ktovie, kde je pravda, v jednom komentári je odkaz na video z minulého roka, na ňom má oblečené iné veci
https://youtu.be/UzC9G1BbD5E
19.03.2022 - 17:26:12
01
Mnohí ľudia si Putina prišli vypočuť pod nátlakom.
https://refresher.sk/112129-Mnohi-ludia-si-Putina-prisli-vypocut-pod-natlakom-Su-proti-vojne-na-Ukrajine-ale-boja-sa-o-svoje-pracovne-miesto?
19.03.2022 - 17:43:12
00
panický strach z nedostatku cukru v saratove....toto jedine funguje keď rusák nebude mať čo žráát.a bude horšie.

https://twitter.com/AlexandruC4/status/1505198364811534339
19.03.2022 - 18:41:37
00
https://www.facebook.com/100014592828570/posts/1315632252266523/ ako furt ide o peniaze 😶
19.03.2022 - 19:29:48
00
asi je to tvoj životný objav,
a kedy nešlo ?
19.03.2022 - 19:41:22
02
reborn napísal:

Takže vlastne by všetci mali inváziu ignorovať a nepomáhať, aby ich nejaký "chytrák" na nejakom fóre "náhodou" neobvinil, že sa snažia na invázii zarobiť.
Touto logikou vlastne všetci výrobcovia bicyklov "zneuživajú Covid" a zvýšený dopyt po bicykloch :?:
19.03.2022 - 19:55:33
06
Stary skúsený politik …

https://www.novinky.cz/domaci/clanek/schwarzenberg-ukrajina-musi-vydrzet-rusko-se-riti-do-propasti-40390980
19.03.2022 - 19:55:55
15
Patrioty
https://twitter.com/Bazilis/status/1505231362340622337?s=20&t=pDQQh2XfwlO8-Km2XjV1Nw
19.03.2022 - 20:11:34
01
Srsen napísal:
asi je to tvoj životný objav,
a kedy nešlo ?

Len chcem poukázať nato ze také zbrojarske firmy sa tešia. A možno tomu trosku aj pomáhajú zdarne ako vidíme.
19.03.2022 - 20:11:52
00
Ruské?
19.03.2022 - 20:18:57
01
ruske nie, tie su uz davno vytunelovane :)

reborn, pozri si video v tomto odkaze (vcera som ho tu uz uvadzal) a zistis nieco o ekonomickych dovodoch putina na vykonanie tejto jeho zivotnej chyby. (aj jemu ide o peniaze)
https://www.e15.cz/valka-na-ukrajine/zena-protestovala-proti-valce-v-zivem-vysilani-ruske-televize-moskva-hrozi-ji-15-let-vezeni-1388454
19.03.2022 - 20:22:18
01
Vytunelované. Hmm. Asi vieš viac ako Putin a Biden dokopy.
19.03.2022 - 20:36:43
00
perez napísal:
stanos4, aké máš zážitky s fmfi uk? Síce ma zaujímalo všetko možné okrem politiky, ale ako študent som tam nič také nepozoroval. O väzbách na ru viem, ale boli skôr pracovného charakteru (Dubna napr.) a viacerí “šťastlivci” si odtiaľ doviedli manželku.


ked dovolis, zacnem "od konca".
Take to, ze, "fakt nechceme zostat na svk, minimalne najblizsiu dobu", nastalo, ked tesne pred mgr statnicami boli premielane vysledky (anonymnej) studentskej ankety, ktora na nasom odbore nedopadla velmi v prospech istych osob. Nasledkom toho si nas isty veduci katedry, prof. Hianik, a jeho kamarat, doc. Haverlik (isteho casu poslanec za SDKU v niektorej z BA MC, vyskytoval sa aj v parkovacej/odtahovej firme danej MC) zavolali na kobercek. Kedze nas bolo docela malo studentov, zvysok bol tak kamaratsky a cestny, ze si s danym profesorom pohovorili dopredu bez nas, a zaprisahali sa ze oni nic negativne nenapisali. A teda, ja a este 1 osoba sme boli predvolani do kanclu k tymto 2 individuam, kde nam okrem ineho povedal prof. Hianik vetu na sposob: "no viete, za chvilu su statnice, a vsetci chceme aby dobre dopadli". Iste to nebolo myslene a nemalo byt pochopene ako vyhrazka. Ano, hanbim sa dnes, ze som to tych ~8-9 rokov dozadu neriesil dalej. Dnesnym zadost-ucinenim je, ze som sa par mesiacov dozadu dozvedel ze dany studijny odbor uz nebude, a po tejto slavnej ankete na odbor islo minimum ak vobec nejaki studenti. I ked, to je take Pyrrhovo vytazstvo, bohuzial.

Na tej istej katedre je isty pan profesor, ktory pravidelne hovoril narazky typu: "no viete, to je taky jeden Žid...", sice to nijak dalej nerozvijal, ale nom... preco by profesor potreboval mat take narazky?...

No a ked boli spominane ruske manzelky, Dubna, a podobne... Napr. o tom prof. Hianikovi sa ku mne dostali take klebety ze "zacalo sa mu naramne karierne darit, ked sa vratil z nejakych pobytov v Rusku" (btw, tiez ma rusku manzelku, a jazdi(l) na nejakej novsej Lade, mozno Lada Priora?, vtipne, ze...). No a Dubna/Cern = jadrovka a casticovka, a z tade mam zase "info" (ktorym nemam dovod neverit), ze veeelka cast su podporovatelia kotlebu, zem a vek, Ruska a podobne.
Taka drobnost - vies ako sa chodi do Dubny a do Cernu? - existuje taka vtipna vec, ze diéty, a funguje to tak, ze ludia su "vyslani na nevyhnutne pracovne cesty" na niekolko tyzdnov, mesiacov vkuse. Vlastne robia tu istu robotu, (casto) v dedikovanych officoch kde su zvacsa s tymi istymi ludmi ako na svk, ale zato sa vratia s par tisicovym prilepsenim. Namiesto normalne slusne platenej pozicii, tak sa takto vyslapavaju chodnicky, ale pravdaze len ak patris k spravnym ludom, no a sucasne uz vlastne 'patris do systemu', lebo vsak ved chces mat z coho platit hypo, deti, a podobne... Mi pride vtipne ked sa bezni ludia rozculuju nad konferenciami vo svete a toto sa nam deje doma :)

A ked uz som pri podivnych financiach. Pocul si niekedy o firme Kvant? Ludia ju mozno poznaju ako tu uspesnu svk vedecku firmu s laserami co robi show na party. Uz menej sa hovori o tom, ze ako dvorny dodavatel, dodavali matfyzu snad od toaletneho papiera az po urychlovac castic. No dobre, asi som to troska prehnal (mozno aj nie, neviem kto/ako dodaval ten novy urychlovac castic matfyzu. Radsej asi ani nebudem spominat ze je to predpokladam iny, ako ten co sa doviezol z Ruska ako deblokacia dlhu za vela milionov a snad do dneska lezi niekde v colnych skladoch, uz si nepamatam ze co mu chybalo). Ak ma pamat neklame, z mojej doby si pamatam ze kancelarske/IT vybavenie a specializovane laboratorne nastroje (spektrometre, mikroskopy, meraky, nahradne diely) mohli byt kupovane a dodavane jedine cez tuto firmu. Sikovna firma, ze to vsetko zvladla dodavat za nepochybne vyhodne ceny, ze? Univerzitny startup, ktory mal zamknute docela velke priestory na matfyze.

No a teraz mozno take drobnosti, ktore sa az hanbim pisat, okrem ineho pretoze "lebo vsetci ocakavame neposkvrneneho rytiera na bielom koni co spasi a povznesie tuto nasu krajinu hriesnu".
To rozcarovanie, ked este ako mlady naivny fagan-bakalar, som sa po skuske kde cviciaci okrem ineho asi aj na popud svojho pohlavneho udu zvyhodnil niektore spoluziacky a mna nie, a potom som sa dozvedel (opat zo zdroja kde nemam dovod o tom pochybovat) ze to bolo asi aj kvoli tajnemu, nazvyme to tieňovému hodnoteniu - kedze to bolo na hodinach isteho doc. Mojzisa - ano, toho obycajneho cloveka co sa odul ked ho zbabele psychopaticke hovno na detektor lzi posielalo :)

Alebo ked mi oci sli vyskocit, ked spoluziak po hodinach istej prof. Morvovej, zacal si davat nejaky kryštál, alebo krištáľ, do pohara s vodou na pitie, lebo sak pamat vody, pyramidy a neviem co vsetko.

K (niekdajsej) atmosfere na matfyze sa mozno oplati precitat si napr. tento prispevok, z mojich skusenosti (toto je bez satiry) velmi prijemneho cloveka doc. Fecka http://davinci.fmph.uniba.sk/~fecko1/anketa/anketa.html ze ako sa na matfyze riesia problemy, zlepsuju nedostatky a podobne.


No a uz je mi uplne zahanbujuce, keby mam spominat veci ako docenta s nevhodnymi/nechutnymi sexistickymi poznamkami hlavne smerom k 1 konkretnej spoluziacke. Spatne sa dnes hanbim, ze som bol len prisediaci a nieco mu aspon nepovedal, alebo to realne neriesil. Lebo sak to je "normalne spravanie sa u nas doma"
Alebo ked si uznavany seizmolog pocas spoluziakovej skusky potlapkaval dlan 15cm nozom na otvaranie obalok. Vtipne, ze? Taky ten folklor "precistievacich" skusok na svk univerzitach
Pripadne, kde zacinalo moje take echt znechutenie - isty zamestnanec co mal pomahat pre Erasmus vymenne pobyty... Ked sme ho raz zhanali niekolko dni za sebou, a aj napriek "ordinacnym hodinam" o nom nikto nepocul, tak som sa uz raz "najezil" a "polo-nahnevane, polo-zartovne" pred niekym asi zo studijneho povedal - "on ma prosimvas aky, kolko % uvazok" - sodoma-gomora sa spustila, ze co sa to ja opovazujem, ja jeden...

Pripadne dalsi docent, co mal nedostatok romantickeho a intimneho zivota (nie, nebolo to to tunajsie tesnenie (a.k.a. tulen=seal), iba jedno z mnohych dalsich), vyburlieval sa okrem ineho tak, ze druhemu studijnemu oboru hovoril aki su fyzici ... no proste menej-cenni. Ale po odchode nasho rocnika sa to vraj vyrazne zlepsilo, dokonca vraj zmizlo - nasiel si frajerku


Pravdaze, ja tymto nevravim ze VSETCI su zli, a uz toboz ze vsetci su tam taka ista sebranka. Ako kazdy clovek, aj ja mam nejednu chybu, lenze, nom, ked uz bola diskusia o prekvapkaniach svk inteligencie :)

P.S.: toto pisem ako uplne obycajny student, ktory sa nezapajal do politickych a neviem akych aktivit na matfyze. A vzhladom na to, pride mi to nie zrovna malo. Pravdaze ale musim povedat, ze ked clovek "chcel", tak tieto veci "ignoroval a neregistroval". Pripadne par spoluziakov/spoluziacok ich ciastocne zacali registrovat neskor, ale iste kopa to neriesila a neriesi.
19.03.2022 - 21:35:44
00
USA zvažujú odpojenie Ruska od GPS https://fontech.startitup.sk/spravy/spojene-staty-zvazuju-odpojenie-ruska-od-systemu-gps-tvrdi-sef-roskosmu/?fbclid=IwAR1j8rMEylRwWDxT16rt8sRqAKeZMsF290QuYjz0lESujJqZ37GeOoZinpY
19.03.2022 - 22:05:09
01
Ako odpojenie od GPS prebieha. Môžu zvýšiť nepresnosť merania, ale tým by trpeli všetky prístroje s výnimkou vojenských amerických/NATO. Alebo aj vypnúť úplne. Ale ako lokálne vypnú GPS iba nad Ruskom? Družica predsa vysiela signál na celú viditeľnú plochu zeme. A GPS prístroj je iba prijímač. Družica nevie, kto jej signál zachytí. Či to je Rus, Mongol alebo Američan.
19.03.2022 - 22:42:48
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu
keyboard_arrow_up