dodo043 a hlavne tá sklokeramika je dobrý nápad :headbang: , veď uvidíš čo ti povie na to tvoja žena, keď ju doškriabeš. :D
14.02.2022 - 07:14:36
00
Ked velmi chces, mozes aj doskriabat, isto by sa Ti to podarilo ... :rofl: ... hlavne dat brusny papier zrnom hore a nie dole. Samozrejme moze sa podlozit aj reklamnym letakom, iniciative sa medze nekladu ... :lol:
14.02.2022 - 14:52:46
00
Ahojte.
Mám napredaj mlynček Kingrinder K2.
Má len pár mesiacov, zomlel max 3-4kg.
70€

Prílohy:

IMG20220213143822.jpg
IMG20220213143822.jpg 838.28 KiB thumb_up0thumb_down

IMG20220213143810.jpg
IMG20220213143810.jpg 667.1 KiB thumb_up0thumb_down

16.02.2022 - 10:30:20
00
Má tu niekto už skúsenosť alebo používa puck screen?
17.02.2022 - 07:59:58
01
Peter1250 napísal:
Má tu niekto už skúsenosť alebo používa puck screen?

Ja mám. Objednané z ali za 4.25€. Hrúbka 1.7mm 100um. Odvtedy mám vždy suchý tvrdý puk, vypadne bez bordelu, ani náznak chanelingu. Sprcha vždy čistá.

Iné:
Mám IMS Superfine 14-16g sitko. Vymenil by som za 16-18-20g ridgeless, alebo aj predat to možem.

Prílohy:

IMG20220213143709.jpg
IMG20220213143709.jpg 732.83 KiB thumb_up0thumb_down

17.02.2022 - 09:07:26
01
Ja som videl,že je na výber hrúbka aj hustota sitka(um) len neviem priame súvislosti či je lepšie tenšie a hustejšie sitko alebo hrubšie sitko s menšou hustotou.
17.02.2022 - 09:14:40
00
warloo93 napísal:
Iné:
Mám IMS Superfine 14-16g sitko. Vymenil by som za 16-18-20g ridgeless, alebo aj predat to možem.


Nazdar, píšem ti správu.
17.02.2022 - 09:29:25
01
Peter1250 napísal:
Má tu niekto už skúsenosť alebo používa puck screen?

Nazdar,
ja mám toto https://www.normcorewares.com/collections/bottomless-portafilter/products/normcore-lower-shower-screen-puck-screen-contact-screen-stainless-steel
a mám s tým rovnakú skúsenosť ako warloo93. Za mňa výborný upgrade.
17.02.2022 - 09:37:23
01
Peter1250 napísal:
Má tu niekto už skúsenosť alebo používa puck screen?


Ja mám tiež z ali a musel som z priemeru obrusit skoro 0.5 mm a dalo sa :) čo sa týka parametrov toho meshu, tak podla mňa to nebude zásadný rozdiel. Však sa používa aj papierový filter ...
17.02.2022 - 11:17:50
00
Peter1250 napísal:
Ja som videl,že je na výber hrúbka aj hustota sitka(um) len neviem priame súvislosti či je lepšie tenšie a hustejšie sitko alebo hrubšie sitko s menšou hustotou.

Ja som objednal tensie (1.0mm) a hustejsie (50um), tak uvidime, ked pride. Rozhodlo to, ze tensie ma mensiu tepelnu kapacitu a zabera menej priestoru nad pukom. Ak by som bral 1.7 - 2.0mm, asi by som musel zmenit misku z H30 na H32mm, aby sa puck screen nedotykal sprchy.
17.02.2022 - 11:31:47
00
Zdar chalani, v prvom rade, diky bohu za objavenie tejto skupiny :y: , citam ju uz asi tyzden a verim, ze vasa komunita mi pomoze dostat sa o niaky ten level vyssie. viem ze ste tu uz parkrat radili pri vybere kavovaru a el. mlynceka a potreboval by som aj ja trosku postrcit.

Najskor vam skusim zhrnut svoje skusenosti s kavou a potom svoje predstavy do buducnosti.
Denne pijem cca 4 espresa(manzelka capucino) na pakovom kavovare de longhi, kavu kupujem mletu, kvoli absencii mlynceka, kavy kupujem cez net, prevazne talianske znacky, plus strbske presso a pod. cize vsetko tmave a blendy.

Chcel by som zacat osvetou a postupne sa prepracovat k svetlejsim prazeniam, vyberovkam, ale hlavne aj k cerstvosti kavy, konecne uz aj mne doslo, ze mleta kava po otvoreni na dalsi den chuti, respektivne nechuti ako by mala.

Moja predstava po nespocetnych hodinach stravenych na nete a youtube bola zostava - LELIT VICTORIA + LELIT WILLIAM PL72 (v pripade mignon specialita, g-iota), rad si to necham vyvratit, pripade odsuhlasit. Moj budget bol 1200e, kavovar 800e, mlyncek 400-500e.
Cim dalej sa v tom vrtam a hladam, tak sa v tom viac a viac stracam a motam (zacinam byt v uzavretom kruhu) tak verim, ze s vasou pomocou sa k niecomu dopracujem.

Vopred dakujem za vas cas a ochutu. Dik
18.02.2022 - 17:14:56
00
ja neverim ze ten mesh screen ma vplyv na chanelling je to len dalsia super tenka vrstva medzi sprchou kde uz mame napr 200um screen na distribuciu toku a samotnym pukom
ked nepripravis dobre puk tak screen nepomoze
jedine co mi pride logicke je ako som uz pisal ze drzi kavu kompaktne pri sebe (pretoze ta vrchna vrstva po tampingu obsahuje jemne prachove castice a aj boky misky tiez a tie sa pri kontakte s prichadzajucou vodou zviria a mozu sa preextrahovat kedze medzi pukom a sprchom je nejaky priestor)
takze skor sa domnievam ze ten screen ma prinos v tomto ze nedojde k preextrahovaniu istej casti kavy voci zbytku puku
ak nie je puk homogenne premixovany a spravne utampovany a pouzijes screen tak stale moze vznikat v puku chanelling pretoze pre tu vodu pod tlakom 9bar taky mesh nedokaze nijako predsa pre nejake miesta prepustat viac a pre dalsie miesta zase menej toku vody - je to rovnomerna sietka takze tak ako voda pride tak ju pusti dalej (prip jemne rozbije) ale potom pokracuje v puku kde bud su chyby alebo nie su, ale nevie ich nijako uz po prechode vody ovplyvnit. tot moj nazor
18.02.2022 - 19:45:14
01
Bajto17 napísal:
...
Denne pijem cca 4 espresa(manzelka capucino) na pakovom kavovare de longhi, kavu kupujem mletu, kvoli absencii mlynceka, kavy kupujem cez net, prevazne talianske znacky, plus strbske presso a pod. cize vsetko tmave a blendy.

Chcel by som zacat osvetou a postupne sa prepracovat k svetlejsim prazeniam, vyberovkam, ale hlavne aj k cerstvosti kavy, konecne uz aj mne doslo, ze mleta kava po otvoreni na dalsi den chuti, respektivne nechuti ako by mala.

Moja predstava po nespocetnych hodinach stravenych na nete a youtube bola zostava - LELIT VICTORIA + LELIT WILLIAM PL72 (v pripade mignon specialita, g-iota), rad si to necham vyvratit, pripade odsuhlasit. Moj budget bol 1200e, kavovar 800e, mlyncek 400-500e.
Cim dalej sa v tom vrtam a hladam, tak sa v tom viac a viac stracam a motam (zacinam byt v uzavretom kruhu) tak verim, ze s vasou pomocou sa k niecomu dopracujem.

Vopred dakujem za vas cas a ochutu. Dik

Keby si ostaval pri cerstvo prazenych medium-dark prazeniach, tak Ti z fleku poviem, aby si pohladal na bazosi nejaku jazdenu HX masinu (kvoli tomu kapucinu) :) . Takto si to s tou osvetou a svetlejsim prazeniam trochu skomplikoval ;) , stejne by som hladal na bazosi nejaky single bojler s PID (ECM Klassica, Bezzera Unica). Ten Lelit je sice pre zaciatok pouzitelny, ale necakaj velku teplotnu stabilitu, predsa len ma maly bojler - fakt ale je, ze v tejto cenovej hladine tazko nieco nove a lepsie najdes (inak isiel svinsky hore ten Lelit).

Edit: urcite by som bez dalsieho rozmyslania siahol po tomto kombe od Angela z Rimprezzy (https://www.rimprezza.de/epages/63241512.sf/de_DE/?ObjectPath=/Shops/63241512/Products/%22UNI0SMN1IL5X/AM2MR318%22), za Tvoju cenu (plus nevelka doprava) a nepomerne vyssia uzitkova hodnota ako to, co si si vybral, naviac vyskusana kombinacia (mal som, maju moji kamarati, aj tu na fore niekto ma).
18.02.2022 - 20:52:54
00
Na to, ze pijem 7g, tak celkom dobra kavka

Prílohy:

IMG_20220219_094455.jpg
IMG_20220219_094455.jpg 1.11 MiB thumb_up0thumb_down

IMG_20220219_093622.jpg
IMG_20220219_093622.jpg 959.62 KiB thumb_up0thumb_down

19.02.2022 - 09:49:57
04
Pozná niekto túto pražiareň? Stojí za vyskúšanie?
https://www.aktuality.sk/clanok/eqhcrx4/praziar-martin-beniak-klimaticka-kriza-vplyva-na-cenu-kavy-tento-rok-bude-extremne-zly/
19.02.2022 - 13:38:50
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu (Výživa a kozmetika / Energia)
keyboard_arrow_up