Mňa by zaujímala rýchla recenzia od skúseného používateľa na Venu 2 plus.
Hlavne rýchlosť načítania GPS Športové funkcie na bajk, ktoré týmto hodinkám chýbajú oproti rade 7.
21.06.2022 - 06:51:56
01
nimm_zwei napísal:
Tak poviem, že buď d*be soudruhom z Garminu abo mne niečo uniká. Možno mi veľa uniká.

Čakanie na GPS

Sedím pri raňajkách a párujem hodinky s telefónom. Appka zapnutá, páruje sa, páruje. Ani neviem presne kedy hotovo, ale budiž, berme, že je spárované. Potom iniciujem hľadanie GPS. Hľadá. Hľadá. Zhasne. Oživujem, aby znova hľadal, tak hľadá. Prd nájde. Vychádzam z domu dopraviť sa autom k trailu. Už som na mieste a zas dám hľadať. Nič. Furt sa vracia na hlavné “menu“ (viď biely obrázok) a spustiť meranie "aktivity" nedovolí. Tak nas*atý začínam jazdu. Po pár km sa spamätá a nájde. Môžem spustiť meranie, ale os*ať takýto biznis, keďže opakovane som už toto zažil.

Horný gombík
Ten je úplne toxický. Počas “aktivity“ ani nedotýkať!!! Stlačíš, odblokuje sa zamknutie a hneď j*b, bez varovania zastaví meranie. Niekoľkohodinové úsilie v p- - -. Mohol by sa aspoň opýtať či naozaj YES/NO, ako pri bársjakej inej chobotine, ale on rovno zastaví. Inokedy keď práve chceš zastaviť meranie (ktoré jaksi beží v pozadí), hádže ťa furt iba do hlavného “menu”, takže nezastavíš meranie. Musí oné.

Dolný gombík
Toxický. Chceš počas merania ”aktivity” len skontrolovať tu-a-tam nejakú veličinu – ujdenú celkovú vzdialenosť alebo tep alebo hocičo. Tak stlačíš, a on jak besný furt spúšťa merania priebežných Laps. Zase bez opýtania. Hej, to občas treba, ale ja tam mám na konci dňa trasu rozkúskovanú na 10 zbytočných Laps iba preto, že chcem občas nazrieť do nejakej priebežnej štatistiky počas výkonu. Napríklad len počas výkonu pozrieť presný čas – aj k tomu treba najprv stlačiť gombík a potom slajdovať doprava, a pritom by to mohol byť prvý údaj čo naskočí po zobudení zo standby (samozrejme, nepotrebujem, aby obrazovka s presným časom svietila non-stop, i keď sa to dá iste nastaviť...).

Pozn.: Iné gombíky nie sú :lol:
Pozn. 2: Snáď tam je dáka možnosť personalizácie oboch gombíkov. Snáď. Ale potreboval som jaksi ventilovať svoje začiatočnícke trable :)


1) Chytať GPS signál pri raňajkách by mi nenapadlo. Ak si teda neraňajkoval niekde na nekrytej terase.
2) počas aktivity sa dajú blokovať tlačítka, Fenix to majú asi odjakživa (3,5,6 určite). Automaticky aj manuálne.
3) RTFM, to je najlepšie skôr ako zariadenie začnem používať.
21.06.2022 - 08:52:50
04
Skutočne sa mi nechce čítať návod namiesto teba takže len tak z brucha tipujem - tie "toxické" tlačidla po zapnutí aktivity fungujú ako Start/Stop a to druhé ako Lap. Takto by som to očakával - aby sa start/ stop pýtalo či naozaj to by bola chobotina ;-) . To prepínanie zobrazenie hodnôt - predpokladám, že tie hodinky majú dotykový displej takže na prepínanie hodnôt budú nejaké gestá po displeji.
Spárovanie s Connectom - ak sa to robí priamo v apke tak väčšinou nie je problém (nie priamo v androide cez BT zariadenie)
Chytenie signálu GPS - teraz nedávno sa to tu riešilo - mne hodinky aj cyklopočítač chytí GPS do niekoľkých sekúnd - je pravda, že ich zapínam niekoľkokrát do týždňa. Ale aj zo šuflíka vytiahnuté Vivoactive chytili signál do max 30 sekúnd. Ale nepochybujem, že to "prvé" chytanie signálu môže trvať dlhšie - každopádne potom už by sa to nemalo stávať. (ak je výhľad na oblohu!)
21.06.2022 - 10:21:37
03
mikhail
mikhail napísal:
Mňa by zaujímala rýchla recenzia od skúseného používateľa na Venu 2 plus.
Hlavne rýchlosť načítania GPS Športové funkcie na bajk, ktoré týmto hodinkám chýbajú oproti rade 7.


thumb_up0thumb_down
21.06.2022 - 10:25:59
10
V nedelu mi prvy raz po pol roku od kupy zamrzli Garmin Instinct Solar. Esteze som si to vsimol po 5 km zo 110km vyjazdu :-)
Hodne dlho som musel stlacat tlacidla, aby sa mi resetli.

Inak, ak nosite ruksak, nezabudnite si aktivovat automaticke uzamykanie tlacidiel, lebo mne sa lahko stalo, ze popruh zavadil o tlacidla a zaznam vyjazdu sa stopol :-)
21.06.2022 - 15:20:01
00
ako je na tom Garmin Fenix 6x a slana voda? nevadi to nicomu? Na mojich Xiaomi odpadali sklicka zo senzorov, a Mi band sa mi rozpadol naramok....
rozmyslam o vymene a kupe 6x a nerad by som mal zas hodinky co musim davat kazdu chvilu dole...

a je v 6x a 6x pro rozdiel iba v mapach, wifi a music playeri, ci maju aj ine funkcie navyse?
24.06.2022 - 10:16:27
00
V návode je to spomenuté takto: "Po kontakte zariadenia s chlórom, slanou vodou, opaľovacím krémom, kozmetikou, alkoholom alebo inými agresívnymi chemikáliami zariadenie dôkladne opláchnite sladkou vodou. Pri dlhodobom vystavení zariadenia týmto látkam sa môže poškodiť kryt."

áno - rozdiel by mal byť "len" v mapách a hudobný prehrávač (to wi-fi je viacmenej len k nemu). Pre niekoho dosť zásadne funkcie.
24.06.2022 - 12:02:50
00
jordi napísal:
ako je na tom Garmin Fenix 6x a slana voda? nevadi to nicomu? Na mojich Xiaomi odpadali sklicka zo senzorov, a Mi band sa mi rozpadol naramok....
rozmyslam o vymene a kupe 6x a nerad by som mal zas hodinky co musim davat kazdu chvilu dole...

a je v 6x a 6x pro rozdiel iba v mapach, wifi a music playeri, ci maju aj ine funkcie navyse?

Pri vsetkych tychto zariadeniach, nielen hodinkach, plati, ze ak boli v slanej vode, je dobre ich cim skor oplachnut (kym slana voda na nich zaschne) normalnou vodou, kludne aj tou na pitie z flasky, ak nie je na blizku sprcha. Staci trochu netreba to vobec spricovat. Robim to takto roky so vsetkym, co bolo v mori a nemal som problem s nicim.
24.06.2022 - 12:27:34
01
Čaute, pohrával som sa s myšlienkou že si kúpim nejaké GPS hodinky a natrafil som na Suunto značku kde sú teraz celkom pekné zľavy... Potreboval by som od nich nech GPS fičí dobre a nehapruje každú chvíľu, zaznamenáva výškové metre čiže horizontálne a to hlavne na športy ako Cyklistika,Kiteboarding,paddleboarding,korčuľovanie a občas beh celkovo aj adrenalinové športy. Samozrejmosťou vodotesnosť aspoň do 30m to bude stačiť. Nechcem za nich dávať nejaké brutál pálky lebo keď pozriem značku Garmin ide mi od*ebať dekel z tých predražených cenoviek... Čo sa týka ovládania asi je lepšie tlačidlá na boku ( alebo možu mať aj dotyk na displej a aj tlačidlá ??) hlavne kvoli tomu keď budem vo vode..Tak či by ste mi vedeli niečo doporučiť čo by mi z týmito športami ktoré som spomínal fungovalo dobre a za nejakú ´´schopnú´´ cenu dajme tomu do 250e ? zmestím sa ?
Samozrejmosťou konektivita na appku Strava to musí byť. Tak skúste poradiť prosím a keď aj drahšie ako som písal možno ma presvedčíte si priplatiť :)
24.06.2022 - 14:56:31
00
Vyskove metre budu asi skor tie vertikalne. To su tie, ktorych na kite, paddleboarde a (minimalne ladovych) korculiach vela nenazbieras. Ak netrvas na tom, ze hodinky maju mat barometer, aby si si vedel odcitat aktualne vyskove metre, potom na vsetko ostatne Ti bude stacit najlacnejsi variant Garminov: https://www.mtbiker.sk/shop/prislusenstvo/sportove-hodinky/garmin-forerunner-55-black.html

    24.06.2022 - 15:09:28
    01
    ja mám už vyše pol roka Garmin Vivoactive 4 a maximalne som spokojný, GPS naskočí v 98% pripadov do 30s, čo sa týka presnosti určovania výšky tak som spoko tiež, sice ak začinam na mieste z horšim signalom tak ta vyškova odchylka môže byť aj 30-50m, ale inak bežne mam odchylku 5-10m
    Vivoactive ma dotyk. display aj tlačitka takže super kombinacia
    Strava tiež fičí akurát synchornizacia medzi hodinkami a mobilom je niekedy pomalšia ale na to som si zvykol
    vydrž kludne aj 8-9 dní (keď som ,,športovo neaktivny,,)

    ... a dajú sa kúpiť už za nejakých 212€ (alza.sk)
    24.06.2022 - 20:34:51
    00
    Caute. Chcel by som si kupit Garmin 6 ale premyslam, ktore by boli lepsia kupa?
    Garmin 6 alebo Garmin 6s solar? Viem ich kupit za cca rovnaku cenu. Meni display by mi pri 6s az tak nevadil, len skor ci to solarne nabijanie pokryje nizsiu kapacitu baterky proti 6. Dik za kazdu radu
    28.06.2022 - 11:27:46
    00
    ak si pozres, tam ten solar je asi 2mm pruzok akolo displeja, a pise ze to 10 % kapacity ti predlzi.... ja osobne by som bral vacsi diplaj, a cim vacsi displej, tak vacsia baterka
    28.06.2022 - 11:30:11
    02
    na 6- solar nefunguje tak dobre ako na 7, aj preto som bral 6x.
    na amazon .de je 6x za 399, oplati sa, nizsie uz asi nepojdu

    ak je to uz velka hodzina tak ja by som 6 urcite ale v PRO /maju mapy a wifi a 32 gb/
    28.06.2022 - 12:27:29
    01
    za 400 predavaju 2 rocne, to je super cena, asi idem zobrat.
    28.06.2022 - 12:38:08
    00
    keyboard_arrow_up