LMS napísal:
Zoidberg kupec snov :D Srandujem, ak by som na takého natrafil tak by som vyslovene trval na tom aby si auto poriadne prehliadol. Už len kvôli prípadným neskorším sťažnostiam.

Predstavujem si to ako scenku z anglickeho humorneho gagu, kupec uz chce odist s autom a Ty mu stale nieco ukazujes, vidis, tam je hrdza, tam je daco odlomene a nie a nie ho pustit domov :-D
15.03.2022 - 21:50:18
04
ja som bral forester aktuálny, tak som došiel som za chalanom, dal mi klúče do ruky nech sa idem povoziť lebo on nemá čas :D tak sme sa povozili, okukli, skontrolovali, zavolal som mu že je to ok, tak nech sa po neho stavíme a ideme to prepísať.. dal som mu prachy do ruky, on mne papiere a klúčiky a nazdar :D zmluvu načo, poistku mi dohodil kamoša a zbúchali sme cez telefón, vytlačil a len ma počkal na výpadovke na pumpe na podpis :lol:
16.03.2022 - 07:03:35
00
ja to robím trochu ináč,dosť čast kupujem/predávam auto alebo skúter-postup:
mám vytlačenú a vypísanú kúpnu zmluvu,napr:
https://www.autobazar.sk/dokumenty/kupno-predajna-zmluva.pdf
záujemca príde,pozrie auto,vyskúša,ak ho chce kúpiť,zmluva sa vyplní 2 x , podpíše(dátum a čas na zmluve je dôležitý) on vyplatí sumu-auto je jeho,odchádza odo mňa z malým TP a dávam mu na cestu aj moju zelenú(bielu kartu) pzp (svoju pzp si potom on vybaví doma na PC alebo kde len chce,možností je plno)
ja si nechávam velký TP (pre istotu,ak by náhodou neprišiel na prepis) zídeme sa tam podla dohody,alebo mu ja (alebo on) dá plnú moc overenú notárom,hotovo,riziko minimálne,postup v rámci možnosti jednoduchý
16.03.2022 - 08:05:31
03
Ja osobne by som auto z ruky nedával, kým nebude odhlásené. Kúpno-predajnú zmluvu si vie človek vytlačiť dopredu a vypísať údaje o aute a o sebe. Údaje o kupujúcom sa už dopíšu, prípadne nejaké poznámky k stavu vozidla. Poistka sa dá vybaviť aj cez internet cez mobil za 10 minút, na Polícii im stačí tá kartička, čo pošlú mailom po uzavretí, aj to som im naposledy len na mobile ukazoval. Predsa len tu máme objektívnu zodpovednosť a kto má chuť sa naťahovať potom s tým, keby sa náhodou niečo stalo.
16.03.2022 - 08:26:53
00
Dano5 uplne presne takto to robievam aj ja.
Jano1987, nie kazdy kupuje auto v pracovny den OOPZ, napr., vtedy velmi nemas na vyber. Ale rozumiem obavam o objektivnej zodpovednosti, to da zmysel.
16.03.2022 - 09:04:38
00
môže byť aj pracovný deň, ale po večeroch, resp po robote.. policajti ani cez týždeň nejsú jak tesco do 21 či 22 v úrade..
16.03.2022 - 09:22:46
00
CraObs diky za doplnenie, u statnej spravy je to dolezite napisat :talk:
16.03.2022 - 09:28:20
00
presne tak,pár áut som riešil v sobotu,predsa len časť ludí pracuje vtedy,keď majú stránkové dni na DI a nechcú/nemôžu si brať kvôli obhliadke/kúpe auta dovolenku,takto mám ja aj on podpísanú zmluvu,píšem tam okrem dátumu aj presný čas podpisu-lebo keď ide odo mňa,môže niečo vyparatiť-na DI som majitelom až do momentu prepisu,jasne že ak pôjde v meste 120 a nameria ho kamera,mám problém ja,isté riziko tam teda je ...
16.03.2022 - 10:00:31
00
Izzy68 napísal:
na nevyplnenu kolonku musis mat priaznivo nakloneneho notara - je to neuplny dokument, ktory, ako som porozumel u svojho notara posledne nemoze (nemal by) byt riadne overeny. Ale ked sa da, o to jednoduchsie


Nezamenil si overenie kopie listiny a overenie podpisu?
Pri overeni podpisu sa overuje len podpis - ze si ho dal naozaj ty. Co podpisujes je tvoj problem.
https://www.podnikajte.sk/zakonne-povinnosti-podnikatela/overenie-kopii-podpisu
V prípade overovania podpisu na listine sa neskúma obsah listiny, správnosť a pravdivosť skutočností v nej uvádzaných, ale iba totožnosť fyzickej osoby, ktorej podpis sa má na listine overiť.
16.03.2022 - 10:58:11
11
Palo TT ak je splnomocnenie dokument, v ktorom staci overenie podpisu, tak zamenil. Nepovazujem sa v tomto za vedomeho pravnych zalezitosti, tzn. len som reprodukoval vyjadrenie notara. Inak by vec z Tvojho linku vysvetlovala mnoho z nasej debaty cez 3 strany, kde si bol dodnes :-) a Diky!
16.03.2022 - 11:05:08
00
Potrebne je len overenie podpisu.
splnomocnenie, ak je držiteľ alebo vlastník vozidla zastupovaný, s úradne osvedčeným podpisom splnomocniteľa,
16.03.2022 - 11:09:06
10
Izzy68 aj keď by ten človek došiel si pozrieť auto v nedeľu, určite zo sebou nenosí notársky overené splnomocnenie, čo potrebujem na odhlásenie vozidla. Bez odhlásenia, proste nedám auto z ruky. Spoliehať sa na to, že možno to pošle... Kúpno-predajná zmluva je fajn, ale v prípade problémov, môže sa zahrať na blca, že on žiadnu nemá. Ale potom mu mu musím poslať veľký techničák, potrebujem na poisťovni odovzdať kartičku poistenia. Neviem ako inde, ale v BA sa už dá objednať na presný čas. Prídeme tam, za 15 minút je po tom a koniec, každý si ide po svojích.

V starej robote, šéf potreboval požičať na týždeň moje auto, pôvodne som mal ísť ja, ale nemohol som. Tak som povedal, že OK, nemám problém, ale povedal som, že z firmy sú len 3 ľudia, ktorým verím a zveril by som auto, lebo viem, ako šoférujú. Navyše som. Chcel, aby sa spísal papier, že v čase od-do bude šoférovať auto osoba XY. Ma poslal do zadku, že čo sa bojím, že také robiť nebude. Tak som auto nedal. Nakoniec auto požičal iný človek a po roku a niečo mu došla pokuta, že neuhradená diaľničná známka (dopredu upozornil, že známku nemá, nech to kúpia, vtedy ešte boli klasické nálepky a nech si ju po tom kľudne strhnú dole) a 2 fotky, kde auto v meste na 50 namerali 83km/h a na jednej okreske na 70 (dokonca vidno na fotke tabuľu Úsek častých dopravných nehôd) a 125km/h. Mal z toho obrovské problémy s tým. Nakoniec musel všetko zaplatiť.
16.03.2022 - 11:16:32
00
Ja ked som predaval staru Kiu, tak som to robil jednoducho:

1. prisiel nejaky kolega tej pani, ktora to auto kupovala, ze si chce otestovat auto, tak som ho povozil, on sa trochu povozil, vysvetlil som mu pripadne zavady a tak
2. on jej poreferoval ze v akom stave je auto, bolo to OK, tak som si s pani dohodol termin predaja, vypytal som si udaje a dohodli sme sa na tom ako sa odovzdaju peniaze
3. spisal som kupno-predajnu zmluvu, prebral som s tou pani obsah
4. doplnil som km, pani podpisala zmluvu
5. pani dala cash do mojej banky na ucet, peniaze naskocili
6. isiel som s tou pani na Dopravny Inspektorat pred obedom, rovno sa tam podpisal prevod a vsetky tieto nalezitosti
7. Zavolal som do poistovne a zrusilo sa PZP ak si dobre pamatam
8. Isiel som dokonca este po zimne pneu a pani som odviezol domov, odovdzal jej vsetky posledne veci a poprial vela stastia

Od kamarata som pocul, ze auto jazdi uspesne po BA :-)

Hotovo, nic komplikovane (i ked cena bola 2800 eur tak to sa riesi lahsie ako vacsie sumy)
16.03.2022 - 11:33:49
00
Najvacsi zazitok bol aj tak kupovat cerstvo dovezene auto. Predavajuci normalne hodil prazdny TP do tlaciarne a vytlacil na to vsetky udaje.

Inak, ked som predaval svoje prve auto, tak od predaja asi tyzden na nom jazdil novy majitel na mojich papieroch. Ani ja ani on sme nemali cas ist na DI. Ked som ho odhlasil pytal som sa policajtov, co ak dostal pokutu a vraveli mi, ze dolezity je datum na kupnej zmluve. Sa mam na pripadnu pokutu odvolat a preukazat sa zmluvou.
16.03.2022 - 12:26:47
01
Má tu niekto reálnu skúsenosť s imobilizérom Igla?
16.03.2022 - 20:20:36
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu (Príslušenstvo / Nosiče na auto)
keyboard_arrow_up