eCT81 napísal:
Ja dúfam že po dolikvidovaní tradičných zbraní a demoralizácii vojakov vznikne VELIKAJA občianska vojna ktorá vyprodukuje viac prezidentských kancelárii ako v bývalej Juhoslávii.

Všetku energiu a um musíme venovať tomu aby sa tak stalo čo najskôr.
Predpokladám že uź niekoľko profesionálnych analitikov usilovne pracuje na tom do ktorého miesta a komu treba poslať splachovacie záchody zadarmo.

Do šľaka stále kliknem na citovať namiesto editovať. Dúfam že po operácii šedeho zákalu sa zlepším.
13.08.2022 - 11:21:02
01
som zvedavý,ako toto dopadne-použije pán 363 svoj paragraf,aby ochránil skorumpovaných Smerákov:
11:49
|
Domov
Fico sa obrátil na generálneho prokurátora, chce využiť paragraf 363

Fico a Kaliňák sa obrátil na generálneho prokurátora, chce využiť paragraf 363. Expremiér a exminister vnútra sa obrátili na Žilinku pre svoje obvinenie v kauze Súmrak.

Fico o tom informoval na tlačovej konferencii s tým, že im špeciálna prokuratúra zamietla sťažnosti proti uzneseniu o vznesení obvinenia. Kritizoval tiež policajného prezidenta Štefana Hamrana, ktorý podľa neho kryje zločincov na NAKA. (TASR)

Čítajte viac: https://www.sme.sk/minuta/22983583/fico-sa-obratil-na-generalneho-prokuratora-chce-vyuzit-paragraf-363
13.08.2022 - 11:57:22
00
cokupit napísal:
Co si predstavujes pod "riesenim demografie"?

Predpokladajme pre začiatok že to isté čo Ty ( asi málo mladých pracovných síl na uživenie veľa dôchodcov ) ale chcel by som vedieť ako s tým bojujú Japonci keď že tvrdíš že sú úspešný.
"A co sa tyka demografie. Japonci s tym bojuju uz davno a celkom uspesne "

Berú migrantov ?
Dávajú malé dôchodky ?
Do dôchodku môžu ísť až v 85 rokoch ?
.......?
?.

Ja naozaj neviem ale Ty zrejme áno.
13.08.2022 - 16:16:18
00
https://zastavme363.sk/
13.08.2022 - 16:53:28
11
eCT81 napísal:
... Dúfam že po operácii šedeho zákalu sa zlepším.


To veľa vecí vysvetľuje.
13.08.2022 - 17:17:29
04
mikhail napísal:
Ono naše školstvo to je na samostatnú tému. Úroveň hrozne upadá už aj na základných školách je kvalita biedna. Čo vidieť na tom, že rodičia sa snažia dostať deti na ZŠ, ktoré ešte držia určitý štandard. Prakticky už nemáme kvalitné odborné školstvo. Zato máme kopec gymnázií a VŠ humanitných smerov, z ktorých by som bez mihnutia oka polovicu zrušil a vôbec by nám nechýbali, pretože tam nie je žiadna, ale fakt že žiadna pridaná hodnota a kvalita.

Ja si zase myslim, ze praveze keby vacsina populacie ovladala "humanitne" predmety poriadne kam asi zaradujes napr. ekonomiu, nauku o spolocnosti a trebars taku historiu, tak by volicov stran typu SMER, vselijake kotlety a podobne bol ooovela mensi.

Preco? Pretoze by rozumeli zakladnym ekonomickym vztahom, vedeli by historiu dost na to, aby neverili kadejakym bludom a rozumeli by napr. principu delenia moci v state a vnutornej suverenity v state a by chapali, ako korupcia toto narusa a ake nebezpecne to je a mnoho inych veci.

Podla mna je to daleko dolezitejsie nez tlacenie s,p,d,f orbitalov do hlav, resp. rozne vzorce na kmitanie a vlnenie vo fyzike a podobne. Nepodcenujem vyznam prirodovnednych vied ale mam pocit, akokeby ludia s prirodovednym vzdelanim si neuvedomovali ich prinos, pricom prinos spolocenskych vied je pre bezneho cloveka daleko vyssi v praktickom zivote ako napriklad principy redukcie a oxidacie v anorganickej chemii. Prepac, musel som si ulavit :-)
13.08.2022 - 18:57:07
05
eCT81 napísal:
Predpokladajme pre začiatok že to isté čo Ty ( asi málo mladých pracovných síl na uživenie veľa dôchodcov ) ale chcel by som vedieť ako s tým bojujú Japonci keď že tvrdíš že sú úspešný.
"A co sa tyka demografie. Japonci s tym bojuju uz davno a celkom uspesne "

Berú migrantov ?
Dávajú malé dôchodky ?
Do dôchodku môžu ísť až v 85 rokoch ?
.......?
?.

Ja naozaj neviem ale Ty zrejme áno.


Tu je nieco k ich dochodkovemu systemu https://www.pensionfundsonline.co.uk/content/country-profiles/japan/103

Migrantov praveze takmer vobec neberu. Vysku neviem, neskoro nejdu. Na rozdiel od nas si na dochodky uz par generacii sporia. Priebezny system aka prvy pilier je neudrzatelny nezmysel. My sme na to neprisli doteraz. Rozumne krajiny maju dochodkove fondy uz desatrocia. Kym nepochopime, ze dochodky budeme mat z toho co si za zivot nasporime a zarobime a ze je to nasa zodpovednost a nie povinnost "statu", tak budeme stale iba natahovat ruky a volit zmrdov.

Ps prve 4 Zuzky su konecne na Ukrajine, drzte sa baby.
13.08.2022 - 19:23:09
02
vovov svet sa rozpadá. :o:

https://businessnews24.cz/kazachstan-obejde-rusko-bude-prodavat-ropu-pres-azerbajdzansky-ropovod/
13.08.2022 - 19:30:25
03
Len kúsok k školstvu, ktoré sa tu spomínalo vyššie:

Ja som učiteľ v nemocnici (žiaci ZŠ aj ŠZŠ), teda je to niečo iné ako v bežnej ZŠ. Nie som originál vyštudovaný pedagóg, ale samozrejme som si vzdelanie musel doplniť, aby som mal v tejto zaprdenej Kremnici nejakú prácu. Mám dobrý prehľad, čo sa učí, pretože vyučujem všetky predmety.

Osobne si nemyslím, že by naše školstvo bolo až tak tragické, len sa musí prispôsobiť lepšie 21. storočiu. Zamerať sa viac na individualitu žiaka, viac možno poňať vyučovanie zážitkovo, rozvíjať samostatné myslenie atď. A hlavne zaplatiť učiteľov tak, aby to chceli robiť kvalitní ľudia, pretože práve tých je žalostne málo...

Fakt nenávidím, keď ide niekto vykrikovať, že veď máme 2 mesiace prázdniny a pod. V pohode, vymením ich za plat, ktorý plne rešpektuje to, aké vzdelanie musím mať, akú mám zodpovednosť za žiakov, ako ich musím pripraviť alebo, že sa musím (ale aj chcem) neustále vzdelávať, okrem toho robiť aj kopu nepedagogických vecí. V tomto štáte sa spravili z učiteľov fackovací panáci, ktorí sú na jednej strane fackovaní štátom a na druhej rodičmi a žiakmi.

Plat etablovaného učiteľa na ZŠ s 5 ročnou praxou je dnes v čistom cez 800 euro. Je toto niečo, čo by mohli ľudia závidieť? Vážne si niekto myslí, že za tieto choré peniaze pôjde niekto robiť niekde v Bratislave do školstva?

A tiež nesúhlasím, že by sme sa to mali zamerať na prírodovedné predmety. Nie, malo by to byť vyvážené. Napr. Náuka o spoločnosti je predmet, ktorý je braný ako niečo navyše, čo nikoho nebaví, pritom vlastne dáva pohľad na to, ako funguje naša spoločnosť. Áno, je priveľa humanitných odborov, ktoré produkujú kopu ľudí, ktorí si spravia školu len kvôli titulu, ale nerobme si ilúzie, že všetci títo by inak študovali na Matfyze. Vysoké školstvo treba zefektívniť, to je jasné...
13.08.2022 - 20:02:37
315
Američania a EU stále nepochopili prečo sa švábom hovorí Rusi a prečo sankcie nezaberú. Krajina kde čo sa nerozkradlo išlo na zbrojenie a ešte aj z toho sa polovica rozkradla, dokázala ušetriť 600 mld USD a majú minimálny zahraničný dlh. Oni sú po generácie naučení nemať čo žrať. Oni naozaj prežijú bez peňazí z EU za plyn a ropu. Znepokojilo by ich, keby museli každý deň dávať vyhlásenie, že im samovybuchlo nejaké letisko alebo muničák. Lenže to USA nechcú, preto im nedodajú moc účinných zbraní. Rus sa ale vyhladovať nedá.
https://youtu.be/VDXJtYmPz5g?t=112
14.08.2022 - 00:58:17
00
rusák nemá spojencov,určite nie čínu ani irán.nikto si kvôli nim nebude špiniť ruky.čína potrebuje vyvážať na západ a irán novú j. dohodu lebo inak skončili.
14.08.2022 - 02:45:38
00
CykloTRON

Ja som čistý technokrat ale pokiaľ by sa v dejepise nebodaj vyučovala aj kauzalita a dokazovanie tj napr. zamýšľanie sa nad príčinou a hľadanie príčin prečo napr. SSSR oslobodil Slovensko , prečo pred vojnou a na začiatku vojny pomáhal Nemcom , ........tak by som s Tebou mohol aj súhlasiť. Pokiaľ sa tam vyučujú len mená a dátumy podobne ako v súťažných kvízoch a nehľadajú sa príčiny a súvislosti tak napr. bez povinnej matiky na stredných školách môžme síce do žiakov natlačiť že dobro je na inej strane ako voľakedy ale keď tomu nebudú rozumieť že prečo tak ich prvý manipulátor presvedčí o opaku pretože len v prírodovedných vedách sa žiaci učia hľadať súvislosti a dôkazy.
Práve pri tom sa trénuje nie len logické myslenie ale aj trpezlivosť, dôslednosť, priznanie si chýb čo v konečnom dôsledku eliminuje množstvo neúplných informácií čiže dezinformácií.

Koľko krát ste na dejepise alebo v súťaži duel počuli otázku Prečo ?

Mimochodom v dnešnej dobe je podľa mňa vedomosť o H2 užitočnejšia ako to kto to bol Ezop.

cokupit
Samozodpovednosť za dôchodok samozrejme uznávam ale ma štve že z peniažkov v banke sa nám stávajú papieriky. Hold tam kde sa rúbe les (mafianske peniaze) padajú aj triesky (úspory dôchodcov).
14.08.2022 - 06:45:55
01
Uz som zo skol davno prec tak mozno nemam prehlad, ale ja osobne som sa na zakladnej a strednej absolutne nic neucil o financiach a zakladnej financnej gramotnosti. Ani o prave a svojich pravach a povinnostiach. O kritickom mysleni tiez nic, na dejepise som sa tesil na ww2 a brali sme ju presne JEDNU vyucovaciu hodinu. Mladsie dejiny vobec ziadne.

Imho to je mnohogeneracny ciel. Presne takych volicov politici potrebuju. Vidim to denno denne, ludia su strateni v zakladnych veciach, pri 10% inflacii si "sporia" v banke. Nechavaju sa klamat a okradat bez toho, aby o tom vobec vedeli, nieto sa este branili. Poslat 110tisic americkemu vojakovi je velka sranda, ale takto myslia desattisice ludi. Ved to najlepsie vidiet pri volbach.
To, ze sme medzi najblbsimi v eu z pohladu dezinformacii nie je vobec ziadne prekvapenie, naopak.
14.08.2022 - 07:31:40
05
Ako idú rusácke ku.vy zachraňovať a rozvíjať UA.
https://twitter.com/JuliaDavisNews/status/1558544508404617222
14.08.2022 - 07:46:39
00
Joe70 napísal:
Američania a EU stále nepochopili prečo sa švábom hovorí Rusi a prečo sankcie nezaberú. Krajina kde čo sa nerozkradlo išlo na zbrojenie a ešte aj z toho sa polovica rozkradla, dokázala ušetriť 600 mld USD a majú minimálny zahraničný dlh. Oni sú po generácie naučení nemať čo žrať. Oni naozaj prežijú bez peňazí z EU za plyn a ropu. Znepokojilo by ich, keby museli každý deň dávať vyhlásenie, že im samovybuchlo nejaké letisko alebo muničák. Lenže to USA nechcú, preto im nedodajú moc účinných zbraní. Rus sa ale vyhladovať nedá.
https://youtu.be/VDXJtYmPz5g?t=112

Toto čo píšeš platilo kedysi. Resp. platí pre zaostalé oblasti a dediny ďaleko od Moskvy. Dnes sú rusi vo veľkých mestách zvyknutí na dostatok, plné obchody, pohodlie a blahobyt. Títo zatiaľ nepocítili naplno dopady sankcií a ani vojny. O príbuzných zatiaľ prichádzajú chudobné regióny.
14.08.2022 - 07:57:32
07

Výber z produktov

Prejsť do shopu
keyboard_arrow_up