A ešte Polowheelie ako tak viem... Neviem ho nejak excelentné ale trochu ho viem.. pár metrov prejdem😅
25.03.2022 - 09:47:19
00
Aj tak platí, že na to musíš prísť sám :) každý to pochopí na základe iného vysvetlenia a každý to potom dokáže inak úspešne spraviť. Ja mám napríklad slabú schopnosť aplikovať teóriu do praxe. Ako keby mozog nevedel, aký pokyn má dať ktorej časti tela :D :D :D Preto som bola rada, že som narazila na metódu, ktorá je jednoduchá na "odpozorovanie" a funguje, teda nad tým nemusím premýšľať, proste pozriem a zopakujem :) Tebe možno pomôže niečo úplne iné. Držím palce.
25.03.2022 - 10:13:20
00
Osobne som sa bunnyhop ucil sam, bez toho aby som vedel cokolvek ine a k tomu na spd. Potom som sadol na bike s platformami a po dvoch-troch pokusoch som spravil bunnyhop i na platformach. V podstate som ho spravil na prvu ale ta vyska nebola taka aku som planoval, nebol som zvyknuty na platformy. Predtym ako tinedzer som skusal skakat na platformach ale bolo to presne take ze som tahal nohami a skakal takym tym "americkym bunnyhopom". Ono aj tie platformy boli len lacne plechace. Ked som to ale neskor o nejakych 10-15 rokov skusal na spd, pri mojom nastaveni spd a trochu zjazdenych kufroch mi to dost pomohlo v spravnej technike. Totiz pri tahani za pedale mi tretry vyplo, pri tahani za pedale tak ako pri platformach mi to tretry vyplo tiez. Takze nohy som len kontroloval aby mi ich nevyplo a snazil som sa to spravne robit hornou polovicou tela. A zacal som v podstate z nicoho takze postupne uplne male prekazky, ale netahal som nohami. Nie je to ale navod ako sa to naucit, len hovorim ze ked sa budes sustredit na spravne prevedenie tak nemusis vediet manual, ani skakat - to su veci co sa ucis pri uceni bunnyhopu, ani mat platformy, nie je dolezite skakat vysoko ale citit to ze ten zadok sa ti dviha sam.
A potom to opakovat a pouzivat v praxi, lebo jedna vec je vediet to skocit na mieste a druha tym na traily nieco preskocit. A ked to nepouzivas tak to pomaly zabudas. Napriklad ja to nejak casto nepouzivam tak to az tak zazracne spravit neviem, cize to musim potomtrochu nadrilovat.
25.03.2022 - 10:30:31
00
fixska práveže ja to mám tak isto... Teóriu sa ako keby naučím ale tiež ju neviem aplikovať do praxe... Tak dúfam že mi to pomôže... Díky
25.03.2022 - 11:15:53
00
vrabc0 máš pravdu jedna vec je to vedieť a druhá aplikovať to na tom trailu napr... Akože skoky ma baví skákať len keď som si pozeral videjka že ako tie skoky správne skákať tak základ je ten bunny hop... Takže aj preto sa to chcem naučiť alebo aj preto aby som nemusel nejaký prekážku napr obchádzať ale mohol som ju normálne preskočiť
25.03.2022 - 11:20:24
00
Tak pokial sa bavime o bunny hope na traili, resp. cez prekazky, tak je velmi dolezity aj timing. Mne sa timing akosi pokazil, zadne dviham neskoro (ale mozno to je aj tym, ze som predlzil fazu "manualu" a neupravil vzdialenost od prekazky). Dalsia vec je bunny hop na rovine (nemam problem preskocit 60-65 cm vysoku prekazku, 40-45 cm na ebiku), ale na traili v klesani mam problem aj s 30 cm. Tak ci onak, vsetko je to o treningu, ja som v styridsiatke nevedel, co bunny hop je, v 42 som sa ho ako tak naucil, ale stale je co zlepsovat. Zimne mesiace su na taketo blbiny idealne.
25.03.2022 - 11:28:54
01
clxno1 ten timing sa dá dobre naučiť asi keď si zoberieš nejaké drievko a že sa budeš odrážať od neho a nejak sa naučíš ako alebo asi kedy približne to máš dvihnúť... A ja cez zimu sa to neučim lebo nemám kde a v tej zime by sa to robilo na 2 veci😅
25.03.2022 - 11:42:37
00
Preco by sa to v zime malo zle robit? Ako nejdem nikoho do nicoho nutit, ale prave v zime je ovela menej rutinneho jazdenia a ovela viac blbnutia (skakanie na kickeri par metrov od domu, pokusy o manual, jazda na zadnom, bunny hop, endo, pumptrackovanie, ...).
25.03.2022 - 11:46:20
01
Lebo je zima :) za mňa keď poviem, tiež ma to vôbec neláka, radšej idem do posilky lebo dosť trpím na kríže a v zime by som sa týždeň nepostavila keby sa spotím/zachladnem vonku pri takejto námahe pre mňa náročnej na chrbát, že hop sem hop tam. V zime vôbec netúžim po tom ísť sa niekde zabávať týmto štýlom, práve naopak, radšej mám také "plynulé" neinvazívne aktivity ako turistika, skialp a ak bike, tak radšej sa ísť normálne previezť. Ja to musím skúšať pekne na slniečku ale to mám teda vek asi krát dva od chlapca :)
25.03.2022 - 12:01:57
00
Vsak pise ze nema kde. Na zapade sa bikuje nonstop, pritom ja tu este teraz kazdy den aspon jeden usek beham po snehu. Cez zimu je tu sneh, ziadna hala, ziadny pumptrack, parkoviska plne a ak su odhrabane tak su pokryte ladom. Ano da sa najst miesto, hodinu ho odpratavat a postrazit si ze tam nezaparkuje auto ale ze by to niekto robil koli uceniu sa bunnyhopu ked moze lyzovat kusok na kopci ... co ja viem.
Pre predstavu moj beh minulu nedelu, nizsie je uz ale travicka s blatkom, uz sa da i bikovat.
Príloha:
zima.JPG
zima.JPG 232.16 KiB thumb_up0thumb_down

25.03.2022 - 12:03:41
00
jeej, tema okolo prace s bikom, prijemne osviezenie medzi vsetkymi tymi -ingami, watmi , vyskovymi, dlzkovymi. mozno sa tu raz objavi aj nieco ako "fahrtechnik" ako na bikemarkt fore. drzim palce, ako vsetky ostatne skills, je to o treningu a kolko casu tomu venujes, a stym spojenou muscle-memory. niekto je pohybovy talent a uci sa lahsie, inym to trva mesiace. zaklad je vydrzat a trenovat pravidelne, zima je na to ideal. odporuca sa investovat do stretka s nejakym miestnym trenerom alebo aspon s niekym kto skratka vie a je schopny vysvetlit co ako. este by som doplnil ze nohami mozno netahas, ale na to aby si dostal predne koleso hore urcite nimi tlacis do pedalov, paty dole. plastove piny tiez tie zu zrovna vyhra, solidny pedal sa da zohnat uz od 20e. ale aspon posetris holene :)
25.03.2022 - 12:11:15
00
martin15 mám v pláne si kupovať nové už mám aj nejaké vybraté... Ak chceš pošlem sem link... A v zime netrénujem preto lebo je proste zima mám stuhnuté prsty a naprd sa s tým manipuluje (teda aspoň mne)
25.03.2022 - 12:49:41
00
vrabc0 bývam na západe... Ale bývam na kopcovej dedine... Takže jedine kde sa to môžem učiť je na dvore ktorý je celkom malý takže tak... A najlepšie sa to trénuje na rovine a pri svojom dome mám jedinú rovinu hlavnú cestu takže tam to asi trénovať nebudem alebo sa nedá 😅😂
25.03.2022 - 12:51:32
00
prave zima je idealny cas na trening takychto schopnosti. priznam sa, ze este som sa nestretol s vyhovorkou ze by bol problem priestor :P. neviem kolko mas rokov (nie ze by na tom az tak zalezalo, no moze) ale inspiraciou by mohla byt pre teba aj vyzva #lednovatuzka chalanov z bike oclock. je to ukazka ze ked sa chce vzdy sa da, aj cez zimu. s radami o pedaloch by som ti odporucil ist do prislusnej temy. ale moj nazor je taky ze uplne postaci aj kompozitovy pedal s dobrym tvarom a pinmi. mne sa podarilo zohnat vo vypredaji DMR V11 za 20e :)
25.03.2022 - 13:34:17
00
martin15 poznám chalanov z bike o'clock sú proste ako keby môj vzor ?... A mám 16... Budem mať 17.. a cez zimu... Akože dá sa ak sa prekonas... Ale ja osobne nejazdim cez zimu preto lebo mrznem do slova a mám všetko stuhnuté.. ja cez zimu keď je pod ja neviem 5° ja nespravím alebo nedvihnem ani na wheelie... A nechcem byť ešte k tomu aj chorý a potom to doháňať.. není ľahké... Neber to ako vyhovorku to ne ale proste mám svoje dôvody prečo cez zimu proste ne
25.03.2022 - 13:41:19
00
keyboard_arrow_up