mirec16 napísal:
sukromnik nema problem robit vsetky vykony, len za nich chce zaplatit


Dobrý point.
A keďže mu ich nikto nezaplatí, tak ich súkromník nerobí. A musí ich robiť štátna koncová nemocnica, ktorej to síce tiež nezaplatia, ale ona to na rozdiel od súkromníka robiť musí.
Díky.
28.11.2022 - 20:43:12
03
V Šaci sa mi narodil syn. A nebyt toho ze zobudili doktora ktory prisiel strapaty asi po hodine co uz zena mlela z posledneho tak syn to neprezije a zena asi tiez nie. Bola pri porode mlada doktorka ktora absolutne nezvladla situaciu. Takze na Šacu ja osobne spominam len v zlom.
Tiez sme na nich poculi a citali len chvaly, no po tomto sme tam uz nikdy nesli.
28.11.2022 - 20:46:02
00
Trochu viac svetla do problematiky (zial, nazor I.Miklosa zo sme.sk sem neviem pridat)

https://www.tyzden.sk/spolocnost/90760/strajk-lekarov-je-ministerstvo-financii-lakome-alebo-su-zastupcovia-lekarskych-odborov-chamtivi-/?ref=kat
28.11.2022 - 20:50:56
01
Myslim, ze este nie je vsetko uplne jasne s tou dohodou. Dohodu musi schvalit parlament a vlada. A podpisat prezidentka. Dohoda by mala platit od 1.1.2023 a casu je malo.

Ale ak sa neschvali statny rozpocet na rok 2023, tak sa bude moct cerpat len tolko financii na zdravotnictvo, ako v tomto roku. Ak sa teda zvysia platy pre lekarov, nebudu peniaze na lieky, na diagnosticke ukony, na prevadzku nemocnic, atd., atd.

S tym vyrukuje Matovic pri schvalovani v parlamente. Mozno spoji aj hlasovanie tej dohody s hlasovanim o statnom rozpocte. To potom budu musiet vsetci poslanci vylozit karty na stol. Aj opozicia aj Sulik.

/P.S. Vcera som poslal mail do Zdravotnickeho vyboru NRSR, nech vybor poda navrh zakona o legalizacii eutanazie v SR./
28.11.2022 - 21:03:03
00
wawrik napísal:
Sú to síce skôr protesty proti regionálnym vládam, no IMHO posledná šanca niečo zmeniť, kým im najvyšší vedúci úplne priškripne rozlet podľa vzoru Sin-ťiangu. V 1989-om to vraj bolo len veľmi, veľmi tesné, tak snáď to teraz vyjde. Myslím, že sa to týka celého sveta, aj nás.

Problém je trochu v tom, že číňania neprotestujú proti systému ale iba proti lockdownu. Domáci sú zmagorení domácou propagandou podobne ako v ruzzku. Keď si z niektorými píšem tak zastávajú názor "zlá a skazená amerika rozošváva proti sebe taiwan a čínu".
28.11.2022 - 21:29:15
00
Jaroh napísal:
Máš veľmi skreslený pohľad na "súkromnú sféru".


to je velmi pravdepodobne ze mam. mozno preto, ze momentalne dokaze uspokojit moje potreby. za relativne vysoku sumu, ale dokaze.

na druhej strane stat odomna berie mesacne relativne malo, ale nedostanem za to nic (co je to nic uz tu bolo omielane), Velmi pravdepodobne preto, pretoze cely system je dlhu dobu manazovany na..... tak ako je.
No, a potom ten system pride a povie, "na to aby som mohol dalej nefungovat, potrebujem viac penazi".

a tak ako lekarov nezaujima, kde na to stat vezme, tak sa nikto nemoze citit urazeny, ak danoveho poplatnika zaujima, co za to od systemu dostane. Pretoze ten danovy poplatnik tuto "party" nakoniec zaplati.
28.11.2022 - 21:41:12
00
Kristina Áno - veď píšem, že to je namierné skôr proti regionálnym vládam. Inak máš pravdu, ale kde-tu sa nejaké skandovanie proti Simu alebo výzva na viac slobody ozve, aj ked nie toľko, ako by sa nám tu na západe páčilo. A protesty, ktoré skončily požiadavkami na demokratizáciu na Námestí nebeského pokoja, tiež pôvodne začali ako niečo iné - pietna spomienka na úmrtie nejakého obľúbeného papaláša (niečo ako náš Dubček).

Keď nie teraz, tak už asi vôbec, práve kvôli tej propagande, čo spomínaš. Teng tiež po tých nepokojoch pritvrdil, Si nebude iný. Ja tam tie paralely vidím.
28.11.2022 - 21:42:55
00
Áno, máš pravdu a písal som to už pred pár dňami - peňazí je málo (lebo nízke HDP na hlavu a neefektívne hospodárenie) a tak je vec prioritizácie, na čo sa použijú. Väčšina národa si myslí, za na diaľnice, tak OK, budeme mať diaľnice.
28.11.2022 - 21:44:22
00
bladerunner napísal:
Lekára v nemocnici robím 24 rokov....dnes sa mladí lekári , čo nastúpia do nemocnice majú oveľa lepšie , ako sa mala moja generácia, či už čo sa týka platu alebo pracovného zaťaženia - za mojej éry mladého lekára som niekoľko rokov mal 32 hodinové služby, čiže v pondelok ráno prídeš do roboty, utorok o 15:30 ideš domov a v stredu ráno si zase v robote, možno zase v 32-ke, týždeň za týždňom, mesiac za mesiacom, rok za rokom......obrovské množstvo času /aj v noci/ stráveného v nemocnici....život pretečie cez prsty ani sa človek nenazdá.... teraz sú už zvyčajne "len" 24-ky :?:
Aktuálne nemocničným lekárom zdá sa zvyšia platy, časom snáď bude viac lekárov v nemocniciach , takže opäť sa tí mladí lekári budú mať trocha lepšie...teším sa z toho a doprajem im

Ale som rád, že môj syn si vybral inú vysokú školu, nie medicínu.... :)
Nechcem aby zažíval v budúcnosti toto čo ja....
prestan tu vyplakavat,toto nikoho nezaujima.Mal si moznost milion.Premrhal si svoje sance. howgh
28.11.2022 - 22:28:28
00
ta ši mu dal :D
28.11.2022 - 22:31:06
00
canopus napísal:
prestan tu vyplakavat,toto nikoho nezaujima.Mal si moznost milion.Premrhal si svoje sance. howgh

Kiez by sa tejto rady drzali vsetci doktori. Slovensko by bolo v stredoveku. 🙂
28.11.2022 - 22:40:16
00
tvojamatka napísal:
Kiez by sa tejto rady drzali vsetci doktori. Slovensko by bolo v stredoveku. 🙂
ale on tu vyplakava.on je strojcom svojho stastia,nikoho jeho vyplavanie tu nezaujima.Existuje zakonnik prace,kolko kto moze odrobit.Mal pracovat podla zakona

a so Zubesuch plne suhlasim a stotoznujem sa s tym
dopyt po uciteloch je. Vidim a poznam vela pedagogicky vzdelanych ludi,ktori by isli pracovat do skol,ktore su v nasom okresnom meste.Len tie fleky nie su. a tuto vetu treba vytesat do vsetkych kamenov v okoli. zvysenim tych platov lekarov sa kvalita nezlepsi, nikto nepride zo zahranicia spat,konkurencieschopnost nebude,a vsetko to zvysenie platov zaplatime my vsetci.Smutne. Bodaj by to zvysenie platov natiahlo lekarov spat zo zahranicia,comu velmi pochybujem.
ivan a cudujes sa?


Naposledy upravil canopus dňa 28.11.2022 - 22:57:16, celkovo upravené 1 krát.

28.11.2022 - 22:42:49
00
veľmi zaujímavé sú reakcie Jaroh, reaguje len na to čo mu aspoň trošku vyhovuje, nenápadne sa "vyviňuje", skutočne sú lekári, ktorí zneužívajú ľudské nešťastie na obohacovanie sa - liečbu či operáciu podmieňujú úplatkami a vyžadujú ich. ale nenápodno NÁPADNE napáda, všetko a každého (o tom, ako sa to nemá riešiť, pindať vieš, ale ako sa to má riešiť, to nevieš a namiesto toho argumentuješ ad hominem na toho, kto sa ťa na to riešenie pýta. kto nezdieľa jeho pohľad (pravdepodobne ide priamo o jeho život (a spôsob života), pravidelne odbočuje od témy a akéjkoľvek reálnej komunikácie, (samozrejme návrh na riešenie NULA), napríklad obľúbená téma "ďalnice", (Dobré ráno, stará mama.
Ono je to totiž otázkou priorít. Naozaj potrebujeme napríklad tú svätú diaľnicu z Bratislavy do Košíc, alebo radšej tie peniaze dáme na lepšie zdravotníctvo a sociánu starostlivosť?
)
samozrejme ani náznak TOHO, že by malo prísť nejaké trošku reálne riešenie, stačí "odborné" konštatovanie:
pravda je len jedna, tá MOJA:
Nie, vôbec nemáš pravdu. Nevidíš do toho, iba sa hneváš, ale fakt do toho nevidíš
to v lepšom prípade, lebo: Ako bežný laik nevidíš do situácie, ktorá v zdravotníctve je a tá nespočíva iba v zlom vzťahu k pacientovi
čiže v skratke, zhrnutie, LOZ vlasten vôbec nešlo o platy lekárov, ale o to aby:
na to aby si dostal do systému viac doktorov, potrebuješ im ponúknuť konkurencieschopný plat. Inak pôjdu inam.
tak že vlastne jedinou prioritou boli (lekárske) peniaze,
tak, že pacient zostal presne tam kde bol a vlastne môže byť rád, že je rád ...
zdá sa, že niekomu tento systém PRAVDEPODOBNE vyhovuje
samozrejme nereaguje ani na konkrétne SS, ktoré sú nevyhovujúce jeho "doktríne"
28.11.2022 - 22:45:31
00
takže keď sa tu budete podaktorí zas zavzdušňovať nad úžasným zdravotníctvom pod pentou jeden aktuálny článok.

https://icjk.sk/205/Penta-si-z-Dovery-v-roku-00-vytiahla-takmer-miliardy-korun-nasli-sme-podozrive-transakcie

tento systém tzv.poistenia treba zrušiť a zaviesť normálnu zdravotnú daň ktorú bude vyberať štát.

hlavne,že náš uplačkaný šaško plačkal na cypre do schránky.najlepšie sa tunelujú štátne fondy a chlapcom s MGIMO to ide ,školy na to majú.
29.11.2022 - 05:13:13
00
LL, som poctený, že mi niekto venoval takú dlhú analýzu :-). Odhalil si ma.

Ale ok, vysvetlím: diskusie na internete ma neživia. Musím aj pracovať, spať, bicyklovať, čítať si a pod. Do diskusií sa zapájam buď vtedy, keď si myslím, že to má nejaký zmysel alebo keď prokrastinujem :-) .
Dlhodobo sa v živote riadim myšlienkou Sv. Tomáša Akvinského: "Bože, daruj mi silu prijať, čo zmeniť nemôžem, odvahu zmeniť, čo zmeniť môžem a múdrosť rozoznať jedno od druhého." No a keďže názory niektorých tu diskutujúcich evidentne zmeniť nemôžem, tak nemám potrebu donekonečna v tej istej diskusii opakovať tie isté argumenty a reagujem zvyčajne vtedy, keď sa objaví niečo, na čo mám v zmysle vyššie uvedenej myšlienky potrebu reagovať.
Takže áno, v zásade máš pravdu " Jaroh reaguje len na to čo mu aspoň trošku vyhovuje" - teda vtedy, keď si myslím, že to má zmysel.
Pekný deň. :-)
29.11.2022 - 05:52:21
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu
keyboard_arrow_up