Nie ze by Fico nevedel diktaturu, ale skor sa bojim diktatury z druhej strany spektra. Od zblaznenej progresivnej lavice.
To co sa deje na zapad od nas sa mi vobec nepaci. Slobodna spolocnost s vymenou nazorov upada.
Su tu len skupiny ludi, ktore nikto nevolil, ale ktore si uzurpuju moc diktovat inym co si maju mysliet a ako sa maju spravat. A tych, ktori s nimi nesuhlasia ostrakizuju. Vid priklad J.K.Rowlingovej a jej poznamky na twitteri ktora poukazala na debilitu vyrazu "ludia, ktori menstruuju" (vo woke terminologii tym boli myslene zeny). Uz sa z nej stala transfobicka a je odstavovana zo spolocnosti. Svoje nazory moze sirit len preto, ze je dostatocne bohata a slavna.
Prebieha krasna tvorba newspeaku - najprv vytvorime nove pomenovania pre veci a udalosti a nimi ovplyvnime myslenie. Presne ako v knihe 1984 od Orwella. Ta kniha by mala byt povinne citanie : 2 minuty nenavisti, newspeak, vojna je mier, ...
A aby sa ludom nedajboze nieco nestalo, tak sa uz obajvuju univerzity, ktore davaju dospelym ludom na univerzite warningy na literaturu - vraj kniha 1984 obsahuje veci, ktore by ich mohli rozrusit - toto je forma indexu.
https://www.express.co.uk/news/uk/1554489/George-Orwell-1984-offensive-warning-university-northampton-wokeFico je oproti tomuto peklu cajicek. Aby sme si potom v strachu z Fica nezvolili nieco este horsie.
Edit:
Ked sme uz pri tom newspeaku, tak najnovsia haluz je zmena terminu pre dojcenie. Odporuca sa nahradit termin beastfeeding (doslovne krmenie z prsnikov) terminom chestfeeding (krmenie z hrude). V normalnej spolocnosti by takato blbost nemohla prejst.
https://www.todaysparent.com/baby/breastfeeding/chestfeeding-faq/ Aby sme nahodou neurazili tych, ktori maju prsia, ale vlastne ich nemaju. Ale krmia nimi deti.
Vies, na zapade si mozu dovolit taketo totalne xuyoviny riesit kvoli tomu, ze nemusia riesit absolutne zdevastovane skolstvo a zdravotnictvo, sialene percento ludi ohrozenych chudobou, veducich predstavitelov statu bez hanby paktujucich s mafianmi, vrazdy novinarov, podvodnikov s titulmi na cele statu, politikov uzivajucich si bez problemov luxus na ktory nemali ani zdaleka prijem, atd atd. Hento o co tom tocis nemam sajn, ale pochybujem ze by sa to niekoho bytostne dotykalo. Ale ak sa teda bojis nejakych twittrovskych jazykovych okienok pred tym, co som spominal ze je realitov na Slovensku, tak si bud nalej cisteho vina, alebo ti gratulujem k tomu, ze si v zivote vyresil uz uplne vsetky problemy - lebo inak by si sa hentym nezapodieval. Okrem toho sa mi to zda ako poriadne nezmysly od Kuffu, ci Harabina. Dennodenne som vo formalnom aj neformalnom kontakte s ludmi z nemecka, kanady, spanielska, francuzska. Su to rovnaki ludia ako tu na obdobnych poziciach a nikto si zatial nestazoval, ze je prenasledovany alebo vyhodeny na okraj spolocnosti.