typ zákroku plne podporujú.
21.01.2022 - 22:29:05
00
ešte raz krátke video o tom,aký odporný zmrd je súdruh Blaha,fakt nechápem,ako sa ráno môže sám na seba pozerať v zrkadle:
Porovnanie slov Luboša Blahu z rokov 2019 a 2022, normalne ze neuveritelne:
https://www.facebook.com/thomas.pen.77964/videos/287149276641052
22.01.2022 - 09:23:38
06

Výber z produktov

Prejsť do shopu
keyboard_arrow_up