Vedel by mi tu niekto odomknut text na SME? Mozem oplatit Nkom
https://komentare.sme.sk/c/22860020/ako-lubos-blaha-klame-a-tyra-vas.html

/dakujem


Naposledy upravil Zoidberg dňa 14.03.2022 - 13:22:34, celkovo upravené 1 krát.

14.03.2022 - 10:55:12
00
Autor je prekladateľ a publicista

Ľuboš Blaha vo voľbách 2012 kandidoval z 85. miesta, získal 1195 preferenčných hlasov a niekoľkonásobne ho predbehli aj Brixi s Martvoňom. Inými slovami: nikto ho nepoznal a kto ho poznal, toho nezaujímal. Možno vtedy si uvedomil, že takto to ďalej nejde.
Vo voľbách v roku 2016 kandidoval z 38. miesta a získal 2746 hlasov, v roku 2020 už s viac ako 60-tisíc hlasmi skončil na šiestom mieste. Niečo sa medzitým stalo.
Stal sa mu facebook. Aj podpredsedom Smeru je iba vďaka tomu, že to vie s tými internetmi. To by samo osebe nemuselo byť problém – teda aspoň nie hlavný –, nebyť toho, čo Ľuboš Blaha na facebooku robí.
Ľuboš Blaha totiž na facebooku manipuluje a klame. Nie je to pocit ani názor, ale fakt, no a keďže každý fakt si zasluhuje dôkazy, poďme na to.

Ako vyzerá manipulátor
Dvadsiateho piateho januára napríklad šíril správu o tom, že naňho SaS podala trestné oznámenie za vlastizradu. Bohužiaľ, mýlil sa: poslanec Miroslav Žiak naňho podal trestné oznámenie pre šírenie poplašnej správy, čo je rozdiel, a Blaha to vie, len to neznie tak dobre.
V čase rokovania o obrannej zmluve tiež účelovo zostrihal prejav prezidentky Zuzany Čaputovej, aby vyznel tak, že kedysi bola proti nej. Samozrejme, nebola to pravda: Ľuboš Blaha len celkom jednoducho a úplne vedome klamal. Vedel, čo robí. A urobil to. Lenže azda až takto otvorene by sme si klamať nemuseli, však?
No a napriek tomu, že Ľuboš Blaha manipuluje a klame, rád sa štylizuje do polohy človeka, ktorého za hovorenie pravdy prenasledujú a perzekvujú. Problém je len v tom, že Ľuboš Blaha pravdu nehovorí. Nemusí sa vám to páčiť, ale Ľuboš Blaha klame a robí to pre vlastný politický zisk, pretože presne takto sa z 85. miesta prepracoval na podpredsedu.

Ukrajina a biologické zbrane
Ukážkový je príklad manipulácie z 10. marca.
Sergej Lavrov vtedy vyhlásil, že Ukrajina zriadila desiatky vojensko-biologických laboratórií. Ľuboš Blaha ako dôkaz vytiahol staršie vyjadrenie Victorie Nulandovej, údajnej "tvorkyne ukrajinského majdanu a spojky USA s Kyjevom" (nech to znamená čokoľvek).
Nulandová vraj povedala toto: "Ukrajina má biologické výskumné zariadenia, ktoré možno ruské sily hľadajú, aby nad nimi získali kontrolu." Jasný dôkaz!
Dobre, a teraz: všimli ste si, že Nulandová hovorí o biologických výskumných zariadeniach a Blaha jej vetu pokladá za dôkaz existencie vojensko-biologických zariadení?
Všimli ste si ten rozdiel? A viete, aký je rozdiel medzi vojenskými a výskumnými zariadeniami? Asi ako medzi vetroňom a nadzvukovou stíhačkou, ako medzi gumipuškou a mínometom. Sú to skrátka úplne iné veci s úplne iným účelom.

Zručná manipulácia
Biologických výskumných zariadení je aj na Slovensku hneď niekoľko. Sú v každej krajine, pretože každá krajina sa venuje biologickému výskumu. Je totiž užitočný: bez neho by sme napríklad nevedeli vôbec nič o mnohých chorobách.
Ľuboš Blaha však vedome manipuluje a existenciu úplne nesúvisiacich laboratórií predkladá ako dôkaz toho, že Ukrajina je hrozba. Mimochodom, v absolútnom súlade s kremeľskou líniou. To nie je otázka iného názoru alebo interpretácie, ale tvrdá a vedomá manipulácia.
Lenže kto si ju všimne? Publikum, ktoré je takýmto manipuláciám vystavené celé roky, asi sotva. Dalo by sa povedať, že práve tým je to zákernejšie a že na to azda máme aj paragrafy, ale to je práca pre orgány činné v trestnom konaní, a nie cieľ tohto článku.
Pointa je v tom, že Ľuboš Blaha vedome manipuluje a klame a robí to mimoriadne zručne. Napokon, bodaj by nie, keď mu ten facebook spravuje pätnásť ľudí.

Čo vám urobí tyran
Svet podľa Ľuboša Blahu je takýto: všade je nebezpečenstvo, všetci sú nepriatelia, vládne tu cenzúra, diktatúra a/alebo fašizmus, on hovorí pravdu, za ktorú ho prenasledujú, ale vždy sa ubráni, lebo je odvážny. A prenasledujú ho liberáli, ktorí sú fašisti, a novinári, ktorí sú zaplatení (určite fašistami), a všetko to súvisí s americkou ambasádou (fašistami).
To je jeden výklad. Druhá – a jednoduchšia – možnosť je, že Ľuboš Blaha proste klame. Vyššie sú dôkazy. Má len facebook, ale funguje mu skvele. Tak skvele, že svojich ľudí na ňom uzavrel do dokonalej bubliny. Informačnej, ale najmä emočnej.
Cieľom tohto článku naozaj nie je diskutovať o tom, či to hraničí s trestnoprávnou zodpovednosťou, či je Ľuboš Blaha ruský agent alebo len baží po moci, a ani vyvracať každé jedno zavádzanie. Cieľom je vysvetliť, že Ľuboš Blaha je zákerný a vedomý manipulátor a tyran.
Násilník vo vzťahu izoluje a týra svoju obeť a ona pri ňom ostáva, lebo už ani nevie, že to môže a má byť inak. Presne to isté robí svojim fanúšikom aj Ľuboš Blaha. Týra ich, klame im, manipuluje nimi. Väzní ich v hrôze a každý deň prikladá. Každý jeden status je ako ďalšia bitka.
Tyran vytvorí nebezpečenstvo, vyvolá vo vás vyvolá pocit, že nie je kam ujsť, a presvedčí vás, že len on vás pred tým nebezpečenstvom ochráni. Ale nie je to pravda; nebezpečenstvo neexistuje a Ľuboš Blaha nie je záchranca – je to tyran.

Zasievanie nenávisti
Autor tohto textu pracuje so slovami a zaoberá sa tým, ako fungujú. Pozrel si Blahove statusy a z hľadiska manipulácie a voľby kľúčových slov sú, bohužiaľ, brilantné. Profesionálna robota, tí pätnásti ľudia si svoje peniaze zaslúžia: hneď je jasné, pri ktorom slove sa starostlivým rodičom v okresnom meste rozblikajú všetky kontrolky.
A potom? Potom nasleduje hrôza, pretože vo svete Ľuboša Blahu vládne diktatúra a fašizmus a na Ukrajine je ešte horší fašizmus. Liberáli chcú zaviesť totalitu, ale zároveň ju už zaviedli, lenže on si to všimol a bojuje za slobodu, veď ho aj chcú umlčať, ale nedá sa.
A ľudia potom v tej hrôze žijú: idú nakúpiť a v hlave diktatúra, kočíkujú a v hlave totalita, sedia v MHD a majú strach zo sveta za oknom. Púšťajú si videá, v ktorých im zasieva do hláv nenávisť, a potom sa vlastných detí pýtajú, prečo sa z nich stali fašisti a kde sa stala chyba, veď ich tak dobre vychovali.
A myslia to vážne: toto je tá existencia v strachu a hrôze, toto sú tie životy zničené Ľubošom Blahom, tie rodiny rozmlátené na márne kúsky, v ktorých sa otec nerozpráva so synom, lebo mu Blaha vysvetlil, že syn je fašista.

Prečítajte si hocičo od neho, pozrite si ľubovoľné video – tak ako u každého dobrého manipulátora, ostane vám potom nesmierne úzko. Poviete si, že to je príšerný svet, v ktorom by ste nechceli žiť. A predstavte si, že niekto v takomto svete žije. Profesionálna a mimoriadne kvalitná práca. Azda to posmrtné peklo predsa len existuje.

Ľuboš Blaha je totiž naozaj bezohľadným tyranom, ktorý svojich fanúšikov drží v zajatí a každý deň uťahuje skrutky. Nikto vám nemá za zlé, ak ste mu uverili, ale všimnite si, aké pocity vo vás vyvoláva: hnev, strach, bezmocnosť, úzkosť, nenávisť. A opýtajte sa, kto vám tieto pocity spôsobuje a či ich chcete zažívať.

Ľuboš Blaha totiž neopisuje reálny svet, naopak – je od neho čoraz ďalej. A vedome vami manipuluje a týra vás.

Čítajte viac: https://komentare.sme.sk/c/22860020/ako-lubos-blaha-klame-a-tyra-vas.html
14.03.2022 - 13:19:21
66
potrebujem odporucit kvalitnu bielu šparovacku do kupelne v byte. ta povodna sčernala na vela miestach. chcem to prerobit.
14.03.2022 - 14:01:43
00
Podľa mňa, každá biela sa uspini, hlavne na podlahe....aj ženu som presviedčal pred rokmi, ale nepodarilo sa.....
14.03.2022 - 14:40:48
00
tato asi splesnivela. podla mna nebola urcena do kupelni a je cierna aj na miestach, kde sa nema ako zaspinit - vysoko na stene. na podlahe mame sivu sparovacku - tam som chcel tmavu a ziadny problem ale dlazba bola robena neskor ako steny.
14.03.2022 - 14:46:33
00
Aha...... tuším v dome sme dávali Ceresit a Mapei škarovačky....cementove, nie epoxid.....
Ja by som bielu nedával, ale vieš ako to je....doma môžeš mať pravdu alebo pokoj...🤣
Edit- myslím hlavne podlahu, na stenu s prižmúrením oka, dvoch...
14.03.2022 - 15:38:57
00
ja mam tusim mapei - treba vyberat urcenu do kupelne a potom ju aj namiesat dla navodu. 10 rokov na stene v sprchaci a je stale pekne biela.
14.03.2022 - 18:53:20
01
ja mam pocit, ze ti neumětelové nam tam davali do obycajnych priestorov
15.03.2022 - 09:28:34
00
sice zo vcera, ale tak ..

https://www.root.cz/zpravicky/dnes-slavime-den-pi/

Dnes slavíme den čísla π, protože se v anglických zemích dnešní datum píše jako 3/14. Tradice sahá do roku 1988 a zasloužil se o ni Larry Shaw. Kromě toho se v tento den v roce 1879 narodil Albert Einstein a ve stejný den v roce 2018 zemřel Stephen Hawking.
15.03.2022 - 11:57:18
02
https://www.aktuality.sk/clanok/7UyGL7l/vz-osn-schvalilo-podporu-bicyklovania-ako-nastroja-v-boji-proti-zmene-klimy/
16.03.2022 - 08:04:35
01
Prosím niekto ochotny tankujuci diesel, idealne bývajúci v BA Karlovka, Dlhe Diely, Dubravka, Lamac,... Potreboval by som liter nafty (na cistenie odmastenie retazi) a oslovovanie na pumpe si nechavam az ako poslednu moznost...
Pls sukromnu spravu - ked budem mat, dam vediet.
16.03.2022 - 23:05:44
00
Marli ehh. Na odmastenie retaze,diesel? Co tak si kupit cyklostar. https://www.mtbiker.sk/shop/servis/cyklokozmetika/cyklo-star-original-nahrada-1l.html

Aj ked ano liter dieslu je lacnejsi....zatial😀
16.03.2022 - 23:31:34
00
Sak chod na pumpu a opýtaj sa, koľko stojí kvapka nafty. Povedia, že nič a poprosis, aby nakvapkali za liter :D
16.03.2022 - 23:45:57
03
kašli na naftu:
https://www.mall.sk/cistiace-kvapaliny/velvana-arva-bezoplachova-500ml-100068367285?gclid=CjwKCAjwlcaRBhBYEiwAK341jeRtiDUU9uwknTsaYi7Bdi1G9obaJPmX4tDoUjdRcr-xub8Ql9jYLhoC8G4QAvD_BwE
www.najfarby.sk
16.03.2022 - 23:47:55
12
A pritom staci prestat pouzivat olej a prejst na Squirt a odpadnu vsetky tieto problemy s chemikaliami. Ale to je asi prilis jednoduche. :)
16.03.2022 - 23:51:26
07

Výber z produktov

Prejsť do shopu
keyboard_arrow_up