inak velky respekt dvom panom - jeden s detskym vozikom za bikom a druhy dieta v sedacke vzadu - ako prechadzali ten kamenisty usek (hore, dole) v lese pred 1. obcerstvovackou....

Skor patri respekt ich detom, nie im. :lol:
28.07.2008 - 13:04:59
00
"foristi" navozte si šotolinu a asfalt do klimatizovanej haly a pretekajte...


fernetik prečo až takáto reakcia :cry: , myslím, že negatívne príspevky sa týkali len limitu, sťažnosť na trať ako takú som nepostrehol (snáď len reakcia na sľubovaný stav trate po výdatných dažďoch...)
28.07.2008 - 13:06:16
00
Hlaska o zarobkovej cinnosti "usporiadanie maratonu" je teda poriadne scestna. Neviem si ani predstavit kolko by som chcel zarobit na tom, ze budem pobehovat po uradoch a vybavovat zlegalizovanie trate u vlastnikov, lesnikov, ochranarov.. Kolko asi zarobi manik, co ukazuje smer?Kolko zarobi slecna ci pani ktora mi naleje jontak a cely den sa niekde pari, len koli tomu? Kolko zarobi biker, ci jeho kamarati co po lese kopali, kosili a cistili trat? A napokon kolko sponzorov Vám dá do ruky hotovost? Skor material a tombolu.. Ked si spocitam kolko platim za start a co dostanem, tak niekedy som este v pluse, nieto este zeby nieco zostavalo organizatorovi... Malou mierou som sa zapojil aj ja do pomoci pri nejakych akciach a vzdy len s pocitu spolupatricnosti a koli podpore nasho sportu a nie pre prachy... Pri citani slov: Robia to pre prachy musi organizatorom poskocit tlak... Staci si uvedomit, ze sa na nasich podujatiach vacsinou nekonaju podnikatelske zamery typu..za CD ci DVD 300sk, za dalsiu bagetu v cieli 60sk, alebo za 2dc mineralky 25. Fotky casto usporiadatel da zadara na web v normal rozliseni..a nie 17Euro za 10 fotiek ako niekde, vsak? A urcite by sa toho naslo viac na com sa da ryzovat..duša za 200 na obcerstvovacke a pod...Keby sa toto dialo tak vtedy sa da ako tak reptat. A mozno by bolo aj dobre platit viac, koli peniazom na kampan.. Casto o akcii nevedia ani miestni, nie to este nejake okolie. Kym som nemal net tak som o tom ani netusil, ze existuje nejaka cyklomaratonska seria, ci volne dostupne maratony.
Mozno OT, ale ku Zvolenskemu maratonu mi to pasuje. Nebol som na vsetkych maratonoch serie, ale tolko singlacov, ktore vyzerali, ze najprv bola urobena ciara na mape a potom vznikla trat som este nevidel. A este na takych nedostupnych miestach. Ako som sa rozpraval v cieli s miestnym tak to trvalo 3 mesiace tlupe ludi.. tych par stoviek co som dal na start a co dam o rok je nic..
Ja to vidim v takej postupnosti:
1. zvladnem polmaraton
2.zvladnem maraton
3.zvladnem nejaky tazky maraton
4. a ked som maniak a mam extra vydrz maraton usporiadam.
5. maraton bezi, mam stabilnych sponzorov a ma vyrovnany rozpocet
6. zarobim na maratone
Koko rokov to moze trvat? A o akom zisku sa to vlastne bavime?
28.07.2008 - 13:11:08
00
to fernetik:
mam pocit, ze si celkom jasne myslel na mirca osobne, ked si spominal jeho pracu...kazdy nieco robi a nejakym sposobom sa zivi...myslim, ze toto si naozaj prestrelil, aj ked uplne suhlasim s tym, ze kritizovat je jednoduchsie, ako nieco robit...ale taketo veci si naozaj nechajte k tomu pivu...
28.07.2008 - 13:13:43
00
nechajte to uz tak
fernet sa ospravedlnil, chlapci si to vykecali a dovi
28.07.2008 - 13:17:56
00
presne tak...
28.07.2008 - 13:26:01
00
sice az teraz,ale predsa by som rad aj ja napisal svoj comment.
ani po dvoch dnoch ma neopustaju velmi silne dojmy zo zvolena :roll: ..a tazke bolesti v zadnej casti mojho tela :lol: ...AMEN jak vyshity hore aj dole kopcom-moj osobny nazor! :evil: ..som sice viac vyznavacom techniky a prirodnych prekazok ako nejakych nudnych asfaltov a sutolin(male karpaty&co),ale co je moc to je prilis! osobne si celkom vychutnavam blatove pasaze a brody-ale nie ked su polovicu trate!!! :evil: ..a ktomu sa pripisala maticka priroda-takze BRUTALnE dielo na svete!urcite musim uznat ze tento nazov tejto trati naozaj pravom patri!!!! 8) -myslim,ze aj mediani si to dostatocne uzili-aspon moj pocit bol po polovici naozaj vyzivny! :shock: ..o limite uz nepoviem radsej nic bolo toho dost-a naozaj velike minus pre zvolen :!: musim vsak po uvolneni najtazsich emocii uznat a ohodnotit pracu organizatorov na vytvoreni tejto trate-naozaj tam bolo urobenej kopec prace!!-ci ale zozala zasluzeny respekt a uctu nemozem zial z mojho pohladu povedat! radsej o par kilometrov menej pekneho(?)singlu ako tento bahno-kamenodrom :roll:
do zvolena som sa rozhodol ist hlavne kvoli "reklame" Vlada O. o 20km krasneho singlu-fotky boli presvedcive,len keby som vedel,ze väcsina z 20km bude rucne krompacovana asi by som sa rozhodol inak...aj ked za par rokov sa to asi krasne prejazdi a budu to uzasne trasy(ked niekdo aj mnozstvo kamena vyzbera..alebo to opise ako technicky narocny singlerock)...
tak ci onak...presiel som -prezil som-a mam nezabudnutelny zazitok,a previerku svojich schopnosti-ktore presiahli moje ocakavania urcite! 8)
jedno mi je vsak luto-bol to najtazsi maraton aky som vobec kedy isiel-a to jazdim v zime,v dazdoch-blate...takze s casti skoro ako ryba vo vode(toto bol vsak aj pre mna ocean :shock: :lol: ) ,ale co sa tyka radosti z jazdy zazil som jej najmenej v mojom jazdeckom zivote! :roll: :cry: :cry: a smutne vyhlasujem-nie definitivne,ze uz asi ziadny dalsi rocnik vdaka tejto skusenosti nenavstivim-ale som rad ze aj toto som prezil!-naplno!!! :wink:
28.07.2008 - 15:40:55
00
neda mi napisat aj trochu na obhajobu organizatora :
Limit do druheho kola je zvoleny spravne - vzhladom na podmienky je tazko stanovit presnu hodinu na prejazd - preto je to do 1 hodiny od prveho pretekara.
Ostatne 2 kola su naozaj technicky narocnejsie ako to prve - vyzaduju si dostatok sil a koncentracie. Takze kto si sam skor neuvedomil ze bude mat problemy - tomu pomohol organizator zavedenim limitu.

Nic v zlom ani z nikoho si nerobim srandu, limit v tomto pripade treba naozaj brat skor pozitivne!

myslim ze kazdy kto chcel sa do druheho kola dostal a dal si "brutalne" do tela, a ti co sa nedostali by to podla mna aj tak vzdali.

Hromadny start je otazny - ja som problem nemal - aj ked som to ocakaval. "Stople" sa vsak robia aj na inych maratonoch a skor myslim ze je to o pretekaroch :-)
28.07.2008 - 16:08:37
00
VYZVA pre vsetkych organizatorov, opakujem sa uz viac rokov a stale dokola - NEROBTE TO ZADARMO, zvyste startovne, spoplatnite DVD a foto, spoplatnite dusu na obcerstvovacke, spoplatnite vsetko... Ludia si to radi zaplatia, ak to stoji za to...

... ale nepovedzte mi na zaver toto:
.../vsak naco viac krat zastavovat premavku - stoji to prachy navyse/...
:shock:
28.07.2008 - 16:12:32
00
myslim ze kazdy kto chcel sa do druheho kola dostal a dal si "brutalne" do tela, a ti co sa nedostali by to podla mna aj tak vzdali.

Tiger-zv - a pozrel si si aj mena, ktore boli stiahnute z trate? Vacsinou to neboli bajkeri, ktori boli prvykrat na maratone a nevedeli by odhadnut svoje sily... :roll:
28.07.2008 - 16:15:15
00
myslim ze kazdy kto chcel sa do druheho kola dostal a dal si "brutalne" do tela, a ti co sa nedostali by to podla mna aj tak vzdali.


nechcel som uz na tuto temu pisat ale napisem bo mi to neda uz mam par maratonov (dlhych) odjazdenych konkretne kazdy jeden ktory je v serii tohto roku nikdy som nemal problem s lymitom s prehladom pol hodinu vopred aj viac niekedy. Tuna mi usiel limit o minutu +/- 30 sekund este som ziaden maraton nevzdal a nevzdal by som ani tento no bohuziial mi to nebolo dovolene hoc som bol este plny(berte to relativne :)) sil a slo sa mi relativne v pohode. no nic buduci rok pojdem znova lebo niesom zvyknuty nedojst do ciela, lepsie povedane tento maraton "odpannil" moje DNF skore. :) takze zacinam znova trenovat 3x tyzdenne.
28.07.2008 - 16:35:52
00


Nic v zlom ani z nikoho si nerobim srandu, limit v tomto pripade treba naozaj brat skor pozitivne!


NIČ V ZLOM, :P ale ospravedlňuje ťa jedine to, že si tiger-ZV
ináč by som musel asi o tebe ozaj zapochybovať, aj ked vidím tvoje výsledky :idea:
28.07.2008 - 16:43:26
00
tak veru ze tych 30 sekund by aj mna teda nastvalo. Ale zase zober to tak ze 30 sekund ta delilo od dalsich 5 hod utrpenia. :)

Mnohi sme si v druhom kole, dokonale precvicili svoju "slovnu" zasobu

xcel som len povedat ze ZV limit neni naozaj nejaka zakernost - ze to nieje "rider-friendly" doriesene, ale teda uznavam.
28.07.2008 - 17:45:05
00
VYZVA pre vsetkych organizatorov, opakujem sa uz viac rokov a stale dokola - NEROBTE TO ZADARMO, zvyste startovne, spoplatnite DVD a foto, spoplatnite dusu na obcerstvovacke, spoplatnite vsetko... Ludia si to radi zaplatia, ak to stoji za to...

... ale nepovedzte mi na zaver toto:
:shock:


Nedá sa :D , štartovné by bolo medzi 1000-2000Sk a to by sme boli len na vysnívanej nule, čiže nie v mínuse :) Bez snahy a ochoty dobrovolníkov to jednoducho nejde. Ďakujem ešte raz všetkým organizátorom čo niečo robia pre ľudí- viď . Zvolenčania

Diky
28.07.2008 - 22:01:56
00
ešte stále tlačím na server :-)

http://www.xcmaraton.sk/zvolen2008

ešte pol hodinka a sú tam :-)
28.07.2008 - 22:17:21
00
keyboard_arrow_up