Ja osobne mám pocit, že na Slovensku sú služby veľakrát predražené oproti zahraničiu. Napríklad dovolenka na Malorke, za 200-250€ sa dá zohnať zohnať obyčajný 3* hotel s raňajkami (nie priamo v Palme, ale možno aj tam) na 7 dní. Nízke, či Vysoké Tatry, pokiaľ človek nechce bývať niekde pánu bohu za chrbtom a nejazdiť stále niekam autom, tak minimálne 50€/noc a koľkokrát je to bez raňajok. Do 400€ sa zmestím na dovolenke na Malorke na 7 dní, v Tatrách tiež nie je problém nechať 400€ za víkend. A potom sa istý hotelieri sťažujú, že Slováci chodia preč a nie do Tatier. Prečo asi? Nehovoriac o prístupe personálu k hosťom koľkokrát. Tak isto aj cykloservisy. Keď som v 2019 si kúpil prvý moderný bike, dovtedy som jazdil Favorit, tak som obehal 6 servisov a do 4 nevstúpim ani keby boli posledné na Slovensku. Dosť smutná štatistika. Čo ma na jednom servise nepríjemne prekvapilo, tak si pri centrovaní kolesa + doplnenie 1 špice naúčtovali 10€ za to, že museli vybrať a osadiť koleso do biku, 10€ za to, že plášť dole a hore, 15€ za to, že museli dať dole kazetu a znova ju nahodiť. Pritom som sa pýtal, čo to bude stáť, tak že do 15€, mám doniesť bike. Nik ma neupozornil, že si spoplatňujú aj tie ďalšie úkony, ani to nemali nikde pri cenníku spomenuté. A ešte v správe, či mi poslali, že to je hotové, tak ma vyzývali, že mám prísť čo najskôr, lebo majú tam veľa bicyklov a ten môj im tam zavazdia. Vedieť to, tak im tam donesiem len koleso bez pneu a kazety. Takto na mne zarobili 35€ za 10-15 minút roboty? Nehovorím, že som držgroš, ale tiež zrovna doma netlačím peniaze a tých 35€ by som vedel minút inde.
11.07.2021 - 09:10:12
03
35e za 15' wow!
To musíš kolko bežne zarábať aby sa ti to neoplatilo spravit samemu? Za 15'...
11.07.2021 - 11:17:27
00
Jano1987 To si davaj pozor, aby si si nahodou nezabuchol bytove dvere s klucmi v byte. Za ani nie 5 minutovu pracu zamocnika si v BA vklude zaplatis aj 50e :-D.
11.07.2021 - 11:32:56
01
rs955i ak je to reakcia na mňa, ako som písal, keď som sa pýtal na centrovanie + doplnenie špice do kolesa, tak povedali sumu do 15€ a že môžem priniesť bike. Teda som to bral tak, že donesiem bike a plus mínus 15€ a hotovo. Keby som vedel, že si zaúčtujú k tomu ešte aj 35€ za vybratie a znovuosadenie kolesa do biku + dať dole plášť a znova nahodiť a dať dole kazetu a znova ju nahodiť, tak im donesiem len čisto koleso bez pneu a kazety. Nik ma na to neopozornil, že aj tie úkony sú spoplatnené. Z môjho pohľadu neférové jednanie. Čo chodím do osvedčeného cykloservisu, tam ma dopredu pán upozornil, že ak donesiem celý bike, že bude to plus 20€, ak len samotné koleso bez pneu a kazety, naúčtuje mi len to centrovanie a výmenu špice. Pre neho to je jednoduchšie, keď tam bude mať len to koleso, ako celý bike. Hlavne vie mi to spraviť hocikedy, keď bude mať 10-15 minút času. Jeho slová.

user_id toho zámočníka beriem, skôr mi išlo o to podľa mňa neférové jednanie daného cykloservisu.
11.07.2021 - 11:42:03
01
A mne zas ide o tých 15'...
A ako riešiš co je fér, ale ja to posudit nedokazem,nebol som tam.Len po nejakej dekade v monterkach automechanika ma podobne reči irituju.
11.07.2021 - 13:38:30
00
rs955i väčšinu servisu bicykla si viem spraviť aj sám. Hodiť bike na stojan, zaradiť vzadu najťažší prevod a vybrať koleso nie je raketová veda, za 1-2 minúty je koleso vonku. Vyfučať pneumatiku a zhodiť plášť sú tak 2 minúty. Povoliť kazetu 1-2 minúty. Nahodiť kazetu 1 minúta, nahodiť plášť a nafúkať to, nech to je 5 minút, nahodiť koleso do biku záležitosť 1 minúty. Každý si môže nastaviť cenu svojej práce ako sám uzná za vhodné, nikdy som to nerozporoval.

Ja som narážal na to, že v servise som sa pýtal, že praskla mi špajla a potrebujem ju vymeniť a precentrovať koleso, čo to bude stáť. V servise technik, že tak do 15€, že kľudne to tam môžem rovno nechať. Tak som to tam nechal. O 2 dni prídem a že bum, účet 61€ a nejaké drobné. Keď som sa ohradil, že mi bolo povedané, že to bude do 15€, tak povedal, že áno, ale bolo treba dať dole a hore koleso, dať dole plášť a hore plášť, dofúkať to a dať dole a hore kazetu. Že to je tých 35€ navyše. Ja že na to ma nikto neupozornil. Mykol ramenom, že čo ho je do toho? Nezaplatím? Tak si tu necháme váš bike. To ma vytočilo. Podali zlú informáciu. Neviem ako vy, ale nie som tak bohatý, aby ma strata 35€ vôbec nezasiahla, hlavne keď to boli tak jednoduché úkony, že som si ich mohol spraviť sám. Je na tom niečo nepochopiteľné? Prečo keď som v ďalších cykloservisoch sa pýtal na cenu výmeny špice a centrovanie, tak ma dopredu vedeli upozorniť na to, že sú tam ešte ďalšie poplatky?
11.07.2021 - 15:05:54
01
Niečo na tom bude!
Ak sa zamyslim ze len dve cesty do servisu zo vsetkou tou logistikou su strata dvoch hodin a dva dni prenajimat náhradný bicykel...
Začínam ti rozumiet.
Pri investicii cca 30e do tenzometra to naparadu zvládnes! A dostanu lekciu!
11.07.2021 - 16:16:01
00
Ahoj hladam dobry servis v Ba? Dakujem
31.03.2022 - 11:05:19
00
Zatial spokojnost s MTBiker servisom, pripadne aj Muziker bol fajn, alebo LiBike... Je ich dost. Zalezi co potrebujes, kedy potrebujes a pripadne aj odkial si.
31.03.2022 - 11:08:18
01
misko_hrasko napísal:
kecinko ak je to super kvalitna robota OK, skusenosti viacerych su vseliake obcas dobre obcas velmi mizerne. Ked dam niekomu bicykel za 3k (lebo si to neviem spravit doma) ocakavam top kvalitu, casto krat to tak nebolo dam ti este jeden priklad. V bajkule som si dal prepliect koleso praskol rafik vyrobca mi poslal novy v ramci reklamacie s tym ze si to mam dat prepliect v lokal sope. Nauctovali si za to 150 eur. Ked som poslal blok vyrobcovi na preplatenie (UK) zatocili sa mu panenky. V lodyne to stoji podla nich 50-60£ este stale mas pocit ze nasajitelia cyklo obchodu nechcu niekedy (nie vzdy a nie kazdy) okradnut?

Bajkula je kapitola sama o sebe. Po skúsenosti spred pár rokov radšej už ani po Karpatskej nechodím.

Na výjazde mi začal trochu vŕzgať stred. Zašiel som za kamarátom, nebol v servise. Zavolal som mu, bol v Taliansku...
Cestou domov som si spomenul, ako som čítal na tomto webe chválu na Bajkulu. Tak som zašiel na Karpatskú. Predavač ma poslal dozadu za mechanikom. V dielni sedeli dvaja junáčkovia, tlačili do hlavy pizzu. Opýtal som sa, či by mi vedeli vyčistiť a premazať stred. "Nechajte to tu, zajtra to budete mať hotové..." Ja v cyklistickom, cestných tretrách. K najbližšej zastávke asi tak 250 m, ja vo vrecku žiadne drobné na lístok (papierové bankovky sú ľahšie ako mince). A zo zastávky domov ďalších 300 m... Hneď aby som si dal vymeniť aj kufre na tretrách.

Keďže som videl, že sú zamestnaní jedením a stojany boli voľné, opýtal som sa, či majú 10 mm imbus a sťahovák na UT misky, že si to urobím sám. "Samozrejme že máme, ale urobiť to musíme my, zajtra." Predpokladám, že misky by sťahovali hasákom a Campa stred ešte nevideli...

Za dva dni som zašiel za kamarátom, pokecal, dali sme kávu a keď mal voľný stojan, tak som si to urobil sám. Asi tak za 30 minút (nie som taký šikovný mechanik), s kavou a pokecaním za 2 hodiny...
22.04.2022 - 17:44:30
00
Ja mám celkovo dobrú skúsenoť s ProCycling
25.04.2022 - 14:33:36
00
Chcel by som sa podelit o skusenosti so servisom bicyklov v DNV (https://www.cshop.sk/). Sestra tam odviezla starsi (cca 8 rokov) horsky bicykel na servis. Strielala jej retaz, ktora uz bola trocha vytahana - aj podla mierky aj podla km.
V servise jej povedali, ze retaz je este dobra, spravia prehliadku a zistia kde je problem. Asi o 2 dni volali, ze je zlomena oska na zadnom kolese. Ale ze ju nevedia vybrat... Tak museli rozobrat cely vyplet zadneho kolesa aby sa k nej dostali. To spolu s objednanim novej osky trvalo mozno 2 tyzdne. Potom bicykel odovzdali ako opraveny. Po prejdeni paru metrov, ale bolo jasne, ze bicykel stale striela.
Cize navrat do servisu s trvanim na vymene retaze. Retaz nakoniec vymenil spolu s prednou aj zadnou kazetou (vraj to menia vzdy spolu s retazou).
Bicykel stale nebol v poriadku a postupne sa objavili tieto problemy:
1. Pocas "servisu" z neznamych pricin odmontovali cyklopocitac. Pricom poskodili kablik. Ten uz bol pred tym davnejsie pretrhnuty a opatovne spojeny. Vyjadrenie servisu: "To aj tak nemohlo fungovat. Lebo boli naopak zapojene kable." (Senzor cyklopocitaca potrebuje len uzavriet obvod a na zapojeni vobec nezalezi!)
2. Retaz uz nestrielala, ale bicykel zacal pravidelne klepotat. Vraj nevedia co s tym, ale mozu este rozmontovat ram...
3. Po prejdeni niekolkych km odpadla kluka. A bolo nutne ju znova namontovat.
4. Brzdy (rafikove) boli uplne makke - t.j. brzdili az pri plnom stlaceni.

Pri dalsej navsteve servisu (dotiahnutie kluky) mali snahu ho dalej montovat (vid bod 2), co im uz nastastie nebolo umoznene. Je otazne, ci by to bicykel este zvladol...

Nasledovala navsteva ineho servisu (pri Zeleznej studienke), kde sa servisak nestacil divit, co s bicyklom spravili:
1. Zadna kazeta bola zla - to sposobovalo to klepanie.
2. Retaz sa vobec na taky bicykel nepouziva a navyse bola dlhsia.
Cize znova vymena kazety a retaze. Plus nastavenie brzd.

Servisu v DNV sa radsej z daleka vyhnite - nevedia, co robia a pokazia aj to co fungovalo:(
13.06.2022 - 11:37:33
00
Čaute poradíte mi nejaký dobrý servis v Bratislave prosím? Ale taký že keď že keď je v cene napísané napríklad toto čo je nižšie tak neodídete s tým že vám servisak povie napríklad že nešiel mu dole stred ale že ide hladko že bude určite v poriadku alebo po týždni prídete s tým že máte vybuchaneo ložisko v naboji a vypýta si 5 euro za robotu aby nevyšiel "na krátko" z toho
"premazanie, výmena laniek a bowdenov, nastavenie radenia a bŕzd, odstránenie vôlí a dotiahnutie skrutiek, vycentrovanie a dofúkanie kolies, premazanie a kontrola hlavového zloženia, stredu, vyčistenie reťaze, kľúk a kazety )"
28.11.2022 - 21:33:30
00
Ja som spokojný s Civisport na Znievskej a Kôlnička na Račianskej. Neodporúčam cShop v Devínskej a Cyklopoint na Gagarinovej (z našej firmy sme si tam 3 ľudia nechávali robiť bike a maximálna nespokojnosť a neférové jednanie z ich strany).
28.11.2022 - 23:06:53
10
Jano1987 napísal:
..Kôlnička na Račianskej..

:y:

Prip. na bezne veci Tuma na Mickiewiczovej - https://m.facebook.com/profile.php?id=100057048026787&_rdr
28.11.2022 - 23:11:32
10

Výber z produktov

Prejsť do shopu (Servis)
keyboard_arrow_up