Ahojte Bajkeri!

Potreboval by som poradiť s výberom mojej novej prilby nakoľko sa v týchto veciach veľmi nevyznám. Mám bicykel Giant Stance 2 2017, cyklistiku beriem ako hobby a odreagovanie, jazdím rekreačne ale aktívne počas leta. Keďže som minulé leto a jeseň cyklisticky posunul vpred a začal som jazdiť dosť aktívne aj mimo môjho sídliska a blízkeho lesa v rámci rekreácie, rozhodol som sa pre kúpu prilby z dôvodu vyššej bezpečnosti.

Čo sa týka môjho jazdenia, jazdievam zhruba 50/50 mesto a les, jazdievam aj dosť veľa hore do kopcov, samozrejme následne smerom dole - hľadám aj niečo v čom sa nebudem extrémne potiť ale aby to bolo hlavne dostatočne bezpečné a adekvátne na môj štýl jazdy.
V prírode vyhľadám primárne lesné cestičky rôzneho druhu, nejedná sa však o žiadne krkolomné zjazdy alebo downhill. V meste je to klasická jazda po cestách/cyklochodníkoch, nemám však problém zdolávať ani schody, prípadne niečo viac.
Zvyknem zdolávať aj rôzne strmšie či menej technicky náročné úseky či už v meste alebo prírod. Vyhýbam sa však rôznym vysokým skokom, odrazom, náročným úsekom a takýmto podobným veciam, rád sa držím pri zemi ale s vyššou rýchlosťou nemám problém :)

Píšem to z môjho amatérskeho pohľadu aby ste ma možno správne nasmerovali a určili možno lepšiu kategóriu a výber vhodnej prilby.
Našiel som si dvoch favoritov, páči sa mi dizajn týchto typov prilieb a hlavne ochrana zadnej časti hlavy. Pozeral som špecifikácie, testy ale neviem sa rozhodnúť, resp. neviem zistiť ich hlavný rozdiel podľa ktorého by som si mal vybral jednu z nich. Prípadne ak je niečo lepšie v tejto približnej cenovej relácii (50-60€) tak budem rád za každú radu.

1. Prilba je CTM Molab
https://www.mtbiker.sk/shop/prilby/amen-prilby/ctm-molab-prilba-cierna.html?itm_medium=forum#popis

2. Prilba je CTM Draax
https://www.mtbiker.sk/shop/prilby/amen-prilby/ctm-prilba-draax-cierna.html?itm_medium=forum#popis

Ďakujem vopred za každú odpoveď!

28.02.2022 - 17:38:17
00
Za tu cenu cca mam na predaj ak chces lepsiu s MIPS : https://www.mtbiker.sk/bazar/prilby/amen-prilby/4478272/fox-speedframe-mips-prilba-fluo-yellow.html
03.04.2022 - 20:05:51
00
keyboard_arrow_up