Funguje to aj na trailoch?
05.08.2022 - 22:39:51
00
nie, prilis pomale

Jaroh Viem kam smerujes, ale drzis to opat zo zleho konca. Kazda informacia je dobra. Ked si myslis, ze to ze vies aka zakruta pride je len na to aby si isiel rychlejsie, preco nejazdis v noci na kratke svetla a nejdes 20km/h ved aj to by na vacsinu zakrut stacilo. Alebo este lepsie zavri oci uplne to nebudes mat vobec ziadnu informaciu aka cesta je pred tebopu a mozes tomu prisposobit rychlost = stat. Zabudas ze prvotnym zmyslom vozidla je sa niekam dostat rychlejsie ako peso. Ak stratis moznost sa presuvat rychlejsie, tak samotna podstata vozidla stratila zmysel. Cielom je rychlejsie a zaroven bezpecnejsie. Pomalsie a bezpecnejsie je lahko staci zastavit a je to bezpecne takmer uplne.

Skor by mal niekto urobit dron co dokaze letiet pred autom a informovat o prekazkach a podmienkach na ceste v predstihu minut a data vhoden premietat na predne sklo. Termokamera, viditelne spektrum, teplota vozovky, odraz svetla = povrch.... Samozrejme zoradene podla priorit a podane vhodne vodicovi. To by bol prinos pre bezpecnost, nie zonove meranie rychlosti.
05.08.2022 - 23:17:39
01
Som rad ze sa tu nasoo viac ludi co vedia navigaciu pouzivat aj na taketo lepsie info o tom co ich caka… ako uz bolo spomenute clovek vie dopredu odhadnut ako asi bude musiet brzdit… a tie waze mapy maju tie zakruty fakt vcelku presne pozakreslovane :)

Uz oen ta vseobecna info napriklad na cestach ktore nepoznas ze ci je to pozvolna zakruta alebo 90 alebo 180 stupnova velmi pomoze…

A taktiez ako uz bolo spomenute ked sa pred tebou niekto vlecie… vopred vidis kde bude rovinka a vies sa pripravit a cakat na to ze tam moze byt moznost na predbiehanie :)

Dalsia vec su alerty… vytlky, odstavene vozidla, nehody, kolony….

To vsetko tiez prispieva k plynulosti jazdy….

Jaroh nie, nepotrebujem apku ktora mi hovory kedy brzdit a kedy akcelerovat ale podla toho co vidim pred sebou a zaroven v mape si viem vydedukovat akou zhruba rychlostou bude ta zakruta prejazdna :)

Ono aj ked ides bez mapy tak len dedukujes podla skusenosti akou rychlostou budes cca moct zakrutu prejst… tak preco si nepomoct mapou? Ziskat info navyse o prichadzajucej zakrute je len bonus :)

Navyse mam auto ktoremu trva rozbeh aj na 100vku fakt pol hodinu takze u mna plati dvojnasobne ze plynulost jazdy je potrebna ?
06.08.2022 - 05:36:48
00
Iste ste si všimli že sa zvolebnieva, všade cítiť asfalt a rezaná betónová dlažba. Ale idem sa posťažovať na jeden paradox. V Trstenej v jednej časti rodinnej zástavby rekonštruovali chodníky, dávali peknú zámkovú dlažbu. Tak ako vždy sú hneď zabraté zaparkovanými autami, lebo niekomu je na príťaž parkovať vo dvore na súkromnom pozemku. Tie chodníky isto nie sú budované aby vydržali zaparkované auta, taktiež chodcom ostáva asi 10 cm priestoru na prejdenie (klasický užší chodník kde sa majú "problém" obísť 2 tučnejší ľudia :) ) čo je celkom paradox - opravím chodníky aby tam mohli parkovať auta. Vlastne z verejných peňazí majú ľudia krajšie parkovanie a chodec nech ide tou rozbitou cestou (ktorú možno budú opravovať na konci ďalšieho volebného obdobia :lol: ) Prečo ľudia všade autami zaberajú verejný priestor a pozemky majú prázdne alebo zarastené trávou. A ak má tak malý pozemok, tak nech si nekupuje 3 auta, pričom ani to jedno z nich nedá do svojho prázdneho dvora...

Ja by som dal všetky tie auta odtiahnuť na zberné parkovisko s mastným poplatkom, by sa naučili móresom!
10.08.2022 - 17:00:44
07
@Kenai & Zipsik som nevedel, ze nove navigacie uz su schopne zobrazit aj prekazky na ceste. Je sice pekne, ze podl navigacie vies ako vyzera zkruta - ale furt nevies, ci v nej nie je padnuty strom, nestoji tam pokazene auto, nebeha po ceste srnka a pod.. takze ta informacia je sice pekna, ale furt musis ist len tak rychlo, aby si vedel zareagovat na neocakavanu udalost...
10.08.2022 - 17:11:22
01
milos21 napísal:
Iste ste si všimli že sa zvolebnieva, všade cítiť asfalt a rezaná betónová dlažba. Ale idem sa posťažovať na jeden paradox.....


ak to neni vyznacene ako parkovisko, tak zavoalt zandare... a po par razoch sa naucia
10.08.2022 - 17:19:47
03
sak šandar tam ma najviac autoch na ulici
10.08.2022 - 17:27:56
01
Otazka do pelena a moderatora:
Tema ma naozv Skúsenosti s vodičmi.
Vodic je podla zakona aj ten kto vedie nemotorove vozidlo. Cize cyklista = vodic.
Nedavno moj prispevok o cyklistovi bol z tejto temy vymazany z dovodu OT.
Preto bud premenujte temu na skusenosti s autickarmi alebo plechovkarmi....
alebo akceptujte aj pozorovania spravania vodicov nemotorovych vozidiel = cyklistov
Nemyslim si ze tema "Ti, co kazia meno normalnym cyklistom" je vhodna na pisanie skusenosti s cyklistami na kolko spominany ciklista nikomu meno nekazil. Tam by to bol OT urcite.
10.08.2022 - 17:28:52
04
Muso napísal:
@Kenai & Zipsik som nevedel, ze nove navigacie uz su schopne zobrazit aj prekazky na ceste. Je sice pekne, ze podl navigacie vies ako vyzera zkruta - ale furt nevies, ci v nej nie je padnuty strom, nestoji tam pokazene auto, nebeha po ceste srnka a pod.. takze ta informacia je sice pekna, ale furt musis ist len tak rychlo, aby si vedel zareagovat na neocakavanu udalost...

Ale Waze skutocne upozornuje na prekazky na ceste a odstavene auta :) A zaroven, opakujem sa, nik tu netvrdi, ze ked ziska predstavu o tvare cesty za zakrutou, prestane jazdit tak, aby vedel reagovat na neocakavanu udalost.
10.08.2022 - 17:35:59
05
milos21 napísal:
...
Ja by som dal všetky tie auta odtiahnuť na zberné parkovisko s mastným poplatkom, by sa naučili móresom!

Aj si nieco preto to urobil? Napriklad nafotit a poslat podnet na policiu...
10.08.2022 - 17:37:00
00
Aby to správne pochopili aj menej zorientovaní ľudia:

Zoidberg napísal:
Ale Waze skutocne upozornuje na prekazky na ceste a odstavene auta :)


... v prípade, že ich nahlási potrebný počet vodičov. Ak prekážku na ceste alebo odstavené auto nikto nenahlási alebo nahlási iba malý počet vodičov (neviem, aký je tam limit), tak Waze samozrejme na ne nemôže upozorniť.
10.08.2022 - 19:03:34
10
Kenai napísal:
Mas svoj nazor ja svoj. Na apex nezabudnem lebo to je ako by som ti povedal, ze zabudni ktora brzda na biku je zadna, alebo ze na ktoru stranu mas tocit pedale. Ci mas na ceste rezervu 5m alebo 5cm aj tak sa da jazdit nejaka stopa, inak to ani nejde. Teoria vedenia vozidla sa neobmedzuje len na to kadial ides, ale je to aj o brzdeni, pruzeni, rozhlade, drzani volantu, radeni, plyne..... atd. Mas uzku cestu len na sirku auta OK, nemozes na plno vyuzit idealnu stpu OK, ale este stale mozes robit 100 veci zle alebo dobre. A este moes vies motorku alebo bicykel a tam mas moznost ist late apex vzdy. Stopa bol len lahko pochopitelny a vysvetlitelny priklad preco sa vodici objavuju v protismere, ked to neplanuju. Na co sa tu niekto stazoval. Ani zdaleko to nie je prapodstata vsetkeho zleho.
No a potom je tu este samotne vozidlo: nove auta a specialne SUV permanente zlyhavaju v losom teste ziada elektronika to nezachrani. Ale ked si blbost kupis, nes si nasledky i ked to spada tiez do kategorie lebo lepsie nevie.

Este raz. Ta cesta je siroka ako auto. Zabudni uz konecne na apex :) . Neplet do toho motorku ani nic ine. Upozornil som ta na to, ze teoretizovanie o apexe nema zmysel ani v premavke a natoz v tomto pripade. Takze to akceptuj a nevykrucaj sa.
10.08.2022 - 19:38:14
01
Zipsik napísal:
Zakrutu co by ma prekvapila uz par rokov nepoznam :) odkedy som zacal jazdit s waze a pouzivam ho vazne ori kazdej jazde tak vcelku pekne vidim aka zakruta ma caka :)

Skus znovu za 20-30 rokov, uvidime :) Este si mlady a svet je gombicka. Casom ta prekvapi vselico. A prezradim ti dopredu, ze to moze byt nieco ine, ako cakas. Napr. starnutie :D
10.08.2022 - 19:40:41
02
Jaroh napísal:
Prosim, vysvetli mi tu logiku. Čo vyplýva z toho, ze "vieš, aká zakruta ťa čaká"? Že do nej vojdeš rýchlejšie, než ako keby si ten Waze nemal?

Cumis do mobilu a nie pred seba predsa :D .. a ides ako na nintendo .. ovladac v ruke a tocis. Co by ta malo prekvapit, ze :D
10.08.2022 - 19:42:23
04
Jezus napísal:
Je to velmi uzitocne na okreske ktoru nepoznam, dvojnasobne v noci na okreske ktoru nepoznam a trojnasobne na horskom priechode v noci ktory nepoznam.

Sorry, to mozno tak, ked je hmla a prd vidis, ale chces valit 90. Ak ides ako clovek, nepotrebujes ziadnu navigaciu, aby si vedel soferovat. To len ak chces fakt letiet co to da. Vo vyseldku usetris 1 minutu. A staci jedna kaluz cohokolvek a uz domov nedojdes zdravy. Akoze to fakt je problem soferovat v noci na neznamej okreske ? Spomalit na primeranu rychlost ? CI jazdite bez svetiel, alebo ako ?
10.08.2022 - 19:47:13
03

Výber z produktov

Prejsť do shopu (Príslušenstvo / Svetlá)
keyboard_arrow_up