skorpion napísal:
Ze to tych rusov aj napadne napisat taku sprostost o burke. Tomu predsa nemoze nikto uverit. ...

Búrku spomínali aj Ukrajinci, že sa Rusom nedarilo evakuovať kvôli nej námorníkov. Z lode ale zmizli záchranné člny aj žeriav bol evidentne použitý. Búrka tam byť mohla a mohla prísť aj neskôr ako bola urobená fotka. Príčinou potopenia ale boli evidentne rakety. Stiahli všetky lode do bezpečnej vzdialenosti na otvorené more a Ukrajine sa vyhrážajú odvetou. Je to taká ruská schýza. Moskva sa potopila kvôli samovýbuchu, ale Ukrajine sa zaň pomstia.
18.04.2022 - 22:19:11
01
jerry74 napísal:
Fedor Gál Nko...
Po Mariupole existuje pre Rusov jediná cesta pokánia za zločiny proti ľudskosti...


oni by potrebovali taky poriadny "norimbersky" proces.
18.04.2022 - 22:27:11
01
yojo napísal:
... Pripomenulo mi to jednu veľmi zaujímavú story z čias ZSSR, ktorá bola samozrejme dlho utajovana. Vtedy prišli o 16 admiralov a keď som sa počul dôvod, som myslel, že od smiechu zomriem. A oni sa fakt nezmenili. ...

Práveže poučili. Práčky už dnes domov posielajú cez DHL.
18.04.2022 - 22:48:07
10
Vlny v tej akoze burke boli 0,5-1m, niekto v komentaroch na twittri dodal,ze to by potopili tak kajak/kanoe
18.04.2022 - 22:53:24
00
Ja neviem aké boli vlny. Nikto tu nevie aké boli vlny. Búrku spomínali Ukrajinci aj Rusi. Rusi tým zdôvodnili potopenie lode, Ukrajinci nepodarenú evakuáciu.
18.04.2022 - 23:22:30
00
Toto,prwsnu polohu ani cas som nezistioval

Prílohy:

Screenshot_20220418-232558.png
Screenshot_20220418-232558.png 113.64 KiB thumb_up0thumb_down

18.04.2022 - 23:31:02
00
ukradnem koment z AN, ktorý nanešťastie po týchto sviatkoch a po stretnutiach s kadekým koho poznám,
musím na 100% potvrdiť
a ešte som to nerozchodil, a definitívne som si uvedomil v akej sme <>


Ako človek so vzdelaním v oblasti médií, ich psychológie a agenda setting si dovolím napísať jeden postreh, s ktorým som váhal už dlhšiu dobu. Dnešok ma však presvedčil, že "už je ten správny čas".

Zaregistroval som nenápadný postreh používateľa "Clanek" o tom, že keď už sem vlezú nejakí prorusky zameraní diskutujúci, sú to spravidla Slováci. Chcel by som ich nazvať "trollovia", ale trollovia robia veci cielene, s istým zameraním, úmyslom, na základe istého zadania. Ale slovenskí "trollovia" to nerobia úmyselne. Oni sú naozaj z väčšej časti len vygumovaní konšpiračnými stránkami a účtami jednotlivcov, ktorí nadobudli na Slovensku nebývalo silnú pozíciu pri formovaní verejnej mienky.

Na Slovensku sa v redukovanej verzii darí formovať verejnú mienku spôsobom, ako poznáme z Ruska. Máme tu skrátka sfanatizovanú časť populácie, ktorá by "svojho vodcu" nasledovala aj v prípade, ak by, s prepáčením, pred ich očami v strede námestia podrezal dieťa. Namiesto toho, aby ho nazývali vrahom a hyenou, začnú hľadať spôsoby, ako jeho správanie ospravedlniť.

Ak v Česku riešite nejakého Okamuru alebo Volného, tak vedzte, že na Slovensku je takto zblbnutá TRETINA až POLOVICA populácie. Netýka sa to len tejto diskusie - ak začnete pozornejšie sledovať české diskusie na idnes alebo iných weboch, tak najbizarnejšie príspevky držiace stranu Rusku sú tam z veľkej väčšine písané po slovensky.

Ako Slovák to musím trpko priznať a zároveň zdvihnúť prst - ruská propaganda má Slovensko ako testovaciu strelnicu. Práve na našej verejnosti skúšajú stratégie, ktoré v prípade úspechu nasadzujú ďalej na západe (overiteľný fakt).

Píšem to práve na tomto fóre z toho dôvodu, že práve Slovensko môže byť veľmi nebezpečným prvkom kolektívnej reakcie Európy na hrozby zo strednodobého a dlhodobého hľadiska. Stačia jedny nepodarené voľby a Slovensko môže nabrať kurz, že súčasné Maďarsko bude v porovnaní s ním vskutku v pohode.

S rodinou sme pripravení zdvihnúť kotvy, ale ostáva tu "substrát" ktorý sa môže Rusku dobrovoľne upísať pod správu, v lepšom prípade dokonale sabotovať politiku EÚ. Pozor na nás...
18.04.2022 - 23:45:09
124
jerry74 napísal:
Fedor Gál Nko...
Niektorý z budúcich prezidentov tejto federácie alebo toho, čo po nej zostane,


Ja verím/dúfam že pokiaľ už aj USA povolili a začali aj verejne dodávať zbrane do UA tak majú už jadrový potenciál RuZka pod kontrolou. Zároveň si myslím že RF zanikne a rozpadne sa na akési oblastné/mestské štáty z ktorých väčšina bude dočasne ovládaná Čínou a žiaľ asi aj vrátane polostrova Jamal.
Ako pesimista však neverím že sa táto zásadná geopolitická zmena sveta stihne do najbližších Slovenských volieb. Trpezlivé objasňovanie/zobrazovanie zverstiev Putlera a jeho prisluhovačov počas 2 rokov zmení však preferencie významne.
19.04.2022 - 06:42:29
01
Srsen napísal:

Na Slovensku sa v redukovanej verzii darí formovať verejnú mienku spôsobom, ako poznáme z Ruska. Máme tu skrátka sfanatizovanú časť populácie, ktorá by "svojho vodcu" nasledovala aj v prípade, ak by, s prepáčením, pred ich očami v strede námestia podrezal dieťa. Namiestoi toho, aby ho nazývali vrahom a hyenou, začnú hľadať spôsoby, ako jeho správanie ospravedlniť.


Bohuzial musim potvrdit, vo vcerajsich kratkych rozhovoroch asi milionkrat zaznelo to amerika, lebo amerika, americania, amerika, amerika, amerika… Obcas padli Banderovci a dokonca ze si to UA bombarduje sama. Vojnu pochopitelne nikto nechce, ale moze zato amerika. A zoo zadarmo pre ukrajincov je strasny trn v oku… Korene vychovy urcitej casti nasej populacie skratka nezaprieme..
19.04.2022 - 07:36:39
07
2Jaiub: A ešte prečo utekajú k nám, veď sa nebojuje na celej Ukrajine. Keď niektorým ukážem ten článok z RIA o čo naozaj rusom na Ukrajine ide, tak sa tvária prekvapene / zaskočene. Ale na druhý deň si už zase idú svoje.
19.04.2022 - 07:44:36
00
eCT81 napísal:
Trpezlivé objasňovanie/zobrazovanie zverstiev Putlera a jeho prisluhovačov počas 2 rokov zmení však preferencie významne.

Tak to si podla mna celkom velky optimista. Praveze sfanatizovanu cast populacie nepresvedcis nicim. A to su vsetci volici LSNS, Republika, drviva cast Smeru a velka cast Hlasu. Vobec neverim, ze cokolvek zmeni preferencie tychto stran smerom dole. Jedine, ze by im dokazali tie rozkradacky, zavreli ich a tym znemoznili kandidovat. Ale aj to je dost utopicka predstava. No stale realnejsia nez ta, ze dezolati nieco pochopia.

Skor cakam, ze ich preferencie budu rast. Vojna a pandemia sposobili a este aj sposobia ekonomicky prepad, co bude voda na mlyn pre nesystemove a dezolatske strany. Ekonomika bude potrebovat niekolko rokov, aby sa spamatala. To sa do volieb nestihne.
19.04.2022 - 08:06:38
05
Preferencie tiež nemôžu rásť len tak. Môžu sa len premiešavať medzi politickými stranami, ktoré majú podobných voličov. To sú ľudia, ktorí vždy inklinujú, bohvie prečo, k populistickým stranám...
19.04.2022 - 08:42:33
00
skorpion napísal:
. Vojna a pandemia sposobili a este aj sposobia ekonomicky prepad, co bude voda na mlyn pre nesystemove a dezolatske strany. Ekonomika bude potrebovat niekolko rokov, aby sa spamatala. To sa do volieb nestihne.

S tým sa nedá nesúhlasiť a zákaz nákupu RZ plynu by to žiaľ asi len zhoršilo. A áno ak sa nepodarí odsúdiť ďalších Jánošíkov tak asi budeme musieť voliť menšie zlo.

Žiaľ v demokracii rýchle riešenia neexistujú lebo musí súhlasiť väčšina ľudí a to chce čas a samozrejme prostredie bez dezinformácií o čo sme sa konečne začali snažiť.
19.04.2022 - 09:14:01
00
skorpion napísal:
Tak to si podla mna celkom velky optimista. Praveze sfanatizovanu cast populacie nepresvedcis nicim. A to su vsetci volici LSNS, Republika, drviva cast Smeru a velka cast Hlasu. Vobec neverim, ze cokolvek zmeni preferencie tychto stran smerom dole. Jedine, ze by im dokazali tie rozkradacky, zavreli ich a tym znemoznili kandidovat. Ale aj to je dost utopicka predstava. No stale realnejsia nez ta, ze dezolati nieco pochopia.

Skor cakam, ze ich preferencie budu rast. Vojna a pandemia sposobili a este aj sposobia ekonomicky prepad, co bude voda na mlyn pre nesystemove a dezolatske strany. Ekonomika bude potrebovat niekolko rokov, aby sa spamatala. To sa do volieb nestihne.


V CZ mali pandemiu tiez a volby sa pre antisystem aj populistov skoncili fiaskom. Rovnako aj v Nemecku. Uvidime, co FR prezidentske, ale aj tam je sanca na vitazstvo dezolky mala.
Rozhodujuci je pohodlny slovensky nevolic, resp nerozhodnuty volic - to netusim ani kto je, ani ako vyzera taky typicky nevolic, hoci je ich na SK vacsina. Profil dezolata je jasny, aj ked existuje viac poddruhov - spravidla frustrovany, ukrivdeny 'neobjaveny talent' bez moralnej integrity a viac ako to, ze sa sami maju zle im prekaza, ze sa ini maju lepsie. Slovensky volic/nevolic ale poslal napr Meciara do uplneho zabudnutia (a to si pamatam casy, kedy Vlada milovalo cez 60% slovakov), pripravili Ficovi aj Sevcovicovi zdrvujuce debakle v poslednych 2 prezidentskych volbach a pomerne presvedcivo poslali Fica aj Pelleho do opozicie. Ale ozaj netusim, kto si ti volici, ktori su jazyckom na vahach, tym padom ani ako ich oslovit, resp sa s nimi rozpravat - to bude rozhodujuce. Ale myslim, ze hrozy vojny u susedov zmobilizuju aj viacerych pohodlnych. Minimalne podla prieskumov ma uz o polovicu menej ludi chut liezt rusom do prdele (hoci je to relativne stale vysoke cislo).
19.04.2022 - 10:16:51
011
Nuz ale kto ma tych "nezobudenych" prebrat k zivotu? Matovic? Sulik? Remisova? Matovicovi sa druhy volebny zazrak nepodari, Sulik skor straca svojimi nezmyselnymi vyjadreniami a Remisova je dlhodobo na 3%. Ocenujem vas optimizmus, ale ja ho nemam :-)
19.04.2022 - 10:42:29
02

Výber z produktov

Prejsť do shopu
keyboard_arrow_up