Ahojte,

dlhší čas som si dal oddych od bicyklovania a keď som sa k nemu vrátil túto jar a zistil, že Lajoška je stále zatvorená a Erika len od piatka do nedele, povedal som si, že s tým treba niečo spraviť.

Úryvok z https://www.varhol.sk/podtisicovkou/
Samoobslužná občerstvovačka slúžiaca na uľahčenie (cyklo)výletov smerom na Kojšovskú hoľu. Vzhľadom k neexistencii občerstvenia hlavne od pondelka do štvrtka (kedy je zatvorená chata Erika) a dlhodobej uzávere chaty Lajoška verím, že ti prírodne chladené padne na zdravie.

Prvú skúšobnú vynášku (ako inak bicyklom) som spravil 14.5.2022 (12x plznička, 4x nealko, 2x redbull). Je to taký sociálny experiment, či to u nás bude fungovať a zároveň sa týmto obraciam na vás, komunitu bikerov, aby ste sa vyjadrili. Moja predstava je dobrovoľnosť a čestnosť. Ideálne si vieš teplú plechovku vymeniť za studenú, no rád uvítam aj keď prispeješ nejakou navyše. Verím, že tento systém môže fungovať a spríjemní ti dlhú cestu v týchto končinách. Samozrejme aj keď nemáš nič na výmenu a „je to zlé“ v pohode sa obslúž aj tak.

!!! Upozornenie: V neďalekom prístrešku je núdzová krabička s proviantom pre turistov idúcich trasu SNP. Stará sa o ňu Belo Špišák a poprosil ma, aby sme rešpektovali, že je určená najmä SNP-čkárom.


Na záver si prajem, aby táto snaha nebola moja, ale naša, bajkerská. Takisto nechcem, aby tato aktivita mala čokoľvek spoločné s komerciou, sponzoringom, reklamou či financiami. Som otvorený názorom, kritike a uvidíme čo z toho bude. Ak chcete pomôcť, prispejte dobrovoľníkom ktorí nám stavajú/starajú sa o single, doneste čosi do občerstvovačky atď. Mne nič netreba, už mám všetko ?


Viac info a updaty (ktoré samozrejme budem pridávať aj do tejto témy) ako aj online kniha návštev je na stránke https://www.varhol.sk/podtisicovkou/ kde nájdete aj fotky podľa ktorých miesto nájdete hneď.

Som zvedavý na vaše názory, pozitívne i negatívne, stále je čo zlepšovať. Ak sa tento systém osvedčí, určite by stálo za to osadiť tam spoločne nejakú informačnú tabuľku tak aby to nevadilo ani turistom ktorí tam majú prameň. A časom aj vybaviť povolenie na nejaký minitrail aby sme sa nemuseli od prameňa v tretrách predierať trávou. Prístup je zatiaľ nešťastný ale dal som to s prehľadom hore dole v tvrdých tretrách.

Tak na zdravie!

PS: Kontrola cestou či som nič nevytratil.
Príloha:
20220514_092119_4.jpg
20220514_092119_4.jpg 161.92 KiB thumb_up1thumb_down

14.05.2022 - 16:55:17
313
Také veci aj inde fungujú. Dúfam, že sa to ujme. Treba nosiť so sebou hotovosť! Noste so sebou hotovosť bikeri!

Držím palce, nech to nezakape.
14.05.2022 - 20:53:34
02
Inšpirácia vzišla z mojej návštevy Rychlebských stezek s neďalekým lesným barom, ktorý funguje roky a je to iná pecka. Môj pôvodný plán bol nosiť to tam a pýtať poslaním na účet sumu za akú by som pitivo nakúpil. No stalo by to veľa síl, asi by ma to rýchlo omrzelo a bolo na hrane zákona. Inšpiráciu pre dobrovľný systém zadarmo mám po spoznaní a popísaní si s Belom Špišákom ktorý bez nároku na odmenu pravidelne kedy sa dá dopĺňa SNP krabičku. Ďakujem za podporu a verím, že to nezakape!
15.05.2022 - 07:09:29
00
Mal som v pláne tento týždeň spraviť kontrolu, ale vyššia moc zaúradovala. V sobotu som mal dost drsný pád, puknuta a pomliaždená prilba, dotrhaný ruksak aj nohavice a napriek tomu, že som si myslel, že ide len o doudieranie mi dnes traumatológ ukazoval rtg fraktury 4 rebra na chrbte. Čiže min mesiac bez bicykla. Keďže ide o nalomenie mám prudký kľudový režim.

Preto vás prosím, kto pôjdete okolo a náhodou sa vám bude chcieť to obzrieť, budem vdačný. Belo sa už ponúkol.

V prípade, že by prekážala, alebo by bolo potrebné ju zrušiť, mám na to lidi. Tak užívajte si a verím, že sa aspoň niektorí cestou osviežia. Ja idem na mtbiker eshop vyberať cyklobatohy s backprotektorom a nejaké chrániče kolien. A užívajte si každý výjazd len preto, že môžete ;)

PS: to najdôležitejšie, okrem doškrabaných rajdov je bicykel v poriadku!
17.05.2022 - 17:49:50
00
keyboard_arrow_up