Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Ahojte,
mám problém s cestným bikom Specialized Allez.
Pri prejazde nerovnou cestou (starší asfalt, záplaty atď.) počujem dosť nepríjemné hrkanie. Počuť to od stredu rámu, ale hrkanie sa môže aj prenášať. Vymenil som reťaz a stále to pretrváva.
Na priloženom linku je aj video ktoré som natočil keď sa to prejavuje.
https://www.youtube.com/shorts/2YcVcfIHXpY

Ďakujem.
Pato.
Zobraziť komentár 05.09.2024 - 12:02:00
00
bowdeny v rame, podvihni za sedadlo 15 cm a pusti . prilož ucho k ramu :D alebo skus podržať postupne jednotlive bowdeny s lankami, jeden z nich to bude :)
Zobraziť komentár 05.09.2024 - 12:05:11
00
Ako tak pozerám na to video, tak tento Allez má ešte všetky bowdeny ťahané vonkajškom...
Zobraziť komentár 05.09.2024 - 12:15:45
00
Ano, bowdeny sú ťahané vonkajšou stranou. Zvuk je skôr niečo také ako kov na kov.
Zobraziť komentár 05.09.2024 - 13:09:04
00
Neuraz sa, ale kolesa a upinaky mas dotiahnute? To znie ako keby bolo nieco uvolnene, ako keby hrkala nejaka podlozka. Nepadlo ti nic dovnutra do ramu? Nejaka matka, srobik...
Zobraziť komentár 05.09.2024 - 14:14:37
00
V partii sa nevkladaju srobiky do ramu ked sa dotycny nepozera?
Zobraziť komentár 05.09.2024 - 16:07:41
05
Skúšal som hrkať bikom vo vzduch a nič nepočuť. :(...čo sa týka šróbov nič nieje uvoľnené. Bude to nejaká banalita. Ale stále som na to neprišiel. :(
Zobraziť komentár 06.09.2024 - 14:44:40
00
Matičky na ventilkoch o ráf? Skús ich demontovať.
Zobraziť komentár 06.09.2024 - 14:48:52
01
Tak problém vyriešený.
Po dlhom skúmaní a rozoberaní som zistil že bol povolený zadný orech naboja ktorý je v strede kolesa (čim je dotiahnutá rozeta).
Fascinuje ma že to nemalo žiaden vplyv na funkčnosť, a koleso nemalo žiadnu vôlu.

Ďakujem všetkým za Vaše rady.
Paťo.
Zobraziť komentár 11.09.2024 - 21:22:25
01
Caute, posledne mesiace pozorujem, ze mi v rame hrkocu bowdeny. Bajk mam tretiu sezonu, ale zacalo to robit len tento rok. Neviem, ci sa bowdeny daju vnutorne nejak uchytit k ramu alebo vystlat niecim, ale nenapada ma nic, ako by som to hrkanie mohol eliminovat... Poradite?
Dik
Zobraziť komentár 24.10.2025 - 11:10:40
00
pozri na eshope molitanove hadičky na bowdeny....
Zobraziť komentár 24.10.2025 - 11:35:03
01
Cube pouziva taku stetinovu kefu ci ako to nazvat , alebo tam natlac hupku na umyvanie riadov , ked nechces natahovat tie molitany na hadicky

https://www.mtbiker.sk/shop/komponenty/bowdeny-a-lanka/prislusenstvo/capgo-protihlukovy-navlek-brzdoveho-bowdenu-1-m-p223251.html
Zobraziť komentár 24.10.2025 - 15:42:49
00
arrow_leftbezotn napísal:
Cube pouziva taku stetinovu kefu ci ako to nazvat , alebo tam natlac hupku na umyvanie riadov , ked nechces natahovat tie molitany na hadicky

https://www.mtbiker.sk/shop/komponenty/bowdeny-a-lanka/prislusenstvo/capgo-protihlukovy-navlek-brzdoveho-bowdenu-1-m-p223251.html

akoze zospodu do spodnej trubky to tam nejak natlacit myslis? mam aj nejake zvysky zateplovacej mineralnej vlny, aj to by nemuselo byt zle..

Inak, pozrel som zospodu dovnutra - tie bowdeny su uz niecim obalene, musi to klepat inde ako vnutri. asi to trieska o stred (domcek), dal som tam gumu, uvidime
Zobraziť komentár 24.10.2025 - 19:34:43
01
Tak o stred to netrieska. Problem je, ze ten otvor do hlavnej trubky od stredoveho domceka je tak uzky, ze tam asi neviem natlacit fakte ze nic... Napada vas este nejaka finta?
Zobraziť komentár 04.11.2025 - 14:30:12
00
Ak hrkocu bowdeny v rame ako pises tak hned prva odpoved je ta co by ti mala pomoct. Casom sa ti to mohlo proste predrat ci zacat rozpadat a to isto prave na miestach kde to klepe najviac.
Ked chces vymyslat alternativne riesenia ako vec na to urcenu tak montazna pena v spreji bude urcite fungovat viac nez dobre. Rovnako vybrat tie bowdeny z ramu a upevnit ich zvonku by mohlo pomoct. Ak nebuchaju brzdy tak i bezdrotove radenie a ovladanie podsedlovky je moze byt cesta. Teoreticky i napnutie bowdenov v rame tak aby sa vobec nepohli ale toto sa ti asi nepodari tak lahko ako to znie. Mozes skusit vyvrtat do ramu diery tak ze tie bowdeny po troche nadavania pripevnis o ram stahovacimi paskami. A napada mi plno dalsich fint.
Hrkotat ti moze bowden i zvonku. A hrkotat ti nemusi len bowden ale i retaz, salter, nejaka zle dotiahnuta vec, prasknuty ram, nieco na ruksaku/obleceni, ...
Zobraziť komentár 04.11.2025 - 15:19:19
00
keyboard_arrow_up