Ako napoveda tema, vyberam(e) bicykel pre zenu - hardtail.

Predbezna volba padla na: Grand Canyon 7 WMN https://www.canyon.com/en-sk/mountain-bikes/trail-bikes/grand-canyon/grand-canyon-7-wmn/2618.html?dwvar_2618_pv_rahmenfarbe=TQ%2FSR

Alebo potom drahsi GC 8: https://www.canyon.com/en-sk/mountain-bikes/trail-bikes/grand-canyon/grand-canyon-8-wmn/2620.html?dwvar_2620_pv_rahmenfarbe=WH%2FMC

Z tej osmicky je uz len Sko, to zistim cez tyzden ci je to vyhovujuci rozmer.

Nejake nazory, napady, komentare? Usetrit nejaku stovku ci priplatit? Alebo nieco ine?

Dakujem za kazdu spravu.
18.03.2023 - 21:10:48
00
Nehladal by som nutne WMN kusky, je to pri HT uplne jedno. Pozri nieco co ma akceptovatelne farby pre zeny v tunajsich obchodoch, potom v nemecku.
GC7 ma len normalny naboj, co robi 30x11.
19.03.2023 - 04:49:25
00
A kde a ako sa na tom bude voziť, aké využitie, terén atď. Medzi týmito je hlavný rozdiel vo vidlici a v pohone. Pre úplného rekreanta je rozdiel nerozpoznateľný, brzdy brzdia radenie radí a vidlica pruží/tlmí a vyberie si krajší. Ja by som napríklad chcela radšej pohon komplet Shimano ako Sram SX. Oba bicykle sú dobré, treba vybrať vyhovujúcu veľkosť ale presne ako sa píše vyššie, tie bicykle pre ženy sú také otázne. Rozdiely v postave sa nedajú zovšeobecniť a každý človek má inak dlhé ruky, nohy, trup, prsty, šírku panvy a má iné jazdecké schopnosti a aj keby bolo dvaja rovnakí, tak možno každý preferuje niečo iné.
19.03.2023 - 13:21:34
00
racecar
ja som kupovla cca 2 tyzdne dozadu, pocas Canyon vypredaja. Vzali sme pansky GC 7 a damsky GC8. Obidva velkost M. To panske M mi je uz trosku nepohodlnejsie, inak by som vzala pre seba aj GC9. Mne ten damsky GC8 v M vyhovuje super. Vyska cca 175cm. Neviem ako si vysoka, ak menej, S by som sa nebala. To M je celkom velke.
19.03.2023 - 16:07:58
00
Treba si pozrieť aj geometriu, nielen písmená označujúce veľkosť. V tomto prípade sú tie dámske pri rovnakej veľkosti ako pánske kratšie. Majú iný reach, top tube menght wheel base,... Aj keď dĺžku sedlovej rúry majú napríklad rovnakú, majú inú stand over high, inak posunutý stred,...
19.03.2023 - 17:31:15
00
keyboard_arrow_up