hned si mi zacukal v slabinach Ty betar
Aby som dostal aj nejakému významu príspevku... Prebiehajuca rekonštrukcia chalupy, bivalentny zdroj, drevo krb + tč, 11+11kW na foto zásobníky UV + TV, 300l + 2x800l, nízke nadrze, kvoli nizkemu stropu.
Tieto zázraky mám aj ja doma, ale niečo mám zle nastavené. Stále sa mi prehrieva pec, naložím a teplota stúpne aj na 110 stupňov. A to tam horí jedna briketa a jeden malý smrečok. Potom letím dole ratovať pec a vyhadzovať drevo, nech ju nerozdrapí.
Kúrim celý deň a nie nie poriadne nabiť nádrže.
A mám to nastavené tak, že kým nie je na nádrži 70 stupňov, do radiátorov mi nejde teplo.
Ja by som potrebovala najskôr ohriať radiátory a až potom nádrže.
Nechápem ako to robili, ale určite to takto nemá byť.
Musím zohnať niekoho, kto by to vedel nastaviť.
Minulý rok som to už vzdala a od decembra som kúrila len v piecke a bolo parádne teplo v celom dome.
Tento rok tú strojovňu ani nejdem zapínať. Iba stres mám z nej.
PINY Len ty pekne zožeň majstra čo ti to skontroluje a systém zoptimalizuje. Lebo mať komplet systém a kúriť v piecke je ........
Ja som sa tri sezóny jedoval s vysokými tlakmi, zrazu s extra poklesom tlaku a nerovnováhou tlakov v okruhu ohrev vody v a dvoch okruhoch vyhriatia baraku. Dlho som nevedel pritiahnuť majstra čo na to pozrie a vyrieši záhadu. Na nervy to bolo.
Ked pojdem okolo, mozem to pozriet a poradit. Len si to musim skreslit ako je to teraz zapojene a potom zohnat sikovneho MaR (meranie a regulacia) resp. servisneho technika.
Ked pojdem okolo, mozem to pozriet a poradit. Len si to musim skreslit ako je to teraz zapojene a potom zohnat sikovneho MaR (meranie a regulacia) resp. servisneho technika.
Tieto zázraky mám aj ja doma, ale niečo mám zle nastavené. Stále sa mi prehrieva pec, naložím a teplota stúpne aj na 110 stupňov. A to tam horí jedna briketa a jeden malý smrečok. Potom letím dole ratovať pec a vyhadzovať drevo, nech ju nerozdrapí.
A mám to nastavené tak, že kým nie je na nádrži 70 stupňov, do radiátorov mi nejde teplo.
Minulý rok som to už vzdala a od decembra som kúrila len v piecke a bolo parádne teplo v celom dome.
takto,
- najprv potrebujes ohriat krb/kotol (maly okruh), aby Ti vplyvom studenej vody nedechtoval po zakureni, na ochranu pred tymto javom sa pouziva (aj) zariadenie/zapojenie pod nazvom "ladomat"
- nasledne po dosiahnuti spravnej a nastavenej teploty nabíjas nadrze, prioritne zasobnik TV, dalej zasobniky UV
- rozvody do radiatorov mas napojene z tychto zasobnikov UV a tak je to spravne. Pokial v scheme ide voda z krbu do radiatorov dochadza ku ich prehrievaniu a je takmer nulova sanca to regulovat. Vela ludi to tak ma, ale nie je to spravne, ani bezpecne
Cize ano, potrebujes najprv nabit nadrze a nasledne veselo kurit radiatormi. Nastavenie vypinacich a zapinacich teplot je cela alchymia co zohladnuje strasne vela veci, cize odborne sposobila osoba so skusenostami je "must have" ale nemusi to byt zaruka uspechu
Izzy68 spravne si napisal prvy krok, najprv sa ohrieva kotlovy okruh, ale potom mozes ist kludne s teplom do vykurovacich telies a ked mas izby zohriate, tak mozes prebytocnym teplom dobijat nadrze a nasledne z nadrzi opat pustat teplo do radiatorov.
Vstupnu teplotu do radiatorov si regulujes na zmiesavacej čerpadlovej skupine ak tam teda je taka namontovana.
rozumiem, pokial to tak zapojeny system vie umoznit a dodrzat spady tak OK. Narazal som na pripady, kedy akumulacia pri tomto type vykurovania uplne chyba, alebo je tak zle nastavena, ze kuria len radiatory na ovela vyssie spady a do nadrzi nejde nic, alebo iba nejake smiesne mnozstvo energie. Nepisal som este o tom, ze je vhodne mat zalozny zdroj / spiralu, ktory by nedovolil teplote v nadrziach vyrazne poklesnut, prave kvoli diskomfortu pri zakurovani napr. po dlhsej dobe... samozrejme to zavisi od toho, ako bol cely system vymysleny a ako mal podla poziadaviek fungovat
Ano bud priestorovy termostat v referencnej miestnosti po dosiahnuti teploty vypne cerpadlo vykurovacieho okruhu alebo moderne elektronicky riadene cerpadla s frekvencnym menicom znizia prietok vykurovacieho media na zaklade toho, ze sa postupne uzatvaraju kuzelky na termostatickych ventiloch radiatorov v jednotlivych miestnostiach, ked sa dosiahne pozadovana teplota. Cerpadlo meni otacky na zaklade meniaceho sa tlaku v sustave.
Kto uz ste zacali kurit? Ja to este nechavam bez kurenia, ale pred par dnami som uz videl par domov dymit v dedine
Minuly rok som zacal az druhy oktobrovy tyzden, v 2022 asi o 2 tyzdne skor.
V mna Ruzomberku zatial drzi naakumulovane teplo v stenach z letnych horucav, ale susedia si uz tiez v krboch zakurili. Podla SHMU to este vyzera na babie leto. V takej Oravskej Lesnej sa nekuri len 31. jul a 1. august
Je tu niekto zo stavebného fachu? Najlepšie strechár/tesár alebo rovno konkrétne niekto, kto sa venuje, pozná niekoho čo sa venuje ľudovému staviteľstvu?
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Aby som dostal aj nejakému významu príspevku... Prebiehajuca rekonštrukcia chalupy, bivalentny zdroj, drevo krb + tč, 11+11kW na foto zásobníky UV + TV, 300l + 2x800l, nízke nadrze, kvoli nizkemu stropu.
Ja som sa tri sezóny jedoval s vysokými tlakmi, zrazu s extra poklesom tlaku a nerovnováhou tlakov v okruhu ohrev vody v a dvoch okruhoch vyhriatia baraku. Dlho som nevedel pritiahnuť majstra čo na to pozrie a vyrieši záhadu. Na nervy to bolo.
Už ti píšem na WhatsApp
Ďakujem moc
takto,
- najprv potrebujes ohriat krb/kotol (maly okruh), aby Ti vplyvom studenej vody nedechtoval po zakureni, na ochranu pred tymto javom sa pouziva (aj) zariadenie/zapojenie pod nazvom "ladomat"
- nasledne po dosiahnuti spravnej a nastavenej teploty nabíjas nadrze, prioritne zasobnik TV, dalej zasobniky UV
- rozvody do radiatorov mas napojene z tychto zasobnikov UV a tak je to spravne. Pokial v scheme ide voda z krbu do radiatorov dochadza ku ich prehrievaniu a je takmer nulova sanca to regulovat. Vela ludi to tak ma, ale nie je to spravne, ani bezpecne
Cize ano, potrebujes najprv nabit nadrze a nasledne veselo kurit radiatormi. Nastavenie vypinacich a zapinacich teplot je cela alchymia co zohladnuje strasne vela veci, cize odborne sposobila osoba so skusenostami je "must have" ale nemusi to byt zaruka uspechu
Vstupnu teplotu do radiatorov si regulujes na zmiesavacej čerpadlovej skupine ak tam teda je taka namontovana.
Minuly rok som zacal az druhy oktobrovy tyzden, v 2022 asi o 2 tyzdne skor.
Čo ti treba?
A tak prepinam a popri tom si niečo pospajam