Zdravím, v poslednej dobe mi začalo praskať hlavové zloženie.
Deje sa to aj v sedle, aj v stoji, vždy keď držím barany. Keď ich pustím, prestane to.
Tento týždeň som menil oba venčeky a poriadne som natrel vazelínou všetky styčné plochy. predstavec a ježka mám dotiahnutého tak, ako v stave pred pukaním. Všetky prvky hlavového zloženia som odmastil, prečistil a nanovo namazal.
Jedná sa o cesťák - vidla nieje odpružená.
Keď pri jazde držím predstavec a nie riadidlá, nič nepuká.

V podobných témach som sa dočítal, že môže byť problém s puknutými riadidlami - a že sa môžu až zlomiť.

Otázkou je, ako otestujem, či sú naozaj puknuté riadidlá ? alebo ich proste vymením a budem dúfať, že to prestane ?
Prípadne v čom inom môže byť ešte problém ?
Ďakovala
22.04.2016 - 00:58:23
00
Riesim toto isté. Škoda ze nikto neodpoveda v téme
22.06.2022 - 00:29:12
00
pukanie / praskanie / skripanie / zvuky sa tu riesia pravidelne a vacsinou je dovodom nieco ine ako si mysli vlastnik bajku
skusil by som vyhladavanie / hrabanie sa v historii

to, ze zvuk nie je pocut, ked chytis predstavec nemusi na 100% znamenat, ze problem je v rajdoch / hlavku
urcite pri tom zmenis posed / presunies tazisko inam a tym padom mozes odlahcit problemovu cast, ktora puka

ked umyjes bajk, tak puka ?
ak prestane, tak pockaj, kym nevyschne a na 2. - 3. den chod na vyjazd s vodou v bidone a postupne oblievaj jednotlive casti bajku
ked oblejes problemovu cast, tak pukanie prestane ...


Naposledy upravil KinDo dňa 22.06.2022 - 00:48:18, celkovo upravené 1 krát.

22.06.2022 - 00:43:13
14
Ja budem mat po pade bud Ohnuty uvolneny krk vidlice, alebo mozno budem musiet vyrazit misky a nanovo nalisovat. Lo pade zacalo pukat... A uz nemam čo zoservisovat , vsetko som spravil vyskusal a puka furt od krku (predstavec rajdy krk) obcasny jemne pulavy zvuk. Uz neviem si rady. Jedine misky nanovo...
22.06.2022 - 00:48:01
00
Ja to isté. Najskôr som to tipoval na sedlovku, resp objímku sedlovky. Vymenao objímky a vycistenie nepomohlo. Pukanie počuť ked sedím a zatlačím na rajdy, resp ich potiahnem k sebe. Ale nie vždy...skúsim rozobrat a prečistiť hlavové
22.06.2022 - 08:49:32
00
Skusal som nepomohlo a
Ni to
22.06.2022 - 08:53:09
00
Skús este sedlo - skrutky, sedlovka - objímka
22.06.2022 - 09:25:58
00
Davno odskúšané. Tipujem na poskodene vnutro zapuzdrenych lozisk v dôsledku padu
22.06.2022 - 09:42:31
00
Opäť som sa pustil do zistovania pukania, tipoval som to na vôlu v ložisku resp. vymedzovacom krúžku v hlavovom zložení.
Rozobral som, vyčistil som a dal som všade mega dávku maziva...( keď nepomohlo málo, skúsim veľa :) ) výsledok bol, že mi to pukalo ešte viac.
Tak som dal bajk do servisu, mechanik hlavové rozobral vyčistil, poskladal a nič už nepuká...tak je asi chyba vo mne :D
13.07.2022 - 15:06:06
00
Ja som vymenil hlavko a už nepuka. Problem bol v páde ktorý som mal, ktory mi aj kolo predne dokrutil a aj rajdy vytočil do strany. Spodne lozisko z technickeho hladiska dostava vacsie mrdy, preto byva na lepsich bajkoch dole tapered, vydrzi podstatne vacsie paky. Vplyvom padu paka posobila priamo hlavne na spodne lozisko. Ked som rozobral hlavko horne islo pohode. Spodne malinko drhlo, nasledne som odkryl prachovku a pozrel venček ,,unasac,, co drzi gulocky pokope, vypadalo ok. Nasledne som ho aj rozchodil a bolo by mozno ok a mozno nie. Kupil som nove hlavove zlozenie a vyrazil som aj misky nalisoval a loctitom zalepil do ramu nove misky mech vymedzim vsetky pripadne mikrovole. Vysledok je ze prestalo to pukat. Nevidim najmensi zmysel tlacit bike do servisu, a vrazat haldu penazi obchodom kde mechanici hadankovo tipuju ze mozno toto mozno toto bez toho aby to odskusali. Urobia príklad konusy a povedia je to opravené. Zo servisu zistis ze je yo tak isto na pi...u jak aj bolo ale nechal si tam 20€. Pre nich neni biznis sa s tym yebkat a hladat neidentifikovateľné zavady.
13.07.2022 - 17:36:14
00
Ked sme uz pri tom.. mam tam priemyselne zapuzdrene loziska (to iste hlavko som dal ako bolo povodne ,,uz mnou vymenené,, a do spominaneho padu som najazdil cca 1500km... V suchu.. cize vyslovene vdaka padu zacalo pukat. Isiel som servisovat bajk ze odstranim zavadu , nenapadlo ma ze trojmesacne hlavko by spôsobovalo toto... Konttoloval som cely bajk, vrstane všetkých zvarov, predné kolo muselo na centrovanie bola po pade 8, vtedy som spozoroval pukanie.. z padu som sa nejak dogulal tam sramotilo vsetko som nespozoroval pukanie aj som bol rozbity jak pytel sracek, takze vravim asi volny vyplet a puka... Predyym nez by som zacal nezmyselne kvapkat olej medzi vyplet jak to daktory mudrci robia.. tak som prehodil z druheho bajku kolo.. vysledok to isté pukanie.. potom som vycistil premazal vztycne plochy rajdy predstavec, lyziny sedlovka, predstavec stlpik vidlice, vymenil som podložky predstavca, krytku, skrutky na kokpite vsetky, patku som ocistil omazal vztycnu plochu, zoservisobal som komplet konusy, pedale zavity v klukach namazal, rajdy kontroloval vyzerali ok (znutra presvecoval laserom), samozrjeme vsetky skrutky kontroloval, stredove zlozenie, dokonca kosiky na flasku, nosič, strmene a platničky, kotúče (predny rovnal) , namazal som trojmesacne brutal namazane hlavko nanovo... Odpruzenie vylucene kedze bajk nemá odpruzenie.
A nakoniec ked uz dosli vsetky možnosti...
Tak som sa zamyslel ze pri pade dostane najvacsiu bombu krk vidlice, tak som vybral vidlu kontroloval mostik jak je krk nalisovany, nasledne som radsej vymenil hlavko zasa namazal zlozil a uz mam vyse 150 km bez pukania.
Povedzte mi aka tarifa by v servise na toto bola ??? Jaj a zabudol som na predku mi aj patka plasta zliezla (bezdusaky), naondilo sa tam z pola prach blato a nezaskocila naspat, ale dalo sa s tým s extra hadzavostou opatrne dojst domovm. Cca 30km+ ... Ziadny servis by na mna uz mervy nemal kedze oni bajky robia ale moc neskusaju aspon tu u nas. Sice ma to stalo tyzden nervov rozmyslania a testovania a vysledok je ze mam.bajk tip top porobeny a zoservisovany (aj ked neplanovane) po 5000km.ako nový ?
13.07.2022 - 17:47:58
00
Tak som späť kde som bol :( jeden väčší obrubník a pukanie je späť. Vymením ložiska....
14.07.2022 - 08:43:29
00
Hlavne ze si bol v servise a o tomto hovorim... Hentý pi**u vedia, len za všetko platiť. A koniec koncov bike neni raketove inzinierstvo ze by si to dakto doma neurobil. Nie platit neludske palky za nekvalitnu odfusovanu robotu. Ruku do ohna nedam aj za to, ci ti to vobec rozebìrali. Alebo len mali veľa toho, tak pritiahol hornú skrutku krytky a pukanie na chvíľku prestalo... Holt.. servis.. fušeraci co najvac roboty nabrať a fľakat. Babkam nech opravuju defekty, tam je bud dobre alebo nie.
14.07.2022 - 11:57:39
00
Takato otazka.
Predpokladam,ze rohy si vylucil z rovnice,ze to puka aj ked sa za ne nedrzis.
Misky boli vonku z ramu?
15.07.2022 - 19:18:02
00
Urcite vymeniť loziska a aj misky !! Vyrazit dat nové, ja som ich loctitom kol dokola omazal aj ked nebolo treba , ale mikropohybom urcite zamedzi. A do buducna az by nahodou tak nech mi nikto nevravi ze sa to uz odtial nedá dostať , mame svoje finty na to.
16.07.2022 - 07:20:48
00
keyboard_arrow_up