a ta cesticka co spomina JAROH vyzera takto... je to fotene v aprili takze neviem ako to vyzera teraz, ale velmi zarastene to asi nebude, daj vediet kedy sa chystas a mozem si to dat spolu


Inak, na tej fotke pekne vidieť, že je to bývalý banský jarok, ktorý zberal vodu do Počúvadlianského jazera. Všimnite si ten typický tvar - vpravo od samotného chodníka je jarok, teraz už zdecimovaný, ale stále viditeľný. Chodník slúžil jarkárovi na kontrolu, čistenie a opravy jarku...
04.08.2008 - 11:23:54
00


2turcyk: bol to samozrejme ZART s prilozenym patricnym smajlikom :?

Práve ten smajlík ma akosi presvedčil o tom, že to myslíš čertovsky vážne.
K tým trasám. Jedna tu už bola popísaná. Z Vlčej jamy po ŽTZ .
Druhá trasa: Z toho istého miesta po zelenej ( to by mala byť tá tabuľka otočená chrbtom) smer Ilija. Asi po 500m je lesná, dobre upravená zvážnica. Po nej sa treba dať vľavo a táto prichádza až do sedla Krížna, odkiaľ je po asfalte asi 1 km na Počúvadlo.
Tretia trasa:Asi 1 km pod vrcholom Sitna je pravotočivá zákruta. Po ľavej strane je prístrešok a studnička. Tu začína tiež lesná cesta po ktorej ide aj náučný chodník. Tá končí na Tatárskej lúke pod Sitnom. Odtiaľ ide modrá TZ tiež do sedla Krížna. Z časti je to chodník a z časti lesná zvážnica. V akom je stave neviem, lebo som ju dlhšie nešiel.
Štvrtá trasa:Z Tatárskej lúky po zelenej TZ priamo na Počúvadlo. Tu je to ale dosť strmé a je to hlavná výstupová trasa na Sitno pre peších turistov, takže ich je tam dosť aj cez pracovné dni ak je pekné počasie..
Čo sa týka cyklo výstupu na Sitno. Ten je dokonca oficiálne zakázaný aj po asfalte. Asi 2 km pod vrcholom je závora, za ktorú by už nemali chodiť ani cyklisti, nakoľko je tam tabuľka Národnej prír. rezervácie. Osobne som na Sitne stretol minimálne 3x ochranárov, ktorí cyklistom rozdávali aj bločky s pokutou.
04.08.2008 - 16:13:08
00
ešte k tým závorám, aby si sa náhodou nedoplietol keď budeš stúpať a natrafíš na prvú, že si už takmer hore. Sú tam totiž 2. Jedna asi v polovici 7,2 km asfaltového výstupu po krátkej rovinke. Hneď za ňou trasu výstupu križuje tá spomínaná lesná zvážnica z popísanej druhej trasy. Býva väčšinou otvorená. Tá ďalšia závora býva zase väčšinou zavretá a za ňu by sa už oficiálne nemalo ísť.
04.08.2008 - 17:05:38
00
je tam normalne tabula ze zakaz vjazdu na bicykli ?

s tymi ochranarmi a narodnymi parkami a ochrannymi pasmami to nevymyslime... v podstate kamkolvek sa na bajku po slovensku vydam inde ako v malych karpatoch tak je to narodny park alebo tak... slovensko je male a parkov vela :-)
ale ked je to hore az na kopec asfalt to uz fakt musi byt aky zlosyn ten ochranar ked mi da za to pokutu dole to dame po tej oranzovej ktora uz je mimo tej super ochranej zony mam pocit...

ja viem ze by sme nemali, ale jazdit vyznacene cyklotrasy je hlupost (robil som to a to s bajkovanim nema nic spolocne) mozno ked budem mat devatdesiat rokov tak zacnem jazdit to co je v cyklomapach zaznacene...
04.08.2008 - 17:40:04
00
priamo taká tabuľa tam nie je, ale neznalosť zákona neospravedlňuje a zákon o ochrane prírody vraj tvrdí že jazdiť bicyklom po Nár.prír. rezervácii je zakázané. Aspoň tak mi to tí ochranári vtedy vysvetľovali. Keď som im ukázal blízko stojace auto a spýtal sa či ja viac poškodzujem prír. prostredie ako ono, tak mi len odsekli že to je ich. Takže vybav si preukaz ochranára a môžeš tam chodiť aj autom.
04.08.2008 - 18:17:11
00
ako vravim.. toto nevymyslime...
tak to je... :(
04.08.2008 - 18:25:50
00
výhlad zo Sitna na štiavnickú kalváriu :-)))

Prílohy:

Komentár súboru: fotečka
výhlad zo Sitna.jpg
výhlad zo Sitna.jpg 36.38 KiB thumb_up0thumb_down

04.08.2008 - 23:24:52
00
keyboard_arrow_up