Idu si zobrat len cast zisku, nie cely zisk. Stale zostane elektrarnam vzhladom na aktualne ceny elektriny väcsi zisk ako v predkoronovej dobe, cize naozaj nie je dovod na to divadlo co dnes predvadzal pred kamerami Strycek. Asi sa chcel vyrovnat co sa emotivnosti vystupu tyka Matovicovi alebo co.

P.S. Netreba zabudat, ze stat vlastni nemaly podiel v tejto institucii, takze ma pravo sa na tom zisku podielat. Vsetci od vlady ziadaju, aby tym najchudobnejsim, ktorych sa vyssie ceny energii dotknu najviac, to zdrazovanie nejak kompenzovala, tak vlada prisla s riesenim ktore naozaj nikoho nezaboli a hla, hned sa najdu mudrlanti, ktori by radsej nechali cely ten nadstandardny zisk akcionarom.
10.02.2022 - 21:29:58
05
Ja nehovorim, ze akcionari sa maju vzdat casti zisku ak je vynimocna situacia. Len 50 mega je 10 eur na obyvatela. To je fakt malo pre stat, aby to ohrozilo ten podnik. S narastom cien sa zdvihne vyber DPH. A to budu daleko vyssie peniaze.

Je mozne, ze tym kompenzuju nejaku statnu pomoc. To vsak tak neprezentovali. A enel prave nechcel dostavat mochovce kvoli tomu, ze pod 100 eur/MWh boli nerentabilne. Takze az teraz mozu zacat zarabat a splacat ten sialeny dlh, co elektrarne maju.

V envirofonde - kde su priamo peniaze zaplatene z vysokych cien elektriny, je vyse miliardy. Ale to Budaj neda.

Len tolko som chcel. Obavam sa, ze zabiju priemysel, ktory nas zivi.
11.02.2022 - 06:59:38
01
...ked Putin hra Minecraft

https://www.themoscowtimes.com/2022/02/10/russia-sentences-teens-over-terrorist-plot-to-blow-up-minecraft-fsb-building-a76328
11.02.2022 - 08:08:51
00
Keď ťa pošlú niečo riešiť ale si úplne mimo (planéty)...

Britská ministerka zahraničných vecí Liz Trussová na spoločnej tlačovej konferencii so Sergejom Lavrovom.
Ruskému ministrovi zahraničných vecí došla trpezlivosť, keď sa jej pokúšal opakovane vysvetliť, že ruské vojská sú na svojom území. Preto, keď hosťka po ikstýkrát zopakovala požiadavku, aby Rusko stiahlo svoje sily z ukrajinských hraníc, Sergej Lavrov jej zdvorilo položil kontrolnú otázku: „Pani Trussová, uznávate zvrchovanosť Ruska nad Rostovskou a Voronežskou oblasťou?“ Britská ministerka zahraničných vecí sa zarazila, a po chvíli rázne odpovedala: „Veľká Británia nikdy neuzná zvrchovanosť Ruska nad týmito regiónmi!“ Vtipnosť je tá že Rostovská a Voronežská oblasť, v ktorej sú rozmiestnené ruské vojská, sú integrálnou súčasťou Ruskej federácie. Keď pani Trussovú uvádzali do úradu, médiá ju predstavili ako špičkovú diplomatku a absolventku Oxfordu.

Takto sa asi nedočkáme diplomatického riešenia konfliktu....


Naposledy upravil Fenistil dňa 11.02.2022 - 14:57:30, celkovo upravené 1 krát.

11.02.2022 - 14:32:07
00
Zdroj?
11.02.2022 - 14:35:49
01
https://www.ceskenoviny.cz/zpravy/2158853
11.02.2022 - 14:51:59
00
Ten komentar ale nie je citovany z toho linku
11.02.2022 - 15:09:14
13
Ľuboša Blahu treba zastaviť:
https://dennikn.sk/2716952/lubosa-blahu-treba-zastavit/?ref=tit1
11.02.2022 - 16:04:34
04
Jemu odobrať OP r.č. a ľudské práva.
11.02.2022 - 16:07:26
04
Andrej Bán,Nko...
Zoznamy údajných vlastizradcov, často s ich fotografiami, ktoré kolujú po internete, ale aj sa vylepujú v skutočnom priestore, sú pre demokraciu a jej inštitúcie, najmä políciu, prokuratúru a justíciu, posledným mementom.

Po ňom bude nasledovať iba jedno – skutočné násilie.

Roky sa čičíkame úvahami, kam až siaha sloboda prejavu, či a ako by mali byť kotlebovci, mazurekovci, Blaha a iní braní za svoje verbálne prejavy na zodpovednosť. Dnes vidíme, že sú to stratené roky. Dojemná ohľaduplnosť k extrémistom, k ich „právu na slobodu prejavu“ nás dohnala tam, kde sa Slovensko nachádzalo pri nástupe Tisovho klérofašistického režimu v roku 1939. Napokon, presne to sa dalo očakávať.

Tých, ktorým ide o násilie a koniec demokracie v tejto krajine, nemôže uspokojiť „americké“ široko chápané právo na slobodný názor, ktoré im táto spoločnosť poskytuje.

Utilitárne právnický výklad hovorí, že ak slovo nevyzýva na fyzické násilie, nie je samo násilím. Túto hranicu dnes Slovensko prekročilo.

Každému musí byť jasné, že ak sa na niečom dome či plote objaví ceduľa „tu býva vlastizradca“, ak sa šíria fotografie „vlastizradcov“ z radov poslancov Národnej rady (čím sa inak nedávno vyhrážal Robert Fico, keď neúspešne žiadal aklamatívne hlasovanie o obrannej zmluve), je zle. Veľmi zle.Dovoľte jednu osobnú skúsenosť. V apríli 2017 som moderoval v Kežmarku dnes už pamätnú diskusiu občianskej iniciatívy Zabudnuté Slovensko Otvorene o extrémizme. Jeden z najsilnejších momentov nastal, keď profesor Pavel Traubner, ktorý prežil holokaust, roztraseným hlasom ukazoval ceduľu, ktorú musel mať za vojny jeho otec – Židovský obchod. Prítomná zhruba stovka členov a priaznivcov ĽSNS v zelených mikinách na čele s Mazurekom sa povznesene uškŕňala či uchechtávala. Stálo ma veľa síl ovládnuť hnev.

Dnes by som už ovládnutie hnevu či pobúrenia považoval za občiansku slabosť.

Mnohé vojny v dejinách, aj novodobých, sa začali označením „tých druhých“ a ich majetku ceduľami zradcov či vlastizradcov. Vražedné komandá a polovojenské jednotky chodili v predvečer jatiek od domu k domu a označovali ich. Tu bývajú naši, tam nepriatelia. Išlo o jasný a nespochybniteľný dôkaz, ako sa správne orientovať, koho znásilniť či zabiť, koho ušetriť.

Dialo sa to v 90. rokoch počas vojen v bývalej Juhoslávii aj v Rwande. Dialo sa to aj počas nacistického pogromu na Židov v Nemecku v novembri 1938, ktorý je známy ako Krištáľová noc.

A dialo sa to aj za Tisa. Archívy sú plné fotografií s namaľovanými nápismi na spôsob „Žid je náš nepriateľ“. Alebo „Cigánom, psom a Židom vstup zakázaný“.

Taktika a politika ustupovania zlu vo falošnej nádeji, že násilník si to rozmyslí, vedie iba k tomu, že ten je ešte viac povzbudený. Týka sa to dnes Putina v súvislosti s Ukrajinou, týka sa to aj slovenských radikálov každého druhu.

Je iba jedna cesta – dôrazne a tvrdo proti násiliu vystúpiť. Stíhaním protagonistov tejto nechutnej kampane, ale aj občiansky prejaveným názorom.

Je dvanásť.
11.02.2022 - 16:09:53
18
Len verím, že sa čoskoro dožijem dňa, kedy si tento hnusný pucflek vychutná všetko čo šíri na vlastnej koži. A musím sa uškŕňať z plánov Meta vypnúť FB v Európe, to by DJ isto neprežil v plnom zdraví ...
11.02.2022 - 16:17:55
02
Jezus napísal:
Idu si zobrat len cast zisku, nie cely zisk. Stale zostane elektrarnam vzhladom na aktualne ceny elektriny väcsi zisk ako v predkoronovej dobe, cize naozaj nie je dovod na to divadlo co dnes predvadzal pred kamerami Strycek. Asi sa chcel vyrovnat co sa emotivnosti vystupu tyka Matovicovi alebo co.

P.S. Netreba zabudat, ze stat vlastni nemaly podiel v tejto institucii, takze ma pravo sa na tom zisku podielat. Vsetci od vlady ziadaju, aby tym najchudobnejsim, ktorych sa vyssie ceny energii dotknu najviac, to zdrazovanie nejak kompenzovala, tak vlada prisla s riesenim ktore naozaj nikoho nezaboli a hla, hned sa najdu mudrlanti, ktori by radsej nechali cely ten nadstandardny zisk akcionarom.


Takto to vyzerá keď sa vyjadruje človek čo ani netuší ako na tom v skutočnosti elektrárne sú a nemá ani potuchy ako sa kontrahuje predaj. Ten podla teba akoze nadštardardný zisk ani náhodou nezostane akcionárom, lebo tí musia plnit záväzky voči veriteľom. Bez tých záväzkov by totiž slovenské elektrárne už dávno boli na smetisku dejín. Nakoniec to dopadne tak, že to zdvihne ceny ešte viac, ale to sa vzhľadom na spôsob predaja elektiny prejabví až o dva tri roky.
11.02.2022 - 16:27:55
00
Nehovorim, ze poznam detailne pozadie, ale zostava mi verit, ze Sulik je pricetny a vie co robi kedze v cislach je dobry a je biznisovo orientovany, cize nerobieva kroky ktore firmy pochovaju. Keby s tym prisiel Matovic sam a Sulik by sa vyjadril proti tomu, tak to je uplne ina vec.
11.02.2022 - 16:34:51
00
zase Sulikovi hrabe z vodika, na jeho pricetnost by som sa v tomto nespoliehal
11.02.2022 - 16:38:16
01
To agresívne správanie mentálne zaostalejsich a ruská propaganda ma Slovensku ma až desí. Štát by mal niečo robiť z tými dezinfo.webmi.
Pre Hlavné správy píše Rus Jevgenij Paľcev (podpisuje sa menom Eugen Rusnák). Jeho texty šíria kremeľskú propagandu. Paľcev má kontakty s ruskou mediálnou skupinou Rossija Segodňa (Rusko dnes), ktorú financuje Kremeľ, rokoval dokonca priamo v priestoroch agentúry Sputnik.


Naposledy upravil jerry74 dňa 11.02.2022 - 16:41:28, celkovo upravené 1 krát.

11.02.2022 - 16:40:56
02

Výber z produktov

Prejsť do shopu
keyboard_arrow_up