Máte radi úsek Liščie údolie?

Anketa bola ukončená dňa 21.08.2009 - 16:51:00

ano celý 43% [ 3 ]
okrem križovatky pri poliklinike 14% [ 1 ]
okrem križovatky na svrčej ul. 0% [ 0 ]
okrem useku s kamienkami 0% [ 0 ]
vadia mi niektore spomalovace 29% [ 2 ]
cely je zlý 14% [ 1 ]
Celkový počet hlasov : 7
Ahoj vsetci,

Bratislava ma mnozstvo uzasnych cyklotras na ktorych my obycajny cyklisti denne riskujueme kozu v hustej premavke. Jednou z nich je Dúbravská radiála konkrétne cast Líščie údolie s krásnymi dvoma križovatkami. Na prijemnej ceste vydlazdenej spomalovacmi a vzdy novsimi prekazkami vo forme roznych prac na ceste je toto miesto priam stvorene na neviazanu a prijemnu jazdu poza (sice nie vzdy) mnozstvo neustale spomalujucich aut. Jedna zo spominanych krizovatiek sa nachádza medzi poliklinikou a sl. sporiteľňou (ano ako je kaktus bike). Križovatke predchádza množstvo častokrát vkusne zaparkovaných aut kedy si dotycny biker vychutna situacie ked sa zoci voci stretne s velkym
nakladiakom. Naozaj helma sa hodi. V pripade nutnosti to identifikuje kde bola tvarova cast hlavy. Sinuc dalej clovek narazi na spominanu krizovatku kde ani skuseny vodici nevedia castokrat kto ma prednost. Ako na neoznacenej krizovatke (opravte ma ak sa mýlim) by mala platit prednost sprava. Coz je dost obtiazne pre cyklistu na tejto trase dodrzat hlavne ked mu to ide z kopca a ked zbada auto ma tak 3m na to aby zabrzdil. (ak niekto naozaj vie kto tu ma naozaj prednost piste aspon ma budu do spitalu viest pouceneho kto nehodu zavinil :).
Pokracujuc uz spominanou idilickou cestou lemovanou spomalovacmi a roznymi vykopmi cyklista narazi na krasny prirodny jav kedy sa pod svahom usadzuje mnozstvo kamienkov a piesku splachovaneho dazdom kedy je nestastnik obcas zaplaveny zaplavou kamienkov usakujucich od kolies miestnych gerojov, ked sa po spomalovaci snazia nabehnut na povodnu rychlost. Coz je ten lepsi pripad bo pri brzdeni vdaka tymto kamienkom este pred spomalovacom skonci dotycny leda tak v gerojovom zadku. Neviem ako kto, ale nepatrny kopcek najradsej prekonavam trosku s nabehom. Prave ked je clovek presvedceny ze dany kopec zvladne vyruti sa spoza krovín maskujúcich hlavnú cestu prinajlepsom iba geroj s pohonom 4X4. Trasa vybaca z hlavnej a treba dat prednost protismeru kopec nekopec. Kedze vodic iduci v protismere nevidi o nic viac ako osoba na bajku za zakrutou situacii nepomoze ani zname vystrcenie paprcky v smere odbacania. Esteze do kopca sa dobre brzdi. Co sa neda povedat ked clovek tymto usekom schadza dole a napaja sa na spominanu hlavnu cestu. Ked uz aj clovek auto zbada vynara sa mu v hlave otazka, brzdit ci nebrzdit? Jo a tie spominane kamienky su tez fajn. Ale videl som uz borcov co isli aj po ceste dole z intrakov v Mlynskej. Tam to zrychlenie nabera trosku vyssie obratky. No a coskoro sme pri konci uz len prekonat stare elektrickove kolaje cez carovny lesik, zosadnut z cajglu, prejst po nadchode a hor sa po dalsej (chvalabohu uz ovela lepsej trase).
Cloveku sa tak vynara otazka v hlave ma vyznam oznacit ako cyklotrasu trasu ktorej prekonanie pre cyklistu znamena nepriazdnive podmienky zo strany ci uz dopravnych situacii alebo stavu vozovky?
Bajku zdar vsetkym co si oblubili tento dopravny prostriedok nech vam to jazdi.

Slivomir
21.08.2008 - 16:51:00
00
keyboard_arrow_up