Taký krásny deň, a ja musím ležať chorý ako pes doma.. A to sa liečim už 3 týždne.. ..
Hádam sa stihnem uzdraviť do konca mája a zúčastniť sa "Tour de wine"
takze ja som na tom podobne z nosa vodopad aj z oci slzim ako pes uz tri dni to som chcel ist pozriet svatojursky maraton do prdele. ked pozriem von az ma depka chyti...
trochu oživím tému po pár rokoch, ale aktuálnejšiu som nenašiel a novú zakladať teda nebudem
je tu niekto kto má problémy s imunitou, resp. býva často chorý? ja som až do leta nebol asi tri roky chorý (je pravda, že dlho sa nosili rúška) ale odvtedy som bol možno 8-9x. práve vtedy mi vybrali 8mičku zub, ktorý mi museli rozbiť na drobné časti , lebo rástol divoko do kosti a vtedy som mal rôzne zápaly aj 3 týždne po vybratí a behom 1 mesiaca som využíval troje ATB. možno to nemá súvis ale odvtedy tak pozorujem, že som viac chorý - prechladnutia skoro každý mesiac. hlavne vždy ma chytí hrdlo a mám hnis na mandliach.
až teraz vlastne ma konečne poslala doktroka na ORL, že to môže byť chronické a možno mi ich vyberú.
aké máte skúsenosti, je tu niekto, kto si prešiel niečím podobným (býval často chorý, prechládnutý) a nejakým [doplň trik] sa z toho dostal??
Ja som býval stále na jar aj jeseň nachladnutý, keď som začal s bicyklom 4 roky dozadu, všetko prešlo. Potom prišiel COVID, mal som na jeseň 2021, a celý rok 2022 som sa s tým trápil. V zime ok, ale apríl, máj, jún nachladnutia, leto v pohode, september až november zase. Potom sa to zlepšilo, naposledy veľmi mierne február, odvtedy všetko ok, tak dúfam, že to vydrží. Tak u teba asi mandle všetko poriešia, prípadne skúsiť pridávať vitamíny, zinok priebežne. Mne možno toto pomohlo, dával som C, D, zinok, niekedy niečo z B, selén.
možno je to sprostosť ale mňa predtým tiež často bolelo hrdlo,nechápal som z čoho keď som nepil nič studené ani bublinkové,ráno som sa zobudil a bolí hrdlo plus úplne studené nohy...začal som spať v ponožkách s výnimkou leta a hrdlo ma odvtedy (asi 3 roky)nebolelo .KLOP KLOP
Ja si zas davam na hrdlo na noc vzdy satku, a to po cely rok, teda okrem najhorucejsich noci. A tiez ma uz vdaka tomu ovela zriedkavejsie boli hrdlo, vlastne skoro vobec.
Ja som nebola u lekárky s takouto chorobou asi 10 rokov ale tento rok som bola 6 týždňov chorá, furt sopel, dáke hrdlo... Mávala som v. detstve a v minulosti aj ja nejaké sople, upchate dutiny a suché kašle najmä keď sa menilo počasie alebo som prišla z chladu do vykureneho priestoru, to som sa šla zadusit a tiež mi chceli vyberať krčné mandle ale dve ORL sa nevedli dohodnúť. Jedna tvrdila, že to bude lepšie a druhá že sa mi môže niečo iné zhoršiť 🤷 ale iné som chcela tento rok ako som bola taká chorá tak mi potom dosť pomohol Lyzozym.
ja tiež podobne, odkedy sa aktívne hýbem tak ma všetko obchádzalo aj v domácnosti keď boli respiračné choroby, tak som bol vysmiaty a teraz som po rokoch normálne ležal v teplotách pár dní v decembri a aktuálne som teraz tiež po chorobe, tiež nejaká divná, že pomalý nábeh, pár dní len v hrdle škrábalo, potom sato zhoršilo aj s miernou teplotou, nádcha, kašel, až nejak po 7 dni nastal zlom že sa začalo zlepšovať... neviem či je to z toho očkovania alebo všeobecne sa šíria s tým kovidom nejaké silnejšie hnusoby
Ja som býval stále na jar aj jeseň nachladnutý, keď som začal s bicyklom 4 roky dozadu, všetko prešlo. Potom prišiel COVID, mal som na jeseň 2021, a celý rok 2022 som sa s tým trápil. V zime ok, ale apríl, máj, jún nachladnutia, leto v pohode, september až november zase. Potom sa to zlepšilo, naposledy veľmi mierne február, odvtedy všetko ok, tak dúfam, že to vydrží. Tak u teba asi mandle všetko poriešia, prípadne skúsiť pridávať vitamíny, zinok priebežne. Mne možno toto pomohlo, dával som C, D, zinok, niekedy niečo z B, selén.
drzim palce!
praveze vitaminy/mineraly suplementujem pravidelne kazdy den, vsetko co si vymenoval. skusam teraz ine probiotika, snad sa to upravi. urcite za to moze podla mna z velkej casti aj pracovny stres
trochu oživím tému po pár rokoch, ale aktuálnejšiu som nenašiel a novú zakladať teda nebudem
je tu niekto kto má problémy s imunitou, resp. býva často chorý? ja som až do leta nebol asi tri roky chorý (je pravda, že dlho sa nosili rúška) ale odvtedy som bol možno 8-9x. práve vtedy mi vybrali 8mičku zub, ktorý mi museli rozbiť na drobné časti , lebo rástol divoko do kosti a vtedy som mal rôzne zápaly aj 3 týždne po vybratí a behom 1 mesiaca som využíval troje ATB. možno to nemá súvis ale odvtedy tak pozorujem, že som viac chorý - prechladnutia skoro každý mesiac. hlavne vždy ma chytí hrdlo a mám hnis na mandliach.
až teraz vlastne ma konečne poslala doktroka na ORL, že to môže byť chronické a možno mi ich vyberú.
aké máte skúsenosti, je tu niekto, kto si prešiel niečím podobným (býval často chorý, prechládnutý) a nejakým [doplň trik] sa z toho dostal??
Je možné, ze veľké množstvo ATB ti značne rozbilo črevné baktérie a tie ako je známe dosť súvisia s imunitou. Skus užívať nejaké lepšie probiotika, plus denne viť. D3 (aspoň 1000 U. I) najlepšie kvapky , C, Zinok (ak stále berieš ATB, tak zinok s odstupom par hodín)
Na hrdlo kloktat soľ, striekať Jox, pit a kloktat caje zo Šalvie a Rumanceka
dnes som bol na ORL vyšetrení a naozaj mandle musia ísť von, lebo sú v "zlom" stave..dostal som ešte lieky bronto-vaxom ale po lete mi ich asi aj tak vyberú.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
sorry
drzim palce!
praveze vitaminy/mineraly suplementujem pravidelne kazdy den, vsetko co si vymenoval. skusam teraz ine probiotika, snad sa to upravi. urcite za to moze podla mna z velkej casti aj pracovny stres
Je možné, ze veľké množstvo ATB ti značne rozbilo črevné baktérie a tie ako je známe dosť súvisia s imunitou. Skus užívať nejaké lepšie probiotika, plus denne viť. D3 (aspoň 1000 U. I) najlepšie kvapky , C, Zinok (ak stále berieš ATB, tak zinok s odstupom par hodín)
Na hrdlo kloktat soľ, striekať Jox, pit a kloktat caje zo Šalvie a Rumanceka