Treba mu každý príspevok mínuskovať a aspoň ich nebude vidno.
22.07.2022 - 06:31:30
01
Viem, že prílišné gramarenie prehýba rám a znižuje jazdný výkon cesťaku, ale to sa týka hlavne 90kg ľudí. Pri 45kg to zas tak hrozné nemôže byť.
Viem, že toto je téma ebajkov a čítajú jú hlavne ľudia, ktorích miláčikom je ebajk, na fb v téme elektrobicykel vidieť podľa fotiek, že všetci sú dosť svalnatí(viac ako priemer), preto je viac viditelné, že to vidia inak, keď niekto napíše o nedokonalostiach ebajkov. Ale netreba to tak brať prosím. Tie nedokonalosti existujú a aj keď má niekto ebajk ako miláčika, mal by ich priať bez nenávisti. Ďakujem. :)
22.07.2022 - 08:08:03
00
Ale nikto Ti tu o to nestojí, to Ti ešte stále nedocvaklo ???
22.07.2022 - 08:42:49
06
Dovolím si citovať klasika "Vám musí ***** chalani, vám fakt musí *****."
To je ako diskutovať s dezolátom, že lietadlá nesypú chemtrails, zem nie je plochá, covid nevymyslel Gates, alebo že Ukrajinu nenapadli Američania. Never ending story.
23.07.2022 - 00:08:59
03
Týmto svojím úžasným bonmotom si veci ale nijako nepomohol, takže si minul ďalšie 2 minúty svojho života rovnako zbytočne, ako my... :-D My to vieme, že Vuk je horší ako bumerang, ale človeku to jednoducho stále nedá, keď vidí tú paletu mentálneho zmätku v jednom človeku... ;-)
23.07.2022 - 08:40:42
01
Teraz  zase zbytočne píšete vy mimo témy a ešte používate vulgárne slová, z dôvodu emocií. Ak niekto zdatnejší má ebajk ako miláčika, nemal by sa rozčulovať že existujú aj ľudia, ktorí ho nenadvihnú.

Presviedčať ľudí o chemtrails a plochej zemi je hlúposť, ale ja píšem fakty. Mám 47kg, do výťahu bicykel nedám a z invalidky ho nezaplatím. Ebajk neodlepím od zeme, tak ako vy neodlepíte jawu 350. Ľudia sa na výhliadkách fotia s bicyklami nad hlavou. Pri ebajkoch taketo fotky skoro vôbec nevidieť.  Kúpil som 8kg za 550€ na 105ke 2x11 karbon vidla a všetky trasy som zvládol bez ťažkej námahy. Mal som možnosť aj celokarbon na ultegre za 850€, ale bolo to moc peňazí, keďže nepretekám a boli by drahšie náhradné komponenty.

A potom treba osvetu. Je smutné, keď ho kúpia ľudia nadšení z motora, bez toho, aby si ho vôbec vyskúšali a premysleli, či využijú jeho potenciál pri tej investícií. Tak ako kupujú fully, lebo očiam sa to páči, ma ho ich sused, v reklame sa prakticky klasické bicykle už ani nevyskytujú a potom prosia o tenšie plášte, lebo jazdia len asfalt.

Pred 2 rokmi:
IVAN: "Pišta chceš bicykel, predávam lacno za dvojku skoro nejazdený."
PIŠTA: "Aký?"
IVAN: "Elektrický"
PIŠTA: "Ja už bicykel mám a elektrický je pre mňa ťažký ani do výťahu by som ho nevpratal a nevyužil by som ho"
IVAN: "Škoda, a nevieš o niekom?"
PIŠTA: "Neviem Ivanček, čo už nejazdíš?"
IVAN: "Ale však nemám čas, žena furt niečo chce, prerábam chalupu, podlahu, okná, strechu, v sobotu idem na drevo a v garáži to zavadzia, však som bol na ňom iba 3x. Máme ešte 2 obyčajné, však si mi toho krosa kedysi opravoval pamätáš?"
PIŠTA: " To si ho dostal?"
IVAN: "Nie kúpil za 3 litre"
PIŠTA: "A to prečo len tak bez uváženia?"
IVAN: "Neviem, veľa ľudí ho kupuje, zaujal ma ten motor, ani pred krčmou ho nemôžem nechať. V záhrade máme čorkárov denne, aj kosačka dostala nohy"
PIŠTA: "A ako sa ti jazdilo?"
IVAN: "Nijak zvlášť, ako na bicykli, tie 2 obyčajné nám stačia"

(pozn. Ivan býva v okr. Nové Zámky)
23.07.2022 - 09:54:00
00
No nehovorím? Bumerang... OK, zopakujem posledný krát a už Ťa budem ignorovať, resp. aj v tejto demokratickej dobe hlasujem za ban... Takže opakujem predchádzajúce stanovisko: Nikto tu o Tvoje múdra nestojí (čo ešte nutne neznamená, že v pár drobnostiach nemáš pravdu), tak sa skús trochu (aspoň trochu) zamyslieť a prestať otravovať ľudí, (a dovolím si tvrdiť, že tu v e-fóre je to 99%) ktorých absolútne nezaujímaš a ktorým svojimi "postrehmi" nič neprinášaš, sorry... Howgh...
23.07.2022 - 10:20:07
05
Pokiaľ budu na e-fore písane len zaujaté jednostranné fakty v prospech ebajkov a umelo potlačované negatíva, niektorí ľudia môžu dopadnúť ako Ivan z NZ, opisaný v predchádzajúcom príspevku.
23.07.2022 - 10:36:51
01
:whew: :swear:
23.07.2022 - 11:29:03
00
Dovolím si citovať klasika "Vám musí ***** chalani, vám fakt musí *****."
To je ako diskutovať s dezolátom, že lietadlá nesypú chemtrails, zem nie je plochá, covid nevymyslel Gates, alebo že Ukrajinu nenapadli Američania. Never ending story.

Vidim, ze niekto uz absolvoval mnoho rozhovorov na (ne)uzitocne temy a ma skusenosti.
Nazgul a spol...nekrmte trolla. Troll je jedinec, zvacsa s nejakou mentalnou uchylkou, ktory potrebuje pre svoj zivot pozornost, Pozornost si ziskava "kontroverznymi' nazormi a trvanim na svojej pravde napriek tisickam dokazom, ktore ju vyvracaju.
Ako spravca fora s 30k uzivatelmi a skoro 20 rocnou historiou mozem zodpovedne prehlasit, ze trolla sa da zbavit jedinym moznym sposobom....ignorovat ho.
Troll sa nechce bavit sam so sebou a pri ignoracii rychlo straca zaujem. Pri hromadnej dokonca opust dane forum a presuva sa inde.
Zaroven povazujem za takmer nemozne zbavit sa ho tu, pretoze vzdy sa najde niekto kto na neho zareaguje a doda mu zsae energiu.
Týmto svojím úžasným bonmotom si veci ale nijako nepomohol, takže si minul ďalšie 2 minúty svojho života rovnako zbytočne, ako my... :-D My to vieme, že Vuk je horší ako bumerang, ale človeku to jednoducho stále nedá, keď vidí tú paletu mentálneho zmätku v jednom človeku... ;-)

Tento pocit doverne poznam, ale da sa tomu nutkaniu odolat...ale chce to silnu volu. :muscle:
23.07.2022 - 12:25:55
03
https://cs.m.wikipedia.org/wiki/Troll_(internet)

To na mňa vôbec nesedí. Nerobím nič s úmyslom vytvárať hádky a sám nemám emócie, aby som sa mohol na vás smiať alebo nadávať. Iba píšem aj dopľnujúce fakty, na čo si dať pozor pri kúpe, keď vidím toľko ľudí, ktorí si nevybrali pre nich ideálnejši bicykel. Podnikateľ, keď do niečoho investuje, počíta s tým aby to využil na 100% a neboli to vyhodené peniaze. Toto pravidlo u zákazníkov často neplatí, kúpia to čo majú iní. Davová psychóza je u emočných ľudí nakazlivá a dokážu veriť konšpiráciam.

Pravda je vždy najlepšia, pre ňu sa nikdy nezamotáme do lži.  Ja osobne píšem len zo svojich skúseností. Ebajk je naozaj ťažký, cenovo drahší a treba ho nabíjať.  Silno zaujatí ľudia si nepripustia že bicykel môže mať aj nevýhody. Tým sami sebe škodia na žalúdočné vredy, ak sa nenaučia vypočuť aj iné fakty, ktoré sú pravdivé.

Svalnatý bohatý chlap bývajúci v dome s garážou, ktorý vymenil spaľovacie enduro za ebajk a najazdí 10 000km za rok, alebo 130kg pán s 3x operovaným kolenom, si musí uvedomiť, že stále je veľká početná skupina ľudí, ktorí majú iné podmienky.
Vo fb skupine 80% ľudí má rovnaké skúsenosti s ebajkmi ako ja. Nikto tam nikomu nepíše o trolloch. 

Troll môže byť aj osoba, ktorá si vybíja zlosť na tom že kupila ebajk a potom zistila, že to boli vyhodené peniaze, keď sadla aj na iné bicykle na ktorých visela cenovka 699€ a nie 2999€ a jazdu zvládla v pohode bez nabijania a jeeej aké je to ľahké. Kúpiť na rovnú asfaltku 25kg enduro ebajk, len preto, že to vyzerá mohutne a pohodlne a potom presadnúť na 11kg s tenkými plašťami, keď už doma je zaplatený ebajk.
23.07.2022 - 13:40:23
00
Pre mňa je bicykel Božský vynález, len musí byť lahulinký ako pierko. Jazda je potom oveľa príjemnejšia a potom mám veľkú chuť bicyklovať.

Jednoducho niečo 15-kilové kazí dojem z bicyklovania ešte predtým, než naň vôbec vysadnem.

Ak by bol ťažký cítim bolesť v chrbtici a všetko to zápasenie s nim odoberá energiu a pocit z jazdy, akoby som mal na zadnom nosiči 25kg vreco cementu. Rovnaký pocit budete mať keď jazdíte na 15kg bicykli a vymeníte ho za 8kg. Ten pocit je neopísatelný. Neviem či niekedy vôbec také ebajky budú a v normalnej cene 1000€.

Motocykel napriek obrovskému výkonu je nepohodlný. Cesťáčik si opriem o nohu keď stojím na červenej a ani ho necítim. Je jednoduchšia jazda na ňom, náklon do strany, nadhodenie zadného kolesa keď sa chcem obrátiť, jednoduchšia technická jazda, zavesenie na stenu, opretie niekde o strom jednou rukou tak aby nespadol, prevrátenie pri oprave defektu, nosenie po schodoch...
23.07.2022 - 22:10:57
00
Štefan, presne viem ako sa cítiš! Všetko toto aj mňa vytáča a ešte mám niekedy aj pocit, že ma niekto sleduje. Teba nie? :lol:
Príloha:
20220723_222333.jpg
23.07.2022 - 22:58:46
01
Ani nie. Ale mám jednu konštruktívnu otázku. Ak by som mal cestný ebajk ako jediný bicykel, dokážem cez zimu na ňom šlapať v cyklotrenažeri? Ďakujem.
https://www.mtbiker.sk/shop/cyklotrenazery/trenazery/force-basic-magnetic-400-w-fe-trenazer.html

23.07.2022 - 23:03:49
00
Na to, čo tu prezentuješ, by si mal mať o ebajkoch prehľad, takže je táto otázka viac ako zvláštna, ale zas konečne prvá konštruktívna... Áno, samozrejme, že môžeš, veď geometriou je to cestný bicykel ako každý iný... Akurát konkrétne pri tomto type trenažéra budeš možno ešte potrebovať redukciu na RU, ale to je záležitosť pár Eur... Väčšina ebajkov (aj cestných) má pevné osi... Pokiaľ by to bol zadný motor, tak by to mohol malý problém byť, ale to jednoducho vyriešiš náhradným zadným kolesom bez motora - tým získaš možnosť jazdiť aj vonku ako s klasickým bicyklom... A máš 2 v 1...
24.07.2022 - 09:52:25
00
keyboard_arrow_up