Vodič to nemusel nutne brať ako nehodu. Ako sa spomína vyššie, ani len nárazník nebol poškodený, z jeho pohľadu za ním spadol cyklista, dokonca bol OK a bol tam autobus s ľuďmi...
To prečo tam neostal môže mať rôzny dôvod, od obycajnej ľahostajnosti, resp z jeho pohľadu sa vlastne nič nestalo, až po nejaký objektívne vážny dôvod prečo potreboval pokračovať.
30.04.2023 - 08:43:39
00
ťažko súdiť chlape... citujem:vodič zrejme keď videl, že stojím, zrýchlil a pokračoval jazde ďalej... to slovo zrejme...takže nevieš jednoznačne či videl tvoj pád? inak,žiaľ je to tvoja vina,nedodržanie bezpečnej vzdialenosti,iné by bolo ak by ťa auto obehlo a zabrzdilo (čo sa nám cyklistom bežne stáva napríklad pred križovatkou), takto mu ani nevieš dokázať že ťa videl t.j. ušiel z miesta nehody .no ak ťa videl spadnúť a aj keď si nemyslel že má na tom podiel a kľudne išiel ďalej tak je to hyena... pripomenulo mi to keď som išiel na bajku asi 30m za jednou cyklistkou,akurát ju míňalo auto,ona chcela prejsť z cesty na chodník,spadla pri tom,chlap spomalil,zakričal z okna: ja som do vás nenarazil a frčal ďalej...vôbec ho netankovalo či sa vážne nezranila šak to nie je jeho vec...ja som jej potom pomohol pozbierať sa,nič strašné jej nebolo-pád som videl,hlavu nebuchla,záchranku nechcela,bývala pár metrov od toho miesta,len ruka ju vraj bolí tak som jej vravel nech s tým aspoň ide na rontgen
30.04.2023 - 09:35:36
00
misoR napísal:
Nepísal si, len z toho obrázku som pochopil, že išla smerom hore na kopec, tak mi nedávalo zmysel, že ako ťa potom mohla obehnut, keď si šiel opačne. Vidím, že príspevok si medzitým upravil, tak teraz je to zrozumitelnejsie


upravil som tam niečo iné - ty si z neho pochopil inak - že sa otáčala smerom hore - kvoli červenej šípke, tá ale naznačuje smer jej pohľadu nie smer pohybu auta ale to je ok, dá sa obrázok pochopit aj takto
30.04.2023 - 09:51:01
01
Marli napísal:
Podla tej fotky asi nestala kolmo na cestu, ale nepoznám to tam, cize som odhadoval, ze mala vyhlad (priblizne) niekde cez zadne prave bocne okno

"ked som videl ja ju tak musela vidieť aj ona mňa" - chybna uvaha, vo vseobecnosti to neplati, ani nahodou.
Jej auto ju robilo viditelnou.
Ona ta mohla (a mala) vidiet, ale nie ze musela.

(A mozno aj videla, ale nepredpokladala, akou rychlostou ten cyklista ide/dokaze ist, presne ako sa píše tu hore vyššie).


cez zadné pravé bočné okno ? :fubar: si robíš srandu ? ved pozerala cez predné a predné bočné okno, nie zadné, to by pozerala tam odkial vychádzala

Prílohy:

pohľad vodičky.PNG
pohľad vodičky.PNG 177.69 KiB thumb_up0thumb_down

30.04.2023 - 10:14:15
00
Dominik418 napísal:
Nie som si istý, ale keď utiekol s autom od nehody nie je vinný aj on? Keď sa to tak vezme prvú pomoc je potrebné dať zo zákona.


ale rozoznavas 2 rozdielne veci ze jo. Jedna je byt vinny v pripade nehody. Druha je nezastavit ako ucastnik nehody popripade neposkytnut prvu pomoc. Prvu pomoc zrejme cyklista ani nepotreboval.

A teda mal velke stastie ze skoncil s oskretym laktom a vacsou davkou adrenalinu. Mohlo to dopadnut ovela horsie. Chce to asi lepsie brzdy.
30.04.2023 - 10:30:53
00
Marli napísal:
Podla tej fotky asi nestala kolmo na cestu, ale nepoznám to tam, cize som odhadoval, ze mala vyhlad (priblizne) niekde cez zadne prave bocne okno

"ked som videl ja ju tak musela vidieť aj ona mňa" - chybna uvaha, vo vseobecnosti to neplati, ani nahodou.
Jej auto ju robilo viditelnou.
Ona ta mohla (a mala) vidiet, ale nie ze musela.

(A mozno aj videla, ale nepredpokladala, akou rychlostou ten cyklista ide/dokaze ist, presne ako sa píše tu hore vyššie).


to ty jak rozmýšľaš ? vo všeobecnosti neplatí že ak na teba niekto pozerá tak vidí ? :fubar: snád ked na teba niekto pozerá tak ťa aj vidí ? to by musela byť nevidiaca - a nevidiaci môžu šoférovať auto ?

,,Jej auto ju robilo viditelnou.,, - ale ved ona nepotrebovala byť viditeľná, bola na vedľajšej a len mala vojsť na hlavnú vtedy ked to bolo vhodné - ale ona tam vošla vtedy ked to nebolo vhodné

,,A mozno aj videla, ale nepredpokladala, akou rychlostou ten cyklista ide/dokaze ist, presne ako sa píše tu hore vyššie,, - ona to nie že nepredpokladala ale to neodhadla, nevedela správne vyhodnotiť ako sa vyvinie situácia ked vojde na hlavnú

asi tri mesiace dozadu podobne vychádzala na hlavnú cestu vodička vo vedľajšej obci, tam však vtedy nešiel cyklista ale domiešavač, pani už nežije, takto to chodí ked sa napr. v zákone píše že ,,Vodič pri svojej úvahe vychádza z rýchlosti, ktorá je na danom úseku zákonom povolená.,, Vodič vychádzajúci na hlavnú sa riadiť zdravým rozumom z toho čo vidí nie tým aká je kde povolená rýchlosť, ...
30.04.2023 - 10:53:22
00
Stojim si za vsetkym, ci som napisal. Kto chce, pochopi(l). Kto nie, vysvetlim este raz, i ked nerad, bod po bode...
30.04.2023 - 17:40:39
00
robertp1996 uz davno som nevidel pouzit zelenidlo...
Možno prideš na to, prečo je dobre holit nohy
30.04.2023 - 18:54:10
00
Bicykluje v mikine a teplakoch a ty chces od neho, aby si zacal holit nohy? :)
30.04.2023 - 19:13:54
03
:D
30.04.2023 - 19:35:28
00
Nic v zlom, ale bola to tvoja vina. Letel si jak blazon ci auto brzdilo alebo nie, pokial neduplo prudko na brzdu, ale to je jedno, aj keby, mohol sa vyhybat nejakej prekazke. Ty si mal prisposobit jazdu. A ze nezastavil? On ani nemusel vidiet alebo vediet ze si ho tukol, obzvlast ked sledoval ci sa zmesti s tym busom oproti na cestu, tak urcite nesledoval vtedy spetaky, ale krajnicu a bus.
Neviem, mam iba 46 ale asi som fakt stary, a taketo bezhlave sposoby jazdy uz nejak neviem vstrebat, ze preco...
Davajte na seba vacsi pozor.
30.04.2023 - 19:50:24
06
Tak chalani, ďakujem za podnety a názory, a s ohliadnutím sa späť napíšem pár vecí k nehode, ako som vnímal ten priebeh:

1. Keď som išiel z dediny, neboli predomnou žiadne autá, cesta bola voľná.
2. Potom v diaľke som videl 2 autá, prvé to malé osobné modré, čo som doň narazil. A za ním druhé, červené, športové, luxusné, nízke a širšie auto.
3. Dobehol som ich, že som vedel prečítať EČV. To červené malo NR a vlastné písmená.
4. Išli sme do zákruty, čo je nad Hornými Dúžavami, je to taká 270 stupňová oblúková zákruta, zvrchu ide doprava.
5. Za ňou sa cesta narovná a ide prudko dolu a trochu doľava, k tým domom, volá sa to tam Horné Dúžavy, a je tam aj zastávka.
6. Pred tými domami ešte stihlo červené auto obehnúť to modré, zbadal som EČV HC a klasické čísla. Tu som do toho šliapol, lebo za domkami ide cesta zas kúsok nahor, tak som chcel nabrať rýchlosť, ZÁROVEŇ som predpokladal, že aj vodič tam pridá a vzdiali sa odo mňa. Pri tom šliapaní som sa k autu pomaly približoval. Červené auto som už odvtedy nevidel.
7. Možno tak za 2 sekundy od obehnutia, a ako som šliapal, modré auto začalo brzdiť, lebo oproti išiel bus. Hneď som začal brzdiť, ale NIE naplno. Rýchlosť pred brzdením bola 61 km/h a neviem, prečo to do mtbikeru preklopilo na 70 km/h, nedá sa to tam opraviť.
8. Nebrzdil som na plno, lebo som videl, že sa tam zmestí a ešte som bol relatívne ďaleko, takže som sa na začiatku ešte necítil hneď ohrozený, a tak som počítal s tým, že mu len zasvietili brzdovky, a v skutočnosti nespomalí, že len tak pohladkal brzdu, ako to pri obchádzaní býva. Hlavne keď bolo jasné, že sa tam zmestí s tým malým osobným. Možno keby som brzdil od začiatku naplno, pravdepodobne by sa nič nestalo.
8. No on tam začal viditeľne spomaľovať, ako keby chcel zastaviť.
9. To som už brzdil, čo to dá, a v hlave som si pomyslel: ,,ČO NEIDEŠ!"
10. Potom, keď bike šiel ako sane, už som vedel, že narazím, náraz a pád mohol byť podľa grafu v garmine v rýchlosti okolo 30 km/h. Od brzdenia na začiatku po náraz to tipujem, že ubehlo možno okolo 5 sekúnd.
11. Predpokladám, že vodič od nárazu išiel bez plynu na zotrvačnosť, lebo keď som vstal, nebol ďaleko a potom pokračoval a odišiel.
12. Keď som sa došúchal, bol som už dosť za autobusom, teda náraz musel byť, keď auto bolo vedľa autobusu, lebo to videli aj z autobusu. Teda sa tam zmestil a aj tak stále brzdil.
13. Ľudia z busu by svedčili v môj prospech. Jeden konštatoval, že náraz musel vodič počuť, že on roky jazdí, tak vie.
14. Môj názor je, že keď sa niekto bojí šoférovať, a aj pri banalite má smrť v očiach, nech si nalepí dozadu na auto zetko, lebo hentak, podľa mňa zmätočne, sa môže zachovať len žiak autoškoly, čerstvý alebo sviatočný vodič.
01.05.2023 - 13:06:51
00
hej, moja dcéra má 4. deň vodický, pred včerom sme boli v susednom okresnom meste sa povoziť a som jej povedal že ked vychádza z vedľajšej na hlavnú že nemôže robit ten manéver moc pomaly lebo dopadne jak pani pred troma mesiacmi co ju zabil domiešavač ked vychádzala z vedlajšej na hlavnú, mám Toyotu automat tak ešte dobre, neni sranda ked šofér v takej situácii s manuálom zazmätkuje pri radení, zdochne mu motor tak može ist aj pod kytičky
01.05.2023 - 13:31:06
00
robertp1996

Citas to po sebe ? Ved ty si zo zadu narazil do auta. Neprisposibil si svoje schopnosti/brzdne/jazdne vlastnosti premavke.

Pises,ze si brzdil 5 sekund ci kolko a ani nie naplno zo zaciatku... Mal som kedysi tiez cestak s rfikovymi brzdami a viem ako ***** to brzdi.
Spustit sa niekde na ceste 60-70km a potom dufat, ze mi nic nedojde do cesty je take hlupe.
01.05.2023 - 14:12:03
05
s trochou pokory by to mohol zobrat ako celkom slusne skolenie "iba" za cenu lisaju...
01.05.2023 - 14:47:15
013

Výber z produktov

Prejsť do shopu (Príslušenstvo / Svetlá)
keyboard_arrow_up