https://horal.sk/
posledný komentár: 13. 10. 2023 o 21:31
posledný komentár: 3. 7. 2023 o 21:09
posledný komentár: 30. 12. 2022 o 11:12
posledný komentár: 2. 7. 2015 o 8:09
posledný komentár: 13. 10. 2023 o 21:31
posledný komentár: 3. 7. 2023 o 21:09
posledný komentár: 30. 12. 2022 o 11:12
posledný komentár: 2. 7. 2015 o 8:09
Potvrdzujem. Mal som navi s gpx, ale prakticky som sa do nej ani raz nepozrel kvôli navigovaniu, a dalo sa ísť plný kotel aj na križovatkách bez zaváhania. Perfektne značené, klobúk dole
A vďaka aj za pokosenú metrovú trávu a odstránených asi milión popadaných stromov, ktoré boli v druhej polke Krejzi pár týždňov dozadu.
len ten zaver - tu zmenu som absolutne nezachytil. gpx som z ofic. stranky stahoval stvrtok vecer, ziadna info o zmene, trasu si vzdy studujem pred maratonom - piatok som cestoval a zmeny uz nesledoval. v zavere tak dlhej trasy ma clovek dost nakupene, uz som mal len zbehnut do ciela ked tu zrazu paska a ludia ma posielaju kamsi do lesa. unaveny uplne na slepo, ani som nevedel ci idem dobre, jastril som po znackach, nevedel som kedy to vlastne skonci, motali sa tam pomalsi z kratkej trasy - uplne mi to pokazilo pocit z finisu. aj nervy cukli a vyjadril som sa tam nahlas - sa ospravedlnujem za prehnanu reakciu ale bola od srdca.
horala som bol prvy krat - o tom korenovom zaverecnom xc-ku som vedel - no poslat tam ludi po 115km natriasaciek (niektore zjazdy boli fakt celkom masaker co sa stavu tyka) co sa uz tesia do ciela a zamiesat to ludmi z kratkych tras co to technicky takmer nedavaju mi moc stastne neprislo. ale to je len moj skromny nazor.
O tom závere som ani ja nevedel zmena bola urobená ale nebola posunutá von deň pred pretekom pri prezentácii som sa to sám dozvedel Gusto0... 3 dni pred pretekom sa musela zmeniť tiež trať pre nejaké námietky jednej obce....tie korene a záver sú na Horale už tradične známa vec taký Svitovský podpis
Lechu zjazdy síce neboli prísne vzaté technicky náročné, ale vytriasavé boli z môjho pohľadu mimoriadne. Na drahom downcountry(ish) fulle ti to tak prísť nemusí, ale na hliníkovom HTčku s vidlicou na konci servisného intervalu som dostal vo väčšine zjazdov naozaj kvalitne nažrať. A pritom najhorší z môjho pohľadu nebol ani tak záver, ale skôr zjazd z Panskej Hole do Liptovskej Tepličky.
Spominam na prvy rocnik, kde zaradili tuto vlozku. Strasne nadavky sli lesom vtedy.
Teraz o tom vieme, je to spestrenie na zaver - aj pre divakov. Jedine skoda, ze ta obchwdzka cintorina nebola v GPXe. Pre tych, co sa riadia nim, to bolo prekvapko.
pri tom zjazde je pravda, ze mohol tam byt pokyn pre amaterskych jazdcov, nech slapu hore len po pravej krajnici, ale z mojho pohladu to sem tam niekto prilis premotivovane zjazdoval, nakolko aj jazdci z prvych pozicii by si mali uvedomit ze hore kopcom idu aj amatersky pomalsi jazdzi (nakolko jasny pokyn drzat sa v pravo tam nemali prikazany) a nerobit zo seba kralov a povysovat sa vypipavanim nad nimi, tu sa ukaze ci je pretekar z TOP pozicie clovek alebo ....