Zdravím vás uvažujem nad novým byciklom jazdím 70% asfalt a 30% štrkové cesty rozhodol som sa pre nejaký crossovy bycikel. V obchode mi odporučili tieto 2 a chcem sa vás spýtať ktorý si mám vybrať. Poprípade my odporučiť nejaký iný zhruba do 1000€.
Pri 1600 eurach by som ale pozeral po carbonovych mtb. Cube zacina na 1250. Dostanes lepsiu vahu. Je to mierne ina geometria, ale nie extra. Tvoja oblubena kategoria su v podstate stare XC masiny Uz aj rafiky davaju niektori vyrobcovia sirsie ako na MTB Samozrejme vymena prevodniku vpredu (pozor na maximum) a urcite vymena plastov za rychlejsie.
XT som chcel asi kvoli tomu ze by som ocakaval bezudrzbovost bez potrebneho stelovania... Mozno sa mylim, ale kamarat ma Deore a steloval radenie osobne uz milion krat , Na mojej 15 rocnej meride to radi hladko bez nastavovania, len sa kazdy rok bike premaze a raz za 2-3 roky a 3 tis km sa menila retaz, nastavil sa v servise a nic ine. Mam pocit ze to XT je na tom predsa o nieco lepsie...
Len teda rad by som novy bike po 15r. Okrem ineho, mozno to s tym nesuvisi, ale ked ideme s kamosom na bikoch, vaha skoro rovnaka, tak ako keby bike na XT nabojoch siel trocha rychlejsie bez slapania z kopca. To moze byt ale subjektivne a len sa mi zdat... Cize slo mi o bezudrzbovost a uz rozdiel 200-300-400 Eur pri deore vs xt neriesim. Ano crossovy bike mi max vyhovuje, aj ked je to asi uz old school . Ale to mi nevadi. Mam 45 tak som na novom chcel doklepat dalsich 15 rokov do dochodku, haha ..
Co sa tyka este crossa, siel som na horskom 13 kilovom s nie moc hrubymi plastami v dobre vybave polne cesty aj asfalt a musim povedat ze na crosse sa mi jazdi fakt lepsie, bez ohladu na plaste. Preto cross .
CTM stark 4.0 sa da kupit dokonca za 1050 novy, co je dobra cena. Ale teda nie je full v XT, co ako vravim nie je podmienka, ale doplatit si par 100 eur uz nejako neriesim, ak to ma vydrzat zase 15 rokov bez vacsich problemov ci specialnej udrzby...Teoreticky by stacil aj ten Stark 4.. Podla vsetkeho ma dobru vidlu , ale to pri crosse zas nebude asi az tak uplne dolezite.. Trochu ma lame ta cena za novy bike, ktora je dobra..
Cube SL za 1260 je super cena. Len je to v DE a maju len XL. + naklady na odoslanie , odhadom 100. Co je stale Ok, ale hlavne nemaju velkost. Na SK je SL za 1650-1700 cca, co je uz celkom dost.
Radon Scart light 10 vyzera velmi dobre. Ak by som ale videl Cube SL za 1260 aj realne , tak je vyhodnejsi ten zrejme.
www.bike-discount.de som postrehol, ale zatial odtial nic nekupoval. Je moznost kupit aj z DE, z SK to ale asi bude jednoduchsie, aj kvoli pripadnej reklamacii...
Inak este je teda posledna moznost kupit nieco z druhej ruky za +- polovicnu cenu. Su biky co maju za sebou 2000-3000 KM a stoja 3 roky v garazi... Na taketo mam 4 tipy :
Ghost panameo X8, Cube nature SL, Kludne Radon Scart, Merida XT. Len je pravda ze crossy su okrajova zalezitost a moc ich v ponuke v dobrej velkosti a top vybave z druhej ruky veru nie je. Uz to sledujem daku dobu ..
No len kde ? Radsej by som SK, ale tu som ho nenasiel. S touto strankou skusenost nemam. Ak by to bolo za 1200 je to dobra cena . NA 178 vysku asi 52 ram. Aktualne mam crossway 48 a asi by to chcelo o chlpik viac. Je ta stranka spolahliva ? Co pripadna reklamacia ? Limit na karte mam 1000, ale to by sa zdvihlo.. No nech je doprava 50 e... 1250 za Radon vs 1050 za stark 4 jednoznacne vravi v prospech toho Radona..
1× urcite nie. Pathlite sa mi pacil ale 8, ten bol 2x. Popozeram tie shopy cez weekend. Dobre vediet ze b-d je v pohode shop. 65 netusim co je. Xt brzdy neviem naco, ale su tam . Kazdopadne Radon vs Ctm 4 stark je rozdiel len 150eur a ten Radon vyzera zaujimavejsie. Radon ma naj kolesa a brzdy. V kolesach sa az tak nevyznam. Ale povedal by som ze ten cube nature SL je na to este mozno este o trochu lepsie ako Radon. Ma naboje Xt, lepsiu retaz aj kazetu. Na 178 vysku asi 52 velkost. Skoda ze sa nedaju odskusat oba..Musim sa v tom pohrabat este a zvazit pre a proti + a -.
Rockshox Paragon Gold vs Suntour NCX velmi nie je suboj, Rockshox vyhrava, pri ostatnych komponentoch nebudes citit rozdiel
Mal som obe a ziaden priepastny rozdiel tam teda nebol. Paragon bol akurat o cosi lahsi ale zas vydaval neprijemne hrkotave zvuky pri prejazde urcitych nerovnosti. Co som si zistoval, je to vraj prirodzeny prejav tej vidlice kedze vnutri je akysi volne sa pohybujuci piestik ci co. Za mna bola Paragonka mierne sklamanie teda hlavne ked si clovek vezme ze stala 185 eur kde za NCX som dal len 70 na bike-discount.
Magor som z tych velkosti... Merida crossway bola 48. Ja som 178,nohy 81cm, najazdil som na nej 12tis km cca. A chcelo by to zrejme o chlp viac. Nebude ale scart 52 uz velky ? Tvrdia , ze nie , ale nie som si vobec isty a objednat to z DE...Nechcem riesit vracanie spat a pod..
Ano viem. Len som sa chcel uistit ze velkost 52 bude na moje rozmery ok... 178/81 cm..Popripade bez vymeny predstavca a len posunutim sedadla...Cize riesim velkost ramu aby bol na moje parametre cim najoptimalnejsi...To je cele..
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Pozri Radon Scart Light 10.0
https://www.bike-discount.de/en/radon-scart-light-10.0-1
Pri 1600 eurach by som ale pozeral po carbonovych mtb. Cube zacina na 1250. Dostanes lepsiu vahu. Je to mierne ina geometria, ale nie extra. Tvoja oblubena kategoria su v podstate stare XC masiny
Len teda rad by som novy bike po 15r. Okrem ineho, mozno to s tym nesuvisi, ale ked ideme s kamosom na bikoch, vaha skoro rovnaka, tak ako keby bike na XT nabojoch siel trocha rychlejsie bez slapania z kopca. To moze byt ale subjektivne a len sa mi zdat... Cize slo mi o bezudrzbovost a uz rozdiel 200-300-400 Eur pri deore vs xt neriesim. Ano crossovy bike mi max vyhovuje, aj ked je to asi uz old school . Ale to mi nevadi. Mam 45 tak som na novom chcel doklepat dalsich 15 rokov do dochodku, haha ..
Co sa tyka este crossa, siel som na horskom 13 kilovom s nie moc hrubymi plastami v dobre vybave polne cesty aj asfalt a musim povedat ze na crosse sa mi jazdi fakt lepsie, bez ohladu na plaste. Preto cross .
CTM stark 4.0 sa da kupit dokonca za 1050 novy, co je dobra cena. Ale teda nie je full v XT, co ako vravim nie je podmienka, ale doplatit si par 100 eur uz nejako neriesim, ak to ma vydrzat zase 15 rokov bez vacsich problemov ci specialnej udrzby...Teoreticky by stacil aj ten Stark 4.. Podla vsetkeho ma dobru vidlu , ale to pri crosse zas nebude asi az tak uplne dolezite.. Trochu ma lame ta cena za novy bike, ktora je dobra..
Cube SL za 1260 je super cena. Len je to v DE a maju len XL. + naklady na odoslanie , odhadom 100. Co je stale Ok, ale hlavne nemaju velkost. Na SK je SL za 1650-1700 cca, co je uz celkom dost.
Radon Scart light 10 vyzera velmi dobre. Ak by som ale videl Cube SL za 1260 aj realne , tak je vyhodnejsi ten zrejme.
www.bike-discount.de som postrehol, ale zatial odtial nic nekupoval. Je moznost kupit aj z DE, z SK to ale asi bude jednoduchsie, aj kvoli pripadnej reklamacii...
Inak este je teda posledna moznost kupit nieco z druhej ruky za +- polovicnu cenu. Su biky co maju za sebou 2000-3000 KM a stoja 3 roky v garazi... Na taketo mam 4 tipy :
Ghost panameo X8, Cube nature SL, Kludne Radon Scart, Merida XT. Len je pravda ze crossy su okrajova zalezitost a moc ich v ponuke v dobrej velkosti a top vybave z druhej ruky veru nie je. Uz to sledujem daku dobu ..
Kratsie to asi neslo zhrnut
https://www.bike-discount.de/en/radon-scart-light-10.0-1
Nemecka sa neobavaj, B-D ma 65 na bicykle. Ceny byvaju ale casto ovela lepsie ako u nas a dostupnost je tiez inde.
Z tvojho vyberu nema nic problematicke komponenty, kedze su tam pouzite starsie rady
Ten Radon vyzera dobre, Paragon Gold, XT brzdy (naco?
Mal som obe a ziaden priepastny rozdiel tam teda nebol. Paragon bol akurat o cosi lahsi ale zas vydaval neprijemne hrkotave zvuky pri prejazde urcitych nerovnosti. Co som si zistoval, je to vraj prirodzeny prejav tej vidlice kedze vnutri je akysi volne sa pohybujuci piestik ci co. Za mna bola Paragonka mierne sklamanie teda hlavne ked si clovek vezme ze stala 185 eur kde za NCX som dal len 70 na bike-discount.