Je to asi najdolezitejsia udalost od padu zssr. Nastastie sa vyvija celkom dobre, tak ma vacsina populacie moznost byt ignorantska. Keby vsak russom plany vysli, boli by sme vsetci v poriadnej <> a mozno by uz bolo aj po eu.
22.11.2022 - 10:52:06
01
Tak mne osobne staci sumar sprav raz za den. To, ze nesledujem progres ukrajinskej armady dedinu za dedinou alebo ako drony zhadzuju minometne granaty na vojakov.. este neznamena, ze mam osud nasich susedov "u prdele".
22.11.2022 - 10:54:21
00
nepadá len cena plynu,aj cena ropy padá-a zajtra by sa mal zaviezť cenový strop na Ruzkú ropu,som zvedavý,či splní Putler svoje vyhrážky a zavrie kohútiky :^)
https://www.ta3.com/clanok/251956/rusko-nebude-poda-novaka-dodavat-ropu-krajinam-ktore-zavedu-cenovy-strop
22.11.2022 - 10:57:32
11
iebať ruskú ropu.čím skôr to odstavia tým skôr im tie ich vrty zakapú nafurt.
22.11.2022 - 11:03:20
01
Ukrajinci se připravují na nejhorší zimu svého života :( :(
https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/kyjev-bez-elektriny-nejhorsi-zima-zivota.A221121_093121_zahranicni_esed
22.11.2022 - 11:25:26
00
user_id napísal:
Fascinujuce kolko casu dokazu ludia venovat sledovaniu sprav,tvitov a pod. o vojne na Ukrajine, dedukujem podla frekvencie prispevkov v tejto teme :lol:

Lebo sa nas to bytostne dotyka. Len taka drobnost ako unosy deti z okupovanych uzemi. Rusko nas chce do svojej sfery vplyvu a aj tak postupuje. Hybridnu vojnu tu prevadzkuje roky. Rozbija spolocnost, rodinne vztahy.

Ak tuto vojnu prehrame a Slovensko sa prida na ich stranu, tak ako Madarsko, tak si nebudeme riesit, ci si kupis karbonove kluky s wattmetrom ale ci budes kolaborovat aby si prezil, neostrihali ti prsty kliestami alebo tvoje deti neboli unesene do ruska na "prevychovu".

Svet prechadza do obdobia vojen a nebude dobre. Ale stale moze byt aj v tom tazsom obdobi lepsie alebo horsie.
22.11.2022 - 12:42:16
013
to bez vystupenia z EU a NATO nepojde, a v momente keby sa tak stalo, populacia Slovenska sa scvrkne na polovicu
22.11.2022 - 12:59:55
01
user_id napísal:
Tak mne osobne staci sumar sprav raz za den. To, ze nesledujem progres ukrajinskej armady dedinu za dedinou alebo ako drony zhadzuju minometne granaty na vojakov.. este neznamena, ze mam osud nasich susedov "u prdele".

ale to robis chybu, lebo zabery ako dron zhadzuje granat na russaka, su tie najkrajsie.. a nie je ich nikdy dost :-P
22.11.2022 - 13:24:30
02
Ak tuto vojnu prehrame a Slovensko sa prida na ich stranu,


v tom momente sa stahujem na zapad. od minuleho roka som to riesil aby som mal kam ist.

a druha polovica tohto kolaborantskeho obyvatelstva nech sa zadrhne "lacnym" plynom a benzinom. bude mi to uplne 3 5.
22.11.2022 - 13:34:46
01
Ako uz bolo spomenute vyssie, nie je to take lahke. Muselo by sa stat velmi vela veci, aby sme mohli oficialne prejst na stranu Ruska. A nemyslim si, ze by bola taka politicka vola na Slovensku, ani v Smere/Hlase. Aj ked teraz lakaju vsetky rusofilne hlasy k sebe, tak vzdy, ked realne o nieco islo, stali na strane NATO/USA/zapadu. Doma hovoria, co chcu pocut ich volici, v Bruseli hlasuju opacne (ale to uz ich volicov nezaujima). Oni nie su cisti hlupaci ako napriklad Kotleba/Mazurek.
22.11.2022 - 14:29:48
01
Zubesuch napísal:
...v tom momente sa stahujem na zapad. od minuleho roka som to riesil aby som mal kam ist...


ja som to zatial az tak neriesil, ale moja zaslubena zem je Argentina :) hlavne co najdalej od ruska
22.11.2022 - 14:32:43
00
lukasz9 Niekde na fóre som zachytil Tvoj príspevok o vlastnej mene, fungujúcom hospodárstve, obranyschopnosti, o ochrane hraníc atď. - taký trocha spomienkový sentiment na ČSSR. Keďže ma tento postoj neprestáva fascinovať naprieč všetkými vekovými skupinami, dám dnes niečo "v stručnosti", veď len nedávno sme tu mali 17.november.

Ad vlastná mena : Už prvých 5 rokov vládnutia budovateľov svetlých zajtrajškov (roky 48-53) ukázalo súdruhom nevyhnutnosť "menovej" reformy, na ktorú doplatili predovšetkým najchudobnejší. Prvých 300 korún sa "menilo" v pomere 5:1, ďalšia hotovosť v pomere 50:1 !!, čo bolo likvidačné práve pre najchudobnejšie domácnosti, ktoré si úspory ponechávali doma. Miera ožobráčenia cez vklady v bankách bola odstupňovaná, "menilo" sa v pomeroch 5 až 25:1, no a ako čerešnička na torte viazané vklady v bankách sa "anulovali" a štátne cenné papiere nakúpené bankami sa "zneplatnili". Kvôli utajeniu sa síce nové bankovky tlačili v Moskve a mince myslím vo vtedajšom Leningrade, ale prd sa utajil, darmo boľševik Zápotocký tvrdil v piatok v rozhlase, že reforma nebude. Cez víkend prebehli nevyhnutné prípravy vrátane posilnenia silových zložiek pre prípad zásahov v strategických podnikoch. No a v pondelok bola reforma spustená...Treba povedať, že aj tu zaúradoval Sovietsky zväz, pretože po roku 1945 bola československá koruna jedinou komunistickou menou viazanou na dolár, nie na rubeľ. Protesty boli potlačené stovky ľudí odsúdených, najväčšie nepokoje boli Plzni, na Slovensku napr. aj vo Svite, Ružomberku a Partizánskom. Divím sa, že vtedy na Slovensku prežil ďalší z radu bezostyšných komoušov, Viliam Široký, ktorý ľuďom 30.mája oznámil, že staré bankovky platia len do konca mesiaca, čiže do konca nasledujúceho dňa....

Ad strategické podniky : Budovanie republiky "oceľovou" cestou síce vyzeralo navonok príťažlivo, ale v skutočnosti orientácia na medzispotrebu, či "výrobnú spotrebu" ako to boľševici vo svojom newspeaku prezentovali, znamenala rast vnútornej zadĺženosti v národnom hospodárstve, a zúfalý nedostatok spotrebného tovaru, ktorý v prípade niektorých položiek trval desaťročia. A netreba zabúdať, ako komunistickí zlodeji prišli k "strategickej základni" socialistického hospodárstva. Ako inak než ukradnutím, najprv boli vyvlastnené energetické podniky, banské podniky, plynárne a, samozrejme, aj liehovary. Celkom do konca roka 1946 bolo "prevzatých" do ľudového vlastníctva cca 1000 strategických podnikov a viac ako 3 milióny hektárov pôdy.

Ad relatívne fungujúce hospodárstvo : Okrem faktu, že bolo zdevastované živnostenské podnikanie a totálne zničené súkromné poľnohospodárstvo, si určite minimálne Tvoj otec alebo dedo pamätá nedostatok tovarov, ponižujúce státie v radoch, odkladanie vecí po známosti pod pult, prekvitajúci čierny trh, a nikdy nekončiace rozkrádanie "aktív socialistických podnikov". V každej druhej chatičke si našiel kradnuté hajzle a sanitu, obkladačky, škridlu, čokoľvek. Tu bola podľa mňa devastácia morálky ľudí väčšia, než samotné materiálne škody. Pretože si ľudia zvykli na to, že keď ich alebo ich otcov už oj..al režim o úspory, živnosti, domy a pozemky, oni si to takto budú brať späť. Navyše "fungujúce" hospodárstvo bolo postavené na direktívnom stanovovaní cien, čiže absolútne chýbala spätná väzba a prebytkovosti resp nedostatkovosti niektorých tovarov, čo bolo v princípe aj tak jedno, keďže aj výrobné resp. sortimentové plány boli stanovované centrálne a direktívne. Napríklad aj obľúbená historka o tom, ako zbrojársky priemysel zrušil Havel, sa nezakladá na pravde. Znižujúci sa dopyt po našich zbraniach znamenal v rade zbrojárskych podnikov rozhodnutia o znižovaní resp. zastavení produkcie už v rokoch 1988 a 1989, dá sa dohľadať vyjadrenie generálneho riaditeľa vtedajšieho ZŤS v Martine Jozefa Uhríka o tom, že im bola už začiatkom 80-ych rokov absolútne jasná konkurenčná nedostatočnosť produkcie a technologické zaostávanie.

Ad obranyschopnosť : Boli sme súčasťou sovietskeho bloku, takže naše hranice boli chránené úplne opačne. Kto chcel odísť a útek sa mu nepodaril, bol buď zadržaný a uväznený alebo rovno pri zásahu zastrelený. Tu Ti odporúčam pozrieť si trebárs aj 10 krát video s úvodom Rastislava Ilieva, ktoré na fórum hodil myslím Srsen. Fakt, aj desaťkrát, možno Ti to dôjde. Nepočul som však o prípadoch, že by sa švajčiarsky či rakúsky občan čo i len pokúsil prekonať naše dokonale strážené hranice tak, aby si mohol naplno a bezbreho užívať výdobytky socializmu.

Je v podstate jedno, koľko máš rokov, či 20 alebo 60, určite máš alebo si mal v rodine niekoho, kto by Ti sprostredkoval aspoň zlomok toho, čo sa dialo. Neverím, že na Slovensku žijú len deti a vnuci presvedčených komunistov, ktorí prirodzene celý vývoj videli inak, nezriedka požívali výhody a spolu s ŠTB zdeformovali morálny profil mnohých Slovákov na desiatky rokov dopredu. A potom existuje ešte aj samoštúdium, prípadne "internety", to len naozaj v tom najhoršom prípade ;) . Lebo ako vidno, "internety" dokážu zmasírovať povedomie kadejakým spôsobom.

Za tento príspevok nesie okrem iného zodpovednosť aj vietor, ktorý mi znemožnil výjazd, a tiež kuriéri, ktorí chodia ako chcú a volajú kedy chcú.
22.11.2022 - 15:06:28
2239
Daniel6669 vytesat do kazdeho kamena na Slovensku,hlavne pre dalsie generacie nasich deti a ich deti a ich
22.11.2022 - 15:11:27
16
Nepočul som však o prípadoch, že by sa švajčiarsky či rakúsky občan čo i len pokúsil prekonať naše dokonale strážené hranice tak, aby si mohol naplno a bezbreho užívať výdobytky socializmu.


Výnimka potvrdzuje pravidlo :)

Jedného takého som stretol - žije v Štrbe - strašne, ale fakt strašne otravný chlapík :lol:
https://korzar.sme.sk/c/5655461/velka-laska-prezila-uklady-nastrazene-stb.html

A potom ešte jeden známy imigrant.
https://cs.wikipedia.org/wiki/Dean_Reed
22.11.2022 - 15:17:13
02
will napísal:
Lebo sa nas to bytostne dotyka. Len taka drobnost ako unosy deti z okupovanych uzemi. Rusko nas chce do svojej sfery vplyvu a aj tak postupuje. Hybridnu vojnu tu prevadzkuje roky. Rozbija spolocnost, rodinne vztahy.

Ak tuto vojnu prehrame a Slovensko sa prida na ich stranu, tak ako Madarsko, tak si nebudeme riesit, ci si kupis karbonove kluky s wattmetrom ale ci budes kolaborovat aby si prezil, neostrihali ti prsty kliestami alebo tvoje deti neboli unesene do ruska na "prevychovu".

Svet prechadza do obdobia vojen a nebude dobre. Ale stale moze byt aj v tom tazsom obdobi lepsie alebo horsie.


Vsetko su to pekne slova, ale ako argument, preco byt permanentne na spravach, tvitoch, videach z vojny, ako mnohi v tejto teme diskutujuci posobia, ze mozno aj hodiny tym zabijaju, ten za vela nestoji :-)

Byt informovany je dobra vec, ale zas to netreba prehanat (rozumej, nenechat to zajst do stavu posadnutosti).

iron.hide Mozno tam aj o nejakych potomkov nacistov zakopnes :-)
22.11.2022 - 15:18:51
02

Výber z produktov

Prejsť do shopu
keyboard_arrow_up