iron.hide napísal:
Cesko: Písmeno “Z” chce policie posuzovat jako svastiku


No do pi... To by ma už zavreli, keď na krabice v robote znacime Z ako zadeleny 🤔
08.03.2022 - 09:54:12
01
no a co vsetci ti co maju Z na aute :D
08.03.2022 - 09:56:05
04
Treba si uvedomit, ze sme vo vojne. Na Slovensku zatial nastastie len informacnej, ale nas vychodny sused v naozajstnej. Propaganda a cenzura ide v Rusku na 100%, tak je doslova ziaduce, aby sme v tychto vynimocnych casoch k informaciam na internete pristupovali podobne. Pred pol rokom by ti to na tomto fore nikto nezmazal. Jednoducho to v kritickych obdobiach musis robit, inak ta to prevalcuje.


A pride mi naozaj vtipne, ako sa tu ludia kopirujuci rusku propagandu ohanaju slobodou slova a pritom v ich vysnivanej Maticke Rusi cenzuruju akekolvek informacie o vojne, zrusili FB, YT ci Twitter a rozmyslaju nad odpojenim sa od mimo-ruskeho internetu.
08.03.2022 - 09:56:22
016
scarinko napísal:
no a co vsetci ti co maju Z na aute :D


to je nic, NIKON ma vsetky bezzrkadlovky oznacene velkym pismenom Z :D aj ja mam jeden kua. Taktiez vsetky nove objektivy su Z-tkove.

https://www.nikon.sk/sk_SK/products/category_pages/digital_cameras/mirrorless/overview.page

i.pinimg.com
08.03.2022 - 09:59:24
02
neviem preco HP odchadza z Ruska
maju idealnu sancu na predaj svojej rady pracovnych stanic :D

www.hp.com
www.hp.com
08.03.2022 - 10:01:43
02
Neviem či si ti všetci pošahani trollovia uvedomujú , že ak chcú demokraciu ako v rusku , majú ju mať ! 15 rokov natvrdo za šírenie “ neprávd “ ohľadom “ špeciálnej operácie “ na Ukrajine . Keď to tak obdivujú treba im tu “sovietzku” slobodu aj tu implementovať do praxe . Ich zákonmi , ale demokratickou optikou vyspelého sveta na tento “ problem “ .
08.03.2022 - 10:17:09
03
Dobrovoľníci v Ubli sú už vyčerpaní a potrebujú posily. Oznámila to ich koordinátorka Zuzana Burdová.

„Aktuálne priamo na hraničnom priechode potrebujeme najmä aktívnu pomoc dobrovoľníkov, ideálne so znalosťou ukrajinského alebo ruského jazyka,“ uvádzajú na sociálnej sieti. Viac informácií je dostupných tu.

Žiadaní sú tiež dobrovoľníci, ktorí budú telefonicky riešiť rôzne požiadavky ľudí prichádzajúcich z Ukrajiny. Prihlásiť sa môžu tu.

Dobrovoľníci, ktorí majú záujem o aktívnu prácu s deťmi utečencov v krátkodobých a dlhodobých ubytovacích zariadeniach v okresoch Snina a Humenné, sa môžu prihlásiť na odkaze.

Okrem Slovenského Červeného kríža a gréckokatolíckej charity pomáha vojnovým utečencom na hraničnom priechode denne približne 20 dobrovoľníkov. „Pracujeme v 12-hodinových zmenách, prihlásiť sa teda dá na denné alebo nočné služby. Riešime jedlo pre ľudí, upratujeme postele, vybavujeme utečencom dopravu,“ priblížila Burdová. (tasr)
08.03.2022 - 10:26:48
02
mirec16 napísal:
tomu akoze vazne veris? nebud naivnucky prosim Ta. kazda armada si fela so sebou zvane nieco ako TOC/NetOPS a tvoria si nou tactical backbone network :?:
vazne Vam vacsine chyba zakladacka vojencina
08.03.2022 - 11:16:39
00
Silno pochybujem že na ZVS, pokiaľ človek nebol u spojovateľov, sa ktokoľvek niečo dozvedel o “TOC/NetOPS”. A mne osobne teda žiadna vojencina nechýba, ten čas som vyuzil užitočnejšie.
08.03.2022 - 11:55:32
08
Presne tak, ja som bol na Sliači na vojne a nič také špeciálne nás tam neučili.
08.03.2022 - 12:00:45
00
Tak možno spojari to mali, ale ani my v RV sme o Tom nepočuli
08.03.2022 - 12:04:35
00
V záplave rôznych informácií ma zaujalo toto video z minulosti, konkrétne z roku 2015. Pretože len názory jasne deklarované v minulosti ukazujú na veľkosť človeka. V súčasnosti totiž všetci vedia všetko, a všetci majú prirodzene o všetkom jasno, hlavne na ruskej strane názorovej barikády, bohužiaľ.

thumb_up0thumb_down

Trochu background info k okolnostiam videa :
Ide o posledné video Borisa Nemcova pred smrťou, s titulom "Slová B. Nemcova z minulosti : Putín sa mstí Ukrajine. Nemcov bol zastrelený v Moskve 27.2.2015 o 23:31. Zhruba tri hodiny predtým bol v éteri Rádia Echo Moskvy a rozprával na tému ďalšieho vývoja prípadného ozbrojeného konfliktu vo východnej časti Ukrajiny. Rádio Echo Moskvy bolo pod nátlakom Putina "rozpustené" členmi Správnej rady rozhlasovej stanice teraz v marci 2022. Táto rozhlasová stanica bola popri TV дождь jedných z posledných médií snažiacich o objektívne pokrytie udalostí v Rusku. Prirodzene, aj vysielanie TV дождь bolo zablokované pred pár dňami rozhodnutím regulačného orgánu telekomunikácií RF...

Video Borisa Nemcova nemá anglické titulky, tak len v stručnosti :

1. Putinovi je jasné, že s Ukrajinou je možné bojovať, hoci ani to nebude ľahké. Avšak nie je možné bojovať s celým svetom. Rusko z hľadiska pomeru ekonomika/rozloha Nemcov prirovnáva k dinosaurovi, obrovské telo s malou hlavou a mozgom a teda aj malým ekonomickým potenciálom, predpokladá, že Rusko sa osudu dinosaura v dlhšom časovom horizonte nevyhne.

2. Ďalej predpokladá, že sa Rusko bude v budúcnosti vojensky mstiť Ukrajine najmä z týchto dôvodov :
- vyhnanie Janukovyča z Ukrajiny. Nemcov ho nazval výrazom Жулик (sprostý zlodej, darebák). Tento dôvod je dôležitý, a rozčuľuje Putina, pretože mu ukazuje, ako môže skončiť on sám.
- prozápadná orientácia Ukrajiny
- pre Putina nebezpečná mentalita Ukrajincov, ak sa im niečo nepáči, národ sa zjednotí a vyjde do ulíc

3. Putina svet mylne vníma ako strategického lídra, pričom v skutočnosti on myslí len čisto takticky, jeho globálne videnie je ohraničené spôsobom ochrany a udržania jeho vlastnej moci, pokiaľ možno doživotne. Nemcov spochybňuje Putinovo strategické ponímanie "veľkého Ruska", udáva príklad z Turkménska, kde boli etnickí Rusi skutočne prenasledovaní a vysťahovaní z bytov, ak sa rozhodli nevzdať sa ruského občianstva. Putin o tom vedel a neurobil s tým nič, Turkménsko pre neho nemalo potenciál a význam.

4. Putinov argument o ohrození Rusov na Ukrajine je absolútnym nezmyslom, veľké množstvo Ukrajincov hovorí v bežnom živote rusky a nemá s bežnými etnickými Rusmi žiaden problém (Nemcov spomenul s trochou irónie aj členov ukrajinskej vlády, ktorých komunikujú rusky).

5. Skutočným dôvodom budúcej agresie bude snaha o zachovanie moci Putina vo vnútri Ruska.

6. K otázke konca vlády Putina :
Putin bude ľudsky ďalej degradovať, bude krutejší a amorálnejší, a aj naďalej bude mocensky slabnúť. S pribúdajúcim vekom, tak ako u všetkých, sa očakáva zosilnenie negatívnych vlastností, a oslabenie zvyškov pozitívnych skutkov. Sankcie, ani krajiny samotné nemôžu Putina zastaviť, to môže urobiť len národ v Rusku, ktorý musí pochopiť, že im vládne diktátor, ktorý sa ich, Rusov, vlastne bojí a vedie ich krajinu k úpadku, izolácii a konfliktom s bližšími i vzdialenejšími susedmi. Putina čaká koniec všetkých diktátorov, otázna je len forma konca autoritárskeho vodcu. Ako príklady spomenul smrť Kaddáfího, doživotný trest Mubaraka, útek Janukovyča. Koniec nebude dobrý, neexistuje diktátor s dobrým koncom. Hlúposť diktátorov je v tom, že si myslia, že oni sú iní, ako ich predchodcovia, a že ujdú svojmu osudu.

Viem, dnes tieto informácie pripadajú všetkým ako samozrejmosť a triviálnosť, ten človek ich však vyslovil pred viac ako siedmymi rokmi. A o tri hodiny bol zastrelený. Snáď sa ďalším pár zástancom "vyváženého postoja k vývoju demokracie v Rusku" otvoria oči.
08.03.2022 - 12:12:13
1518
Hlavne že " tubusy " chodia nadalej ...

thumb_up0thumb_down
08.03.2022 - 12:19:05
04
canopus napísal:
tomu akoze vazne veris? nebud naivnucky prosim Ta. kazda armada si fela so sebou zvane nieco ako TOC/NetOPS a tvoria si nou tactical backbone network :?:
vazne Vam vacsine chyba zakladacka vojencina


Takže to sú tie cievky, čo mali clapci na chrbte, a keď bežali, tak sa z nich odvíjala taká zelená dvojlinka?
08.03.2022 - 12:26:31
013
canopus napísal:
tomu akoze vazne veris? nebud naivnucky prosim Ta. kazda armada si fela so sebou zvane nieco ako TOC/NetOPS a tvoria si nou tactical backbone network :?:
vazne Vam vacsine chyba zakladacka vojencina


ano, kazda normalna armada, nie tato parodia na armadu, kt. este donedavna komunikovala cez vlastne telefony a vysielacky z hrackarstva, takze vobec by ma to neprekvapilo

btw ZVS mi absolutne nechyba a tie zdrobneninky si nechaj na vecer uz ked je ten MDZ 😉
08.03.2022 - 12:40:06
05

Výber z produktov

Prejsť do shopu
keyboard_arrow_up