Vies dat odkaz na VZN, ktora by zakazovala jazdu na bicykli v priestore volneho pohybu psov ?

Hento je inak dost nestastne riesenie volneho vybehu. Nie je nijak ohranicene, a pes moze vybehnut trebars aj na cyklochodnik a tam niekoho kusnut...
25.09.2022 - 22:07:32
01
ano to je uz potom problem majitela a nestastne je to ze sa to nepreznacilo po tom ako sa vybudovala elektricka lebo to preseklo tu plochu na 3 casti, dovtedy to znacenie bolo postacujuce kedze sa chodilo presne okolo tych znaciek a najazd na stary most mal pesiu lavku len na protistrane takze ani cyklistov to netahalo do vybehu
25.09.2022 - 22:15:32
00
Ok dobre vediet ze to je oznacene nikdy som si to nevsimol ale tu VZN by som aj ja bol zvedavy ako dodas ;) apropo ked ta kusne pes plati zakon a tusim aj tresna zodpovednost a to aj ked si priamo v ohradenom vybehu.....a stale si neodpisal preco stoja a nadavaju zrovna na tej cesticke ked priamo na trave o 40cm dalej je vsetko v poriadku a ku ziadnemu stretu neprichadza? A ani k tej cyklotrase si sa nevyhadril..... Hej je to o vzajomnej tolerancii....
25.09.2022 - 22:22:00
00
ked pes napadne psa alebo cloveka vo vybehu je to o inom ako ked cyklista ide do vybehu kde sa to berie ako provokacia psa cize stale ma zodpovednost majitel ale je tam posudzovana miera zavinenia a toto sa hodnoti ako provokacia kedze volny vybeh znamena vymedzeny volny pohyb psa a teda ten kto tam vstupuje si je vedomi toho ako sa ma spravat a ze jazda na bicykli moze vyvolat reakciu. Potom je to uz len na pravnikovi kto ma lepsieho.

Preco stoja no je to asi frustracia z arogantnosti cyklistov inak ti to vysvetlit neviem ale to ako to prezentujes to je presne ta cyklisticka arogancia o ktorej hovorim. Ides do priestoru kde nemas co robit a tebe sa maju uhybat z cesticky ktoru si tam sami vytvorili to je asi taka logika ze ja sa pojdem prechadzat na singletrack a ked dakto pojde tak sa ho spytam ze ci ma nemoze obist ci tam ma malo miesta.
A co k cyklotrase sa mam presne vyjadrit ? Proste toto ma fascinuje miesto toho aby si respektoval pravidla kukas na ostatnych, zacni chodit na cervenu sak aj iny obcas prefrcia.
25.09.2022 - 22:38:17
00
A kde je ohranicenie toho volneho vybehu? Lebo to podla mna nie je az po elektricku. Btw ten vyslapany chodnik nie je vyslapany ale vyjazdeny od bikov. Jazdi sa to uz snad od doby kamennej este tam elektricky ani len neplanovali a ziadna tabula o volnom vybehu tam nebola. A ja som tiez zazil psickarov ktori just musia chodit po tej uzkej cesticke lebo su ako ovce. Naucili ich ze za ma chodit po cesticke tak chodia. Aj ked vencia psa. Ved pre takych su v Ikea sipky na zemi aby vedeli vobec chodit. Navyse to pokracuje aj dalej smerom az ku kauflandu kde sa psickari stretavaju a nahanaji psikovov. Na mna tam uz postvali nejakych ked som isiel okolo, este aj kopec nadavok co som si vypocul ako si dovolujem jazdit tam kde oni si vencia. Ja som mal tiez psov a obcas este s jednym chodime ale nedovolil by som si ho pustit na volno tam kde su ludia aj ked je to len yorkshir. Navyse to vidam aj v lese a ked ich upozornim ze v lese nesmie mat psa na volno tak to je zas picungu
25.09.2022 - 22:49:33
00
No ved aj na biku sa da ist po trave, obzvlast na mtb ci graveli...aj ked asi niektori to beru ako zaminovane uzemie :)
25.09.2022 - 22:55:15
03
Vobec nerozumies o com pisem, za prve to nie je cyklotrasa ale zmiesany chodnik ci ako sa to presne vola za druhe volny vybeh psov je vsade kde nie je zakazany, ale to neznamena ze tam nemoze cyklista to neviem kde si si toto osvojil....za tretie podporujes aroganciu psickarov a odsudzujes aroganciu cyklistov.... a za stvrte ako som to rychlo zbehol treba dat podnet na samospravu ci taketo oznacenie nie je nahodou v rozpore so zakonom kde je jasne dane ze mozu oznacovat len to kde je zakaz vodit psa a nie kde to je povolene.....na singletracku sa tiez obchadzaju cyklisti bezne ale tiez je tam obcas kus arogancie..... namiesto predchadzaniu konfliktom ich ty napriklad jasne vyvolavas.....dopadne to nakoniec tak, ze tam capnu tabulu zakaz vodit psov a potom co? Vzajomna tolerancia a respekt je zaklad ak chyba nepohneme sa nikam......
25.09.2022 - 22:55:19
02
Bod 2 mas zle. Podla VZN je povinne mat psa na vodzke okrem miest kde je povoleny volny vybeh. Problem je ze vela tychto miest nie je vymedzenych a je to len blba cedula zapichnuta v trave.
25.09.2022 - 23:08:18
00
no to sa mylis ja tam byvam cely zivot to jest od 1985 vnimam to tam od 90 rokov a teda od 94 to je oznacene ako vybeh a cyklisti tam dosli podstatne neskor ked sa upravilo okolie chorvatskeho ramena, ta cesticka je venciaca nie bicyklova hlavne sa zmenila s prichodom elektricky stara uz je zarastena a ta vrchna co ide okolo telekomunikacnej sachty z 2sv tak ta vznikla az elektrickou.

A v lese moze byt pes navolno do 50m zalezi ktory zakon kukas lebo su 2a trosku si protirecia. Ale neriesme to prispevok bol o arogancii ktoru popisujem hore nie o tom ze aj ostatny su dilinovia.

Estimator:
nie tu sa bavime o 2 veciach o VZN a o tom ze toto je oficialne oznacene ako volny vybeh = to je ako provnavat cervenu znacku so singletrackom, zatial co na cervenej je zmiesany pohyb na singlaci to asi nebude ok.
Kde podporujem aroganciu psickarov, hovorim o frustracii, presne pre to ze je to vybeh je to oznacene ako vybeh a napriek tomu ze ta niekolko krat na to upozornili stale tade jazdis a si smutny ze ti neuhnu.
Tym singlacom som nemyslel cylkista cyklista ale ze sa tam pojdem prechadzat ako chodec a spytam sa ze ci nemas dost miesta na uhnutie.
Oznacenie volny vybeh psa je prave naopak v sulade s VZN prave koli spominanemu vseobecnemu volnemu pohybu kde zacali samospravy davat vseobecny zakaz ktory prave nebol v sulade sa to upravilo a prikazuje obciam ak daju zakaz pohybu ze musia jednoznacne vyznacit miesta ktore su na takyto pohyb urcene a je tam potom daka norma ktora urcuje m2
Zakaz tam necapnu prave mesto vie o probleme s cyklistami a povodne riesenie bolo dat tam hliadku mestskej policie ktora by cyklistov prevychovavala ale potom sa to zakoncilo ze s dokoncenim elektricky sa ten uzol dako cely prerobi a mal by zamedzit pohybu cyklistov, teraz ako je to tam rozkopane sa to trosku zredukovalo lebo uz to tak jednoznacne netaha na travu, chvilku sa uvazovalo o potiahnuti toho zabradlia od elekriciek az po uroven autobusovej zastavky cize nie psickari ale cyklisti tu tahaju za kratsi koniec
25.09.2022 - 23:08:47
00
No tak mi povedz odkial pokial siaha volny vybeh. Lebo jedine co tam je ako volny vybeh je jedna zatlcena znacka uprostred luky bez akehokolvek oznacenia smeru a rozsahu.
Som nevedel ze psickari vencia psov stale v jednom smere len hore a dole a stale po uplne identickej trase po luke az ju vyslapu. Asi nechcu slapat po tych hovnach co nechavaju ich milackovia ktore oni nezbieraju.
26.09.2022 - 00:29:38
00
tamten usek cyklotrasy medzi Bosakovou a Nam. hraniciarov byva permanentne preplneny, a to vsetkymi moznymi dopravnymi prostriedkami, plus chodci, plus bezci, plus kociky... a pritom je to strasne uzke.
takze sa nedivim ze cyklisti jazdia radsej mimo tuto cyklotrasu, este ked je tam taky pekny singlik cez travu. A uz som tade videl jazdit aj ekolobezkarov.
Tvoj argument o tom, ze je to cele vybeh pre psov ma fakt prekvapil, ale neda sa povedat, ze by ma to nejak odradilo
26.09.2022 - 01:48:25
01
scarinko: znacka je naoboch stranach na pomyslenom zaciatku a teda travnaty priestor medzi znackami po celej sirke cize smerom od Bosakovej znacka volny pohyb psov ktoru dakto pred cca 10rokmi posprejoval ale stale je citatelna, az po znacku v prispevku hore a teda sirka celej travnatej plochy nakolko sa jedna o venciacu luku nie oploteny vybeh. Sporny bod nastal ked sa to po stavbe elektricky nepreznacilo kedze stred vybehu teraz pretina chodnik z elektricky na most zo sudov. A robis si srandu ale ano odkedy je elektricka chodi sa po tom chodniku hore dole vacsina spravi tuto trasu 3x a idu domov. Co sa tyka hovien nevravim ze tam nie su ale nie od domacich, ty co tam chodime vencit to zbierame cistime aj od smetia a strihaju sa aj kriky kedze bezdaci tam chodia inak robit potrebu a nie kazdeho pes je nauceny taketo smaky ignorovat. Uz len to ze vencia tam skupinky zarucuje ze kazdy si to hovienko po svojom zobere lebo inak by istatny na neho kukali a posledny pol rok ako petrzalka zmenila smetne kose uz neni ani problem so sackami ? takze ak tam najdes kako je to vacsinou od cloveka alebo dakoho kto so psom prechadzal a ma nahaku.

iron.hide vidis a o tomto je prave moj prispevok dostal si informaciu ktoru si teda nemal a tvoj argument je ze trasa kade mas ist ako cyklista je podla teba preplnena a preto vyuzijes priestor urceny pre psov cize cista arogancia. Daco v zmysle ako ked ten kamion chcel prejst cez most chucka norrisa v devinskej ?

Ono treba si hlavne uvedomit jednu vec, ked ides so psom do vybehu ides tam preto ze tam. moze ist na volno co znamena ze moze lietat a nemusis riesit jeho fobie, vela psov napr nahana bicykle a to je kamen urazu ze ty mas psa navolno naschval si pri elektrickovej strane a zrazu je tam bike a ty nemas sancu toho psa odvolat, rovnako to ze ides so psom hodis loptu a zrazu od chrbta vyleti bike a uz len mrznes ci ti zrazi psa alebo co. Idealne je to vecer ked tam kamoska venci pudla 6kg ktory je zmateny zo zivota a pohybuje sa jak korytnacka do kopca a borec na bicykli ho skoro sejme lebo si ho nevsimne a az na krik sa uvedomi.
26.09.2022 - 07:46:13
00
Podla Google maps je znacka v strede travnateho priestoru, nie pri vyslapanom chodniku, a teda vyslapany chodnik z jednej strany a cyklochodnik z druhej sa da povazovat za hranicu volneho vybehu a teda po jeho hranici moze ist ktokolvek. :-)
26.09.2022 - 08:10:37
01
RunesSVK zjavne si tu novy, tak ti usetrim namahu, to co si tu zacal je opotrebovacia vojna. Argumentovat tu mozes akokolvek rozumne, je ich viac a prevalcuju ta, k tymto aktualnym sa este prida zopar dalsich. Nechcu pocut ze nie su v pohode, ze priestor musia zdielat aj so zvyskom populacie a uz vobec nie tam kde mozu usetrit 3s. Ako psickar, kmitna alebo kocikovacia mamicka so svojimi zaujmami si tu skodna. Kasli na to, skoda namahy, prehras aj keby si vyhral ;-]
26.09.2022 - 08:26:23
18
user_id: tvoj argument je uroven divoky zapad a ja som zakon, ta znacka bola osadena logicky to ze dakto tam spravil dalsie cesticky nic neznamena a nie su absolutne relevantne aktualne informaciu co z a priestor to je mas a bud to budes respektovat alebo budes len dalsi ignorant na 2 kolesach
ivast: jj vsimam hlavne sa pointa prispevku zacala tocit len okolo jednej luky ktora ale defakto ukazuje presne tu aroganciu o ktorej hovorim, "ja som skoro sagan kto je viac"
26.09.2022 - 08:48:46
02
keyboard_arrow_up