Jasne chapem, mne pride jej poziadavka nezmyselna. Podla popisu chce XC, takze mozno by som sa ani nepozeral v MTB kategorii a navyse si mysli, ze ked si priplati dostane lahsi bicykel kvoli drziaku na auto.
Ak jazdi dotycny asfalt, sem tam polnacka, ci les staci mu podla mna akykolvek bicykel a z hladiska pohodlia by som sa pozeral po fullkach, ktore su na take rekreacne pohodlne vozenie ovela pohodlnejsie. Neviem aky je jeho zdravotny stav, ale mozno by stalo za to pozriet modely s pohonom zadneho naboja, ktore by eventuelne vedeli chodit len "na plyn'. Poznam par takych ludi a velmi si to pochvaluju.
Kupovat nieco pre rekreacneho jazdca v HT a za 6k mi pride ako kupit babicke Porsche s tym, ze na tom bude chodit na nakupy do Tesca. Pritom Fabia by pre nu bola urcite vhodnejsia.
Alebo nech si dotycny pozicia parkrat e-bike a vyskusa co mu vyhovuje najviac.
Ja som tiez zacal jazdit na pozicanych a hned som sa zamiloval;o).
27.03.2022 - 22:35:10
00
Mne prídu tie požiadavky úplne vporiadku, neviem prečo by nemohol pán jazdiť na dobrom, spoľahlivom a ľahkom elektrobiku. Po hocijakých trasách. Každému by som to dopriala aspoň skúsiť :) Nevieš aké má zdravotné problémy, zas z neho nerobme invalida, môže mať astmu, boľavé kolená alebo vydraty bedrový kĺb a prečo môže alebo chce toľko investovať tiež nie je náš problém :) poraď konkrétny model
27.03.2022 - 22:46:09
00
Vidis mne nie, na asfalt je cistokrvny MTB blbost imho...su lepsie alternativy v crosse napriklad.
Pred nedavnom si pochvaloval kamos cross z Mountfiledu.
https://www.mountfield.sk/krosove-elektrobicykle
A to ma lahko cez 50, takze ziaden starik.
A poradit konkretny bicykel sa neda, ja dom jazdil Cube, Specialized, Mondrakera, CTM a kazdy bike bol iny...na bicykel sa musis posadit a skusit si ho, pretoze kazdemu vyhovuje nieco ine.
27.03.2022 - 23:47:45
00
Dovolil by som si to zhrnúť takto: Pokiaľ pôjde o alternatívu A) Ak má človek taký budget ako je uvedené, trvá na HT, a chce oplieskať celý rozpočet :-) nech si vyberie srdcom, v tej kategórii v podstate sa za tú cenu nemá v čom obmedzovať a nech si kúpi pokojne aj Spešla... Ale ak by prípadne bola v hre alternatíva B) T. j. racionálny nákup (aj keď ja stále tvrdím, že takýto nákup je hlavne o emóciách, nie o rozume), tzn. pomer cena/výkon, tak tam by som do Spešlu asi nešiel...
28.03.2022 - 08:47:15
01
Ja s tym suhlasim, ze je to o emociach. Prve co pozeram, ci sa mi bicykel paci az potom zacnem studovat ake ma komponenty. Prave u e-bike sa mi kazdy druhy nepaci a nekupil by som si ho.
29.03.2022 - 08:48:23
00
keyboard_arrow_up