Rusi sa rozhodli zlegalizovať žedý dovoz produktov ktorých dovoz je kvôli sankciám zakázaný a legalizujú aj softvérové pirátsvo a porušovanie autorských práv.
Ten krok je logický. Tiež tým naznačia Číne, že zdieľajú ich hodnoty.
Na druhú stranu, kto si kúpi iPhone za milión rubľov bez záruky.
05.03.2022 - 21:05:30
00
Oni si z toho nikdy nerobili ťažkú hlavu ani predtým, vymožiteľnosť práva v Rusku = 0
asi preto je to žilinkov vzor
05.03.2022 - 21:09:25
03
valecek napísal:
...bude to mať pre tento štát mať vacsi prínos ako keby som mal strieľať z nejakej zbrane v dobe vojny. Ja neviem jazdiť na tanku, ani strieľať z guľometu, akosi sme trávili čas zmysluplnejsie 😉

25 rokov som netusil, ze armada SR o mne vie. Pred rokom mi ministerstvo obrany poslalo list, ze ma povysuje do hodnosti nadrotmajster. Vobec netusim co ja s tym. Strielat nechcem, ale ak bude nutne, viem ktorym SMERom mierit.
05.03.2022 - 21:37:55
01
https://twitter.com/andrewofpolesia/status/1500124581343940608?s=20&t=Aw56HJ7toRyeTaVhe6qBRQ

Top hláška tejto vojny asi zľudovie :) "Ruskij korabl, idi na *****!"
05.03.2022 - 21:38:58
02
Jezus napísal:
Nechcel som sa zapajat a nechcem rozputavat dalsie vasne, ale na tento Tvoj prispevok reagovat chcem.

Ad rodina Tvojej svagrinej - neohanaj sa nou prosim. Su Ti uplne ukradnuti. Teba vlastne ani nevyrusuje myslienka, ze ti ludia skoncia navzdy pod nadvladou Ruska. A vlastne sa Ti to ani nezda tak hrozne. Ved v zaujme vyriesenia problemu bez boja je lepsie ich obetovat a nenechat im pravo sa slobodne rozhodovat o ich buducnosti. Teraz sa Ti len hodia, aby si mal cim argumentovat. A neprekvapilo by ma, keby svagrina a jej rodina sympatizovali s Putinom a velkym Ruskom a ze toto "oslobodzovanie" UA schvaluju. A vies preco? Lebo ste ich doteraz ani nemali potrebu zachranit a dostat sem na SK. To Ta usvedcuje z toho, ze ich len pouzivas ako svoj stit na obranu pred kritikou svojich pomylenych nazorov, ale zjavne Ty aj cela Tvoja rodina ste vlastne s tym zabratim ukrajinskeho uzemia Ruskom viac-menej stotozneni, inak by uz davno ta vasa UA rodina ​bola tu a byvali by u vas. Takze toto je prvy moj postreh a je mi luto, ze ludia ako Ty tu benefituju z vyhod zapadneho demokratickeho zriadenia a z pohodlia tohto zivota hlasaju "pravdu" o socializme a chcu delit staty medzi vychod a zapad.

A moj druhy postreh, alebo skor reakcia - nechce sa mi ani verit, ze to co si napisal na zaver, si myslel vazne (ze Smer a Socialisti su tou zarukou lepsich zajtrajskov). Ale ako som sa uz vyjadril predtym, musi to byt kvalitny vyplach. A sice Ta osobne nepoznam, na rozdiel od niektorych tu, ale po tomto co si napisal by som Ti pri osobnom stretnuti musel povedat ako opovrhujem Tvojimi nazormi a Tvojim pokrytectvom. Vlastne Ta ani nikdy stretnut nechcem. Viem ze Ta to nezaboli :), len som sa chcel jasne vymedzit voci jedincom ako Ty. Pretoze aj o tom to je - nestaci byt ticho. Treba povedat jasne NIE ludom ako Ty. Izolovat netreba len Putina, ale aj vsetkych vas, ktori si myslite, ze mozete z pohodlia svojej obyvacky rozhodovat o osude a ne/slobode druhych.


Za nehrozi obcianska vojna. Nenavist voci mojej osobe ktoru nepoznas svedci len o tom ze vztahy v tomto state medzi ludni su velmi zle. Na rozdiel od teba ja sa ti nevyhrazam
smrtou tvojej rodiny. No ak to tak bude budem musiet bojovat nic ine mi neostava.
Pokrytci ste vsetci vy co doteraz prehliadali zlocini robene v Palestine,Iraku , Syrii ci v Jemene a teraz ste zrazu zistili ake to je ked sa bojuje blizko Vas. Na rozdiel od teba necitam len dennikn ci sme. Stale si neuvedomujete kolko ludi stoji za Ficom Mazurekom alebo aj Chmelarom. Davate ich do kopy opovrhujete a myslite si ze ste ziedli vsetku mudrost sveta. Ze prave konzumny kapitalisticky a imperialistivky zivot je ten spravny a jediny.
Nikde som nepisal ze Smer a Socialisti su zarukou svetlych zajtrajskov. Hovoril som model socialnej demokracie sa mi paci. Zato ze pod socialnou demokraciou si predstavujes Fica zato nemozem. Presne ako hovoris
netreba byt ticho a nebudem ani ja. Proste ma neumlcis. Ja nerozhodujem o usude Ukrajiny rozhoduju o tom politici. Ja mozem len raz za styri roky hodit listok do urny. Este raz hovorim osud Ukrajiny sa zrejme nebude pacit demokratickemu svetu a ja tento jej osud neschvalujem ale vela moznosti nieje pokial teda nevyhraju nad Ruskom.
Jedine co chce moja rodina je mier. Presne taki ako ty ho nechcu. Plny nenavisti akoby nechápali ze svet je prilis komplikovany a
vojna prinesie len utrpenie z kazdej strany.
Miesto dialogu a navrhom rieseni len utocis.
Odstranit vsetkych lavicovo zmyslajucich ludi.
Ja som zmieril s tym ze svet uz nebude lepsi aj ked pripravit sa nato neda len otazne ci aj vy ostatni ste s tym uzrozumeni.


Naposledy upravil double dňa 05.03.2022 - 21:46:47, celkovo upravené 1 krát.

05.03.2022 - 21:42:07
00
Vyjadrenie redakcie Gazety k rozhodnutiu Žilinkovho kámoša zakázať informovať o skutočnom pôsobení ruských vojakov na Ukrajine.
Btw, Rusi dodnes mali v podstate prístup k informáciám aj v domácich médiách. Nemôžeme ich obhajovať, že nevedia, čo sa deje na Ukrajine. Ale oni tomu neveria. Neveria vlastným deťom keď im volajú, že ich tam Rusi bombardujú. Sto rokov vymývania mozgov má trvalé následky.
Vyzerá to ako článok redaktora Topiek, ale je to google preklad:

Informačná služba Novaja Gazeta prestáva pracovať. Vrátime sa. Čoskoro

Ahojte všetci, tu je Nikita Kondratiev, vedúci informačnej služby Novaya.
Dnes naša redakcia zostala jednou z mála v radoch nezávislej spravodajskej žurnalistiky v Rusku.
Echo Moskvy sa doslova vymazáva z modernej histórie, Meduza** zostáva na sociálnych sieťach aj napriek tomu, že bola zablokovaná , Mediazona** funguje ďalej ako doteraz, no som si istý, že si je vedomá aj všetkých rizík.
Ruský parlament dnes konečne zaviedol vojenskú cenzúru bez toho, aby ju skutočne vyhlásil. Za „šírenie vedome nepravdivých informácií o použití ruských ozbrojených síl“ môžeme my, novinári, dostať až 15 rokov v táboroch. „Vedome nepravdivé“ informácie sú informácie o zajatcoch, zabitých a ostreľovaní civilistov na Ukrajine. Žiada sa nám priznať, že nič z toho sa nestalo.
Áno, môžeme povedať, že cesta k slobodnej žurnalistike vedie cez kasárne a ostnatý drôt. To všetko je veľmi krásny, ale šialený nezmysel.
Pravda je taká, že okrem nás a niekoľkých ďalších redakcií v krajine nemá nikto iný na starosti spravodajstvo.
Ostaneme teda až do úplného konca. Neodchádzame do centier predbežného zadržania a kolónií. Neodchádzame do Európy ani Gruzínska. Zostaneme v Rusku, toto je naša krajina.
Žiaľ, len čo vstúpia do platnosti zákony o vojenskej cenzúre (podpis Vladimíra Putina zostane), budeme musieť prestať zverejňovať správy z frontov. Už nebudeme môcť povedať pravdu o bojoch na Ukrajine a priestor prenecháme obom stranám. Na ostreľovanie v mestách našej bratskej krajiny budeme musieť dočasne zabudnúť. Opäť budeme musieť dočasne zabudnúť na osudy našich vojakov, našich rovesníkov, ktorí sa často proti svojej vôli ocitli v horúcich miestach.
Čo zostáva nahlásiť? Aké fakty skontrolovať? O zatvorení ďalšieho obchodného centra? O odchode firiem z našich pohodlných životov? Toto je smiešne.
V zhromažďovaní informácií budeme pokračovať. Ale kedy a v akej podobe bude zverejnený - nevieme.
Hrozne sa hanbíme urobiť tento krok, kým naši priatelia, známi a príbuzní zažívajú na Ukrajine skutočné peklo. A to na oboch stranách.
Bolo by však ešte hanblivejšie odmietnuť spravodajstvo o udalostiach vôbec. Vojenská cenzúra nezakrýva fakt, že v našom vnútri prebieha vojna. Ako to, čo sa deje, ovplyvňuje duševný stav Rusov a Ukrajincov? Aká je budúcnosť našej ekonomiky a našich osobných financií? Bude Rusko protestovať proti tomu, čo sa deje? Akú formu bude mať represia? Čo sa stane s medicínou? Je však téma mučenia vo väzenskom systéme uzavretá?
Zostáva nám pokryť túto obrovskú škálu tém. Korešpondenti informačnej služby Novaya Gazeta pracovali všetky tieto dni bez spánku a budú pracovať aj naďalej, ale v inej funkcii - opatrne a pokojne zverejníme príbehy o tom, kde nastal globálny zlom, ktorý nastal o 5:00 24. februára vedie život každého z nás.
Skúste ale čitateľovi „nakŕmiť“ obraz reality, v ktorej budú len správy z Ministerstva obrany RF a novinky z civilného života? Nie, toto sa nikdy nestane.
Prvý povojnový vydavateľ denníka Washington Post Philip Graham uviedol, že správy sú prvým hrubým návrhom histórie.
My, prvá vojenská generácia v Putinovom Rusku (mnohí nemáme ani dvadsaťpäť), hovoríme: nemôžeme opustiť ruskú realitu bez aspoň týchto náčrtov histórie. Inak všetko, čo sa stalo v Rusku v roku 2020, zostane v pamäti našich detí ako fikcia, ktorú vymyslel niekto iný.
Od 00:00 v noci zo 4. na 5. marca Novaja Gazeta dočasne odmieta formát spravodajstva pod hrozbou trestného stíhania novinárov. Jednoducho preto, že stanné právo nadobudne účinnosť skôr za úsvitu. Určite prídeme na to, ako prežiť, neísť do kolónie a vrátime sa k vám v rovnakej kapacite a aspoň s dobrými správami.


Nikita Kondratiev, redakcia Novaja Gazeta
05.03.2022 - 21:45:25
01
double - tvl, uz si obvinil Jezusa z niečoho čo neurobil, to je asi u Vás norma a štandardný postup
05.03.2022 - 21:50:30
08
Skvele argumenty. Najprv obviniť druhého s niečím co nepovedal, potom whatabaoutizmus a nakoniec sa vyjadriť ze ho chcú len umlčať pričom kľudne tu môže písať. Skvele fakt skvele
05.03.2022 - 21:56:13
04
Trumpov šéf pre národnú bezpečnosť John Bolton povedal, že bývalý americký prezident plánoval v druhom volebnom období vystúpiť z NATO. „Trump chcel vystúpiť z NATO a Putin na to podľa mňa čakal,“ povedal Bolton v rozhovore pre Washington Post.

https://dennikn.sk/minuta/2754086/?ref=ampm
05.03.2022 - 21:56:55
00
double napísal:
Ze prave konzumny kapitalisticky a imperialistivky zivot je ten spravny a jediny.

Skús popísať, ako by vyzerala taká "nekonzumná" alternatíva, možno sa bude páčiť viacerým...
05.03.2022 - 22:03:18
03
Joe70
mohol by si k cudziemu textu uviest aj zdroj - link
05.03.2022 - 22:11:50
00
Trump a Putin. Kamaráti dvaja.

Odporúčam prečítať si túto knižku. Nestojí veľa. Je aj ako ekniha.

Prílohy:

IMG_20220305_220846.jpg
IMG_20220305_220846.jpg 185.95 KiB thumb_up0thumb_down

05.03.2022 - 22:13:31
00
double napísal:
Za nehrozi obcianska vojna. Nenavist voci mojej osobe ktoru nepoznas svedci len o tom ze vztahy v tomto state medzi ludni su velmi zle. Na rozdiel od teba ja sa ti nevyhrazam
smrtou tvojej rodiny. No ak to tak bude budem musiet bojovat nic ine mi neostava.
Pokrytci ste vsetci vy co doteraz prehliadali zlocini robene v Palestine,Iraku , Syrii ci v Jemene a teraz ste zrazu zistili ake to je ked sa bojuje blizko Vas. Na rozdiel od teba necitam len dennikn ci sme. Stale si neuvedomujete kolko ludi stoji za Ficom Mazurekom alebo aj Chmelarom. Davate ich do kopy opovrhujete a myslite si ze ste ziedli vsetku mudrost sveta. Ze prave konzumny kapitalisticky a imperialistivky zivot je ten spravny a jediny.
Nikde som nepisal ze Smer a Socialisti su zarukou svetlych zajtrajskov. Hovoril som model socialnej demokracie sa mi paci. Zato ze pod socialnou demokraciou si predstavujes Fica zato nemozem. Presne ako hovoris
netreba byt ticho a nebudem ani ja. Proste ma neumlcis. Ja nerozhodujem o usude Ukrajiny rozhoduju o tom politici. Ja mozem len raz za styri roky hodit listok do urny. Este raz hovorim osud Ukrajiny sa zrejme nebude pacit demokratickemu svetu a ja tento jej osud neschvalujem ale vela moznosti nieje pokial teda nevyhraju nad Ruskom.
Jedine co chce moja rodina je mier. Presne taki ako ty ho nechcu. Plny nenavisti akoby nechápali ze svet je prilis komplikovany a
vojna prinesie len utrpenie z kazdej strany.
Miesto dialogu a navrhom rieseni len utocis.
Odstranit vsetkych lavicovo zmyslajucich ludi.
Ja som zmieril s tym ze svet uz nebude lepsi aj ked pripravit sa nato neda len otazne ci aj vy ostatni ste s tym uzrozumeni.


Máš to dobre vymyslené. Tvoja ľavicová hemisféra odporúča ostatným uskromnovanie a tvoja pravicová hemisféra odporúča tebe a tvojej rodine neuskromňovanie kapitalistickými vymoženostami
05.03.2022 - 22:15:05
09
Čo majú spoločné firmy Nestle, Danone, Coca-Cola a Burger King? Aj naďalej budú podnikať v RU. A šte jedna perla. Južná Kórea bola vraj so súhlasom Washingtonu vyňatá zo sankcií, takže Samsung, LG, Hyundai, Kia sa budú lokalizovať aj do ruského jazyka. Prachy sú prachy...a život taký krátky.
05.03.2022 - 22:15:25
00
porter, daj zdroj.

EDIT: Pozrel som si aj tvoje predchádzajúce príspevky. Porter, Porter si ty ale ... Však vieš.


Naposledy upravil laco dňa 05.03.2022 - 22:20:56, celkovo upravené 1 krát.

05.03.2022 - 22:18:10
05

Výber z produktov

Prejsť do shopu
keyboard_arrow_up