Keď sme sa už v inej téme
post630146.html#p630146 bavili o káve napadlo mi, že by nemusel byť zlý nápad podeliť sa o zážitky a skúsenosti aj z tejto oblasti keď sa bavíme aj o iných, s cyklistikou nie veľmi súvisiacich veciach. Kávu mám rád, nepovažujem sa za odborník ani fajnšmekra ale ak si mám kávu vychutnať tak nech stojí za to. V BA poznám pár podnikov, do ktorých sa rád vraciam a káva mi tam chutí. Nepoznám pozadie odkiaľ kávu vozia, či je kvalitná, ako je pražená a pod., jednoducho mi chutí. Spomeniem pár, ktoré mi v tejto chvíli napadnú: kaviareň v "novom bratislavskom centre" na Dlhých dieloch (neviem si spomenúť na názov), ponúkajú rôzne druhy káv, aj jednodruhových; ďalej Cafe land v OC Glavica v Devínskej (
http://www.cafeland.sk/); Julius Meinl Cafe OC Eurovea. A minulý týždeň som zablúdil do Nitry kde v OC MAX som objavil toto:
http://www.eurocoffee.sk/ Ja som si dal Jamaicu, priateľka Costa Ricu a noazaj nám chutila. Okrem toho je tam aj veľmi príjemná baristka, ktorá nám porozprávala a povysvetľovala veľa vecí okolo kávy. Nakoniec som odchádzal s tromi rôznymi balíkmi kávy.
Takže kávičkári, podeľte sa so zážitkami, či dobrými alebo zlými a dajte tipy kam chodiť a kam nie.
Dagde ju už prehodím 😜 … nabytkov mame dosť aj izieb .
Ako často? Podľa možnosti vôbec, ak sa používa mäkká voda okolo 120 ppm (napr. Dobrá Voda).
No voda ide bud moja vlastná, alebo ked sa mi nechce miešať tak ARO to ma 160ppm cca tak s takou vodou raz za rok stačí urcite podla mna
A konecne niekto uznavany potvrdil, ze "... OCD consistently extracts half a percent to 1 full percent less than just tapping, I've never seen a study say otherwise ... ", takze moja skusenost s OCD sa len verejne potvrdila ...
A konecne niekto uznavany potvrdil, ze "... OCD consistently extracts half a percent to 1 full percent less than just tapping, I've never seen a study say otherwise ... ", takze moja skusenost s OCD sa len verejne potvrdila ...
Chuovina, treba si kúpiť poriadnu mašinu, tak ako Ramon1, ta ne.
Ramon1 my ti ho prídeme poskladať
Para ide stále, ale slabo alebo hneď ako začneš napeňovať vypne paru a rozblikajú sa kontrolky "kávy" (klasicky ako keď skončíš napeňovanie a je prehriaty boiler).
Odvápnenie by malo ísť spustiť kedykoľvek.
Inak chlapci s keesa to nemajú vôbec vymyslené zle, sú schopný aj viac krát za rok upraviť konštrukciu stroja keď odhalila slabší článok.
Na ľavej strane ešte chýba riadiacia elektronika napúšťania bojlera pre to tam je miesto.
Ps: fotka v rozobratom stave...
Inak chlapci s keesa to nemajú vôbec vymyslené zle, sú schopný aj viac krát za rok upraviť konštrukciu stroja keď odhalila slabší článok.
Na ľavej strane ešte chýba riadiacia elektronika napúšťania bojlera pre to tam je miesto.
Ps: fotka v rozobratom stave...
A ako často sa im to stáva, že odhalia slabší článok na produkčnom stroji?
Btw, to vyzerá na fotky zo servisu z Eurosamu, správne?
Co nepoznas portafilter vpravo dolu???
Idem hadat ... hore manifold, ventil (na paru?), 3 solenoidy (asi), 2x topna spirala, motor s rotacnou pumpou, tubes and fittings, 2x manometer, 3x SSR + elektronika, rozobrata Idromatic hlava, otvoreny bojler, dole dalsi solenoid, par skrutiek a plechov, ... sak vsetko prehladne a jasne ...
Btw, to vyzerá na fotky zo servisu z Eurosamu, správne?
Cca jeden až dva krát za rok..
Hlavne konštrukčné prvky. Výmena srobovaneho spoja za zvarany, inak ohýbané trubky kôli prístupu, zmena typu solenoidu, presuny spomalovacych trosiek......
Sú to drobnosti ale pomerne často.
Áno fotka je servis Eurosam čo ju prezradilo?