Prílohy:
Komentár súboru: Nad Blazkovcami
Komentár súboru: Vrtula na Ostrom vrchu
Komentár súboru: Vyhliadka na Kamenci medzi Vrbovcami a Turou Lukou.
Komentár súboru: Pokracovanie cyklotrasy za Svacenikom smerom na Vankov/Skanderov.
Komentár súboru: Este stara plecharina nad Vankami
Komentár súboru: Klasika Kut, Medzi Vapenikom a Malejovom
Komentár súboru: Cernecky vrch, zaciatok CHKO Biele Karpaty
Prílohy:
Komentár súboru: Cez lúky za hradom Branč.
Komentár súboru: Turá Lúka, Javorina na pozadí.
Komentár súboru: Už hore na Javorine. Vietor, zamračené, 16°C, ale lokalita má vždy svoje čaro. Len tie kríky a stromy pozdĺž cesty už začínajú zavadzať kedysi nerušenému pohľadu na vysielač.
Komentár súboru: Pohľad smer Jelenec vľavo a Inovec na pozadí.
Komentár súboru: Dlho som nebol na českej strane pod Javorinou, tak po červenej dole a cez pekné lúky.
Komentár súboru: Cez Novú Lhotu som sa vrátil späť na hrebeň a klasickým príjemným chodníkom modrej značky ďalej. Výhľad pod Ostrým vrchom, smer Myjava.
Komentár súboru: Klesanie do Vrboviec, aby som sa zrazu...
Komentár súboru: ...ocitol na protiľahlom kopci. Síce fúkalo, ale nebola zima.
Komentár súboru: Zo Žalostinej hrebeňovými úsekmi (cesta v strede na fotke) na Havran.
Komentár súboru: Z Havrana kúsok po ceste, aby sa obišiel taký divný klesajúci a stúpajúci úsek modrej značky. Na Ovčom vrchu.
Komentár súboru: Svetlo ešte bolo, tak som to potiahol na Zámčisko a cez unínske vinohrady smer Dojč. Odtiaľto sa ukázali skoro celé Malé Karpaty. Dalo sa rozoznať aj Devínska Kobyla.
Komentár súboru: Nie všade sa tento rok urodili slivky, to neplatí pre lokality nad Smrdákmi a Koválovom. Čakajú na zber. Alebo opadnutie.
Komentár súboru: Národná kultúrna pamiatka, slamený domček "Sumorovec" v Borskom Petri, z 18. storočia. Príjemná pamiatka a konečne dostala nový šat.
Prílohy:
Komentár súboru: V tomto mieste ma zaujal kríž so železných kúskov. Krajina je tu zvlnená a to je práve na nej zaujímavé, žiadna nuda.
Komentár súboru: Ako som spomínal v popise, väčšina trasy mimo lesa a poľných ciest, viedla po značených účelových asfaltových cestách. Žiadne autá. Tunajšie obce sú takto kvalitne prepojené medzi sebou. Radary rozoznateľné v pravej časti záberu na kopci.
Komentár súboru: Tesne pred Ernstbrunnom je začiatok miestnej dreziny. V dĺžke 13km sa ňou dá dostať do Asparn an der Zaya. Tunajšia krajina je plná miestnych železničných lokálok, ktoré už zväčša neplnia svoj účel, niektoré majú už vytrhané koľaje, ale táto je vhodne využitá https://www.weinvierteldraisine.at/
Komentár súboru: Na stanici v Ernstbrunne je viac historických železničných exponátov. Tu ma zaujali ohnuté koľaje viac ako lokomotíva :)
Komentár súboru: Rakúsko je krajinou vrtúľ a tekvice. Boli všade. V ľavej časti pomerne veľký aktívny kameňolom.
Komentár súboru: K Ernstbrunnu neodmysliteľne patrí tunajší zámok. Patrí pôvodným majiteľom a je pomerne zaujímavý. Krajší pohľad je z východnej strany (mimo fotky). A zároveň je vedľa aj Wildpark, niečo na spôsob zoo, "safari".
Komentár súboru: V Rakúsku je všeobecne zakázaná jazda v lese, okrem úsekov, ktoré sú povolené. S takouto tabuľkou som sa prvý krát stretol v "kopcoch" nad Angernom. Vtedy som si myslel, že gilt auch je niečo ako ausgenommen (s výnimkou). Moja rakúština je slabá, ale teda je to opak :) gilt auch znamená platí aj pre cyklistov. Tu som sa chcel ísť pozrieť kadiaľ vedie červená značka, ale neoplatí sa ňou ísť, divná lesná cesta, potom skončila a kúsok sa tlačil. Ak by tadiaľto niekto išiel, tak treba zostať na cykloznačenej dobrej lesnej ceste.
Komentár súboru: Už na Oberleiser Berg (457m). Veľmi príjemná lokalita s ďalekými výhľadmi. Tie dnes pre opar neboli, ale dá sa vidieť do Bratislavy, na Schneeberg a podobne. Miesto bolo obývané už pred tisíckami rokov. Archeologická lokalita, hradisko, pevnosť,... Kelti, Germáni a vraj sa tu našli aj stopy po Slovanoch.
Komentár súboru: V súčasnosti tu dominuje rozhľadňa, kaplnka a krížová cesta. Aktuálne je tu niečo na spôsob výstavy fotiek. A tie sú teda z rôzneho súdka a mimoriadne zaujímavé (krajina, ľudia, emócie,...).
Komentár súboru: Lúčna cesta a pasúce sa ovečky. Radary na pozadí.
Komentár súboru: Celým hrebeňom a ďalej smer Mistelbach, vedie "červená" turistická značka a zároveň Svätojakubská cesta.
Komentár súboru: Vrcholová časť Buschbergu a namiesto ďalekohľadu tu majú peknú kameru obskuru. Pekne ukazuje, čo sa dá vidieť. Zadarmo, bez vhodenia mincí.
Komentár súboru: Výhľad z Buschbergu priamo proti slnku nič moc, ale má to tu svoje čaro.
Komentár súboru: Rakúske turistické značenie nie je väčšinou nič extra, zlatý náš systém, ale v týchto lokalitách to majú značené kvalitne. Po tých desiatkach km po rovine a asfalte, padol vhod príjemný lesný úsek. Jazdí sa tu bicyklom, stôp bolo dosť.
Komentár súboru: Spomínaná trasa dreziny, smer Asparn an der Zaya.
Komentár súboru: Miestami poľné cesty, všetko zjazdné.
Komentár súboru: Mistelbach a kvalitne spravená cyklopromenáda, Žiadne križovania hlavných ciest, všetko mimoúrovňovo. Asi cez 5 podobných som išiel.
Komentár súboru: Na trasách v cudzom prostredí, ktoré nepoznám, sa mi osvedčilo naberanie vody na cintorínoch, alebo niektoré dedinky majú vodu dostupnú priamo v centre.
Komentár súboru: Ďalšia železničná trať, miestna lokálka. Neviem akým spôsobom a kedy sa využíva, keďže miestami na nej boli len tak náhodne umiestnené vozne. Bez lokomotívy. Trať pokračuje do Hohenau. A samozrejme luxusný cyklochodník.
Komentár súboru: Po prekročení hranice bola do západu slnka ešte hodina, reku, už sa nemám kam náhliť, tak kam ešte pôjdem. Krátky okruh smer Borský Svätý Jur. Hrádzu, cyklotrasu pri Morave opravujú a zatiaľ je tu takýto povrch. Trochu mi uniká zmysel rekonštrukcie, ale čo už.
Komentár súboru: Podjazd pod D2. Ľahšie sa upravuje niečo, čo je už hotové (fotka vyššie), ako keby sa mal spraviť tento úsek vedľa rieky Myjava. Toto som ešte nešiel a vždy som chcel, takže preto tadiaľto.
Komentár súboru: Cieľom záverečného úseku bola kaplnka Sv. Urbana. Krásna lokalita a v tunajšej téme dosť populárna :)
Komentár súboru: Z Rakúska síce mali byť vidieť, ale neboli. Malé Karpaty od Zárub po Vysokú a nad kaplnkou vychádzajúci Mesiac.
Prílohy:
Komentár súboru: Prístav Skalica
Komentár súboru: Prístav Petrov
Komentár súboru: Zámok Strážnice
Komentár súboru: Vínne sklepy Plže v Petrove
Komentár súboru: Námestie Skalica
Komentár súboru: Skalické rybníky
Komentár súboru: Skalické rybníky