Ahojte. Chcem novy bajk, nasiel som tento , co by mi vyhovoval . Len vobec nepoznam vyrobcu Mondraker. A ani neviem ze by som niekoho stretol s bicyklom - od tohto vyrobcu. Ide mi o to aby to nebol len neaky co skupuje niekde s ciny a len nalepi svoje logo.
Popripade nieco do 2000€. Dakujem za rady.
Ano, to viem ze nie je to len o hlavovej trubke ale o celkovej geometrii. Dnes som bol predajni a mali tam Scalpel HT4, Orbeu M50 a Trek Procaliber 9.6. Zo všetkeho mi pride aspon čo sa tyka ramu najlepšie Procaliber, vyzeral najkvalitnejšie. Takze rozmyslam nad Procalibrom 9.6. Vedia mi este dat zlavu takze dalsie plus. Teraz mam tiez Trek cestak a pridu mi ich ramy dobre, ake to je len moj subjektivny nazor. Bude ta vidlica Recon velke minus oproti Side? Skusal som len tlmenie na mieste Procaliber (recon) vs Scalpel (Sid) a neprislo mi to extremny rozdiel ale jasne nebol to teren tam je to inak. Dufam ze ak sa rozhodnem pre Trek Procaliber 9.6 tak nenurobim zle rozhodnutie?
Procaliber jazdia nejakí kamoši a pochvaľujú si ho. Tá pružná zadné stavba je vraj pekne pohodlné, takže bude to asi jeden z najpohodlnejších HT no pritom orientovaný aj na výkon. Keď si jazdil Domane, ak si mal ten karbón, tak to budeš poznať. A navyše má výbornú geometriu a vyzerá výborne. Ak máš možnosť kúpiť zo zľavou, tak by som na tvojom mieste do toho šiel. K vidliciam sa vyjadriť neviem. Ale teda teoreticky keby ti Recon nestačil, čo ale myslím, že stačiť bude, tak by sa dal potom spraviť nejaký tuning napr. v Suspensin clinic, alebo inom servise, kde by ti to vyladili podľa tvojich predstám. Tiež si plánujem keď budem posielať Foxu na 1. servis tak si ju dať trochu potuniť aby som ju mal pekne podľa seba. Mám nižší model kde nie je toľko nastavení a otvárať ju sím nebudem. Už som to raz riešil pri tlmiči RS a spravili mi to tam pekne ako som chcel Takže aj to môže byť cesta. Ale neviem nakoľko bude Sidka lepšia od tej Recon. Nevim teda o koľko je bike zo Sidou drahší a aj iné komponenty tam asi budú lepšie, no finančný rozdiel to bude asi výrazný. Ak máš obmedzený rozpočet, tak by to mohla byť dobrá voľba ako som písal. Teda aspooň môj názor, niekto možno bude mať na to iný pohľad
Podľa mňa neurobíš chybu ani s jedným.
Ja mam procaliber 9.6 niečo vyše roka a spokojnosť. Jazdím ale len ľahší terén, isospeed funguje tip top ?
Vyberal som medzi scott scale a procalibrom.
Ja vážim necelých 90kg a zatiaľ mi tie brzdy stačili...
Alebo ich hneď predaj a s malým doplatkom môžeš poriešiť lepšie(kukni tu na stránke bazár)
Podľa mňa neurobíš chybu ani s jedným.
Ja mam procaliber 9.6 niečo vyše roka a spokojnosť. Jazdím ale len ľahší terén, isospeed funguje tip top ?
Alebo ich hneď predaj a s malým doplatkom môžeš poriešiť lepšie(kukni tu na stránke bazár)
Ďakujem za info. Predsa ak To počujem spatnú vazbu od niekeho kto ma dany model je to najlepšie. Tak snaď by s mojou váhou 70kg nemal byť problem. Isospeed je dobrá vec, mam to na cesťaku Domane a je to poznať.
Nazdar... Moondraker Chrono mam druhy rok.. Najazdil som na ňom asi 2500km...Je to skvelý bike, môžem len odporučiť, karbónový rám tohto typu je super ci na cestách alebo pri jazde v teréne..Velky mínus by som akurát dal prehadzovačke SRAM SX... Často sa rozladuje a je ozaj umenie ho nastaviť... Reťaz vie občas krásne trhnut pri silnejšom zábere a tento problém majú viacerí s týmto SXkom... Takže pomaly do jazdím sezónu a určite idem do SRAM Gx, lebo na toto už nemám nervy... O strednej triede SRAM NX som počul že je to to iste ako SX..... Takze za mňa super bike, ale s tými prevodmi to treba vyšperkovat a investovať..
Ahojte. Chcem novy bajk, nasiel som tento , co by mi vyhovoval . Len vobec nepoznam vyrobcu Mondraker. A ani neviem ze by som niekoho stretol s bicyklom - od tohto vyrobcu. Ide mi o to aby to nebol len neaky co skupuje niekde s ciny a len nalepi svoje logo.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Ďakujem za info. Predsa ak To počujem spatnú vazbu od niekeho kto ma dany model je to najlepšie. Tak snaď by s mojou váhou 70kg nemal byť problem. Isospeed je dobrá vec, mam to na cesťaku Domane a je to poznať.
Na vymenu potrebujes specialny stahovak. Ja som daval vymenit prevodnik za par eur do servisu kedze na jednorazovy ukon sa mi neoplatilo kupovat kluc za 15e.
https://www.mtbiker.sk/shop/servis/naradie/stahovaky-na-stredy/stahovak-shimano-tlfc41.html
-7% Shimano TL-FC41 sťahovák matice prevodníka
11,09 € -7%
MOC 19,99 €Ak máš rád ťahanie do kopcov, tak pouvažuj o ovale. Ak by som mal novy bike, hneď by som do toho šiel.
Za seba poviem že by som do neho opäť kludne išiel, teraz mám slx/xt a rozdiel nevidim žiadny.
https://kubicasport.eu/mondraker-chrono-carbon-29-2022-dirty-whitecarbon
Tiez ma tato znacka zaujala. Neskutocne sa mi paci ten tvar ramu. Co ma ale odradza je sada Sram. Ale inak je to krasavec
Peter
-15% Mondraker Chrono DC 29 bicykel, graphite/desert grey/orange
1 099 € -15%
MOC 1 849 €