ina situacia, ale videl som rozhovor s nejakym cestovatelom po juznej amerike. Recoval, ze vzdy nosi so sebou viditelne kudlu za opaskom. Viditelne zdoraznil. Je to taky preventivny liek a jemu sa to osvedcilo. Akurat malo nasich offisov vyzera ako Guatemala
Jééj to ešte vyrábajú
Som ho dostal od otca v 87 za vysvedčko, ale mám ho doteraz, ideálny Office nôž
Si ho pamätám ako ho mal oco na záhrade ako univerzál nôž a keď som pomáhal hrabať suchú trávu na záhrade tak som zahrabal s trávou do ohna. Och to bol výprask. Dodnes si to pamätám.
Práve som ho kúpil a dám mu ho na narodeniny alebo proste len tak. Snáď sa poteší.
Ja som s takou istou vydesil ostrahu na letisku v Amsterdame .
Môj kufor mal váhu cez limit, tak sme s manželkou prehádzali niejaké veci do príručnej batožiny a okrem iného aj necesér, kde bola tota vyskakovačka. Ničmenej to dopadlo dobre, ale vyskakovačka ostala u šerifa.
Bol to veľmi dobrý nožík, škoda ho.
Caute, potreboval by som opravit zlomenu spicku na Spydercu. Vedeli by ste mi niekoho odporucit na koho sa obratit ? Idealne z BA
Ak chces mozem ti to opravit, ak by si to riesil sam alebo inde tak stiahni chrbat. Trochu to sice zmeni tvar cepele ale ak by si to uberal od ostria, mal by si prilis hruby hrot.
Zdravím, opäť sa na vás obraciam. Tento krát má zaujímajú vaše skúsenosti, názory.
Jedná sa o čínske ocele D2. (jediné čo o nich viem že držia ostrie no ťažko sa brúsia) Konkrétne na clone ZTčka 0566. Dá sa tomu veriť? (je mi jasné že za 20€ nedostanem ***** oceľ/nôž) Ale predsa po zatiaľ nadobudnutých informáciách tak vraj pomer cena a výkon je viac áno dobrý. O vaše názory a rady sa nebojte podeliť, rád sa dozviem niečo nové! Vďaka a želám pekný večer .
Mam Sebenzu z ciny, udajne s cepelou z D2, nabrusena prisla lepsie ako origo zt0350 co mam. Co sa tyka brusenia, zatial som ju nenechal nikdy nejak extra otupit, raz za cas ju obtiahnem na keramike. Ale kto vie akeho predajcu resp. kus trafis.
Ak chces dobry pomer cena/ vykon popozeraj noze od Realsteel.
Zdravím, opäť sa na vás obraciam. Tento krát má zaujímajú vaše skúsenosti, názory.
Jedná sa o čínske ocele D2. (jediné čo o nich viem že držia ostrie no ťažko sa brúsia) Konkrétne na clone ZTčka 0566. Dá sa tomu veriť? (je mi jasné že za 20€ nedostanem ***** oceľ/nôž) Ale predsa po zatiaľ nadobudnutých informáciách tak vraj pomer cena a výkon je viac áno dobrý. O vaše názory a rady sa nebojte podeliť, rád sa dozviem niečo nové! Vďaka a želám pekný večer .
...je to pravda D2 drzi ostrie dlho ale tazko sa brusi,mal som tieto s D2 vid foto : Finske ENZO su to spickove noze musim uznat,ale drahe.teraz nosim so sebou v batohu noz od Real Steel s cepelou 14C28N je pravda ze ma daleko od D2,ale nabrusim ho hocikde trebars aj na kolene co sa tyka firmy Real Steel pomer cena vykon je TOPka.mal som aj z Japonska Mcustu s cepelou VG10 ostrie drzalo slusne a brusila sa lepsie ako D2.a aby som nezabudol v aute nosim Spyderco s cepelou 8Cr13MoV ked to mam porovnat s 14C28N su na tom skoro podobne.ale mozes skusit aj RAT-ku alebo Ka-Bar do 50€ sa zmestis, ocel AUS8 a brusi sa dobre...
Ano moj povodny zamer bola nejaka AUS8 do tych 30€. No potom som len tak zo srandy pozrel DHGate a zbadal som tam taketo lacne noze. Ale asi mate pravdu a je lepsie stavit na overenu znacku a nepokusat cinske faky. Ale v podstate mi z toho plynie to ze o D2 sa treba viac starat, a nemusi prist taka ocel ako hovoria. A 8Cr14MoV je skorej taka bezstarostna(jednoduca) co sa brusenia tyka. Pohopil som spravne? No kazdopadne uvidim ako to dopadne a o vysledku dam vediet. A hlavne srdecna vdaka za vsetky rady!
Ja osobne mám Real Steel bushcraft a pár od nožiarov V D2 a nevšimol som si markantný rozdiel v brúsení medzi aus8,sandvikom, o1,elmax,vg10 a pod. Základ sú kvalitné kamene alebo aj najlacnejšie diamantové a hlavne dodržať uhly.
matoXTR Popýtaj sa tu https://www.cinskenoze.cz/. Pokiaľ nemáš vysoké nároky na nôž tak aj čínske nože postačia a napríklad na jednej replike noža Zero Tolerance je kvalitná D2.Pavol Šándor robí dobré testy na YouTube.Mám original kershaw za 30 eur a nič moc,ale Esee Avispa za 40 eur je super,oceľ AUS8.D2 je dobrá oceľ ale niekedy mám pocit,že je až veľmi ospevovaná.Real Steel Bushcraft je výborný nôž za dobré peniaze.
Vpodstate už je skoro rozhodnuté. Z činy objednávať nôž zatiaľ nebudem. Voľba teda ostáva takmer jasná. Real Steel E963. Jediné čo ma ešte zaujíma ako AUS-8 drží ostrie čiže nejaké tie skúsenosti či s oceľou tak i s nožom samotným. Velmi pekne vám ďakujem za odpovede a taktiež sa ospravedlňujem že som taký otravný.
A keď už bude riadny nôž, musím ho aj na niečom pribrusovať. Do úvahy prichádza B.kamen LANSKY combo stone (18E)
Alebo opäť čínske B.Kamene grit 400-3000 len za 9.90E! Keď som pozeral feedback tak ľudia boli spokojní. Čo si o tom myslíte vy?
Ja osobne mám kópiu Apex pro(Aliexpress) a k tomu diamantové kamene 200/500/800 a keramiku 1500/2000/3000 + diamantové pasty na obťahovanie.
Lansky je na začiatok fajn ale sú tam len predurčené uhly a tie diery sú dosť veľké a nedodržíš uhol po celej fazete. zato Apex pro má nastaviteľný uhol a uhol je v 100 na celej fazete rovnaký.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
ina situacia, ale videl som rozhovor s nejakym cestovatelom po juznej amerike. Recoval, ze vzdy nosi so sebou viditelne kudlu za opaskom. Viditelne zdoraznil. Je to taky preventivny liek a jemu sa to osvedcilo. Akurat malo nasich offisov vyzera ako Guatemala
spomenul som ju vyššie na tejto strane
Som ho dostal od otca v 87 za vysvedčko, ale mám ho doteraz, ideálny Office nôž
Si ho pamätám ako ho mal oco na záhrade ako univerzál nôž a keď som pomáhal hrabať suchú trávu na záhrade tak som zahrabal s trávou do ohna. Och to bol výprask. Dodnes si to pamätám.
Práve som ho kúpil a dám mu ho na narodeniny alebo proste len tak. Snáď sa poteší.
Ja som s takou istou vydesil ostrahu na letisku v Amsterdame .
Môj kufor mal váhu cez limit, tak sme s manželkou prehádzali niejaké veci do príručnej batožiny a okrem iného aj necesér, kde bola tota vyskakovačka. Ničmenej to dopadlo dobre, ale vyskakovačka ostala u šerifa.
Bol to veľmi dobrý nožík, škoda ho.
Ja som si nikdy nepotreboval tak rýchlo chieb odkrojiť.
Ak chces mozem ti to opravit, ak by si to riesil sam alebo inde tak stiahni chrbat. Trochu to sice zmeni tvar cepele ale ak by si to uberal od ostria, mal by si prilis hruby hrot.
Ak chces dobry pomer cena/ vykon popozeraj noze od Realsteel.
...je to pravda D2 drzi ostrie dlho ale tazko sa brusi,mal som tieto s D2 vid foto : Finske ENZO su to spickove noze musim uznat,ale drahe.teraz nosim so sebou v batohu noz od Real Steel s cepelou 14C28N je pravda ze ma daleko od D2,ale nabrusim ho hocikde trebars aj na kolene
https://www.baterky-noze.sk/sk/zatvaracie-noze/13155-real-steel-e963-black.html
A keď už bude riadny nôž, musím ho aj na niečom pribrusovať. Do úvahy prichádza B.kamen LANSKY combo stone (18E)
Alebo opäť čínske
Lansky je na začiatok fajn ale sú tam len predurčené uhly a tie diery sú dosť veľké a nedodržíš uhol po celej fazete. zato Apex pro má nastaviteľný uhol a uhol je v 100 na celej fazete rovnaký.