Niekoľko poznámok k zdravotníctvu a možno taký pokus o otvorenie očí niektorým diskutérom.
Drvivá väčšina ľudí si všimla aktivitu lekárov a LOZ /Lekárske odborové združenie/ až teraz, posledné dni resp. týždne, keď došlo k podaniu výpovedi a neúprosne plynie výpovedná lehota. Ale LOZ už upozorňuje a má snahu riešiť problémy v zdravotníctve už veľmi dlho. Aj terajšia "aktivita", ktorá nakoniec vyústila až do podania výpovedi, začala už dávno, dokonca pred začiatkom vojny na Ukrajine, bola snaha na debatu s vládou, ale z druhej strany bola ignorácia. Odborári najprv deklarovali vypovedanie nadčasov, nič sa nezmenilo, potom deklarovali už podanie výpovedi zo zamestnania a opäť sa nič nezmenilo. A teraz sa výpovede podali a zrazu to veľa ľuďom strašne vadí a obviňujú lekárov z nenažranosti, z toho že si berú pacientov za rukojemníkov, že "protestujú" teraz a nie "za Fica"a podobné drísty.
Všimli si tí ľudia, že tu bola pandémia a čo sa dialo počas nej? Núdzový stav a nariadená pracovná povinnosť. Ošetrovanie chorých vo výrazne sťažených podmienkach - ochranných pomôckach /skafandre/
A čo sa dialo po pandémii? Okolité štáty zareagovali skokovým navýšením platov lekárov, aby prácu zatraktívnili, aby navýšili počty a trocha znížili záťaž jednotlivca, lebo videli, že systém nefunguje dobre. U nás nič. Veľká absolventov a mladých lekárov preto odchádza do iných krajín, hlavne Čiech a tu potom chýbajú.
Vedia tí ľudia, že pracovníci v zdravotníctve, vrátane lekárov, majú už podľa zákona nariadené odrobiť viac nadčasov ako všetci ostatní? Bez akejkoľvek kompenzácie v zmysle napr. nejakej dovolenky navyše alebo skoršieho nároku na dôchodok. A keby že sa aspoň ten Zákonník práce dodržiava, ale bohužiaľ opak je pravdou a väčšina nemocničných lekárov musí odrobiť tých nadčasov násobne viac, lebo ľudí je nedostatok. Prečo je lekár nútený ísť do práce na 24 hodín /pred pár rokmi dokonca 32 hodín :puke: /?
Vedia tí ľudia , čo nadávajú , že lekári dali výpovede, že lekári nemôžu štrajkovať? Čiže ďalšie právo, ktoré má väčšina profesií na Slovensku, je lekárom upierané. A opäť bez toho, aby to bolo nejak kompenzované….
Tak čo sa všetci čudujú, že lekári dali výpovede, keď iné možnosti sú im upierané…
A mohol by som aj pokračovať ďalej, ale už sa mi nechce😏
24.11.2022 - 18:13:17
211
Ján Valchár-aktuálny blog,hneď prvé vety stoja za to :y: :

Ruské útoky na energetickú infraštruktúru Ukrajiny a jej obyvateľov sa stupňujú s tým, ako tento tupý národ a prechľastaná, rozkradnutá armáda nedokážu splniť svoje ciele. Tragické zlyhania Moskvy na Charkovskom fronte, kde im zostáva v rukách pár kilometrov štvorcových, na Chersonskom fronte, kde sa stiahli z kľúčových pozícií a aj tie ostatné pomaly strácajú v prospech ZSU, ťažké straty na ostatných frontoch, hlavne okolo Donecka a Bachmutu, to všetko nedospelého žiačika pomocnej školy zvaného Ruská federácia nenecháva na pokoji, naopak musí okolo seba zlostne kopať.

https://blog.sme.sk/valchar/politika/9-mesiacov-stvordnovej-operacie-a-najlepsia-investicia-historie
24.11.2022 - 18:16:01
01
Zdravotnicvo bolo na sracky uz pred pandemiou. Potom isli 2 roky uplne na doraz, kopa personalu vyhorela. A do toho zase psychopat, co vsetko torpeduje. Ja sa tym lekarom, sestram a sanitarom vobec necudujem a plne ich podporujem. Bolo predsa jasne, ze po pandemii musia prist zmeny, inak sa rozutekaju. Zmeny nebudu, vlada ma ine priority, ide znizovat tresty za korupciu. Tak to este skusili natlakom. Asi zas nic z toho, tak uz nas zachrani iba uplny kolaps a zacat od zaciatku.

Urcite ale nesuhlasim s tymi recami ako nie je vhodna doba na protesty, odchody a poziadavky. Ano, najvhodnejsia doba bola uz pred 30timi. Ale vhodna je stale. Penazi nikdy viac nebolo a eu nam ponuka este dalsie miliardy naviac. Pravdepodobne ich zase preserieme, lebo sme neuveritelne neschopni a hlupi.
Preto lekarom drzim palce a prajem pohodove sluzby - v zahranici. Tu je privela idiotov nez aby sme sa niekam posunuli.
24.11.2022 - 18:22:30
08
zoznam ruskych agentov/uzitocnych idiotov ktori hlasovali proti oznaceniu Ruska za teroristicky stat - zo Slovenska ako inak, fasisti a smeracka spina:

Robert Hajsel,
Milan Uhrik,
Miroslav Radacovsky,
Monika Benova

https://threadreaderapp.com/thread/1595455962927751170.html
24.11.2022 - 18:47:05
119
Putin stráca vplyv aj na východe... arménsky prezident nepodpísal na záver dokument a Putin nervózne odhodil pero,Lukasenka skoro roztrhlo...
https://echo24.cz/a/SeJuv/zpravy-svet-rusko-ma-problem-v-organizaci-smlouvy-o-kolektivni-bezpecnosti-roste-nespokojenost
24.11.2022 - 19:35:34
02
Turci dodali Ukrajine rakety z dostrelom 150km...
https://echo24.cz/a/SYbB9/zpravy-svet-ukrajina-dostala-raketomety-z-turecka-s-dostrelem-150-kilometru-trlg-230-krym-doneck-valka-na-ukrajine-ukrajinska-ofenziva
24.11.2022 - 19:37:10
16
A vy milí lekárski odborári skúste národu vysvetliť, prečo štrajkujete a podávate výpovede vždy len vtedy, keď nie je pri moci Robert Fico alebo niektorý jeho klon? Kde ste boli počas jeho vlád, ktoré úplne kľúčovou mierou prispeli ku katastrofálnemu stavu slovenského zdravotníctva? Kde sú vaše protesty proti paškovcom, druckerovcom, tetkám, babkám, CT-čkam?
Juraj Petrovič o nedohode vlády a lekárskych odborárov. (tyzden.sk)
24.11.2022 - 19:46:00
18
Zdravotníctvo je nadmerne zaťažované /možno aj viac ako o 50 %/ zbytočne blbosťou ľudí - prežieranie, fajčenie, chlast - úrazy spôsobené pripitými až ožratými dezolátmi, nedostatočná pohybová aktivita, nedostatočná pozitívna motivácia pre udržiavanie si vlastného zdravia - nevyužívaš, nezneužívaš služby zdravotníctva vdaka tomu že nerobíš blbosti so svojou telesnou schránkou ? budeš platiť menej do zdravotnícva, si blbý, ľahostajný dezolát ? pažravý lenivý tučko ? prekurený tuberák, ... ? budeš platiť viac
24.11.2022 - 20:13:07
03
nad tym som aj ja uvazoval, ze ak niekto pije, fajci, berie drogy, alebo je obezny (nie nadvaha), neabsolvuje pravidelne nariadene prehliadky atd., tak by mal mat povedzme 20% prirazku za kazde z toho. Strhavalo by sa mu to automaticky z platu. Bola by to motivacia o seba trochu dbat
24.11.2022 - 20:21:54
02
Kto pije a fajčí tak za to platí a nie málo - spotrebná daň...
24.11.2022 - 21:57:01
04
A sportovci by mali mat tiez prirazky do zdrav. poistovne! Sportovci zbytocne beru miesta na operacnych salach kvoli klbom, urazom, porazkam len preto lebo prilis zatazuju svoje telo. Kolki z vas boli operovani kvoli zbytocnemu urazu na bicykli ktory sa nemusel stat?!
24.11.2022 - 22:11:45
06
Srsen napísal:
Kto pije a fajčí tak za to platí a nie málo - spotrebná daň...


Tu sa bavíme o množstve prostriedkov čerpaných zo zdravotníctva. Kto pije a fajčí - zhumpluje si schránku, prípadne sebe alebo iným pripitý až ožratý spôsobí uraz s menšími až trvalými následkami a potom kvoli tomu čerpá viac mal by aj prispievať viac.
24.11.2022 - 22:15:06
00
Netreba skresľovať fakty, čím viac pije a fajčí, tým viac odvádza a umrie skôr a nezaťažuje dôchodkový systém :)
24.11.2022 - 22:20:05
08
Turbi napísal:
A sportovci by mali mat tiez prirazky do zdrav. poistovne! Sportovci zbytocne beru miesta na operacnych salach kvoli klbom, urazom, porazkam len preto lebo prilis zatazuju svoje telo. Kolki z vas boli operovani kvoli zbytocnemu urazu na bicykli ktory sa nemusel stat?!


Zas zovšeobecňovanie, od buka do buka, ... Nie všetci športovci - niektorí, v dnešnej dobe neni problém s evidenciou využívania zdravotníckych služieb, písal som nedostatočná pohybová aktivita, nie športovci, nie všetci športovci, extrémy - blbosti v pohybových aktivitách
24.11.2022 - 22:20:27
00
A teraz vtipkuješ - neni problém s evidenciou využívania zdravotníckych služieb
asi nechápeš ako "nefuguje" informatika verejnej správy :)
24.11.2022 - 22:25:34
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu
keyboard_arrow_up