double snazil som sa nereagovat, ale neda sa...neriesim s kym si bol v strane ci sympatizoval ci o bolo pred X rokmi.


Aj ja chcem mier, pochopitelne, ale len o tom dokolecka hovorit (a navyse uplne pomylenymi argumentami alebo bez nich) je nanic, mlatenie prazdnej slamy.

Po precitani 'Navrh na riesenie by mal prist podla mna z Usa' by som dalej ani nemusel pokracovat citat, je to ako zo zlej rozpravky (alebo demagogickej kucharskej knihy).

Btw, tych '15' reagujucich je (snad) len zlomok z tych, co si myslia, ze si v protismere a snazia sa, aby nenastala celna zrazka.

Vazim si ich/vasu snahu, ale pravdupovediac, pochybujem, ci to ma nejaky zmysel.
Niekto si da poradit, niekto trva na svojom.

PS: kedze zopar prispevkov pribudlo, toto (vytrhnute) takmer dobre pises 'Prvu krok k mieru by byt mal byt ten ze Ruske vojska opustia Ukrajinu.', akurat tie ostatne vety naokolo zase scestne....


Naposledy upravil Marli dňa 28.09.2022 - 23:04:48, celkovo upravené 1 krát.

28.09.2022 - 22:57:01
06
Imperialne chutky Rusom resp Putinovi skoncili.Takze myslim ze je cas na jednanie aby z Ukrajiny navzdy odisli. A ak zalezi politikom na Eu obzvlast ked prichádza recesia aj zacat jednat o znovuotvorenie nejakych ekonomickych vztahov. Pretoze nas blahobyt je a este dlho bude zalozeny na surovinach z ''prehniteho vychodu"
Tu je to mozno 1:15 ale na Slovensku to je 50:50 co je pekne citit uz nielen v diskusiach na fb ale uz aj v beznych vztahovh na pravovisku v rodinach ci aj na bicykli. Idealne je politiku nikdy nerozoberat alebo aspoň nie agresivne. Toto je posledny prispevok v tejto teme. Snad nadlho lebo nijako to nikomu neprospieva.


Naposledy upravil double dňa 28.09.2022 - 23:11:04, celkovo upravené 1 krát.

28.09.2022 - 23:01:52
00
Ty mas taky dar, napisat nieco, co nie je pravda ani nahodou,alebo v lepsom pripade velmi pochybne, neoveritelne.

'Imperialne chutky Rusom resp Putinovi skoncili.'
28.09.2022 - 23:08:48
00
Sa aspoň sám sleduj čo píšeš, konflikt eskaluje, hrozí použitie ZHN a chúťky neskončili, viď referendá o pripojení.
28.09.2022 - 23:09:01
03
Rusi, keď chceli, tak niekde vtrhli: do Fínska, Poľska, Maďarska, ČSR, Afganistanu, Gruzínska, Čečenska, Ukrajiny. Áno, s nimi treba vyjednávať o mieri...
28.09.2022 - 23:09:06
05
double, za "Takze myslim ze je cas na jednanie aby z Ukrajiny navzdy odisli." by som ti dal snad aj palec hore, nebyt tej vety predtym. To by ale bol iba ich prvy krok. A potom ich caka dalsich xy a ja dufam ze sa im to podari. Lebo to co predvadzaju teraz, bohuzial nepatri do sveta 21.storocia. A poslat Putina do prepadliska dejin bude dufam ze tiez jednym z tych krokov.

Mimochodom taky kratsi dokument o "zberatelovi ruskych uzemii" a o tych uzasnych, silnych cinsko-ruskych vztahoch...
https://www.youtube.com/watch?app=desktop&v=MHxT4qo7inI
28.09.2022 - 23:15:01
10
Povazovat fb diskusie za Slovensko, odhadnut to na 50:50, spomenut 'nie agresivne', to vsetko je naozaj priezracna priznacna ukazka, ako by to iste osoby radi videli. Esteze sa votrelo slovko 'pekne', aspon vieme, aky je ciel.

Koncim, nedavam slub dokedy - nemam ziadneho startera, co mi da signal zacat reagovat;)
28.09.2022 - 23:19:51
01
Usa nas spojenec a vzor nikde nevtrhol ale to je whataboutimus. Myslel som chutky vtom zmysle ze vie ze zistil ze nema nato aby si robil so susedmi co zachcel. Druha vec je ci dokaze prijat porazku alebo system ked nie ja tak nikto. Pre toto priklad ze pisany text sa da lahko dezinpretovat a lahko chytat za slovicka ci pisat mimo kontextu. Dakujem aj tak poniektorim ze sa drzia a diskutuju slusne. Vazim si to. Reagovat uz netreba lebo to tu uz citat nebudem. Neviem ako ostatni ale celkom ma to rozrusuje riesit napr kazdy den politiku s niekym alebo citat hlavne tie protinazory resp ine vnimanie situacie. Sem tam treba ale nasierat sa denno denne a davat flustraciu najavo. to teda nie.


Naposledy upravil double dňa 28.09.2022 - 23:27:20, celkovo upravené 1 krát.

28.09.2022 - 23:25:48
00
double staci ti zabezpecit transport na ru/okupovane uzemia alebo ti treba nachystat aj transparenty? Do kolko si nachystany na odchod?
28.09.2022 - 23:26:52
00
double, ešte ako som pochopil, že s riešením má prísť USA, ktoré v konflikte nie je, teda umierajú Ukrajinci a nie Američania,
tak to je asi preto, že USA podporuje a dodáva UA zbrane,
čiže ak postupujem podľa tvojej logiky
teraz Irán dodal zbrane rusom, takže vlastne má o mieri na Ukrajine rokovať USA s Iránom....
28.09.2022 - 23:28:35
015
ešte k tomu nenahraditeľnému ruskému plynu.

Dáta bez pátosu
58 min ·
RUSKÁ ROPA SA NEMÁ PRED ZIMOU DOBRE. CENA KLESÁ
Ruská ropa Ural bola kedysi "do agresie" na úrovni Brentu s malými odchýlkami. Po napadnutí Ukrajiny sa vyvinul nový fenomén a to je rozdiel = diskont voči iným ropám. Narástol až na 35 USD a v percentuálnom vyjadrení bol okolo 20%-30%.
Pri poslednom poklese cien ropy: druhov BRENT a WTI sa zosypala aj cena ruskej ropy. Dnes je pod 70 USD a "tam ju radi vidíme". Diskont voči BRENTu zostal okolo 20 USD.
Cena ruskej ropy je na ročnom minime. Takto nízko bola len koncom apríla a v strede augusta. Inak rusi na rope zarábali obrovské peniaze.
Je potrebné uviesť, že s cenou ku 60 USD sa už niektoré ruské ložiská blížia k bodu "breakeven", čo znamená, že ich náklady sú podobne vysoké = 60 USD. Ale väčšina ruských ložísk má náklady na ťažbu od 25 USD do 65 USD. Všetko nad túto sumu je čistý cash pre Rusko. Čo to znamená?
ZÁROBKY RUSKA: Pri cene 90 USD zarábalo Rusko 30 USD až 65 USD, podľa typu ložiska. Ale pri cene 65 USD Rusko zarába NULA až 40 USD. A to je výrazný pokles.
Ešte je potrebné uviesť, že "menej" financií začne Rusko dostávať postupne a neskôr, lebo medzi dodávkou a zaplatením je aj 1-2 mesiace. Asi si pamätáte, že aj marcové dodávky ruského plynu sme platili 20. mája. Také sú doby splatnosti. Pre Rusko prídu nižšie platby v čase pred Vianocami.
VÝHĽAD PRE ROPU: Vzhľadom na dostatočnú ponuku na svete a relatívne nízky dopyt po rope by sa BRENT mal udržať pod 100 USD a ruský URAL okolo 65-75 USD. Prípadne by mali ísť nižšie.
Ak sa zo súčasnej = včerajšej úrovne 96 US centov za 1 EURo zotaví aj výmenný kurz Eura, mali by sme pocítiť pokles cien aj u nás na čerpačkách.
NA NAŠICH ČERPAČKÁCH: Už dnes išla nafta na 1,78 a benzín na 1,64 u dominantného hráča. Klesá rozdiel NAFTA-BENZÍN a čoskoro uvidíme benzín pod 1,60. V júni som bol v Teleráne a utrúsil som, že október je dobrý mesiac na benzín pod 1,60. Tak sa teším.
Mojím problémom je, že sa stále venujeme cez deň ekonomike (rozpočtom, dlhu, inflácii) a energiám, analýzam a komentárom a menej času ostáva pre moju novú aktivitu. Ale polepším sa a dostanete nové a relevantné a zaujímavé dáta aj k domácej scéne. Nájdete ich na Ivan Bošňák - Župa bez pátosu
🙏 🙏 🙏
Ak chcete a viete podporiť prácu na našich reportoch, môžete tak urobiť na: https://www.patreon.com/databezpatosu
Užitočné linky ⤵️
Náš prehľad stavu energií a zásobníkov v Európe a na Slovensku:
https://databezpatosu.sk/suroviny/
Ceny palív v regióne:
https://bit.ly/3PNE4X9
Ceny ropy na burzách:
https://bit.ly/3QDCYg1
28.09.2022 - 23:55:55
14
A ešte pre double taká poznámka - a preto v zločineckom, imperialistickom a neviem akom ešte - USA žije vyše 1000000 Slovákov a v ruzzku nie
29.09.2022 - 00:01:24
03
Existuje len jedna moznost ako zabranit, aby niekto pouzil jadrove zbrane. Zabezpecit, aby ziadne nemal.
Ukrajina ziadne jz nepouzije. Ani my, Kazachstan alebo Juzna Afrika.
Osobne ale nechapem ten strach z jadrovych zbrani. Su aj ovela horsie sposoby smrti. A kazdy z nas zomrie, tak sa s tym treba zmierit a nenechat sa tym ovladat. Strach paralizuje a debilizuje...
29.09.2022 - 00:09:46
06
Srsen napísal:
double, ešte ako som pochopil, že s riešením má prísť USA, ktoré v konflikte nie je, teda umierajú Ukrajinci a nie Američania....

Šak ale v tom je tá podlosť týchto pánov ako Chmelár, Fico a double... hneď v prvej chvíli si adoptujú ruskú optiku:

- že ukrajincom majú veľký chlapci iba nadiktovať čo a ako... proste dáke 19. storočie ideme
- že s ukrajincami sa mocný Medveď nemá o čom baviť, kým akože neprídu veľký chlapci (USA) hodní mocného Medveďa jednať za nesvojprávnych ukrajincov (ktorým sa nadiktuje čo a ako #DiplomatickéRiešenia)
- že dovtedy ukrajincov bárs nech aj hádžu do masového hrobu, no zbrane nesmú dostať (lebo mier, holubice, viete...)
- že ukrajincom nesmú prísť zbrane lebo by im skrsko v hlave sa brániť… a nedajbože natrhnúť Ivanovi riť, či spôsobiť iný diskomfort, urážku na cti a pod.
- a že vojnu tam vedú vlastne USA! Pozor, tento bod je kľúčový, aby sa zmazal nepohodlný naratív agresora a obete (toť najpodlejší trik, a tu Blaha, Edo & Double sakra dobre vedia čo robia). Lebo vieš, tie javeliny tam nosia na chrbte duchovia, a tie rossijské výsadky v Hostomeli na ceste do Kyjeva (nie na Donbas!!) rozstrieľali duchovia.

A pritom je to celé sprostá chmelárovská lož. Kedy za posledné mesiace ste počuli rusa (!) hovoriť o "diplomatickom riešení"? Len futruje plesnivý proviant, zváža muzeálne tanky a mobilizuje už pomaly aj v proti-alkoholických liečebniach. A chvasce sa, že má nukes aspoň 2x do týždňa.

Pre tieto amorálne rusofilné hovädá sú proste ukrajinci momentálne duchovia. Radšej proste nemajú existovať, zavadzať, než aby stáli v ceste… “mieru”, horúcemu radiátoru, lacnému benzínu. Rovnaký odkaz, ako z tých ruských TV kanálov: Ste buď rusi alebo z vás urobíme duchov.
29.09.2022 - 01:22:21
321
Ja by som si len dovolil doplniť "a pokoju, lebo už tá vojna všetkých otravuje a NIKOHO to nezaujíma". Pre úplne všetkých pokojachtivých mám už pol roka po ruke jedine dvojslovnú otázku, ktorú vo filme Čiara 2x úplne dokonalým tónom položil T. Maštalír ...
29.09.2022 - 06:36:29
03

Výber z produktov

Prejsť do shopu
keyboard_arrow_up